Kyllä siinä ei paljoa matematiikkaa tarvita kun
voi laskea että meille syötetään huuhaata talouden elpymisestä.
Kun velanotto nousee toki sillä nyt vähän voidaan tempputyöllistää
ja tilastonikkaroida.
Velkaa se on.
www.velkakello.fi
* TALOUS EI KASVA, VELKA KASVAA *
20
180
Vastaukset
- iuyuiuiu
Aivan aivan.
- PersKeKoPuolestasiOtettu
Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen
PerskeKo-porvarihallitus Orpon valtiovarainministerikaudella ottaa taas lisää valtionvelkaa, joka on jo ensi vuoden lopulla 111 mrd euroa, kaikki kepun tai kokoomuksen päähallituspuoluekausilla otettu.
- AinavtnUlkopolitiikkaa
Suomi arvot on päälaellaan, yritykset ulkomailla, verotus ulkomailla, meistä hyötyvät ulkomailla..... millon Suomi hoitaa ittensä?
- Kyvvä
Ensin hoidetaan koko muun maailman ongelmat.
- UdkzjKz
Totta, savuoiipputeollisuus myyty ulkomaille, työt tekevät virolaiset ja puolalaiset. Palkat ja ostovoima menevät sinne. Ulkomaisia maahantunkeutujia otetaan elinikäiseen täysihoitoon, suomalaisilta viedään se olematonkin ostovoima joka ns hyvinäkin aikoinaoli Euroopan mutasarjaan.Hallituskin leikkaa sieltä mistä ei pitäisi ja antaa sinne mistä pitäisi leikata. Veroja vaan lisää, miten talouskasvu muka voi yleensä alkaa.
- tulevaisuuttaa
sitten kun kaksi miljoonaa suomalaista tekee työtä ilman palkkaa ja eläättä eliitti ja mamuloisia, alkaa talous kasvamaan. Eliitti ja mamuloiset pitävät kotimaisen kulutuksen käynnissä mutta sentään palvelut ovat halventuneet, johtuen ilmaisesta suomalaistyövoimasta.
- Minimumm
Edessämme on raju elintason laskeminen.
- ay.liikkeet.syöpä
Suomessa aivan liian korkea palkkataso. Kiitos ay syöpäläisten ja aivan liian korkean sosiaaliturvan.
- Kermapersloisluokka
"Suomessa aivan liian korkea palkkataso. Kiitos ay syöpäläisten ja aivan liian korkean sosiaaliturvan".
-
VÄÄRIN:
Suomessa on liian korkea kermapersloisluokan sosiaaliturva, se kun poistetaan niin hädänalaisille on varaa maksaa kunnes pääsevät työhön taas kiinni:
Kokoomuslainenkin rokottaa Suomen sosiaalitukia
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14419192/kokoomuslainenkin-rokottaa-suomen-sosiaalitukia
"Suomessa työssä käyvät ja varakkaat hyväosaiset kermapersloiset saavat tulonsiirtososiaalitukia lähes yhtä paljon kuin työttömät huono-osaiset ja muut köyhät. Suomella menee huonosti, valtionvelkaa lisätään ja hyvinvointia alasajetaan koska tämä kermapersloisluokka ei viitsi elää omillaan, vaikka naukuu ja itkupotkuraivoaa verotusta. Sinäkin hyväosainen saat sosiaalituista 17-25% välillä, lopeta narina ja vaadi paapomisesi lopettamista. Ne tuet pitää antaa työttömille, pieneläkeläisille ja köyhille, ei sulle narisijalle.
Suomessa köyhin viidennes siis työttömät, köyhät jne. saavat Suomen sosiaalituista 25% mukaan lukien työttömyysturva ja sosiaalituki. Rikkain viidennes saa 17% Suomen sosiaalituista ja muut viidennekset 17-25% väliltä. Jos työttömyysturva poistetaan työttömiltä niin sitten kait poistetaan kaikki muukin sosiaalituet myös työssäkäyviltä ja kermaperseiltä. Se tietäisi ainakin 17-25%:n lisämenoja kotitalouksille, todennäköisesti vapailta markkinoilta palvelut ym. hankkien jopa yli 30%:n lisäystä menoihin sosiaalitukipalvelujen siirtyessä itse kustannettaviksi. Australiassa köyhin viidennes saa Australian sosiaalituista yli 40% varakkain viidennes ei juuri lainkaan. Miksi Suomi paapoo sosiaalituillaan kermapersloisluokkaa joka valittaa samalla Suomen muka liian kovaa verotusta ja velkaantumista. Tuet pois niiltä, jotka niitä eivät tarvitse ja omillaan siitä elämään!
-
Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät
https://suomimedia.wordpress.com/2015/07/10/hatkahdyttava-tilasto-varakkaat-nostavat-suomen-sosiaalituet/
"Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia. (muut varallisuusryhmät 17-25%:n väliltä).
Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Suomessa varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista).
Täytyy muistaa, että varakkaat eivät tarvitse sosiaalitukia, mutta he nostavat niitä mielellään. Multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 - 300 000 maataloustukeakin sivutoimisesta maanviljelystään, ollen Suomen suurimmat tuensaajat. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen.
Köyhempi puolisko(50%) suomalaisista omistaa Suomen varallisuudesta 6%. Rikkaampi puolisko omistaa Suomen varallisuudesta 94%. Rikkain 10% suomalaisista omistaa varallisuudesta 45%. Rikkaimman osan varallisuus on kasvanut samaa tahtia, kun köyhemmän puoliskon varallisuus on kutistunut, kertoen tuloerojen kasvusta. Tätä vasten hyväosaisten palkansaajien veronapina tuntuu naurettavalta, Rikkailla menee kuitenkin paremmin kuin koskaan ja he maksavat vähemmän veroja, kuin pieni- ja keskituloiset". - LiianMatalaPääomaverotus
Italialainen Lukas Hafner tuli Helsinkiin yrittäjäksi viisi vuotta sitten, koska Suomessa yrittäminen on halpaa, kertoo Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/kaupunki/a1471141434775?ref=hs-mob-etusivu-popular-latest-3 .
http://www.verkkouutiset.fi/talous/hs_yrittaja_hafner-53879
Miksei yrittäjyys kannata Suomessa?
1. Suomessa yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%.
https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/uutiset/493543-viron-veromallista-selvyys-ensi-vuonna
"– Kataisen hallituksen kaudella yritysveroprosenttia alennettiin 26 prosentista 20 prosenttiin ja nykyisellään se on läntisen Euroopan alhaisimpia, Stubb toteaa".
.
2. Suomen pääomaverotus n. 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason.
http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/
.
3. Suomen varallisuuteen ja omistamiseen kohdistuva verotus huomattavasti alle EU-keskitason
http://yle.fi/uutiset/tilastot_osoittavat_suomessa_jo_nyt_alhainen_yritys-_ja_paaomavero/6561684
Varallisuus on Suomessa verottajan erityissuojeluksessa
http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/
"Tilastokeskuksen Olli Savela: Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi
Blogikirjoituksessaan http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/ 4.5.2015 Tilastokeskuksen tutkija Olli Savela kirjoittaa EU:n verotilastoista. Niistä käy ilmi huomionarvoisia seikkoja Suomen verotuksesta.
Savela toteaa EU:n jakavan veroasteeseen luettavat verot ja maksut kolmeen osaan veropohjan perusteella. Ne ovat: työhön kohdistuvat verot, kulutukseen kohdistuvat verot ja pääomiin kohdistuvat verot.
Koska kaikkien EU-maiden tiedot tilastoidaan, tilasto ilmestyy melko pitkällä viiveellä. Uusimmat tiedot on koottu vuodelta 2012.
Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Vertailu tuottaa seuraavan tuloksen:
Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.
Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.
Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.
Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.
Savela toteaa, että myös suhteessa kansantalouden kokoon oli pääomaverojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääomaverojen suhde bruttokansantuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia".
.
4. Suomen palkat, työn sivukulut ja työvoimakustannukset kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:
Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
” Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason”.
Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml
Meilläkö liikaa liksaa? Suomen työvoimakustannukset ovat kaukana Euroopan kärjestä
http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako-liikaa-liksaa-suomen-tyovoimakustannukset-ovat-kaukana-euroopan-karjesta-3468444
.
5. Suomen arkipyhät ja lomat kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:
Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu
6. PersKeKo porvarihallitus alkaa kokoomuksen Orpon mukaan valmistelemaan syksyllä veromuutosta jonka tarkoituksena on saada verotukseen 5%:n yrittäjävähennys yrittäjien nettotuloihin pikana 2017 alusta.
http://www.hs.fi/talous/a1468296185190
"Valtiovarainministeriön esitys niin sanotusta yrittäjävähennyksestä on lähdössä lausuntokierrokselle.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoo HS:lle, että laki on tarkoitus saada läpi syksyllä eduskunnassa niin sanottuna budjettilakina, niin että se tulee voimaan vuoden 2017 alusta kuten hallitusohjelmassa kaavailtiin.
Yrittäjävähennyksessä yhteisöveron piiriin kuulumattomat henkilöyhtiöt kuten kommandiittiyhtiöt, toiminimet ja avoimet yhtiöt sekä metsänomistajat saavat viisi prosenttia tuloistaan verotta. Tällaiset yhtiöt ovat usein pieniä tai keskisuuria yhtiöitä.
Kyse on ylimääräisestä vähennyksestä, jonka voi tehdä sen jälkeen, kun kaikki muut vähennykset on tehty". - FaktaaPukkaa
LiianMatalaPääomaverotus kirjoitti:
Italialainen Lukas Hafner tuli Helsinkiin yrittäjäksi viisi vuotta sitten, koska Suomessa yrittäminen on halpaa, kertoo Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/kaupunki/a1471141434775?ref=hs-mob-etusivu-popular-latest-3 .
http://www.verkkouutiset.fi/talous/hs_yrittaja_hafner-53879
Miksei yrittäjyys kannata Suomessa?
1. Suomessa yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%.
https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/uutiset/493543-viron-veromallista-selvyys-ensi-vuonna
"– Kataisen hallituksen kaudella yritysveroprosenttia alennettiin 26 prosentista 20 prosenttiin ja nykyisellään se on läntisen Euroopan alhaisimpia, Stubb toteaa".
.
2. Suomen pääomaverotus n. 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason.
http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/
.
3. Suomen varallisuuteen ja omistamiseen kohdistuva verotus huomattavasti alle EU-keskitason
http://yle.fi/uutiset/tilastot_osoittavat_suomessa_jo_nyt_alhainen_yritys-_ja_paaomavero/6561684
Varallisuus on Suomessa verottajan erityissuojeluksessa
http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/
"Tilastokeskuksen Olli Savela: Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi
Blogikirjoituksessaan http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/ 4.5.2015 Tilastokeskuksen tutkija Olli Savela kirjoittaa EU:n verotilastoista. Niistä käy ilmi huomionarvoisia seikkoja Suomen verotuksesta.
Savela toteaa EU:n jakavan veroasteeseen luettavat verot ja maksut kolmeen osaan veropohjan perusteella. Ne ovat: työhön kohdistuvat verot, kulutukseen kohdistuvat verot ja pääomiin kohdistuvat verot.
Koska kaikkien EU-maiden tiedot tilastoidaan, tilasto ilmestyy melko pitkällä viiveellä. Uusimmat tiedot on koottu vuodelta 2012.
Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Vertailu tuottaa seuraavan tuloksen:
Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.
Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.
Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.
Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.
Savela toteaa, että myös suhteessa kansantalouden kokoon oli pääomaverojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääomaverojen suhde bruttokansantuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia".
.
4. Suomen palkat, työn sivukulut ja työvoimakustannukset kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:
Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
” Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason”.
Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml
Meilläkö liikaa liksaa? Suomen työvoimakustannukset ovat kaukana Euroopan kärjestä
http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako-liikaa-liksaa-suomen-tyovoimakustannukset-ovat-kaukana-euroopan-karjesta-3468444
.
5. Suomen arkipyhät ja lomat kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:
Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu
6. PersKeKo porvarihallitus alkaa kokoomuksen Orpon mukaan valmistelemaan syksyllä veromuutosta jonka tarkoituksena on saada verotukseen 5%:n yrittäjävähennys yrittäjien nettotuloihin pikana 2017 alusta.
http://www.hs.fi/talous/a1468296185190
"Valtiovarainministeriön esitys niin sanotusta yrittäjävähennyksestä on lähdössä lausuntokierrokselle.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoo HS:lle, että laki on tarkoitus saada läpi syksyllä eduskunnassa niin sanottuna budjettilakina, niin että se tulee voimaan vuoden 2017 alusta kuten hallitusohjelmassa kaavailtiin.
Yrittäjävähennyksessä yhteisöveron piiriin kuulumattomat henkilöyhtiöt kuten kommandiittiyhtiöt, toiminimet ja avoimet yhtiöt sekä metsänomistajat saavat viisi prosenttia tuloistaan verotta. Tällaiset yhtiöt ovat usein pieniä tai keskisuuria yhtiöitä.
Kyse on ylimääräisestä vähennyksestä, jonka voi tehdä sen jälkeen, kun kaikki muut vähennykset on tehty".Miksei yrittäjyys kannata Suomessa
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14431320/miksei-yrittajyys-kannata-suomessa
- TYÖvoimaPULA
Valtava työvoimapula vallitsee.
- EKokkaremafia
Joo, rehellisiä johtajia, ministereitä ja ylempiä virkamiehiä ei enää tahdo löytyä.
- oiuyiiooiuoi
Hallitus odottaa ihmettä joka nostaa talouden syvästä lamasta.
- Missä-vastuu
Keväällä on vaalit. Katsotaas millaisen Sirkuksen Hallitus järjestää, näiden leikkauksien ja verotuksen välillä. Kun Hallitus on ohjelmassaan päättänyt ettei velanoton määrää voi lisätä. Hallitus lupaa lisää työpaikkoja ja samalla leikkaa kaikialta määrärahoja, joilla edes näitä nykyisiä työpaikkoja voisi säilyttää. Vastuulista toimintaa on todella hankala löytää tästä nykynenosta.
- Jdndkkdkd
Keksin työttömyyteen ratkaisun. Voin lopettaa työn haun, jos minulle maksetaan siitä hyvästä tonni kuussa. Luulen että aika monikin suostuisi tähän.
- eiauennut
Ja pointti oli?
Kaikki alkoi pohjois-Amerikasta Yhdysvalloista, josta se siis alkoi ja pankkikriisin aikana se johti kansainvälisen talouden kierteeseen, myös EU:ssa ja näin tänne Suomeenkin samoin iski se 2008 ongelma. Sitä 2008 alkanutta velkaantumista sanotaan myös Yhdysvaltain pankkikriisinä, josta se alkoi.
Sehän alkoi silloin vuonna 2008, jolloin Yhdysvalloissa oli pankkikriisi ja se levisi globaalisti maailmalle, myös Eurooppaan.
- Sipiviinanen
Esko aho se on ihan laho niin myös juhan talo
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik185573- 162975
MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar1192886Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun6232127Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1451974Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja701392Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s421375Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill31158Veda uskonto vs. muut uskonnot
Mitenkähän tuo Veda(Krisha)uskonto loppujen lopuksi eroaa muista niin sanotuista ilmoitus uskonnoista? Siinäkin vedotaan4061106Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o641077