Miten metsästysseuroihin pääsee?

Maaton_metsästäjä

Yritin ottaa yhteyttä pariin Turussa toimivaan metsästysseuraan. Asun näisen metsästysseurojen maiden tuntumassa. Itse en omista tällä alueella metsästyskelpoista maata.

Ensimmäisen yhteystietona olevaan puhelinnumeroon ei kukaan vastannut, ei myöskään siihen jätettyyn yhteydenottopyyntiin. Toinen meni vielä kehnommin, sillä yhteystiedoksi ilmoitettu numero ei ollut edes käytössä.

Periaatteessa en edes välittäisi metäsästää riistaa kotinurkilla, mutta pääsisi laillisesti vähän harjoittamaan koiraa. Varsinaset metsästysreissut teen Lappiin. Ampumaradalle olisi kiva päästä ja voisin osallistua riistanhoitoon ja pienpetojen pyyntiin.

Piiri pieni pyörii, eikä uusia jäseniä kaivata? Täytynee ostaa jostain muutama hehtaari metsästysmaiden lomassa olevaa suota jotta saa maanomistajaehdon täytettyä ja pääsee seuraan jäseneksi.

Huolittiin sentään koiran kautta rotuyhdistykseen, saa sentään jonkinlaisia treenaamismahdollisuuksia.

13

4386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aavok

      Ei Metsästys-seuroihin päästä!.Tee A 4 hakemus.Postita,jää odottamaan vastausta.
      Vuosikokous on Vuodenvaihteen jälkeen,Kesäkokous on ennen Metsästyskautta.
      Maanomistajan ehdot täytyy jos olet asuinkuntasi asukas(Veronmaksaja)

      • JunaMeniJo_

        Yleensä jäsenasioista päätetään kesäkokouksessa, joka on ennen metsästyskauden alkua elokuun alussa.

        Eri seuroilla on erilaisia sänntöjä ja ehtoja jäseneksi pääsylle, siksi kannattaa ensin soittaa ja selvittää onko edes mahdollisuuksia päästä ja miten pitää hakea jäseneksi.


    • NouseYlemmäs

      Ei metsästysseuroihin hyväksytä maattomia köyhiä. Vie koirasi piikille, ryhdy kunnon ihmiseksi ja jätä eläimet rauhaan.

      • homojuntti

        kuole syöpään


    • 4plus17

      Paljon on lumepuheita että seuraan on otettava nuoria yms innokkaita mutta käytäntö ei vastaa puheita. Jäsenet pitävät kynsinhampain kiinni lihaosuuksistaan ja omista hirvenmetsästysmahdollisuuksista ja ovat kateellisia kaikille yrittäjille. Itse pariin seuraan kuuluvana toisen seuran pj on täys idiootti. Puhuu maanomistajille ja muille että kyllä nuoria tarvitaan mukaan mutta kokouksissa torppaa kaikkien jäsenhakemukset heti jos ei ole maata tai maa-alue on hieman seuranrajojen ulkopuolella. Itsellään hänellä ei ole aariakaan metsää vaan se pieni kerrostalo kaksio kaupungilla ja on varaa vittuilla muille. Yllättävää on se että hänen kaverinsa kyllä pääsevät jäseniksi vaikka maasta ei olisi tietoakaan. Näin suomessa.

      • Tasa-arvo

        Kun kirjoituksesta otetaan pois loukaava sävy,olen kanssasi ihan samaa
        mieltä,Kyseessä on nimenomaan Puheenjohtajan valinnoista sekä seuran- hallituksen tekemisistä ja heidän valvonnastaan metsästys-kaudella.Olen
        lähes puolisataa metsästyskautta seurannut Metsästys-seuran toimintaa
        ja odottanut Riitanhoitoyhdistyksen puutumista seuroissa tapahtuviin
        epäkohtie korjaamisiin.(Hyvä veli verkosto ) toimii.Näytää myös siltä
        että saman-lainen toiminta pyörii myös eri puolueissa Suomen Hallituksessa.
        Isot edellä ja pienet perässä. (Tasa-arvo metsästäjänä)


      • UkkoontuvatSeurat

        Nimenomaan näin. Valitellaan kyllä sitä miten porukat ukkoontuu ja nyt taitaa olla jo ihan rehellissti vanhusporukoita ja puhutaan että nuoria pitäisi saada toimintaan mukaan, mutta käytännössä ei sitten oikeasti haluta yhtään uutta jäsentä vaan pyritään pitämään porukka pienenä. Varmaan meilellään ottaisitvat nuoria talkoisiin ja jäsenmasksuja maksamaan, kunhan eivät vaan metsästäisi lainkaan.


      • Anonyymi

        Olet täydellisen oikeassa, kauniita puheita joita kateus varjelee.
        Itse jo metsästyksen lopettaneena harmittaa miten moni kaupunkilainen nuori jää hyvän harrastuksen alusta paitsioon kun mahdollisuudet on tasan nolla.


    • frbvbh

      Jos vaan jotain suhteita maaseuduille niin kannattaa pyrkiä sinne metsästysseuroihin vaikkakin metsästysmatkat pitkiä, itse kun asuin Stadin liepeillä niin oli pakko tyytyä metsästämään metsähallituksen mailla Keski-Suomessa, eräänkin jahtireissun tein "kukko-multian" alueelle keski-suomeen, kymmenenä syksynä peräkkäin olin joka syksy teerijahdissa.

      Silloin odottikin jahtireissua ja suunnitteli sitä jo useita kuukausia enne jahtia, nykyään kun asuu korvessa voi lähteä extempore villapaita päällä haulikko olalla tunnin kierrokselle kun ovesta astuu ulos.

    • Johtokunnassa

      Kyllä totta toinen puoli. Asutuksen keskittyessä tulee metsästys maasta paikoitellen pulaa. Näiden alueiden seuroihin on tiukat pääsyvaatimukset ja metsästäjä määrää ei voi kasvattaa liian suureksi. Kauempana on kyllä seuroissa tilaa jäsenille. Mutta uuden jäsenen hyväksyminen on aina seuralle sekä mahdollisuus että riski. Silloin että joku tuntee jäseneksi hakevan on helpompaa tehdä seuran hallituksen päätöksiä. Jokaisen jäsenen tulisi tuntea vastuuta mitä voi itse tehdä seuratoiminnan hyväksi. Näin toiminta jatkuu.

    • Steyr

      Yleensä maattomana on aika vaikea päästä metsästysseuroihin. Ja vaikka pääsisikin., niin jäsenmaksu maksaa aivan sikana. Ja varsinkaan hirviporukoihin ei ole asiaa, sillä monilla maatilallisilla on mm. tällainen asenne ja mielipide maattomia kohtaan, että mitä se maaton mies nyt hirviporukkaan hehe..

      Mutta vaikka ei pääsisikään johonkin tiettyyn oman paikkakuntansa metsästysseuraan jäseneksi, niin onhan monilla metsästysseuroilla maittensa vuokraussysteemi esim. linnunmetsästyskautta ajatellen. Jotenka ei kun vaan työnnyt vierailulle metsästysseuran vuosikokoukseen ja esität asiasi osiossa muut asiat, niin siitä se informaatio asiassa löytyy.

      • Anonyymi

        Ei voisikouksiin voi noin vain mennä. Ei ne ole mitään julkisia tilaisuuksia. Jotku seurat kutsuu kokoukseen kun käsetellään jäsenyyttä, jotta kaikki näkee minkälainen kaveri on kyseessä.


    • Anonyymi

      Perit maata, voitat lotossa ja hankit maata tai reittäpitkin eli otat morsiamen jolla on maata tai hänen isällään maata. Eipä niihin seuroihin muuten ole asiaa. Usein metsästysseuroissa johtokunta ja PJ:kin ottaisi mielellään uusia jäseniä mutta jäsenhakemukset torpataan yleisessä kokouksessa, Lähes kaikissa seuroissa toimii sellainen änkyrämafia joka vastustaa uusia jäseniä ja kaikkea muutakin uutta. Olen itse kolmen seuran jäsen ja sama juttu kaikissa seuroissa, pahimmassa tapauksessa seuran keski-ikä alkaa olemaan yli 65v joten näin alle viiskymppisenä olen seuran "nuorisoa".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe