Muutto hometalosta: irtaimiston kohtalo?

Homesairas

Pitääkö hometalosta muuttaessa irtaimisto hävittää, jos se ei haise? Olen aivan pulassa ja epätoivoinen, jos kaikki pitää uusia. Tietoa ja kokemuksia, kiitos!

23

3208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Homesairas

      Aloittajana lisään vielä, että vaikka hajuhaittoja ei ole ollut, niin fyysistä oireilua jos jonkinlaista.

    • Ken.tietää

      Samaa yritän selvittää itsekin. Kirjoista, turhista huonekaluista, tv:stä ym. jokapäiväisen elämän kannalta tarpeettomasta olen valmis tarvittaessa luopumaan, mutta ei meillä todellakaan ole varaa ostaa uudestaan esim. kaikkia vaatteita, kenkiä ja astioita saati sitten tietokonetta ja kodinkoneita. Entäpä silmälasit? Pitääkö nekin uusia? Nehän on muovia, sekä kehykset että linssit.

    • Homeasunto

      Hei! Meille annettu neuvo ammattlaiselta: tekstiilit pestä 60 asteessa. Pinnat pyyhkiä ja imurointi. Ei pesua millään kemikaaleilla voi aktivoida tai kasvattaa mikrobeja. Jos tavaroiden vuoksi uudessa asunnossa siitä huolimatta oireilee niin sillon nakkaisin pois. Tekstiili sohvat tai patjat on vähän kinkkisempiä. Niitä en itse ottaisi käyttöön. Meillä siitä eri että tavarat haisi.

      • Homesairas

        Kiitos vastauksesta! Muutitteko te siis jo uuteen kotiin? Oletteko pysyneet oireettomina noilla neuvoilla? Tiedätkö, mitä homeita teiltä löytyi?


    • Homeasunto

      Olemme muuttaneet uuteen asuntoon. Meillä on edelleen osa tavaroista siellä talossa. Elämme aika minimalistisesti edelliseen verrattuna. Tekstiilejä olemme jonkin verran tuoneet sekä muutama huonekalu ja tavara. Emme ole oireillut. Vähäänkin tottuu. Meillä löyty toksisia mikrobeja eli sitä pahinta laatua, sädesientä muitakin. Miten sinulla? Onko sinulla tutkimukset edessä?

      • Homesairas

        Mulla vielä tutkimukset edessä. Talossa on ollut aikaisemmin kosteusvaurio, ja olen sairastellut nyt useamman vuoden mitä erilaisemmin tavoin. Luulen, että tulen tästä lähtemään löytyi hometta tai ei, kun mitään elimellistäkään syytä ei vaivoille ole löytynyt jatkuvassa lääkärissä ravaamisesta huolimatta. Ennen tähän muuttoa olin terve, ja lomilla oireet helpottaa. Tosi hyvä kuulla, että olette pysyneet oireettomina. Ja totta on, että vähällä pärjää.


    • onpahaongelma

      Kyllä ne vaan kaikki on hävitettävä,vaateet on pahinta ja joku kangas sohvat,ei riitä mikään pesu,ottakaa lisä selvyyttä mutta älkää kantako hometalosta mitään juuri .

      • homesauna

        Home kuolee 80 asteessa, joten saunaan vuorokaudeksi kaikki kalusteet, jotka kestävät yli 80 asteen lämpötiloja.

        Vaatteet ja kankaat (pyyhkeet, verhot, lakanat jne...), jotka kestävät valkopesun (95 astetta) voi ottaa pesun jälkeen mukaan - muut herkemmät materiaalit tulee heittää jätteisiin tai polttaa.

        Astioista lasitetut keraamiset, lasi-tavara, metalliset astiat voi ottaa mukaan huolellisen kuuman pesun jälkeen, mutta pehmeämmät muovit, huokoiset materiaalit tulee hävittää - vaikka kuumuus tappaisikin homeen niin sen haju on materiaalissa eikä koskaan lähde pois vaikka missä aineessa liottaisi.


    • enpäostaisi

      Meilläpäin myydään torissa sädesieni asunnon kalusteita,voi että on törkeää!!

    • eitarvitse

      Jos kaluste tai vaate ei itsessään ole homeessa.
      Terveeseen rakenteeseen ei home tartu esineestä joka ei ole homeessa ja vaikka olisi ollut vuosikaudet asunnossa jonka alapohjassa esim. on hometta.

      Tuskimpa tuo home tarttuisi homehtuneestakaan jos talon rakenne ei siitä kastu ja pääse muodostumaan hometta. Eihän homeinen leipäkään tartuta taloa. Home on luonnollinen materiaali jota on luonto täysi.

      • hidasälyiselle

        > Terveeseen rakenteeseen ei home tartu esineestä joka ei ole homeessa ja vaikka olisi ollut vuosikaudet asunnossa jonka alapohjassa esim. on hometta.

        Essonvaarit taas vauhdissa. Ongelma ei ole home itsessään, vaan homeiden tuottamat myrkyt, jotka imeytyvät huokoisiin materiaaleihin. Puu, paperi, kipsilevy yms. ovat aika eteviä imemään näitä itseensä. Jotenka ongelma ei katoa, vaikka homeet katoaisikin.


    • Ilmeisesti viimeinen kommentoija ei ole altistunut... Sänky meni hetken käytettyäni kaatikselle, samoin sohvat seuraavan muuton yhteydessä. Lähes kaikki kuteet 90C pesuun, kun rupesi uusi vaatekaappikin löyhkäämään(maalauksella vasta helpotti)

    • homemyrkkyä
      • sohvat_kaatikselle

        Elikkä huokoiset materiaalit ovat hankalia. Vaatteet sentään voi pestä, mutta joku patja tai sänky vaahtomuovipehmusteineen...? Tai kirjat.

        Homekoulujen kanssa on monta kertaa kämmätty just siinä, että siitä koulusta on "pelastettu" mukaan kirjat puiset pulpetit. Tai on tuotu saastuneet tavarat takaisin korjattuun rakennukseen...

        Mitkään myrkkykäsittelyt ei tosiaan auta, kun ei näissä kalusteissa yleensä homeet ikinä ole kasvaneetkaan, niihin vaan on imeytynyt ilmasta homeiden tuottamia myrkkyjä. Mutta pesussa korkea lämpötila lie silti hyödyllinen, "keitetään" höyrystyvät kemikaalit ulos.


      • sohvat_kaatikselle kirjoitti:

        Elikkä huokoiset materiaalit ovat hankalia. Vaatteet sentään voi pestä, mutta joku patja tai sänky vaahtomuovipehmusteineen...? Tai kirjat.

        Homekoulujen kanssa on monta kertaa kämmätty just siinä, että siitä koulusta on "pelastettu" mukaan kirjat puiset pulpetit. Tai on tuotu saastuneet tavarat takaisin korjattuun rakennukseen...

        Mitkään myrkkykäsittelyt ei tosiaan auta, kun ei näissä kalusteissa yleensä homeet ikinä ole kasvaneetkaan, niihin vaan on imeytynyt ilmasta homeiden tuottamia myrkkyjä. Mutta pesussa korkea lämpötila lie silti hyödyllinen, "keitetään" höyrystyvät kemikaalit ulos.

        Pulpetit/kirjat muut romut pieru saharassa... Sinne kiinteistöihin jätetään aika runsaasti muuta materiaalia vaihtamatta...


    • otsonaattori

      Otsonointi uskoakseni tappaa homeet tehokkasti, ja poistaa hajut myös.

      • uskossa_hyvä_elää

        Ja mille kokemukselle tuo usko perustuu?


    • otsomaattori

      Uskoakseni "otsonaattori" murjaisi hyvän vitsin... kunnes toisin todistetaan!

    • Otsonaattori

      Tiedän, että valtaosa kansalaisista, on kuullun "otsonikadosta", tässä on kyse kuitenkin ihan muusta, eli DESIFIOINNISTA: http://www.raikasilma.fi/esimerkki/
      sivistykää, oi maan matoset!

    • YksiHomepakolainen

      Riippuu siitä, muuttaako talosta ennenmmin vaiko myöhemmin, ja onko allergisoitunut homeelle vaiko ei. Kysyjän tapauksessa ilmeisesti muutto on tapahtunut myöhään ja allergiaa on.

      Kaikki tekstiilit vähintään 60 asteen pesuun tai pesulaan kemialliseen pesuun. Useimmille astioille riittää tavallinen konepesu. Kodinkoneet ja huonekalut hankalia puhdistaa täysin (voi vain pyyhkiä päältä). Paperit ja kirjat hankalimpia tapauksia. Pesuaineina olen käyttänyt hajustamatonta tiskiainetta, mäntysuopaa, leivinjauhetta, soodaa, sitruunamehua, teepuuöljyä, vetyperoksidia ja isoja kanisterillisia etikkaa. Otsonointiakia aion kokeilla, jos haju ei asunnosta remontin jälkeen ole poissa.

    • Josoisapua

      Kaverini, joka on homekoiraakin tehokkaampi. Sai homeen hajun pois vaatteista hopea pallolla pyykinpesukoneessa. TV:t ja puiset huonekalut yms otsonoitiin. Valokuvat hän kuvasi mikrobiteiksi ja hävitti albumit polttamalla - huom kopioi mikrobitit ainakin pariin eri osoitteeseen esim. kaverille isolla muistitikulla. Todistuksensa hän vei haisemaan pankin tallelokeroon. Muuttofirmat mm. Niemi tekevät otsonointia.

      • andreasotsoni

        Jaa, siellä on niuvanniemessä koneet auki, heti näin aamusta.. muista nyt lääkkeet myös!


    • keittiöekspertti

      Tiedän että ennenvanhaan kun jostakin talosta löytyi lattiasieni, kaikki talossa olleet tavarat poltettiin. Asukkaat riisuivat itsensä ilkosen alasti ja vaatteetkin heitettiin talon mukana palamaan. Tämän jälkeen kunnon pesu höyryävässä padassa ja päälle vaatteita mitä auttajat toivat mukanaan.

      Tuo toimenpide oli silloin varmasti paikallaan, mutta tuntuu hurjalta että homeen takia noin pitäisi toimia nykyään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe