Funchal - Porto Moniz vuokra-autolla?

Millainen mahtaa olla tuo ajoreitti?
Isoja teitä vai onko paljon kapoisia vuoristoteitä matkan varrella?
Ilmoita


14 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Tässä vaihtoehtoja vuokrautoilulle tuolle(-kin) reissulle.
Kuskiksi ajateltukin voi seurata maisemia turvallisesti ja halvalla.

http://tjwalking-madeira.com/businfo.html
Ilmoita
Takseilla on päivän länsipuolen reissuja, jotka menevät Porto Monizin kautta. Hinta on kiinteä. Takseilla on asemilla kartat, mistä näkyy reitit.
Usea taksinkuljettaja osaa myös englantia, joten reitin varrella saa myös selostuksen paikoista samaan hintaan.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Kannattaa ajaa ensin moottoritietä Ribeira Bravaan. Siitä edelleen voi valita kolme reittiä, eteläinen rannikkotie Ponta Pargon kautta, vuoristotie Paul da Serran alueella tai nopea moottoritie Sao Vicenteen tunnelin läpi. Suosittelen reittiä Paul da Serran kautta. Kun saavutaan Ribeira Bravan laaksoon, käännytään oikealle tielle VE4, ajetaan Encumeadan risteykseen ja käännytään siitä vasemmalle ylös Encumedan suuntaan. Encumedassa käännytään Paul da Serralle, tie ER105. Maisemat aivan mahtavia, mutta jos vuoret ovat pilvien peitossa, reitille ei kannata mennä. Takaisin voi tulla Ponta Pargon kautta, Raposeirasta alkaen tie on hyvä.
Kaksi tärkeää ohjetta ajamiselle: Paikallisen liikennesäännön mukaan kaksikaistaisessa liikenneympyrässä ajetaan aina sisemmälle kaistalle, mikäli ei käännytä heti ensimmäisestä haarasta oikealle. Autoilijat kunnioittavat suojatietä aivan eri tavalla kuin Suomessa.
3 VASTAUSTA:
Paul da Serran kautta on parhaimmat näkymät, mutta reitti on ollut usein suljettu Encumedan ja ER209n välillä maanvyörymien takia (metsäpalot ovat lisänneet eroosiota). Nopein reitti on Sao Vicenten kautta, Ponta Pargon kautta jos pitää serpentiinitiestä, tosin sitäkin on uudistettu osin.
Sao Vicentessä kannattaa poiketa laavakiviluolassa, kierrokset taisivat alkaa aina tasatunnein.
Paikalliset kunnioittaa suojateitä, mutta ei stop-merkkejä.

Ribeira Bravan suuntaan mennessä on hankala (näkyvyys vasta juuri ennen liittymistä) ja lyhyt ramppi, jos menee Caminho do Esmeraldo tien kautta (sama kuin nunnien laaksoon/Eira do Serradoon vievä). V1 rampin kautta helpompaa.
https://goo.gl/maps/8uBePLxurNN2

"Kun saavutaan Ribeira Bravan laaksoon, käännytään oikealle tielle VE4" tässä on hieman hämäävä paikka ja liikenne sumppuuntuu, moottoritien vasen kaista kaartaa Sao Vicenten suuntaan ja oikea kaista tekee jyrkemmän lenkin Ribiera Bravaan.
https://goo.gl/maps/5pYgd6qxwxK2
Täältä löytyykin tämän hetken suljetut tieosuudet
http://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/road-conditions-report
Tiesulut kirjoitti:
Täältä löytyykin tämän hetken suljetut tieosuudet
http://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/road-conditions-report
Ja täältä oikeat tienumerot, Googlemapsissa ne on näemmä väärin (vanhat, löytyy samalla tunnuksella muistakin kartoista).
http://www.openstreetmap.org/way/25316105#map=12/32.7697/-17.0518
Eli ER105 on nykyään Paul da Serran kautta menevä tie, kun se on Gmapsissa ER110, joka on em. tiesulkujen ja Osm mukaan saaren koiliskulmalla.
+Lisää kommentti
Kiitos Teille kaikille vastanneille. Ensimmäistä kertaa menossa Madeiralle ja kaikki vinkit kullanarvoisia! :)
Ilmoita
Mihin hotelliin olette menossa? Onko muuta, mikä vielä herättää kysymyksiä?
Ilmoita
Enotel Quinta do sol varattuna 4 yöksi. 3 yötä vielä varaamatta. Pohdinnassa Aqua Natura Madeira Porto Monizissa ainakin yhden yön yli. Reisuun vielä useampi kuukausi, mutta matkan suunnittelu kiinnostaa jo kovasti.

Turvalliset/ maisemallisesti antoisat kävelyreitit kiinnostavat kovasti lähinnä Funchalin lähimaisemista lähtevät. Kannattaako mennä omin päin kartan kera vai ohjatuille retkille?
1 VASTAUS:
Porto Monizissa tuppaa ainakin talvikaudella tuulemaan mereltä, muuten suhteellisen rauhallinen paikka.
+Lisää kommentti
Enotel Quinta do sol on hyvällä paikalla melko lähellä Funchalin keskustaa.
Hotelli ei ole rannalla. Kannattaa yrittää saada huone merelle päin, sillä muuten näköala huoneesta on vaatimaton. Porto Monizin hotelli näyttää kuvien perusteella mukavalta.
Lidossa on mukava rantapromenadi, joka kulkee meren rannan suuntaisesti. Se alkaa Pestana Palms hotellin kohdalta ja jatkuu länteen päin. Promenadi löytyy helposti kartan avulla, tai kyselemällä.
Funchalin keskustan rannat on uusittu ja siellä kulkeminen on nykyisin väljempää ja viihtyisämpää kuin ennen.
Ilmoita
Oltiin viimeksi vaimon kanssa Madeiralla keväällä 2015, kahden viikon matkaan kertyi monenmoista kokemusta upeista levadoista, joihin kyllä helposti jää koukkuun ja aina vain haluaa uudestaan kokea niiden upea tunnelma maalaismaiseman yllä hehkuvan auringon, kukonlaulun ja lähes tyrmäisevän upean Madeiran luonnon ja maiseman takia. Viimeksi menimme bussilla Ponta do Soliin ja otimme sieltä taksin noin 5 km:n päässä sijaitsevaan Lombadan kylään. Pyysimme taksikuskia jättämään meidät levada Novalle Lombadassa. Taksi maksoi 17 euroa ja lähdimme vaeltamaan levada Novaa vastavirtaan upean Ribeira Ponta do Sol-joen laakson jylhissä maisemissa. Tämä levada on juuri kunnostettu ja sinne on tehty turvalliset kaiteet joten vaikka vatsanpohjassa kipristelee niin on mukavan nautinnollista jatkaa matkaa levadan perukoille asti. Sieltä pystyy tulemaan takaisin noin 100 metriä alempaa kulkevaa Levada Moinhoa pitkin, joka myös on turvallisen tuntuinen ja upeiden maisemien jälkeen päädyimme takaisin Lombadaan, sen hienolle kirkolle. Tästä me kävelimme tietä pitkin, hieman oikoen kävelyteitä pitkin Ribeira Bravaan, josta pääsi bussilla Funchaliin. Tämä levada kannattaa käydä kävelemässä!!
Ilmoita
Olimme vaimon kanssa maaliskuussa 2016 Madeiralla. Ajelimme vuokra-autolla saarta ristiin rastiin. Yleensäkkin moottoritiet vievät tunnetuille paikoille hyvinkin jouheasti, mutta jos vähänkin haluaa panostaa maisemiin niin vanhat tiet antavat enemmän katsottavaa.
Onhan se jylhää ajaa vuorten välistä laaksoissa,näin aakeen laakeen ihmisenä.
Liikenteessä pärjää ihan hyvin. Kävimme myös tuolla Porto Monizissa ja noilla reitti valinnoilla joita Talviasukas16 ja NonStops viitoitti. Meille sattui aurinkoinen päivä, joten maisemiin "juuttui kiinni". Eli ei oikein matka edennyt. Päivän reissu helposti.
Ja jos auton tekniikasta jotain ymmärtää, niin kannatta tsekata ainakin jarrut. Meillä autosta loppui jarrupalat, kun laskeuduttin Pico Ruivolta alas. Madeiralla nimittäin jarrutellaan kohtuu paljon.
1 VASTAUS:
Kyllä Pico Ruivolta tullessa jarrut sauhuaa, jos sinne jollain konstia on auto saatu vietyä ;))
Tarkoitit ilmeisesti Pico Arieiroa? Madeiran normaalit tiet eivät ole kovin vaativia jarruille verrattuna esim. Norjaan.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Funchal - Porto Moniz vuokra-autolla?

Millainen mahtaa olla tuo ajoreitti?
Isoja teitä vai onko paljon kapoisia vuoristoteitä matkan varrella?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta