Jatkuvat alapäätulehdukset ja kuivuus

ArvonLadyt

Tätä vaivaa googlataan jatkuvasti, joten päätin entisenä hiiva-ja muista emätintulehduksista kärsijänä tulla kertomaan, miten pääsin eroon melkein kahden vuoden tulehduskierteestä. Yhdellä taikasanalla:

Ceridal !

Ceridal-suihketta saa apteekista ilman reseptiä. Hiiva tulee kuiviin paikkoihin sekä esim. hankauksen seurauksena (housut, yhdyntä...). Suihkauta alapäähän ensin vaikka aamuin illoin. Käytä myös liukkarina (suihkauta itseesi ja vaikka vielä kumppaniinkin), sillä yhdynnän aikainen hankaus ärsyttää ennestään kuivia limakalvoja. Ärtyneisiin ja jopa haavaisiin limakalvoihin sitten taas pesiytyy lisää bakteereja ja tulehduksia. Käyttäkää siis liukkaria, vaikka kuinka tuntuisi juuri silloin kostealta!

Mutta tosiaan itsellä tämä toimii, vaikka olin jo niin luopunut toivosta parin vuoden kärsimysten jälkeen. Hormonaalinen ehkäisy todistetusti kuivattaa limakalvoja, ja vaikka edelleen käytän kierukkaa, tulehduksia ei ole enää ollut epäsäännöllisemmistä suihkautteluista huolimatta!

Ottakaa testiin ja kertokaa kokemuksia :)

2

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuoujäjä

      Itsekin olen käyttänyt vuosia alapesujen jälkeen ihoöljyjä. Olen käyttänyt muitakin kuin Ceridalia, vauvaöljyä ym. Itse en ole kuiva sisäosista, ainoastaan ulkoisista (olen atoopikko). Nyt kokeilen ihon ja satunnaisesti alapäänkin hoidossa kylmäpuristettua risiiniöljyä (ei käy liukasteeksi, on hyvin paksua).

      Hiiva- ja bakteerivaginoosikierteestä pääsin eroon lähes 10 vuotta sitten. Itselläni ylläpitäjänä taisi toimia exä. Kun vaihtui mies, heltisi oireilu. Tosin käytin siinä hoitojakin. Exäni elin oli aina "tunkkaisen" hajuinen. Myöhemmillä miehillä on ollut aina raikas.

      En ole myöskään syönyt yhtään ainoaa antibioottikuuria yli 10 vuoteen. Niillä menee sekaisin sekä suolisto että alapää. Välttäkää viimeiseen asti. Normaaleja terveitä bakteereja ei saa ostettua mistään purkista, ne ovat vain kohtuullisia korvikkeita. Ja ihmiselimistöllä kuuluu olla terve normaali bakteerifloora suojaamassa patologisilta mikrobeilta (iho, genitaalialueet, suolisto, suu).

    • HoidettavaaOn

      Minulla myös vaivana kuivuus, limakalvojen ohuus, lääkärin mukaan atrofiset limakalvot, helposti verestävät, välillä kutisee, jolloin muuten jogurtti ollut hyväksi. Gyne sanoi, käyttäisin Vagisan-emätinvoidetta sinne, mutta en raskinnut ostaa, kun aattelin, on lääketehtaan hömpötystä nämä apteekista saatavat naistenavut. Niissä kohtuuton hinta, joten jätin hyllyyn. Ceridalista minäkin olen kuullut, aion kokeilla, tulisi edullisemmaksi. Olen jo vanhempi, en hedelmällisyysiässäkään, joten kuivuus siten normaaliakin. Myöskään hormonipitoisia emätinpuikkoja mun ei tule käyttää. Joten - huokaus. Halusin vain osallistua keskusteluun...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe