LEX MALMI - tue sinäkin

YleinenEtu

119

1003

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eurooppalainen

      Malmin lentokenttäkokonaisuus on yksi Euroopan 7 uhanalaisimmasta kulttuuriperintökohteesta ja ainoa vapaalla aikataululla palveleva kansainvälinen lentoasema 150 km säteellä pääkaupungista.

      Kansalaisaloite on avoinna kaikille äänioikeutetuille suomalaisille. Nimien keräys on ollut käynnissä vasta 10.8.2016 alkaen.

      Käykää allekirjoittamassa sähköisesti pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Jos ei ole mitään niistä, voi tulostaa paperilomakkeen osoitteesta https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106#support-statement-pdf ja postittaa sen täytettynä osoitteeseen LEX MALMI, PL 110, 02401 Kirkkonummi.

      Ennen kaikkea levittäkää tietoa aloitteesta kaikille tuttavillennekin.

      • HkiVantaaltavapaalla

        Kansainvälinen? Kun ei edes Suomalainen liikelentoyhtiö pysty operoimaan sieltä!
        GoAviationin toimitusjohtaja kertoi: Malmi ei ole mitenkään välttämätön!
        Operoimme Hki/Vantaalta 15 minuutiin varoajalla. Melko vapaata!!
        Malmin alle 50 konetta joutaa muualle! Yksi "pörisijä" väitti koneita olevan 300 eli taas valheita puolustajalta.
        Googlaa Malmin lentokenttä /kuvahaku, ei kymmenissä kuvissa näy edes 40:tä konetta missään!
        Olen usein myös kulkenut kentän ohi ja alta 30 konetta kentällä,missähän piilossa lie?
        Maaliskuussa lähtee Patria ja Raja yhteensä 35operaatiota/vuosi,Eli Patria malmin suurin operoija. Loput mahtuu muille pikkukentille.
        FinAviahan lopettaa tämän tappiollisen tukemisen,nytkö Helsinkiläisten pitäisi kymmenillä miljoonilla tappiollista kenttää tukea.Järki hoi..


      • Koneita_mahtuu_halleihin

        Malmilla on isoja lentokonehalleja useampiakin. Vähemmistö koneista on ulkona asematasoilla.


      • Sulkeutuukeväällä2017

        [email protected]
        Tässä osoite johon voi lähettää palautetta Malmin lisääntyneestä lentomelusta! Kopioi osoite ja lähetä sähköpostia tuonne.


      • MiksiköhänHalleissaKesäl
        Koneita_mahtuu_halleihin kirjoitti:

        Malmilla on isoja lentokonehalleja useampiakin. Vähemmistö koneista on ulkona asematasoilla.

        Niitä koneita joilla lennetään "kerran kesässä".


    • AvialtaLainassa

      "Helsinki-Malmin lentoaseman toiminta koostuu lentokoulutuksesta, yleisilmailusta ja viranomaislennoista. Sen _historiallisesti arvokkaassa_ ympäristössä toimii useita harrasteilmailuseuroja, lentokouluja ja yrityksiä. Lentoasemalla on myös yksityisilmailua ja lentokerhotoimintaa."

      http://www.finavia.fi/fi/helsinkimalmi/

      • Kansaakusetetaantaas

        Tuosta on unohtunut yksi melko tärkeä seikka :Veronmaksajatko tämän "MiljoonaLystin "maksaa???


      • VähiinkäyVillkkaus

        Korkeatasoinen koulukonekalusto Lähtee Malmilta!!

        Nyt nämä siirtyvät Tampereelle. Malmille jää vain virkistyspörrääjien koulutus jos sitäkään! n. 80% Operaatioista lähtee,vähiin käy!

        Ammattilentäjiä kouluttava Patria Pilot Training -oppilaitos on valmis vastaamaan Suomen mahdolliseen ilmailualan ja ammattilentäjien kysynnän kasvuun omalla koulutustarjonnallaan. Nykyisin Malmin lentoasemalla toimiva oppilaitos muuttaa vuonna 2017 uusiin toimitiloihin Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Patria Pilot Training on kouluttanut satoja kotimaisia ja myös lukuisia ulkomaisia oppilaita liikennelentäjiksi perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot Licence (MPL) -ohjelman.

        Patrialla on käytössään yksi Euroopan moderneimmista koulukonelaivastoista. Helsinki-Malmin lentoasemalla toimivalla koululla on yhdeksän peruslentokoulutukseen käytettävää Tecnam P2002 JF -lentokonetta sekä kolme Cirrus SR22-mittarikoulutuskonetta. Lisäksi käytössä on kaksi monimoottorista Diamond DA-42NG -lentokonetta. Patria on modernin kalustonsa ansiosta ainoa lentokoulu Suomessa, jossa oppilaat lentävät kaikki koululentonsa nykyaikaisilla lasiohjaamoilla varustetuilla lentokoneilla.


    • ArmotonMeteli

      [email protected]
      Tässä osoite johon voi lähettää palautetta Malmin lisääntyneestä lentomelusta! Kopioi osoite ja lähetä sähköpostia tuonne.

    • OmpaRöyhkeää

      On senverran törkeä vaatimus saada kaupukilaisten varoilla pakkolunastaa ja hallita malmin kentän alueita jopa Rovaniemeltä, että Helsingin olisi "puhallettava peli poikki" vuoden lopussa ja otettava alue omaan käyttöön!! Esim. Staran kalustohuollon - ja varastoalueeksi.

      • malliesimerkki

        Miten uskotte, että Rovaniemeläinen EI tarvitsisi kenttää Helsingistä?

        Se on pieni vaatimus vastineeksi pohjoisen asukkaalta, että toimittaa etelään vesivoimaa säätövoimaksi ja ILMAISEKSI.

        Tarvitseeko helsinkiläinen rautatieasemaa Rovaniemelle - on siinäkin vaatimukset - ja vielä veronmaksajien piikkiin.


      • MALMILEXKENTTÄVEX
        malliesimerkki kirjoitti:

        Miten uskotte, että Rovaniemeläinen EI tarvitsisi kenttää Helsingistä?

        Se on pieni vaatimus vastineeksi pohjoisen asukkaalta, että toimittaa etelään vesivoimaa säätövoimaksi ja ILMAISEKSI.

        Tarvitseeko helsinkiläinen rautatieasemaa Rovaniemelle - on siinäkin vaatimukset - ja vielä veronmaksajien piikkiin.

        Helsinki ei maksa rovaniemen rautatieasemaa. Eikä rovaniemeläiset Malmin pöristelyä. Ei kohta kukaan ,kenttä suljetaan 2017.


    • MeMaksamme

      Suomi tarvitsee Malmin lentokentän - koko Suomi.

      • KalliiksiTuli

        Mihinkähän? niin kyllähän "huvipörrääjien kerran kesässä muualta Suomesta täytyy Malmilla päästä käymään. Kun Helsinki antaa kenttää ilmaiseksi käyttää.
        No kunhan FinAvia lähtee niin kuka maksaa miljoonatappiot joita FinAvia ei ENÄÄ ole velvollinen maksamaan. Käyttöoikeus vuoteen 2034 mutta luopuu jo nyt kannattamattomasta toiminnasta.


      • MeMaksamme

        Paljonko kenttä maksaa per suomalainen?

        Vrt. YLE-vero?


      • MeEMMEMaksa
        MeMaksamme kirjoitti:

        Paljonko kenttä maksaa per suomalainen?

        Vrt. YLE-vero?

        Niille kymmenille jopa sadoille Miljoonille parempaakin käyttöä kuin virkistyspörräys!


    • RatikkaNelonen
    • Hypoteekki

      Helsingin tyhjistä asunnoista kerättäköön sen verran ylimääräistä kiinteistöveroa, että saadaan rahat Malmin lentokentän ylläpitoon.

      https://is.gd/7ilueQ

    • miettikäätarkkaan

      Uskaltaako tuonne nimeänsä laittaa. Menee vielä vaikka TTT Tuomisen petostuomion kumoamisen hyväksi.

      • LEXMALMIKENTTÄVEX

        Menee Eduskunnan Jätepaperiastiaan!


    • MukanaHuomenna

      Nyt jo akkujen teho-painosuhde on puoliintunut - samasta koosta saadaan kaksi kertaa enemmän tehoa ja se on VALMISTA tekniikkaa ja toteutetaan nykyisillä tuotantolinjoilla /1/ pienilmauilu /2/ tulee ENSIMMÄISENÄ siirtymään sähköön ja SE on huomisen tekniikka ja tapa liikkua Pienlentokentältä toiseen - tavallisia TYÖMATKOJA.


      /1/ https://is.gd/dMOlPM

      /2/ https://is.gd/3OGwR5

    • NimelläMukaan

      "Finavia: Helsinki-Vantaalla ei mahdollista palvella harrastelentäjiä – ”Lex Malmilla” jo liki 27 000 allekirjoitusta
      Lentokentän asuntorakentamista vastustavat ja harrastelentotoiminnan jatkamista Malmilla vaativat piirit ovat tehneet kansalaisaloitteen.


      Finavia tiedotti tiistaina julkisuuteen, että sillä on vain rajalliset mahdollisuudet palvella harrasteilmailua Helsinki-Vantaalla. Suomen ilmailuliitto tiedusteli Finavialta mahdollisuutta tähän tarjouspyynnöllä 19. elokuuta.

      Ilmailuliiton kysely liittyy Finavian vetäytymiseen Malmin lentoasemalta tämän vuoden lopussa. Lentoaseman hallinta siirtyy Helsingin kaupungille, eikä lentoliikenteen operaattoria Malmilla sen jälkeen ole. Malmin lentoasema rakennetaan asuinalueeksi Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksellä.

      Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen kertoo tiedotteessa ymmärtävänsä hyvin, kuinka osaa lentoharrastajista harmittaa, jos Malmille ei löydy lentoaseman pitäjää siksi aikaa ennen kuin Helsingin suunnitelmat asuntorakentamisesta toteutuvat käytännössä.

      Finavialle tärkeintä Helsinki-Vantaalla on kuitenkin kaupallisen lentoliikenteen sujuvuus. ”Emme näe mahdolliseksi laajamittaista harrasteilmailua Helsinki-Vantaalla, jonka kansainvälinen menestyminen on kiinni siitä, kuinka sujuvasti lentoasema kaupallista lentoliikennettä palvelee”, Kari Savolainen sanoo tiedotteessa.

      Helsinki-Vantaalla on päivittäin yhteensä 500 kaupallisen lentoliikenteen nousua ja laskua. Lentoaseman läpi kulkee päivittäin noin 45 000 matkustajaa, Finavia muistuttaa.

      Toimitusjohtaja Savolainen osoittaisi harrastelentäjät esimerkiksi Räyskälään tai Vesivehmaalle. ”Suomessa on vuodenvaihteen jälkeenkin moneen muuhun maahan verrattuna hyvät edellytykset harrasteilmailulle. Täällä on runsaasti vapaata ilmatilaa ja vähällä käytöllä olevia lentopaikkoja. Lisäksi monilla Finavian verkostossa olevilla kentillä on aktiivista harrasteilmailun kerhotoimintaa”, hän sanoo tiedotteessa.

      Malmin lentoasemien ystävien puheenjohtaja Timo Hyvönen ihmettelee HS:lle, miksi Finavia puhuu vain harrastelentämisestä. Ilmailuliiton tarjouspyynnössä ei puhuta harrasteilmailusta, vaan yleisilmailun palveluista, Hyvönen muistuttaa

      ”Harrastelentämisellä ja yleisilmailulla on käsitteinä ja mittakaavassakin vissi ero. 70–80 prosenttia Malmin toiminnasta on koulutus- tai ammattitoimintaa. Lisäksi kenttä on viranomaistukikohta ja palvelee kaikkea ei-aikataulunmukaista lentotoimintaa, siis yleisilmailua”, Hyvönen sanoo.

      Lentokentän asuntorakentamista vastustavat ja harrastelentotoiminnan jatkamista Malmilla vaativat piirit ovat tehneet kansalaisaloitteen. Siinä ehdotetaan, että Malmin lentokentästä säädettäisiinkin laki, joka säilyttäisi alueen nykyisen käyttötarkoituksen.

      ”Lex Malmi” -kansalaisaloitteen oli tiistaina 30. elokuuta kello 13 mennessä allekirjoittanut 26 560 Suomen kansalaista. Aloitteen eteneminen eduskuntakäsittelyyn vaatii vähintään 50 000 kannatusilmoitusta. Nimet on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa."

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1472524607056

      • KallistaLystiäHarvoille

        Se 80% koulutus toiminta siirtyy vielä tänä vuonna Tampereele.Jossa Patria ja Finnair kouluttaa Liikennelentäjiä!
        Vähiin käy ,jää muutama kymmene virkistyspörrääjää jotka kesisin kenttää käyttäisivät jos voisivat!


    • PienkentälleAutolla

      "Lentävälle autolle haetaan myyntilupaa – 350 kilometrin lento yhdellä tankillisella

      Hollantilaisen Pal-V:n työ lentävän auton kehittämiseksi on jo pitkällä. Architectural Digest kertoo, että yhtiön tavoitteena on saada tuote markkinoille kahden vuoden sisällä.

      Autoa on kehitetty jo vuodesta 1999 vuotta. Se teki onnistuneen ensilennon 18 kuukautta sitten. Myös kaikki myöhemmät testilennot ovat onnistuneet.

      Laite muistuttaa auton ja helikopterin risteytystä.

      Maa-ajossa roottorin lavat ovat taiteltuina katolla. Kun kuski haluaa lähteä lentoon, kestää lapojen avaaminen 5–10 minuuttia.

      Kaksipaikkainen auto on varustettu 230 hevosvoiman nelisylinterisellä polttomoottorilla. Yhdellä tankillisella auto voi lentää jopa 350 kilometrin matkan tai ajaa maalla jopa 1 200 kilometriä.

      Auton runko ja kori on rakennettu hiilikuidusta, titaanista ja alumiinista. Auto painaa vain 680 kiloa.

      Sen huippunopeus maassa on 170 kilometriä tunnissa ja ilmassa 180 kilometriä tunnissa.

      Tällä hetkellä Pal-V pyrkii saamaan laitteelleen eurooppalaisen pienlentokoneille tarkoitetun EASA CS 27 -sertifikaatin, jotta sen myynti saadaan Euroopassa käynnistettyä.

      Auton hinta tulee olemaan noin 500 000 euroa."

      https://is.gd/PFttpk

      Voi olla, että Malmin lentokenttä ei edes riitä, vaan tulevaisuudessa rakennetaan lisää Helsingin talousalueelle?

    • Pelastamalmi
      • Huijausta_Malmin_nimissä

        Ostamalla tuotteita ylläolevasta "kaupasta" et tue Malmin lentokenttää sentilläkään, vaan kaikki menee "kaupan" ylläpitäjän taskuihin. Älä osta tuolta mitään.


      • KusetusLoppuuPian

        Kuka sitä mölypesää vielä tukemaan alkaisi! Kiinnihän se menee ensi keväänä .Rahat pörrääjien taskuihin.


      • MALMILEXPÖRRÄÄJÄTVEX

        [email protected]
        Tässä osoite johon voi lähettää palautetta Malmin lisääntyneestä lentomelusta! Kopioi osoite ja lähetä sähköpostia tuonne.


    • 36101
      • MALMILEXKENTTÄVEX

        Samanlainen huijaus,kuin edellinenkin!


      • MALMILEXKENTTÄVEX

        Aivan turha Kusetus. Tuo Älytön vaatimus veronmaksajien rahoilla pörräämiseen ei mene ikinä läpi!


      • PöriPöriPÖrinä

        Sinulla on pahoja väärinkäsityksiä. Johtuuko se siitä, että päässäsi pörisee?


      • LoppuuVäärinkäsitykset
        PöriPöriPÖrinä kirjoitti:

        Sinulla on pahoja väärinkäsityksiä. Johtuuko se siitä, että päässäsi pörisee?

        ”Harrastelentämisellä ja yleisilmailulla on käsitteinä ja mittakaavassakin vissi ero. 70–80 prosenttia Malmin toiminnasta on koulutus- tai ammattitoimintaa. Lisäksi kenttä on viranomaistukikohta ja palvelee kaikkea ei-aikataulunmukaista lentotoimintaa, siis yleisilmailua”, Hyvönen sanoo.

        Tässä on Pahoja "väärinkäsityksiä"!
        Suurin operoija Patria lähtee Tampereelle,koluluttamaan Finnairille Liikennelentäjiä.
        Viranomaistukikohta siirtyy uusiin tiloihin hki/Vantaalle.
        Eikä palvele "kaikkea" lentotoimintaa,kun lennonjohto poistuu 1.1.2017!
        Kentän käyttö ilmeisti jatkuu korpikenttänä vaikka 2000 luvulla on ollut noin 5 vaaratilannetta kuukaudessa,kun pienkone on ollut lähellä törmätä matkustajakoneeseen! Pienkoneen ohjaan VÄÄRINKÄSITYKSESTÄ!
        Kerran kun rysähtää niin loppuu virkistyspörräys.


    • KallistaLystiä

      Toimitusjohtaja Savolainen osoittaisi harrastelentäjät esimerkiksi Räyskälään tai Vesivehmaalle. ”Suomessa on vuodenvaihteen jälkeenkin moneen muuhun maahan verrattuna hyvät edellytykset harrasteilmailulle. Täällä on runsaasti vapaata ilmatilaa ja vähällä käytöllä olevia lentopaikkoja. Lisäksi monilla Finavian verkostossa olevilla kentillä on aktiivista harrasteilmailun kerhotoimintaa”, hän sanoo tiedotteessa.

      Räyskälä ja Vesivehmaa toivottaa harrastajat tervetulleeksi.
      Muutan kymmenen Lentoharrastus ei kuulu kaupunkiin.

      • HalpaaLystiä

        Kaikki harrastukset kuuluvat kaupunkiin.


    • TulevaisuusOnLentämistä

      Malmin lentokenttä ei ole "muutaman kymmenen harrastus" - se on kaikkien suomalaisen pienilmailun ja koulutuksen tukikohta - sitä kun tavataan lentää pisteestä A pisteeseen B ja takaisin.

      • Muutamankallisharrastus

        Koulutus lähtee Tampereelle,loput pörrääjät Vesivehmaalle v.2017!
        Turha pörräys pisteestä A loppuu pisteeseen V (Vesivehmaa)


      • Suomalainen_koulutus

        Malmi on lentokoulutuksen keskus jota ilman koulutus näivettyy ja Finnairille tulee lentäjät jatkossa Zimbabwesta. Sitäkö haluat?


      • Peter__T

        Eikö olekin ihmeellistä kuinka 70 harrastelijaa saa vuodessa aikaan yli 40.000 operaatiota Suomen toiseksi vilkkaimmalla, Helsingin ainoalla lentokentällä?

        Ja vielä niin hissun kissun että uusi melumallinnus ei edes havaitse useimpia operaatioita Lahdentien taustamelun alta....


      • ArmotonMeteli
        Peter__T kirjoitti:

        Eikö olekin ihmeellistä kuinka 70 harrastelijaa saa vuodessa aikaan yli 40.000 operaatiota Suomen toiseksi vilkkaimmalla, Helsingin ainoalla lentokentällä?

        Ja vielä niin hissun kissun että uusi melumallinnus ei edes havaitse useimpia operaatioita Lahdentien taustamelun alta....

        Jos melua on 72db. niin kyllä pitää olla kuulossa vikaa,jos hiljaiseksi väittää.
        Meluselvitys 2009 . 30vrk. seuranta.


      • Talvellaeimitään

        40.000 operaatiosta saa suurimman osan saa aikaan Patria hiljaisilla koneillaan kierroslasku lennoillaan ,mutta lähtevät Tampereelle 2017 keväällä. Siellä ja Porin ilmailuopistolla koulutetaan Liikennelentäjiä. Onko T..en sinne myös lähdössä.


      • MeluaTakapäästä
        ArmotonMeteli kirjoitti:

        Jos melua on 72db. niin kyllä pitää olla kuulossa vikaa,jos hiljaiseksi väittää.
        Meluselvitys 2009 . 30vrk. seuranta.

        Olet tainnut käydä itse piereskelemässä niihin melumittareihin vuonna 2009, jolloin ne näyttävät liian suuria arvoja.


      • Kimppakoneet
        Peter__T kirjoitti:

        Eikö olekin ihmeellistä kuinka 70 harrastelijaa saa vuodessa aikaan yli 40.000 operaatiota Suomen toiseksi vilkkaimmalla, Helsingin ainoalla lentokentällä?

        Ja vielä niin hissun kissun että uusi melumallinnus ei edes havaitse useimpia operaatioita Lahdentien taustamelun alta....

        70 harrastelijaa jotka 45 koneella ei saa puoliakaan tuosta määrästä.
        Niitähän käytetään vain viikonloppuisin kesällä.


      • Muutamankallisharrastus
        Suomalainen_koulutus kirjoitti:

        Malmi on lentokoulutuksen keskus jota ilman koulutus näivettyy ja Finnairille tulee lentäjät jatkossa Zimbabwesta. Sitäkö haluat?

        Patria kouluttaakin Tampereella yhdessä Finnairin kanssa Liikennelentäjiä!
        Suurin operoija lähtee Malmilta ensi vuoden alussa!
        Jäähän sinne se 20-30 % kentän käyttäjistä vähäksi aikaa vielä;)


    • pilluutti

      Joutaa mennä koko suo idiootille pakkopäästähelsinkiin-kansalle ylihitaiseksi kerrostaloalueeksi. Tekee helsikiläislentelijöiden henkiselle kasvulle ihan hyvää siirtyä pöristelemään kehäkolmosen ulkopuolelle tai lopettaa koko touhu. En allekirjoita vaikka lennän sekä harrastukseksi että työksi...

      • Valepilotti

        Taidatkin olla valepilotti kun korvien välissä noin pahasti pörisee.


      • Valepilotti kirjoitti:

        Taidatkin olla valepilotti kun korvien välissä noin pahasti pörisee.

        Tai jos pitää suota jota pitää paaluttaa varmaan lähes 100 metriä hyvänä rakennusmaana, niin sitten se kai on sitä....


    • Pörinätpois

      Miksi tuhansien ihmisten pitäisi kärsiä muutamien, yleensä varakkaiden ilmailuharrastajien aihauttamasta melusta?

      Miksi pitäisi hasskata hyvää rakennusmaata useita satoja hehtaareita näiden samaisten piirien harrastelun mahdollistamiseksi?

      Miksi ilmailun harrastajat eivät voisi harrastella ilmailua jossain muualla kuin Malmilla? Parin tunnin automatkalla bensaa kuluu murto-osa siitä, mitä kuluu tarpeettomaan pörräämiseen ilmassa.

      Kyllä sen lentoasemearakennuksen voisi säilyttää, ja laittaa sinne vaikkapa jonkinlainen harrasteilmailumuseo tai -näyttely.

      • jhhgffrgg

        No hyvää rakennusmaata se ei ole. Muuten samaa mieltä.


      • Keijo.mö

        Minne sijoittaisit kaupallisen ilmailun? Harrastajat ovat vain pieni osa kentän asiakkaista.


      • NytPörisee

        Nimimerkillä Pörinätpois pörisee korvien välissä. Malmilla mitään lentomelua ole.


      • KorpikentillePörräämään
        Keijo.mö kirjoitti:

        Minne sijoittaisit kaupallisen ilmailun? Harrastajat ovat vain pieni osa kentän asiakkaista.

        Tampereelle. Patria ,kentän suurin operoija lähtee ensi keväänä!
        Viikolla 95% kenttää käyttää Patrian koulukoneet . Harrastajat jää eli5% nykyisistä viikolla käyttjistä!! Vähiin käy,ennenkuin loppuu kokonaan 2017!!
        Lentomelua löytyy ihan tarpeeksi 72db. ja 55db. on meluraja ,ylittyy moninkertaisesti.Finnavian mittauspisteessä 5 Latokartano. Vuonna2009. Valhellista tietoa Lentopostissa ,että 2003 olisi viimeksi mitattu.


      • Sulkeutuukeväällä2017

        Lähtevät muualle harrastamaan "virkistys ilmailua" 2017 keväällä!


      • SinneNääs
        Keijo.mö kirjoitti:

        Minne sijoittaisit kaupallisen ilmailun? Harrastajat ovat vain pieni osa kentän asiakkaista.

        Kaupallinen ilmailu siirtyy Tampereelle jo tänä vuonna. Patria ja Finnair kouluttaa siellä Liikennelentäjiä (ei virkistyspörrääjiä)


    • TässäMennään

      "Tässä Suomi on poikkeuksellinen: rakennuksia tyhjillään keskuksissa ja syrjäseuduilla – kannattaako uutta rakentaa?

      Suomessa on muihin maihin verrattuna huomattavan paljon asuntoja ja yritystiloja tyhjinä tai vajaakäytöllä, selviää arkkitehti Satu Huuhkan väitöstutkimuksesta.

      Huuhka työskentelee TTY:n arkkitehtuurin laitoksella rakennuskannan tutkimuksen ja korjausrakentamisen opetuksen parissa.

      Huuhkan mukaan rakentamisen sääntely ja kehitys painottuvat uudisrakentamiseen, vaikka rakennuskanta kasvaa vain prosentin vuosivauhtia.

      – Melko yllättäen tyhjät asunnot ja yritystilat eivät pääsääntöisesti sijaitse syrjäseuduilla, vaan leijonanosa niistä löytyy Helsingin ja Tampereen kaltaisista suurista kaupungeista. Kasvukeskusten lisäksi myös kutistuvilla paikkakunnilla, joita on Suomen kunnista kaksi kolmasosaa, rakennetaan jatkuvasti uutta, vaikka vanhaa jää tyhjilleen, Satu Huuhka sanoo tiedotteessa.

      Huuhkan mukaan uudisrakentaminen ei näytä korvaavan vanhentunutta rakennuskantaa, vaan kasvattaa rakennusten kokonaismäärää.

      – Uusien tilojen kaavoittaminen ei useinkaan perustu todelliseen tarpeeseen. Tiloja on paljon tyhjillään jo valmiiksi, ja uusien rakentaminen tarkoittaa yhä käytössä olevien tyhjentymistä toisaalla. Näin uudisrakentamista koskevilla päätöksillä viedään elintilaa olemassa olevilta rakennuksilta, millä on suoria taloudellisia vaikutuksia niiden omistajille. Päätöksenteon taustalla pitäisikin olla kokonaisvaltaisempi ymmärrys rakennuskannasta, jotta kiinteistönomistajien tasapuolinen kohtelu ja yhdyskuntakehityksen tasapainoisuus tulisivat paremmin huomioiduiksi, Huuhka painottaa.

      Korjaukseen tai kierrätysmateriaaliksi

      Huuhka kehottaa tarkastelemaan olemassa olevaa rakennuskantaa resurssina, jossa piilee käyttämättömiä mahdollisuuksia.

      – Rakennusten korjaaminen on uudisrakentamista ilmastoystävällisempi vaihtoehto. Rakennuksiin on sitoutunut valtavasti energiaa ja materiaaleja.

      Suomi on suhteellisesti yksi Euroopan innokkaimmista purkajista, vaikka rakennuksia puretaan määrällisesti vielä melko vähän. Purkamisen määrä korreloi suoraan uudisrakentamisen määrän kanssa.

      – Puretut rakennukset ovat keskimäärin olleet vain 50 vuoden ikäisiä eli hädin tuskin keski-ikään ehtineitä. Purkamisen sijaan kannattaisi miettiä, olisiko vanhoista rakennuksista uusiin käyttötarkoituksiin. Vähimmillään niitä tulisi käyttää rakennusmateriaalien lähteenä. Esimerkiksi vajaakäyttöisyydestä kärsivien lähiökerrostalojen elementeillä voisi teoriassa kattaa pientalotuotannon koko maassa neljän vuoden ajan. Rakennuskanta voisikin toimia raaka-aineen lähteenä uudenlaisiin kierrätysteknologioihin perustuvalle liiketoiminnalle, Huuhka sanoo."

      https://is.gd/vLHJGq

      • Vvomies

        Huuhka on ihan kevyesti pihalla. Tai oikeastaan todella raskaasti sisällä. Kannattaisi välillä käydä katsomassa mitä täällä oikeassa rakennusmaailmassa tapahtuu ja minkälaisten lainalaisuuksien puitteissa joudutaan toimimaan.

        Ja ihan oikeasti: purkukerrostalojen elementeistä pientaloja? Ei stana...


    • VeniVidiViciMalmi

      Lex Malmi tulee ja voittaa !

      • Muutamankallisharrastus

        Siirretään öö mappiin lopullisesti!
        Älytön vaatimus pörrääjiltä.
        Yleiskaava tulee ja voittaa. MALMI LEX KENTTÄ VEX! asuntoja ja työtä ihmisille.Pörrääjät korpikentille.


    • MalminPerintö

      Toimivaa lentokenttäympäristöä ja kulttuuriaarretta ei kannata tuhota.

    • DenSkippare

      Pääkaupunkiseudun veneilijöillä on huutava pula veneiden talvisäilytyspaikoista. Nyt kun valtio ei enää tarvitse Malmin vanhaa lentokenttää siitä saadaan hyvä talvisäilytyspaikka veneille. Vielä kun ne vanhat hallit remontoidaan kaupungin toimesta niin sieltä saa venehuoltoyrittäjä ihan hyvät tilat. Ravintolakin siellä näyttää olevan valmiina.

      • KallistaLystiäHarvoille

        Järkiehdotus. Miljoonatappioiden sijaan, saadaankin kenttä tuottamaan!


      • Veneily_on_kallista

        Koko valtakunnan ilmailu ja ilmailukulttuuri tarvitsee Malmin lentokentän toimivana yksikkönä.


      • MALMILEXKENTTÄVEX
        Veneily_on_kallista kirjoitti:

        Koko valtakunnan ilmailu ja ilmailukulttuuri tarvitsee Malmin lentokentän toimivana yksikkönä.

        Koko valtakunnan;) Uuden Suomalaisen lentoyhtiön Toim.Johta toteaa: Malmi Ei ole VÄLTTÄMÄTÖN MITENKÄÄN.
        Operoimme Hki/Vantaalta riittää kun tulee kentälle 15 min ennen koneen lähtöä!
        Ei pysty edes operoimaan Malmilta.Miten sitten vuoden alusta ,kun Malmista tulee Korpikenttä!
        Kulttuuria on maansaastutus pörrääjille. DC-3:n öljyt kentälle viime viikolla ja jäänestomyrkyt taas talvella huoletta maahan. Puita kaadettu sata kentän reunoilta .
        Kallista on ollut veronmaksajille,mutta nyt siihen tulee loppu!
        Kaupunki ei ala "maksumieheksi" ja lakiehdotus menee "mappi ööhön"!


      • RehellinenYhdistys
        MALMILEXKENTTÄVEX kirjoitti:

        Koko valtakunnan;) Uuden Suomalaisen lentoyhtiön Toim.Johta toteaa: Malmi Ei ole VÄLTTÄMÄTÖN MITENKÄÄN.
        Operoimme Hki/Vantaalta riittää kun tulee kentälle 15 min ennen koneen lähtöä!
        Ei pysty edes operoimaan Malmilta.Miten sitten vuoden alusta ,kun Malmista tulee Korpikenttä!
        Kulttuuria on maansaastutus pörrääjille. DC-3:n öljyt kentälle viime viikolla ja jäänestomyrkyt taas talvella huoletta maahan. Puita kaadettu sata kentän reunoilta .
        Kallista on ollut veronmaksajille,mutta nyt siihen tulee loppu!
        Kaupunki ei ala "maksumieheksi" ja lakiehdotus menee "mappi ööhön"!

        Vuoden alusta aloittaa Malmin Lentokenttäyhdistys jatkamaan pariksi vuoksi lentokentän ylläpitoa jäseniensä varoilla korpikenttänä. Ei siis kansaivälisenä.
        Kaupunkihan ei osallistu kustannuksiin kuten Finnavia joka teki miljoonatappiot Malmilla ja lopetti "tekohengittämisen"!


      • Lex_eikä_veks
        MALMILEXKENTTÄVEX kirjoitti:

        Koko valtakunnan;) Uuden Suomalaisen lentoyhtiön Toim.Johta toteaa: Malmi Ei ole VÄLTTÄMÄTÖN MITENKÄÄN.
        Operoimme Hki/Vantaalta riittää kun tulee kentälle 15 min ennen koneen lähtöä!
        Ei pysty edes operoimaan Malmilta.Miten sitten vuoden alusta ,kun Malmista tulee Korpikenttä!
        Kulttuuria on maansaastutus pörrääjille. DC-3:n öljyt kentälle viime viikolla ja jäänestomyrkyt taas talvella huoletta maahan. Puita kaadettu sata kentän reunoilta .
        Kallista on ollut veronmaksajille,mutta nyt siihen tulee loppu!
        Kaupunki ei ala "maksumieheksi" ja lakiehdotus menee "mappi ööhön"!

        Asiantuntevammat tahot ovat jo todenneet Malmin olevan erittäin uhanalainen kulttuurikohde jopa Euroopan tasolla, ja se pitää jo siitäkin syystä säilyttää toimivana kokonaisuutena.


      • Kansaivälinenkorpikenttä
        Veneily_on_kallista kirjoitti:

        Koko valtakunnan ilmailu ja ilmailukulttuuri tarvitsee Malmin lentokentän toimivana yksikkönä.

        Unohditko kansaivälisyyden tällä "kansainvällisellä " Korpikentällä!
        Nythän ei enää valvontaa/Tullia eli tervetuloa terroristit ,ihmis salakuljettajat ja huumekuriirit!


    • Liiton_Mies
    • MALMILEXKENTTÄVEX

      Kumpi ehtii sulkeutua ennen, Bromma vai Malmi.
      Brommaa ehdotetaan suljettavaksi on niin "vähän "käyttäjiä.

      Bromman matkustajamäärä kohosi lokakuussa ennätykseen, 244000 matkustajaan, mikä tekee 7870 matkustajaa päivässä keskimäärin (jaettuna kaikille 31 päivälle). Matkustajakoneiden laskeutumisia kertyi 2400 kpl, eli noin 77 per päivä.
      Malmilla oli 16 matkustajaa v.2015;)

      • MalmiHiljeneeLopullisest

        Nythän Uusi Suomalainen Lentoyhtiö Go Aviation aloittaa lennot joulukuussa tulee lisää "vilkkautta"!! Hki -Kuopio. Hki -Tallinna. Hki Kuopio . Samana päivänä. Harmi vaan että Toim.Johtaja totesi: Malmi ei ole mitenkään Välttämätön.
        Operoimme Hki/Vantaalta riittä kun tulee 15min.aiemmin kentälle!


      • Kallisharrastus

        Pörrääjät vertaavat usein Malmia Brommaan.
        Tosiasiassa pienkoneet Brommasta on häädetty ajat sitten.
        Nyt molemmat sulkemis uhan alla!


      • KunhanKusettavat

        Olihan Malmillakin 17 matkustajaa. Melko Kansainvälistä. Virkistyspörrääjät yksin cesnoissaan saastuttavat ,onpahan vilkasta;) Lokuusta-maaliskuun loppuun koneet halleissa! Korpikentällä ei tullia,mitenkähän kansaivälisyys jälleen lisääntyy


    • KallistaLystiäHarvoille

      Luuhasin tänään Malmin kentän ympäristössä. 1,5 tuntia reippailua. Sinä aikana tältä vilkkaalta kentältä nousi Rajan kopteri ja 4 pienkonetta. (BF-lennon koulukonetta näistä 3) Melko "vilkasta";)

      • Safety_first_priority

        Huomasit varmaan jos ei muuten niin tuulipussia katsomalla, että oli kova, puuskainen tuuli, poikkikiitotie käytössä ja tuulen suunta vaihteli. Toisinsanoen lento-oppilaille turhan vaikeat olosuhteet yksinlentoja silmälläpitäen. Jos olosuhteet eivät ole sopivat, ilmaan ei ole pakko lähteä. Eikä lähdetä.


      • KovaBlosis

        No tuo on aivan totta. Oli puuskainen tuuli.
        Täytyy mennä uudestaan joku viikonloppu ,paremmalla kelillä.


      • VähiinkäyVillkkaus

        Tänään oli vain yksi kopteri ilmassa,kun vajaan tunnin hiihdin siellä.Alle 10:n konetta konetta kentän laidalla "puettuna"!
        No just yksi pörräsi talon ylitse siis melko Vilkasta;)!


    • 47927
    • VastustajatNurin

      53342 allekirjoittajaa juuri nyt. Lex Malmi jyrää!

    • LexMalmiMalminEteen
    • ensimmäisten.joukossa

      "Perussuomalaiset asettuu puolueena tukemaan Malmin lentoaseman säilyttämistä


      Kirkkonummelle kokoontunut perussuomalaisten puoluehallitus päätti sunnuntain kokouksessaan, että puolue tukee Malmin lentokentän säilyttämistä.


      Perussuomalaiset näkee lentoaseman säilyttämisen erityisen tärkeänä niin ilmailuelinkeinojen tulevaisuuden näkökulmasta, kuin myös viranomais- ja harrastustoiminnan puolesta.

      Säilyttämisen puolesta puhuu myös se, että kyseessä on kansallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde ja 1930-luvulla rakennettu Malmin lentoasema on listattu myös Euroopan tasolla seitsemän uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen joukkoon."

      https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-asettuu-puolueena-tukemaan-malmin-lentoaseman-sailyttamista/

      • KansaaKusetetaantaas

        Perussuomalaiset Takinkääntäjät "vähäosaisten" asilla;) Eipä tarvii enää äänestää.


      • LoppuHäämöttääpian

        Teki jo markka-aikaan 6 miljoonaa tappiota. Nyt noin 2 milj. euroa. Perussuomalaiset valmiit rahoittamaan toiminnan? Eiköhän menisi Helsinkiläisten veronmaksajien piikkiin! Vaan eipä onnistu ,kiinni menee!


      • TuleepahanHienoalue

        Tämän korpikentän hangaariin tulee 2 tenniskenttää ja salibändykenttä,eli lopultakin järkevään käyttöön!!
        Torni entisöidään alkupeiseen kuntoon ja sinne toimisto- ym tiloja.
        Muutenkin uusi kaava näyttää todella upealta!
        Mutta vielä 3 vuotta pitää katsella tuota virkistyspörrääjien saastutusta.


      • LaidaltaSeurannutUsein
        KansaaKusetetaantaas kirjoitti:

        Perussuomalaiset Takinkääntäjät "vähäosaisten" asilla;) Eipä tarvii enää äänestää.

        Vanhanenkin kannatta lentotoiminnan jatkamista. Uskoo vielä kusetusta että sillä on kymmeniätuhansia operaatiota/vuosi!
        Hyvä jos edes 10 oper./päivä ja talvella ei mitään!


    • LexMalmiNyt

      56117 allekirjoittajaa on oikeassa, Malmin vastustajat väärässä.

      • MALMILEXKENTTÄVEX

        Älä unta näe;) Eihän tuo ole kuin yksi Sadasta "äänioikeututusta"
        Lisäsi aivan turha eli lain vastainen.
        Laput menevät jätepaperi keräykseen!


    • Liiton_Miess

      Valitettavasti tilanne on vaan se että vaikka 190 kansanedustajaa kannattaisi Malmin säilyttämistä, ei sillä ole mitään merkitystä jos puolueiden pääideologit eivät näe sitä tarpeellisena. Suomessahan puoluekuri menee yli kaiken, ei tästä mitään ydinvoiman kaltaista omantunnon asiaa tehdä. Sama koskee Helsingin kaupungin valtuustoa, puolueen kanta määritellään jossain korkeammalla ja valtuutetut lampaina äänestävät Paju... eikun siis virallisen kannan mukaan.

      • HyvältäNäyttää

        Siihän ei ole mitään Valitettavaa..Järkipäätöksessä!


    • 56336

      Listalla on tilaa vielä AINAKIN yhdelle.

      • EipäOnnistu

        Turhaa tuherrusta. Ei oteta edes käsittelyyn,kun on "mahdoton yhtälö".
        Lomakkeet menee Eduskunnan jätepaperiastiaan;)


    • helsinki_häzling

      " Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 22.10.2016. "

      Äkikseen en saanut selkoa mikä taho tuon aloitteen oli tehnyt.

      Olishian se suoranainen menetys ja kansallinen häpea muuttaa historiallinen ja toiminnalisesti myös tulevaisuudessa tärkeä Malmin lentokenttä joksikin banaaliksi betonilähiöksi, vaikka maata sellaiseen pääkaupunkiseudulla toisaalla riittää yllin kyllin.

      Tulee väistämättä mieleen epäilys gynderitahojen, rahan ja politiikan ovlevan takahuonkähminnässä Malmin kentän tulevaisuutta suunnitellessa.

      Miksi Suomssa (-kin) hässitään hajalle niin monet arvokkaat asiat.

      Ps. Sitten on vielä se taloudellisestikin aivan mieletön Guggenheim-hanke suunnitteilla raiskaamaan yhden Helsingin upeista paraatipaikoista. Sitten veronmaksajat makaisvat hopeaa ja kulmaa ajan tappiin saakka ko. brändin omistajille ja kaikille sen välistävetäjille.

    • HiipuuLopullisesti

      Ensi vuoden alusta ei ole enää MalminLentokenttää vaan -Lentopaikka!
      Kälynen korpikenttä jossa talvella ei ole mitään toimintaa ja kesälläkin 40-50virkistyspörrääjää kun Suurin operoija Patriakin on jo Tamperella kouluttamassa Suomeen Liikennelentäjiä!!

      • helsinki_häzling

        Kaiken lukemani perusteella tilanne ei suinkaan ole tuota kuvausta vastaavan karikatyrinen. Todisteet mustaa valkoisella osoittavat aivan vastakkaista.

        Kaiken lisäksi Malmin lentokenttä on erityisen kehityskelpoinen ja sijaitsee kilpailijoissa mustasukkasuutta aiheuttavasti todella keskeisellä alueella myös tulevaisuutta ajatellen.

        Malmin lentokentällä on toiminnallisesti kaikki edut puolellaan ja sen lisäksi se on myös kulttuurihistoriallinen kokonaisuus, joka tulisi luokitella sellaisena suojeltavaksi alueeksi.

        Näkemykseni mukaan Malmin lentokentän alasajoa haluavissa tahoissa on merkittäviltä osin agitoimasa kilpailevat tahot, sekä grynderi-talous-politiikka kytkökselliset kabinettien häzlingit, sekä ilmeisesti osaltaan myös tietty piittaamattomuus, kauaskatsoisuuden ja kompetenssin puute.


    • Kokkari_asuntosijoittaja

      Haha miten apinoita koijataan! Hallitus valmis pelastamaan Malmin kentän eli satoja miljoonia euroja kankkulan kaivoon. (NOT GONNA HAPPEN) Tosin päätösvalta on kuitenkin Helsingin kaupungilla ja eiköhän viimeistään kokoomus saa homman ruotuun. Ensimmäistä kertaa olen muuten vihreiden kanssa samalla linjalla edes yhdessä asiassa.

      • Ei_asuntoja_Malmille

        Ehkäpä hallitus kusee vihreät ja muut Malmin tuhoojat suohon ja asuntosijoituksesi epäonnistuvat.


      • Kannattaa ehkä harkita sijoittamista sellaisiin asuntoihin, jotka on jo rakennettu ja mielellään ei millekään suopohjalle.


      • PörrääjätLähtee.fi
        Ei_asuntoja_Malmille kirjoitti:

        Ehkäpä hallitus kusee vihreät ja muut Malmin tuhoojat suohon ja asuntosijoituksesi epäonnistuvat.

        Noilla tyhjillä plänteillä on useimmiten huomattavasti tärkeämpiä alueita ja asioita kuin Malmin kiitoradat. Brommassa on raskasta reitti -ja rahtiliikennettä, jota ei Malmille todellakaan haluta. Tosin ei siellä ole enään pienkoneitakaan ja siihen tllanteeseekaan ei Malmin lentoharrastajat välttämättä haluaisi mennäkään vaikka kenttä siten säilyisikin.

        Tosin Helsinki-Vantaan läheisyys ja sen määrittämät maksimikorkeudet todennäköisesti estäisivät lentoliikenteen holtittoman kasvun Malmilla. Taitaa koko tässä Malmin ilmailun kannattajien propagandaryöpytyksessä olla takana vain pienkoneiden lentämisen jatkon takaaminen keinoja kaihtamatta. Aika läpinäkyvää se on ollut jo vuosien ajan.


    • Asuntojakentälle.com

      Sipiläkin jo peruu puheitaan, Keskusta tekee kuntavaalipolitiikkaa eduskunnassa. Puskutraktorit jo tilattu Malmin kentälle!

    • AsuntojaTuleekin.fi

      Nyt on lähtenyt Sipilän ja monen muunkin kansanedustajan mopo/traktori pahasti keulimaan. Onko tämä nyt joku taktiikka saada kansan syvät rivit puolelleen? Ihanko oikeasti Malmi lentoliikenteen jatkaminen on suunnilleen koko maan tärkein asia.

      Tosiasiassa, vaikka monet puheenvuorot väittivät muuta, Suomen talous ei romahda ilman kenttää taikka bisnekset jää tekemättä. Kulttuurihistoriaa ovat vain korkeintaan rakennukset, vertaukset Suomenlinnaan ja muihin todellisiin kulttuurikohteisiin on naurettavaa vertailua ilman totuutta. Ei se koskaan ole mikään turistirysä ole ollut eikä sellaiseksi tule tekemälläkään. Maanpuolustuksellisesti arvokkaana tai varakenttänä sitä ei kukaan asioihin perehtynyt ole pitänyt piiitkään aikaan.

      Vaikka nyt puhutaan vain maanvaihdosta niin mikä on se todellinen hinta veronmaksajille, joka tästä tonttiryöstöstä tulisi. Kenttä ei ole niin autuaalisen loistava ja tärkeä kuin Sipilä ja kaverit selittävät. Eli viimekädessähän haitat ja kustannukset valuvat helsinkiläisten hoidettavaksi. Kiitos vaan!

    • EiHuvipörräykselle.fi

      Olisi mukava kuulla perustelusi kentälle. Olen kuullut "merkitys matkailulle", "merkitys liike-elämälle" ja "merkitys sairaskuljetuksille". Eikä yksikään niistä ole ollut vakuuttava.

      "Merkitys matkailulle" perustelu ontuu, koska Malmille ei laskeudu mitään muita turistilentoja kuin yksittäisiä lentoharrastajia, jotka eivät ole Helsingin turismin kannalta merkittäviä. Malmin lentoasema ei myöskään ole turisteja houkutteleva turistikohde.

      "Merkitys liike-elämälle" ontuu vastaavasti ... jotkut lentävät liikemiehet sinne varmasti laskeutuvat, mutta taas kerran kyse on harrastajista... Sivun http://www.malmiairport.fi/ukk/ perusteella ymmärsin, että tällä hetkellä Malmille laskeutuvat koneet ovat potkurikoneita, eli "oikeat" business jet:t eivät sinne edes laskeudu.

      "Merkitys sairaskuljetuksille" perustelu on myös erikoinen. Ymmärtääkseni sairaskuljetukset hoidetaan Suomessa pääasiassa helikoptereilla FinnHEMS:n toimesta. FinnHEMS toimii PK-seudulla Helsinki-Vantaalta käsin ja potilaat lennätetään suoraan Meilahteen.

      Lentoharrastajat ovat tähän mennessä olleet ainoa ryhmä, joille Malmin kentällä on todella olevan merkitystä. Ihan sama mikä harrastajien tulotaso, harrastustoiminta on harrastustoimintaa.

      • KäyttöSenkunVähenee

        Siellä ne on virkistyspörrääjien koneet kentän halleissa nytkin.Lokakuusta -huhtikuuhun .Kausi näillä noin reilu puoli vuotta. Vähenee rajusti operaatioiden määrä kun vain hyvällä säällä pystytään operoimaan ilman lennonjohtoa Korpikentältä.! Pääasiassa viikonloppuisin. Ensi kesänä lisäksi kiitorataa käytetään muutamana viikonloppuna muihin tarkoituksiin, (mm.autojen kiihdytysajoon) kuin virkistyslentämiseen.


      • Vaaneipäjää

        Mitään virkistysaluetta kentästä ei tule jos jää kentäksi. Lukossa aita lienee nytkin, kentällä ei räntäsateessa näy ketään. Liekö vajaa käytöllä?


      • LoppuuSaastutus2020
        Vaaneipäjää kirjoitti:

        Mitään virkistysaluetta kentästä ei tule jos jää kentäksi. Lukossa aita lienee nytkin, kentällä ei räntäsateessa näy ketään. Liekö vajaa käytöllä?

        Kyllä tosiaan siellä konene toistaan etsii;) Muutaman kymmenen "Virkistyspörräyskin" on nyt Jäissä! Koneet kylmissä peltihalleissa kunnes huhti-toukokuussa taas pääasiassa viikonloppuisin pörrätään.
        2020 Laajenee Virkistysaalue kun silta Kivikkoon rakennetaan ja aita kentän ympäriltä kaadetaan. Lisääntyy virkistyskäyttö vahvasti! Myös pysäköintiongelma poistuu kun Kivikossa laajat parkkialueet. Nykyiset liian pienet parkkipaikat rajoittavat kentän ympäri olevaa ahdasta hiihtoladun käyttöä.


    • NiinTotta

      "Malmin lentokentän valtakunnallinen merkitys lentoliikenteelle on samaa luokkaa kuin Tattarisuolla Suomen autokaupalle."

    • LoppuuSaastutus

      Malmin lentokenttä on otettava asuntokäyttöön

      Malmin lentokenttä on otettava asuntokäyttöön. Helsingin seudun väestö kasvaa vuosittain noin 19 000 hengellä, ja uusille asuntoalueille on seudulla suuri tarve.

      – Malmin lentokenttäalueen kaavoitus ei saa hidastua eduskunnan käsiteltävänä olevan kansalaisaloitteen vuoksi. Alue tarvitaan uutta asuntotuotantoa varten, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Heikki J. Perälä.

      Asuntotuotannon voimistaminen on ensiarvoisen tärkeää yritysten työvoiman saannin turvaamisen kannalta. Helsingin seudun väestö kasvaa nyt noin 19 000 hengellä vuosittain. Uusille asuntoalueille on seudulla suuri tarve. Helsingin vastikään hyväksytyssä uudessa yleiskaavassa Malmin lentokenttäalue on suurimpia uuden asuntotuotannon mahdollisuuksia.

      – Alueelle voidaan rakentaa 25 000 asukkaan ja 2000 – 4000 työpaikan uusi hieno kaupunginosa, keskelle jo olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta. Tätä mahdollisuutta ei saa jättää nyt käyttämättä, Perälä sanoo.

      Valtio ja Helsingin seudun kunnat ovat elokuussa 2014 allekirjoittaneet sopimuksen suurten infrahankkeiden tukemiseksi. Sopimuksessa on selvästi sovittu, että Malmin lentokenttä otetaan asuntokäyttöön. Asuntotuotannon voimistamisesta on sovittu kesäkuussa 2016 solmitussa maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksessa.

      – Maan pääkaupungissa täytyy voida luottaa siihen, että valtion kanssa tehdyt sopimukset pitävät. Lähestyvät kunnallisvaalit eivät saa vaarantaa valtion luotettavuutta sopimuskumppanina, Perälä korostaa.

      – Kun Malmin lentokenttäalue otetaan asuntokäyttöön, on yleisilmailun tarpeet turvattava muilla ratkaisuilla. Siihen uusi Pyhtään lentokenttähanke tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden.
      Asiaa! Pyhtää kutsuu HupiPörrääjiä.

    • Lapilisti

      Pyhtäälle on vähän pitkä matka. Tuskinpa sitä voi käyttää Helsinkiin suuntautuvaan matkustamiseen.

      Mutta jos Malmi on miljardin arvoinen, lienee helppo rahoittaa se korvaava kenttä joka oli hallituksen päätöksen ehtona. Hinta-arvio pidettäneen mielessä kun Helsinki seuraavaksi lunastaa itselleen aluetta joltakulta. Malmi on kyllä sen miljardin arvoinen, rakennusliikkeille...

      Toisaalta jos Malmi säilytetään, meillä on jotain hienoa ja originalia maailmanluokan historiaa Suomessa ja Helsingissä. Elävää sellaista.

      • KäyttöSenkunVähenee

        Korvaava kenttä oli ehtona? No Räyskäläkin toivotta tervetulleeksi.Pyhtää varmaan myös. On Suunnitelmissa on hankkia Pyhtään kentälle mittarilähestymisjärjestelmä, joka mahdollistaa huonon sään toiminnan ja joka Malmilta puuttuu.
        Korjulan mukaan iso tekijä Pyhtään valinnaksi oli se, että paikkakunnalle on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Tuli sitten omalla autolla tai julkisilla. Uusi moottoritie menee ihan vierestä.
        Myös se merkitsi paljon, että ilmatila on Pyhtään kohdalla vapaata.
        Ilmeisesti nämä Herrat jatkavat jo Malmilla aloitettua(kannattamatonta) lentokoulutusta. Vähitellen siellä hiipuu koulutuskin. Patriakin poistuu huomenna!
        – Helsingin lähistöllähän on varsin rajallinen ja monin paikoin varsin hankala ilmatila. Kovin läheltä Helsinkiä on vaikea löytää sellaista paikkaa, jossa ilmatilan puolesta voi vapaasti operoida, Korjula selittää.
        LIsäksi Hyvinkää. Siinähän niitä Malmia vastaavia Korpikenttävaihtoehtoja korvaavaksi.
        Turvallisia vaihtoehtoja verrarattuna Malmiin jossa ilmatilaloukkauksia ja läheltäpiti tilanteita Hki-Vantaan ilmatilassa useit kymmeniä vuosittain! Aiheuttaa matkustajalentoliikenteelle myöhästymisiä ja ylösvetoja. Tulee rutkasti ruumiita kun pienkone törmää matkustajakoneesen!!


      • MALMILEXKENTTÄLÄHTEEVEX

        LIIKENNEILMAILUN LASKEUTUMISET 2016
        Kotimaa Kansainvälinen Yhteensä Helsinki-Malmi 2 13 15
        muutos % -66,7
        Nyt kun ei olele tulliakaan ,ilmeisesti tämä "villkaus" on vähenemään päin;)


      • LopunAlkua

        Liikenne- ja viestintäministeriö

        Jos oletetaan, että osa harrasteilmailusta siirtyisi Nummelaan,
        koulutuspainotteinen toiminta Hyvinkäälle ja osa toiminnasta loppuisi tai harrastajien lentotuntien määrä vähenisi, voidaan todeta, että harrasteilmailulla säilyy kohtuulliset toimintamahdollisuudet. Tämä edellyttää, että Hyvinkäällä ei aseteta rajoituksia harrasteilmailun lisääntymiselle. Helsinki-Malmin toiminnan lopettaminen ja harrasteilmailun jatkaminen muilla lentokentillä ei edellytä lopettamispäätöksen lisäksi muita hallinnollisia päätöksiä kuin että valtio luopuu vuokraoikeudestaan lentokenttäalueeseen. Riittävän pitkä siirtymäaika tarjoaa kerhoille ja yksittäisille harrastajille mahdollisuuden arvioida vaihtoehtoja ja tehdä harkitusti omat päätöksensä jatkosta.

        Nyt Malmilla toimivat harrastajat itse päättävät, missä ja myös missä muodossa ja laajuudessa he harrastavat ilmailua siinä tilanteessa, kun Helsinki-Malmin toiminta päättyy. Toisinpäin ilmaistuna voidaan todeta, että Helsinki-Malmin toiminnan lopettaminen ei edellytä lopettamispäätöksen lisäksi muita hallinnollisia päätöksiä harrasteilmailun jatkamiseksi muilla lentokentillä.
        Että Näin!


      • Eikultt.arvotKiinnosta

        Lennonjohtotorni Malmin Korpikentällä on Pilattu!
        Finnaviaa eikä kentän muuita käyttäjiä ole kiinnostanut tämä kulttuurihistoriallinen rakennus! Kunhan pörräys vain saa jatkua,ei muuta väliä.
        Jos(ja Kun) rakentaminen alkaa,Kaupunki restauroi tornin ja hangaarin tarkasti alkuperäiseen asuunsa. Kartoitus remontista on jo tehty.


    • KohtaLoppuu

      Siis kotimaa 2 Kansaiväliset 13 yht. 15
      ja vähennystä-66,7% Että tämmöitä "vilkastumista"!

    • MalmiLexKenttäVEX

      Todella "eriomaisesti! Meni jätepaperikeryksen koko kusetus;) Ikäloput koneenromut ongelmajätelaitokseen.

    • NaurettavaYritys

      Hah Hah Haa kyllä nyt Naurattaa ,älytön duuni meni jätepaperiastiaan;)

    • Anomuumi2

      Onnea vaan helsinkiläiset. Veronkorotus on tiedossa, sillä tuon suoalueen paaluttaminen rakentamiskelpoiseksi tulee maksamaan ison omaisuuden. Grynderit ei sitä paalutuslaskua maksa, koska silloin alueelle rakentaminen olisi taloudellisesti järjetöntä ja täysin mahdotonta tehdä kannattavasti.

      Mutta eihän poliitikoille verorahojen tuhlaaminen ole uusi tai outo asia... follow the money.

      • KiitsOnnitteluista

        Voe voe kun tuonne Arabianrantaan vielä huomattattavasti hankalampaan "suohon" eli merenpohjaan (Malmilla ei ole suota) paalutettiin talot ja kaupunki teki/tekee isoa Tiliä! Veron alennus tulossa kun myynti/vuokra maat tuttaa Isoa rahaa! Nythän se on "tyhjän panttina" puoli-ilmaiseksi vuokrattuna!


      • kartturi

    • Paalutukset

      Kannattaako tutkia Malmin kenttä-alueen tulevia paalutuksia hoitavaa firmaa sekä siinä osakkaina ja muina siipeilijöinä olevia?

    • SielläOnTaasAnnettuNetti

      Antaa avohoitopotilaiden olla rauhassa, poijjaat.....

    • MiG21Pilot

      Malmin lentokentän alueen nimi on Tattarisuo. Ei siis ole suota? Nuija.

    • MalmiLEXkenttälähteeVex

      Tyypillinen virkistyspörrääjän Kusetus. Tiedät hyvin että Lentokentän alue ei ole nimeltään tattarisuo. "Tattarisuo (ruots. Tattarmossen) on Koillis-Helsingissä sijaitseva teollisuusalue Helsinki-Malmin lentoaseman itäpuolella Suurmetsän kaupunginosassa. " Ja sekään alue ei ole enää suota ,vaan on kuivattu vuosikymmeniä sitten! Kohta loppuu kusetus ja Pyhtää ym. muut korpikentät kutsuu vielä malmin korpikentällä pörrääviä n. 45 konetta!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe