Keskittymisen tukitoimet

äitiliini22

Hei! Kyselisin kokemuksia teiltä, joiden lapsella ollut keskittymisen kanssa vaikeuksia koulussa. Minkälaisia tukitoimia tai muita keinoja koulussa käytössä, joista ollut apua? Lapsemme ollut psykologissa testeissä ja esim adhd:ta ei ole todettu mutta keskittyminen koulussa ajoittain hankalaa ja mietin mistä voisi olla apua. Kyseessä 8-vuotias lapsi.

19

2870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uttra

      Mun keskittymisongelmainen meni nyt kolmoselle. Hänellä on ollut kuulosuojaimet, pulpetti siten että huomio ei kiinnity kokoajan muihin, välillä on tehnyt tehtäviä käytävässä omassa rauhassaan. Suojaimia ei enää käytä mutta pulpetti on edelleen omassa kolossaan. Kääntyy opetuksen ajaksi naama tauluun päin. Nämä ovat olleet myös lapsen mielestä ok toimia ja on itsekin pyytänyt esim käytävälupaa.

    • äitiliini22

      Kiitos vinkeistä! Tuntuu, että opettajalta ei oikeen mitään ideoita löydy, että mistä tällaisissa tapauksissa voisi olla apua, joten siksi kiva kuulla, mikä toisilla auttanut.

      • Äppyli

        Epäpätevä, jos ei kerran mitään ideoita löydy. Kyllä lapsia kuunteleva, empatiakykyinen ja edes jonkin tason lasten psykologiaa lukenut sekä tietysti sitä "maalaisjärkeä" omaava opettaja huomaa missä vika ja osaa toimia lasten parhaaksi. Mutta kun järjestelmä vika kun opettaja koulutukseen hakee ja pääsee vain sellaiset joilla on hyvä lukupää eli muistaa kokeessa juuri lukemansa kirjan asiat. Sitä juuri luetun kirjan tietoa ei tarvitse osata käyttää eikä sitä tarvitse oppia käyttämään. Riittää kun on saanut tentit läpi ja avot uusi ope on valmis pilaamaan pienten taimiemme elämän. Kukaan ei tarkista, eikä jälkikäteenkään seuraa opettajan ja opetuksen laatua.


    • kartoitusta

      Pitääkö lapsen keskittyä koskaan kotona mihinkään? vai onko meno "yhtä matalalentoa"? Moni asia kun alkaa sieltä kotoa ihan normaalien toimien yhteydessä. On selvää, että jos muuna aikana ei ole tarvetta keskittyä olemaan paikallaan ja tekemään jotakin, ei siitä koulussakaan tule mitään.

      • openpomoäiti

        Oletko kehoittanut opettajaa hakemaanitselleen apua, usein se syy on opettajissa. Mutt akuten tiedämme, eh ovat ovaelia vierittämään kaikkki syyt lasten ja vanhempien niskaan. Opettajat kiusaa siinä missä lapsetkin ja usein ovat syynä luokan levottomuuteen. Kaikki oppilaat ovat opettajien mielestä häiriköitä ja hulluja.


      • opettaa35

        Lapset, joiden kotona on rauhallista ja käyttäydytään rauhallisesti keskustellen, on vaikea keskittyä vilkkaassa luokassa, jossa on hälinää jatkuvasti. Ei siis ole lapsessa vika vaan opettajassa joka ei osaa toimia lasten kanssa.


      • opettajtkiussaa

        Aivan samaa mieltä, Aina se on niin että kun kotona lapset ovat rauhallisia ja ihamia, niin koulu muuttaa heitä huonompaan suuntaan. Kaveripiirissä ja huonon opettajan kanssa hyvätkin lapset muuttuu. Kaverit on julmia, jos et ole samanlainen olet huono ja opettjat edesauttaa sitä.

        Sitten ylläri vaan kun lapsi muuttuu koulussa häiriköksi kaveripiirissä niin opet syyttää sitä lasta ja kotia?????????? Jotenkin niin laskelmoitua.

        KOulu muuttaa lasta huonompaan suuntaan. Suuressa ryhmässä tyhmyys tiivistyy ja samaistuu.
        Monesti se koulu pilaa kiltinkin lapsen.

        Jos vielä sattuu epäpätevä ja huono oettaja niin siinä lapsi on aika huonossa tilanteessa jos vanhemmat ei näe eikä vaihda ja tee opettajasta valitusta. Aina kannattaa.


      • lue.läksysi
        opettajtkiussaa kirjoitti:

        Aivan samaa mieltä, Aina se on niin että kun kotona lapset ovat rauhallisia ja ihamia, niin koulu muuttaa heitä huonompaan suuntaan. Kaveripiirissä ja huonon opettajan kanssa hyvätkin lapset muuttuu. Kaverit on julmia, jos et ole samanlainen olet huono ja opettjat edesauttaa sitä.

        Sitten ylläri vaan kun lapsi muuttuu koulussa häiriköksi kaveripiirissä niin opet syyttää sitä lasta ja kotia?????????? Jotenkin niin laskelmoitua.

        KOulu muuttaa lasta huonompaan suuntaan. Suuressa ryhmässä tyhmyys tiivistyy ja samaistuu.
        Monesti se koulu pilaa kiltinkin lapsen.

        Jos vielä sattuu epäpätevä ja huono oettaja niin siinä lapsi on aika huonossa tilanteessa jos vanhemmat ei näe eikä vaihda ja tee opettajasta valitusta. Aina kannattaa.

        Ekaa kappaletta lukiessa naureskelin hyvälle sarkasmille. Mutta sitten huomasin, että oletkin tosissasi.

        Hiljainen lapsi on hiljainen sekä kotona että koulussa. Ainoan poikkeustapauksen tekee se, että lapsi pelkää kotona ollessaan ja on siksi hiljainen.


    • äitiliini22

      Kiitos vastauksistanne. Olen myös itse miettinyt, että missä vika on, sillä lapsella ei ole kotona mitään ongelmia keskittymisen suhteen, läksyt sujuu ihan ok ja osaa kyllä muutenkin keskittyä asioihin ja olla aloillaan. Oppimisenkaan suhteen ei ollut ongelmia, hyvin oppi ekalla luokalla lukemaan ja laskemaann. Toki on myös aktiviinen poika niin kuin varmaan suurinosa tämänikäisistä pojista on ja esim. liikunnallisessa harrastuksessa pääsee kivasti purkamaan tätä energiaa. Mutta katsotaan nyt kuinka koulu alkaa nyt syksyllä sujumaan, turhauttaa vaan jos alkaa taas sama rumba kuin viime vuonna, että opettajalta tulee viestiä kuinka keskittyminen on hyvin hankalaa tunneilla.....

      • nvkjdhöddalföa

        No siinäpä näät, ei se koulu ole aina lapselle se paras paikka oppia ja elää, sieltä ne pahat asiat useinkin tulee, opitaan kiusaamaan, häiriökäyttäytymään, tappelemaan ja muuta mitä ei kotona koskaan ole opittu tai tehty.
        Mutta kun se on tapa, että jos kulussa tulee ongelmia, opettajat syyttelevät siitä aina sitä kotia ja lapsta, koska eivät voi myöntää omia vikojaan.
        Mutta kun lapsi menestyy silloin se on koulun ansiota. Täm on asia joka pitäämuistaa ja siitä pitää phua, sillänäin se ei aina ole, koulut muuttaa lapsia joskus huonompaan suuntaan jollei vanhemmat siihen puutu.


    • VeliLaurinsalo

      Hei kaikille
      Monelle on yllätys, kun kotona rauhallinen lapsi ei pystykään keskittymään suuremmassa ryhmässä. Luonnollisesti mietitään, että mikä koulussa on vikana. Itse olen toiminut näiden ongelmien kuntoutuksen parissa kymmeniä vuosia, ja kokemukseni mukaan taustalla voi olla mm:
      -varhaisen vauvakehityksen lieviä keskeneräisyyksiä, mikä näkyy käytännössä esim. siinä, että lapsi ei vauva-aikana juurikaan konttaa tai ryömi, tai nousee kovin aikaisin kävelemään. Mitäs siinä sitten teet, kun vauva itsepintaisesti seistä-jököttää esim. 11 kuukautisena. Tämän taustalla siis on varsin usein alle 1 vuoden lieviä motorisen kehityksen viiveitä. Nämä lievät poikkeamat alkavat sitten näkyä tyypillisesti kouluaikana esim. motorisena kömpelyytenä, puristavana kynäotteena, aistiherkkyyksinä, arkuutena uusiin tilanteisiin, levottomuutena ja monelle selkeinä oppimisvaikeuksina.
      -Eräs seikka levottomuudessa on kuulon erottelun hankaluudet, minkä takana on usein esim. kovatulehduskierteet vauva-aikana, mikä usein sitten jättää ns. laskevan kuulokäyrän loppuelämäksi. Tutkimme Kuopion alueella 2000-luvulla kymmeniä teini-ikäisiä lapsia, ja niissä havaittiin selkeä yhteys vauva-ajan korvatulehdusongelmiin (jotka oli siis hoidettu puutteellisesti, jolloin ongelma oli pitkittynyt). Pääkaupunkiseudulla tutkimme erään dysfasialuokan kaikki oppilaat, missä havaittiin selkeä yhteys kuulonerotteluongelmien ja kielenkehityksen ongelmien kanssa.
      Tässä levottomuuden tautalla on siis aistiherkkyyksiä, aistien heikkoa toimintaa ja ehkä myös kohonnutta ns. neuraalia valppaustilaa. Kotona lapsen ongelmat eivät näy, mutta koulussa aistiärsykkeitä on paljon, uusia tilanteita, pitää keskittyä kuuntelemaan, joka vie voimavarat nopeasti. Seurauksena levottomuutta ja keskittymisen ongelmia. Jos haluat lisätietoja niin esim. sensommootori.fi sivuilla löytyy. Tai thalamusoy.com , tai marraskuussa 2016 aukeaa aivan uudentyyppinen verkkopohjainen kuntoutuskanava sensomoottori.com , missä näitä ongelmia voi hoitaa jopa kotoa käsin. Tai jos haluan konsultointia, niin soita vain vapaasti (ilmainen): Veli Laurinsalo puh 040 7011 524

      • VeliLaurinsalo

        Haluan lisätä vielä, että aina on mahdollista, että lasta stressaa koulussa jokin asia tosi paljon, esim. vakava koulukiusaaminen, mikä myös heikentää keskittymistä ja voi aiheuttaa stressin takia monenlaisia oppimisenkin ongelmia (stressi heikentää esim. muistin toimintaa).


    • koulukkaat

      Luokassa jokainen on yksilö. Mukaan mahtuu monenmoista pulpetin kuluttajaa.
      Lapsi vastoo vieroksunnan, ei edes kiusaamisesta ole kyse.
      Kotona lapsi tuntee olevansa hyväksytty. Laumassa olo ei aina mukavaa.
      Maan hiljaiset alakynnessä.
      On olemassa myös erityiskouluja niille, jotka ei sopeudu.
      Nyt testataan liikkumista , joka jakaa kömpelöt eri kastiin ! Karseeta !
      http://www.edu.fi/move

    • kolikon_toinenpuoli
    • nähtymonestion

      Opettajat vaihtoon, he ovat usein epäpäteviä ja provosoivat lapsia jotta saa heistä häiriköitä, siten voi päästä eroon lapsista joita vihaa eikä siedä. Opettajt on syyllisiä jos lapset reagoivat ei se lapsi.

      • Tyynejärvelä

        Sinä näkijä, laitatko myös vaihtoon ne lääkärit, jotka lasta hoitaakseen määräävät lapsille keskittymistä tukevan lääkityksen?


      • opettajatsyyniinheti
        Tyynejärvelä kirjoitti:

        Sinä näkijä, laitatko myös vaihtoon ne lääkärit, jotka lasta hoitaakseen määräävät lapsille keskittymistä tukevan lääkityksen?

        Kyllä, lääkkeitä ei määrät terveille ihmislle, siinä se lääkäri on hoidon tarpeessa.

        Opettajat ovat epäpäteviä, niin paljon on lehdissä ollut viallisia opettajia että on hyvä että tulee ilmi. Heitä on eenmpi mitä lukee, kaikkion hyvä laittaa lehteen saadan tuokin ammatikunta vaihdettua terveisiin ihmsiiin jotka osaa eikä työttömiin puskasta nousseisiin syrjäytyneisiin työttömiin.


      • jopas.nyt.jotakin

        "niin paljon on lehdissä ollut viallisia opettajia"
        Viallisia? Jaa, onko puuttuu käsi, jalka vai mitä? Missä lehdessä olet viallisia opettajia nähnyt?


    • Anonyymi

      Moi!
      Tarkkaavaisuuden säätelyllä tarkoitetaan kykyä kiinnittää huomio toiminnan kannalta oleellisiin asioihin. Mikäli lapsi ei kykene luokassa säätelemään tarkkaavaisuuttaan, hän keskittyy oppimisen kannalta epäolennaisiin asioihin. Lasten keskittymistä vaikkapa koulussa pystyy tukemaan erilaisilla tuotteilla kuten kuulosuojaimilla, keskittymisleluilla ja istuintyynyillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että keskittymistaidot kehittyvät aikuisuuteen saakka ja pienet koululaiset vasta harjoittelevat tätä taitoa :)
      Keskittymistä tukevia tuotteita www.aistipuu.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      26
      1483
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1149
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1111
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe