Jatkuvat alapäätulehdukset ja kuivuus

ArvonLadyt

Tätä vaivaa googlataan jatkuvasti, joten päätin entisenä hiiva-ja muista emätintulehduksista kärsijänä tulla kertomaan, miten pääsin eroon melkein kahden vuoden tulehduskierteestä. Yhdellä taikasanalla:

Ceridal !

Ceridal-suihketta saa apteekista ilman reseptiä. Hiiva tulee kuiviin paikkoihin sekä esim. hankauksen seurauksena (housut, yhdyntä...). Suihkauta alapäähän ensin vaikka aamuin illoin. Käytä myös liukkarina (suihkauta itseesi ja vaikka vielä kumppaniinkin), sillä yhdynnän aikainen hankaus ärsyttää ennestään kuivia limakalvoja. Ärtyneisiin ja jopa haavaisiin limakalvoihin sitten taas pesiytyy lisää bakteereja ja tulehduksia. Käyttäkää siis liukkaria, vaikka kuinka tuntuisi juuri silloin kostealta!

Mutta tosiaan itsellä tämä toimii, vaikka olin jo niin luopunut toivosta parin vuoden kärsimysten jälkeen. Hormonaalinen ehkäisy todistetusti kuivattaa limakalvoja, ja vaikka edelleen käytän kierukkaa, tulehduksia ei ole enää ollut epäsäännöllisemmistä suihkautteluista huolimatta!

Ottakaa testiin ja kertokaa kokemuksia :)

2

317

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kuoujäjä

   Itsekin olen käyttänyt vuosia alapesujen jälkeen ihoöljyjä. Olen käyttänyt muitakin kuin Ceridalia, vauvaöljyä ym. Itse en ole kuiva sisäosista, ainoastaan ulkoisista (olen atoopikko). Nyt kokeilen ihon ja satunnaisesti alapäänkin hoidossa kylmäpuristettua risiiniöljyä (ei käy liukasteeksi, on hyvin paksua).

   Hiiva- ja bakteerivaginoosikierteestä pääsin eroon lähes 10 vuotta sitten. Itselläni ylläpitäjänä taisi toimia exä. Kun vaihtui mies, heltisi oireilu. Tosin käytin siinä hoitojakin. Exäni elin oli aina "tunkkaisen" hajuinen. Myöhemmillä miehillä on ollut aina raikas.

   En ole myöskään syönyt yhtään ainoaa antibioottikuuria yli 10 vuoteen. Niillä menee sekaisin sekä suolisto että alapää. Välttäkää viimeiseen asti. Normaaleja terveitä bakteereja ei saa ostettua mistään purkista, ne ovat vain kohtuullisia korvikkeita. Ja ihmiselimistöllä kuuluu olla terve normaali bakteerifloora suojaamassa patologisilta mikrobeilta (iho, genitaalialueet, suolisto, suu).

  • HoidettavaaOn

   Minulla myös vaivana kuivuus, limakalvojen ohuus, lääkärin mukaan atrofiset limakalvot, helposti verestävät, välillä kutisee, jolloin muuten jogurtti ollut hyväksi. Gyne sanoi, käyttäisin Vagisan-emätinvoidetta sinne, mutta en raskinnut ostaa, kun aattelin, on lääketehtaan hömpötystä nämä apteekista saatavat naistenavut. Niissä kohtuuton hinta, joten jätin hyllyyn. Ceridalista minäkin olen kuullut, aion kokeilla, tulisi edullisemmaksi. Olen jo vanhempi, en hedelmällisyysiässäkään, joten kuivuus siten normaaliakin. Myöskään hormonipitoisia emätinpuikkoja mun ei tule käyttää. Joten - huokaus. Halusin vain osallistua keskusteluun...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   80
   3143
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1619
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1070
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   100
   957
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   845
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   99
   840
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   712
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   691
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   62
   689
  10. 185
   660
  Aihe