Fiasko Malmilla

Xcblm

Lähdin vaimoni kanssa lentonäytökseen 13.08. vain tullakseni nöyryytetyksi. Näytöksen piti alkaa klo 10.01. Olimme portilla klo 10.05 ja sanoin despoottisia otteita esittävälle järjestyksenvalvojalle, että eikö olisi aika päästää yleisö sisään. Hän vastasi että hänen kellonsa on minuuttia vaille kymmenen eikä ketään päästetä portista. Olimme seisoneet nöyrinä muiden sisälle jonottavien kanssa tuulessa ja vesisateessa lähes tunnin. Käännyimme portilta, kävelimme autollemme ja ajoimme kotiin.

Onko näillä " järjen jättiläisillä" varaa kohdella maksavia asiakkaita tällä tavoin? Paikalla näytti olevan enemmän keltaisin liivein varustettuja toimitsijoita ja järjestyksenvalvojia kuin sisään jonottavia, vesisateessa seisovia ihmisiä. Tämä oli taatusti ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun kävimme "tutustumassa" lentonäytökseen.

13

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janita83

      Itselläni oli aivan samanlaisia kokemuksia. Portilla oli uransa huipulla oleva järjestysmies, joka vartioi porttia kuin Gerberos-koira manalassa Styx-virran rannalla. Säätilaan tyyppi ei voinut vaikuttaa, mutta asiakaspalveluun hän olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota, jos vain hänen järkivähänsä olisi siihen riittänyt.

    • santtu-1975

      Lähtökohtaisesti isossa yleisötapahtumassa (joiden turvapuolen järjestelyissä olen ollut useaan kertaan mukana) ei porttien avaamisesta ja yleisön päästämisestä aluelle päätä joku yksittäinen portin järjestyksenvalvoja vaan lupa yleisön aluelle päästämiseen tulee yleensä tapahtuman turvallisuuspäälliköltä.
      Isoissa yleisötapahtumissa järjestetään yleensä tapahtumäpäivänä turvallisuustarkastus (pelastuslaitos, poliisi, alkoholitarkastaja jos on anniskelualueita, terveystarkastaja jos on ruokamyyntiä yms.) jossa alue ja sen rakennelmat hyväksytään yleisötapahtuman kannalta turvalliseksi. Mutta mikäli turvallisuuspuutteita havaitaan, niin yleensä tulee määräys niiden korjaamiseen ja vasta kuin puutteet olla korjattu, niin yleisöä saa päästää aluelle sisään.

      Eli summa summaarum, yksittäinen järjestyksenvalvoja ei päätä koska yleisöä aletaan ottamaan alueelle sisään.
      Tämä ettei yleisöä voi ottaa sisään, ei tietenkään oikeuta epäkohteliaaseen käytökseen järjestyksenvalvojilta (mutta ei myöskään asiakkailta järjestyksenvalvojia kohtaan), vaan tulee kuuluvasti informoida sisäänpääsyä odottavia asiakkaita miksi vielä odotetaan ja kuinka pitkään odotus vielä odotettavasti kestää.

    • SapientiSat56

      Asiakas - tai asiakkaat - eivät tässä tapauksessa käyttäytyneet loukkaavasti yksittäistä järjestyksenvalvojaa kohtaan. Asiakkaat eivät myöskään saaneet minkäänlaista informaatiota siitä, miksi heitä ei päästetty portista sisään, vaikka lentonäytöksen olisi pitänyt jo alkaa. Kuriositeettina mainittakoon, että olin vaimoni kanssa hetken aikaa portin sisäpuolella. Sisäpuolelle pääsimme pääportin vasemmalta puolelta, koska suoja-aidasta puuttui yksi osa ja kyseistä reittiä käyttivät ainakin toimitsijat ja järjestyksenvalvojat.

      Kun kolme miestä tulivat kysymään meiltä, mitä kautta olimme päässeet sisään, näytimme heille kulkureitin. He kehottivat meitä poistumaan alueelta pääportin ulkopuolelle vedoten siihen että tilaisuus alkaa vasta klo 10.01. ( kello oli tuolloin 09.20). Totesin siihen, että olisiko syytä informoida maksavia asiakkaita hiukan paremmin ja myös nostaa kaikki aidan osat ajoissa paikoilleen, ettei kenellekään jäisi epäselväksi mitä kautta alueelle pitää tulla. Summa summarum. Malmin kokemuksesta jäi ikävä sivumaku, vaikka yritimme toimia rehellisesti, lippumme netistä ostaneina. Järjestyksenvalvojan despoottinen käytös pääportilla sekä närkästytti että huvitti.

      • santtu-1975

        Eli tapahtuman porttien avaamisajaksi ilmoitetaan (tapahtumanjärjestäjän omilta nettisivuilta löytyvän aikatulun mukaan) klo 10:00 ja lentonäytösten alkamisajaksi klo 11:00 , eli tuolla että on päässyt muutaman minuutin myöhässä alueelle, ei pitäisi olla ihan kauhean isoa merkitystä tapahtuman seuraamisen kannalta.
        Mitä te ylipäätänsä teitte alueella klo 9:20? Nyt vaikuttaa siltä että "valittamisen" takana on ihan jotain muuta kuin se ettette ole päässeet portista sisään tasan klo 10:00, vaan ilmeisesti noin klo 10:06 (kauhen pitkä aika odottaa...). Eli ette päässeet sivään 60min ennen ensimmäisen näytöksen alkua, vaan vain 54 minuuttia ennen ensimmäisen näytöksen alkamista.


    • LäheltäSeurannut

      Kyllä tilaisuuden alkamisajankohdasta tulisi pääsääntöisesti pitää kiinni. Kun alueen paloturvallisuus, tilaisuutta varten tehtyjen rakennelmien, telttojen yms. turvallisuuden tarkastaminen sekä alkoholitarkastajan ja terveystarkastajan tarkastukset tehdään, niin ne pitäisi tehdä HYVISSÄ AJOIN, ettei ainakaan edellä mainittujen seikkojen vuoksi tilaisuuden alkaminen viivästyisi. Nyt meitä tuulessa ja sateessa jonottavia asiakkaita ei informoitu millään tavalla.

    • Maksaja

      Järjestäjät tiesivät, että tuo on viimeinen Malmilla järjestettävä lentonäytös, koska ei ole varaa pitää aluetta muutaman pienkoneen käytössä, kun tänne muuttaa vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa ja heille on Helsingin veronmaksajien järjestettävä asunto.

    • EiLentäjä

      Totta puhut. On siis pelkästään iloinen asia että Malmin kenttä muutetaan tonttimaaksi. Palveleehan alue tulevaisuudessa siinä mielessä useampia.

    • Ei-voi-olla-todellista

      Kyllähän tuo tarina on absurdiudessaan ja silkassa typeryydessään loistava esimerkki perisuomalaisesta jääräpäisyydestä - vetää täysin vertoja vanhalle "tehdään valtiolle kiusaa, ostetaan junaliput ja mennään kävellen".

      Olitte seisoneet tuulessa ja vesisateessa lähes tunnin koska kovasti halusitte nähdä lentonäytöksen. Sitten joku sanoi vähän pahasti ja katsoi vähän pahasti, ja jouduitte odottamaan muutaman minuutin pitempään kuin olisi pitänyt - ja mitä tekee rehti suoraselkäinen (jotkut voisivat myös sanoa täysi idiootti) suomalainen? No vetää herneen nenukkaan ja lähtee pois. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

      Tunnin odotus sateessa meni hukkaan, ajomatka Malmille ja takaisin meni hukkaan; netistä ostetut liput menivät hukkaan. Ja odotettu lentonäytös jäi näkemättä. Pitäkää tunkkinne!

      Mutta ainakin on hyvä olo nyt kun noin hienosti saitte esittää paheksuntanne! Varmasti sisäinen raivonne ja oikeassa olemisen tunteenne piti teitä hyvällä mielellä koko loppupäivän.

    • Joriitti

      Onneksi tämä oli viimeinen lentonäytös. Tuli järjestäjillekin rajusti "takkiin" ja kenttäkin suljetaan. Loppuu miljoonatappioiden /vuosi tukeminen verovaroin. En kyllä enää menisi jonottamaan tuonne vailla järjestettäisiinkin.

    • Jippenduuu

      Edellisvuoden Turun päälentonäytökseen olin ostanut liput ja saavuin kentälle hyvissä ajoin ennen porttien avautumista. Yllätys oli suuri, portit olivat sepposen selällään ja marssin muina miehinä alueelle. Olisin päässyt jopa vanhaan terminaaliin joka oli varattuna näytöslentäjille ja henkilökunnalle, mitään kontrollia ei ollut missään. Kukaan ei tarkastanut esim. reppuani. No, myin käyttämättömän lippuni tutulleni joka tuli näytökseen seuraavana päivänä sunnuntaina.

    • Eitarviienään

      Homma toimiikin Turussa. Malmilla oli enemmänkin ongelmia, kun ulkoilutielle ei saanut pysähtyä.! Joku marjastamassa ollut perhekin häädettiin ,oli tulikivenkatkuista vuodatusta Facen mukaan!

    • hauskafiasko

      Fiasko? Nauratti kyllä tämä kertomus. Ei kyllä voi syyttää kuin omaa tyhmyyttään, että lähtee tunnin jonotuksen jälkeen pois (miksi siellä pitää odottaa tunti portilla ensin? Voi hyvänen aika...) ja kaikki menetetty aika ja raha olivat turhaa. Jos näytös alkaa klo 11 niin mitä väliä pääsettekö sisälle 10:01 (hahahahah) vai 10:15? Ai, joo, EI MITÄÄN.

    • vuitp

      Ihmisten tunteet eivät ole rationaalisia, suuttumus on luonnollista-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      155
      27408
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      191
      17396
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      340
      9139
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6328
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4083
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      191
      3738
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      21
      1614
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1457
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1205
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1134
    Aihe