Suomalainen kolkko kulttuuri näkyy sisustuksessa

Näin_suomessa

Suurin osa suomalaisista on aika jöröä, synkkää ja ankeaa kansaa.
Myös naiset, joiden hommaa yleensä kodinsisustaminen ja kaikenlainen tälläinen somistaminen ja koristelu on.
Suomalainen kulttuuri, tämä synkkyys ja ankeus näkyy myös suomalaiskotien sisustuksessa. Siitä huolimatta, että sisustuslehdet ja blogit tarjoaa monenlaisia sisustusideoitaan, koteihin ja pihoille ja parvekkeille ja kesämökeille. Tälläinen ei vaan kiinnosta jöröjä ja nuukia suomalaisia.

Sama kolkko askeettisuus näkyy kaikkialla, kaupungeissa ja lähiöissä, sekä omakotitaloalueilla, mutta etenkin maaseudulla.
Niin sisältä, kuin ulkopäinkin näkee kotien yksitotisen ilmeettömyyden.
Suomalaiskulttuuriin ei kuulu minkäänlainen tunnelman luominen, kynttilöin, kukkasin, koristein, lyhdyin, soihduin, tai muilla tunnelmavaloilla, tai sisustus yksityiskohdilla. Edes juhlapyhät ei näy mitenkään kaikissa suomalaiskodeissa, minkäänlaisena somisteluna. Osa jopa pitää turhana esim. joulukuustakin.

Harvojen suomalaiskotejen pihapiireissä, terasseilla, parvekkeella, tai ikkunoillakaan näkee koskaan minkäänlaista somistusta. Ei näy ovikransseja, valaistuja kukkaistutuksia, ledvaloja ym. Ainoa mitä näet suomalaisten pihoilla, katuharjan, polkupyörän, tai auton, tai jotain romua. Kotien ikkunatkin näyttää kaikki persoonattomilta, kuin "kuolleiden silmiltä". Ihan kuin ei niiden takana olisi mitään elämää. Useinmiten ne ikkunat on kaikenlisäksi varhain iltaisin pimeänä. Mistään ei pilkahtele pimeään iltaan, somien pöytä, tai somien ikkunavalaisimien valonkajoa, yksilöllisten verhojen lomasta, tai niiden takaa.
Ei näy ikkunoista räiskyviä takkatulia ja kyntilöiden liekkejä ei Ihmisiä illallisella pöytien ääressä, tai kesällä puutarhajuhlia pitämässä, puihin ripustettujen
värikkäiden lyhtyjen alla. Siis aika elotonta ja ankeaa elämää ja kulttuuria.

Kaikki somistaminen ja sisustaminen on kai heidän mielestään turhaa prameilua, mikä ei kuulu suomalaiseen kultuuriin. Suomalaiset selvästi vierastaa ympäristönsä somistamista ja tunnelmallista sisustamista, myös kesänviettopaikoillaan. Sielläkin vain saunotaan ja juodaan alkoholia, syödään arkista pottua ja kastiketta, grillaaminenkaan, salaatteineen ei kaikkia jöröimpiä suomalasia kiinnosta.
Ehkäpä suomalaisilla ei ole edes minkäänlaista kiinnostusta ja taitoa tälläiseen sisustamiseen ja somistamiseen.
Tälläisen huomion olen vaan tehnyt ja tähän johtopäätökseen olen tullut, kun olen suomessa laajalti autolla ajellut ja tehnyt pitkiä kävelylenkkejä, näitä koteja ja pihoja katsellen ja joissakin näissä sisälläkin vieraillut.

2

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joonäinon

      No joo, periaatteessa olet kyllä oikeassa. Vaikka lehdet ja tv pursuaa sisustusjuttuja ja -kuvia, silti yleisesti ottaen suomalaiset sisustavat ankeasti. Itse asiassa nekin, jotka mielestään sisustavat tyylikkäästi ja hienosti, tekevät kodistaan epäviihtyisän näköisen. Koska meille on mennyt vähän liiankin hyvin perille viesti, että tyhjä tila on kaunista ja värien käyttö rahvaanomaista. Jostain syystä uppoaa suomalaiseen erityisen hyvin.

      Nyt on tullut muotiin, että pihat ovat mahdollisimman autioita. Iso nurmikenttä, jolla ei ole mitään. Tai sitten mukulakiveä koko piha, muutama tuija siellä täällä.

      Jotkut ultramodernistit tekevät kodistaan täysmustan. Juuri katselin jotain kaunein koti -jaksoa, missä keittiö oli mustaakin mustempi. Siellä täytyi koko ajan olla valot päällä, mutta sittenkin se mustuus imi kaiken valon itseensä. Kuka haluaa tehdä ruokaa sellaisessa keittiössä? Ja kun kaikki integroidaan näkymättömiin, saadaan aikaan tyhjän näköinen kolkko "ei mikään." Tärkeintä on kuitenkin, että kaikki on mustaa ja kiiltää.

      Olen vieraillut myös kodeissa, missä ei ole minkäänlaista persoonallisuuden häivääkään. Kaikki, mitä siellä on, on sitä kaikkein tavallisinta peruskamaa, mitä halpakaupoissa ja Ikeassa näkee. Ei mitään omaperäistä eikä yllättävää. Taulu naulitaan keskelle muuten tyhjää olohuoneen seinää vaikka se saattaisi jossain toisessa paikassa saada aikaan paljon kauniimman kokonaisuuden. Mutta ei, tauluthan kuuluu olla keskellä seinää joten siihen se sitten laitetaan.

      Ja värien käyttö ilmeisesti meillä on kielletty. Niin paljon näkee koteja, missä kaikki on vain ruskeata, beigeä ja harmaata. Se on sitä "varman päälle" -sisustamista, ettei vaan kukaan pääse sanomaan mitään, kun kaikilla on sitä samaa. Ja sitten kun sisustetaan "kalliimmalla maulla," ripustetaan ikkunaan marimekkoverhot ja keittiön pöydän yläpuolelle lokkivalaisin. Hienoimmat ihmiset ei joulunakaan laita joulukoristeita, koska se on rahvaanomaista.

      Ja ne, jotka sitten niitä jouluvaloja pihaansa laittavat, heittävät ne vaan kummallisesti ja epätasaisesti jonkun puun tai pensaan ympärille katsomatta ollenkaan, miltä ne sitten iltapimeällä näyttävät.

      Jotkut on taas niin jouluihmisiä, että pitävät niitä kolmiokynttelikköjä ikkunallaan ympäri vuoden. Mitäs sitä siitä pois ottamaan, kun vuoden päästä joutuu kuitenkin takaisin laittamaan.

    • Moroccan

      Aika rajua yleistystä kummaltakin kirjoittajalta. Itse en allekirjoita kumpaakaan kuvausta, ehkä te liikutte väärissä piireissä, jos noin väritöntä ja kurjaa on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe