Miksei yrittäjyys kannata Suomessa

YrittäjänParatiisi

Italialainen Lukas Hafner tuli Helsinkiin yrittäjäksi viisi vuotta sitten, koska Suomessa yrittäminen on halpaa, kertoo Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/kaupunki/a1471141434775?ref=hs-mob-etusivu-popular-latest-3 .
http://www.verkkouutiset.fi/talous/hs_yrittaja_hafner-53879


Miksei yrittäjyys kannata Suomessa?

1. Suomessa yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%.
https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/uutiset/493543-viron-veromallista-selvyys-ensi-vuonna
"– Kataisen hallituksen kaudella yritysveroprosenttia alennettiin 26 prosentista 20 prosenttiin ja nykyisellään se on läntisen Euroopan alhaisimpia, Stubb toteaa".

.

2. Suomen pääomaverotus n. 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason.
http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/

.

3. Suomen varallisuuteen ja omistamiseen kohdistuva verotus huomattavasti alle EU-keskitason
http://yle.fi/uutiset/tilastot_osoittavat_suomessa_jo_nyt_alhainen_yritys-_ja_paaomavero/6561684
Varallisuus on Suomessa verottajan erityissuojeluksessa
http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/
"Tilastokeskuksen Olli Savela: Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi

Blogikirjoituksessaan http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/ 4.5.2015 Tilastokeskuksen tutkija Olli Savela kirjoittaa EU:n verotilastoista. Niistä käy ilmi huomionarvoisia seikkoja Suomen verotuksesta.

Savela toteaa EU:n jakavan veroasteeseen luettavat verot ja maksut kolmeen osaan veropohjan perusteella. Ne ovat: työhön kohdistuvat verot, kulutukseen kohdistuvat verot ja pääomiin kohdistuvat verot.

Koska kaikkien EU-maiden tiedot tilastoidaan, tilasto ilmestyy melko pitkällä viiveellä. Uusimmat tiedot on koottu vuodelta 2012.

Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Vertailu tuottaa seuraavan tuloksen:

Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.

Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.

Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.

Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.

Savela toteaa, että myös suhteessa kansan­talouden kokoon oli pääoma­­verojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääoma­­verojen suhde bruttokansan­­tuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia".

.

4. Suomen palkat, työn sivukulut ja työvoimakustannukset kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:

Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
” Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason”.

Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

Meilläkö liikaa liksaa? Suomen työvoimakustannukset ovat kaukana Euroopan kärjestä
http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako-liikaa-liksaa-suomen-tyovoimakustannukset-ovat-kaukana-euroopan-karjesta-3468444

.

5. Suomen arkipyhät ja lomat kilpailukykyiset Pohjois- ja Keski-Euroopan viitekehyksessä, johon kuulumme:

Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu

6. PersKeKo porvarihallitus alkaa kokoomuksen Orpon mukaan valmistelemaan syksyllä veromuutosta jonka tarkoituksena on saada verotukseen 5%:n yrittäjävähennys yrittäjien nettotuloihin pikana 2017 alusta.
http://www.hs.fi/talous/a1468296185190
"Valtiovarainministeriön esitys niin sanotusta yrittäjävähennyksestä on lähdössä lausuntokierrokselle.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoo HS:lle, että laki on tarkoitus saada läpi syksyllä eduskunnassa niin sanottuna budjettilakina, niin että se tulee voimaan vuoden 2017 alusta kuten hallitusohjelmassa kaavailtiin.
Yrittäjävähennyksessä yhteisöveron piiriin kuulumattomat henkilöyhtiöt kuten kommandiittiyhtiöt, toiminimet ja avoimet yhtiöt sekä metsänomistajat saavat viisi prosenttia tuloistaan verotta. Tällaiset yhtiöt ovat usein pieniä tai keskisuuria yhtiöitä.
Kyse on ylimääräisestä vähennyksestä, jonka voi tehdä sen jälkeen, kun kaikki muut vähennykset on tehty".

46

1042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyyysshys

      Italialainen Lukas Hafner perusti yrityksensä Helsinkiin, ylistää nyt Suomen verotusta – ”Merkittävintä on, mitä kaikkea sillä saa”
      http://www.hs.fi/kaupunki/a1471141434775?ref=hs-mob-etusivu-popular-latest-3
      Pääkaupunkiseutu houkuttelee ulkomaalaisiakin startup-yrittäjiä. Italialainen Lukas Hafner tuli Helsinkiin yrittäjäksi viisi vuotta sitten, koska täällä yrittäminen on halpaa.

      Viisi vuotta sitten Lukas Hafner pohti ystäviensä kanssa Euroopan pääkaupunkeja, joihin kannattaisi perustaa yritys. Kolme ystävystä asui eri maissa, mutta yhteinen tukikohta kiinnosti.

      Finaalivaiheeseen pääsi viisi kaupunkia, joiden plussia ja miinuksia vertailtiin ja listattiin. Helsinki voitti.

      Niinpä Hafner pakkasi tavaransa ja muutti Helsinkiin.

      ”Yksi meistä oli ollut vaihdossa Mikkelissä, mutta muilla ei ollut juuri mitään tietoa koko maasta”, Hafner kertoo.

      Tärkein syy Helsingin voittoon oli raha. Hafnerin mukaan osakeyhtiön perustamiseen tarvitsisi Italiassa yli 20 000 euron pääoman, kun Suomessa könttäsummaksi riittää 3 000 euroa. Lisäksi työntekijöiden palkkaamisen verotus tuli halvemmaksi kuin muissa maissa.

      ”Veroissa merkittävintä on, mitä kaikkea niillä Suomessa saa. Kaikki täällä toimii.”

      --

      Lukas Hafnerin kannattaisi olla hiljaa, saattaa meinaan toiminta yritysyhteistyökumppaneiden kanssa vaikeutua tuollaisista jutuista ja bisnekset kusta. Tämän hetken ilmapiiri alalla ei suosi tällaisten asioiden suusta päästämistä.

      • köyhyysloukku

        "Veroissa merkittävintä on, mitä kaikkea niillä Suomessa saa." meillä todellakin on paljon ilmaispalveluja, tai hinta palveluista on hyvin pieni.
        Ei siis ihme, että Suomeen tulee ulkomaalaisia opiskelemaan tai töihin. Jopa töiden aikana ja niiden loputtua sosiaaliavustusten saaminen senkun vaan jatkuu, vaikkei enään Suomessa asuisikaan!


      • tietotoimistoIII

        Linkin osoite vaihtunut, tässä toimiva uusi kyseiseen uutiseen.


        Myös yritysten yhteisöverotus 20% on yksi Euroopan ja EU:n alhaisimmista.

        Suomessa yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöverokannoista 20%, itse kokkeli Alexander Stubb tämän myöntää:
        https://www.yrittajat.fi/uutiset/901-viron-veromallista-selvyys-ensi-vuoden-loppuun-mennessa-stubb-listasi-myos-negatiivisia
        "Stubbin mukaan Suomen yritysverotusta voidaan pitää kilpailukykyisenä useimpiin verrokkimaihin nähden, sillä Suomi sijoittuu yritysverojärjestelmien kilpailukykymittauksissa tyypillisesti vain joitakin sijoja Viroa heikommin.
        – Kataisen hallituksen kaudella yritysveroprosenttia alennettiin 26 prosentista 20 prosenttiin ja nykyisellään se on läntisen Euroopan alhaisimpia, Stubb toteaa".


    • KohtuudenAikaTakaisin

      Nurmijärven Uutiset kertoo sen harvinaisen rehellisesti Suomen valtamediakentällä:

      Yrittäjä murskaa Suomi-myytit – HS: Yrittäminen on täällä halvempaa kuin muualla
      http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/422707-yrittaja-murskaa-suomi-myytit-hs-yrittaminen-on-taalla-halvempaa-kuin-muualla

      Edellisen lisäksi:
      "Hafner kiittelee lehdessä myös suomalaista byrokratiaa, mitä suomalaisessa julkisessa keskustelussa taas pidetään usein hankalana ja joustamattomana.

      – Italiassa, jos täytän lomakkeen väärin, saan heti sakon. Suomessa tulee ystävällinen sähköposti, jossa kerrotaan, että tässä saattaa nyt olla virhe, Hafner kertoo HS:lle.

      Hafner suitsuttaa myös kalliina pidettyä vuokra-asumista Helsingissä: hänestä on helppoa, kun jokaisesta asumiskulusta ei tule erillistä laskua. Lisäksi Helsingissä on Hafnerin mielestä muita pääkaupunkeja halvempaa asua kantakaupungissa".

      .

      Olisikohan aika vaihtaa asenne ja focus itkijäyrittäjyydestä ja turhasta veronapinasta?

      • jo.mukana.leikkauksissa

        "Orpo, keneltä nyt leikataan
        Suomalaisilta sairailta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, työttömiltä, vammaisilta vai opiskelijoilta?"

        JIPPII NYT YRITTÄJILTÄKIN VIHDOINKIN LEIKATAAN!!!

        Nyt leikataan yrittäjiltä ja omistajilta, meinaan siirtymällä Viron yritysveromalliin ja leikkaamalla yrityksiltä kokonaan pois yritysvero(yhteisövero) jota nyt maksetaan Suomessa melkein EU:n alhaisimmalla verolla 20%. Viro on jo näyttänyt että kun yrityksiä ei veroteta niin yrityksen voitot verokikkaillaan mm. veroparatiisitytäryhtiöiden lainakorkokokikkailulla ulkomaille verottajan ulottumattomiin, eikä valtio saa mitään käteen. Siksi Viro on täynnä erittäin pienituloisia yrittäjiä, jotka omistavat hulppeita ökyautoja. Varat saadaan kikkailtua täysin verottomasti yrityksistä, kun yrityksellä ei ole kiirettä yhteisöveroilmoituksen teon kanssa vaan omistajat saavat ajan kanssa miettiä veronkiertoinstrumenttinsa.

        Kokoomus ja muu oikeiston rahavallan hyväveljien EKokoomusmafia kannattaa yrittäjien osallistumista leikkaustalkoisiin yritysten yhteisöveron leikkauksen kautta, jossa yritysverokanta leikataan nollaan.


      • vittuakäteesi

        Perkele jos täytät alvilapun väärin tulee lisämaksua heti korkojen kanssa ja jos et maksa sitä lisämaksua, tulee uhkauksia maksukorotuksien kanssa.


      • Quis.ny
        jo.mukana.leikkauksissa kirjoitti:

        "Orpo, keneltä nyt leikataan
        Suomalaisilta sairailta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, työttömiltä, vammaisilta vai opiskelijoilta?"

        JIPPII NYT YRITTÄJILTÄKIN VIHDOINKIN LEIKATAAN!!!

        Nyt leikataan yrittäjiltä ja omistajilta, meinaan siirtymällä Viron yritysveromalliin ja leikkaamalla yrityksiltä kokonaan pois yritysvero(yhteisövero) jota nyt maksetaan Suomessa melkein EU:n alhaisimmalla verolla 20%. Viro on jo näyttänyt että kun yrityksiä ei veroteta niin yrityksen voitot verokikkaillaan mm. veroparatiisitytäryhtiöiden lainakorkokokikkailulla ulkomaille verottajan ulottumattomiin, eikä valtio saa mitään käteen. Siksi Viro on täynnä erittäin pienituloisia yrittäjiä, jotka omistavat hulppeita ökyautoja. Varat saadaan kikkailtua täysin verottomasti yrityksistä, kun yrityksellä ei ole kiirettä yhteisöveroilmoituksen teon kanssa vaan omistajat saavat ajan kanssa miettiä veronkiertoinstrumenttinsa.

        Kokoomus ja muu oikeiston rahavallan hyväveljien EKokoomusmafia kannattaa yrittäjien osallistumista leikkaustalkoisiin yritysten yhteisöveron leikkauksen kautta, jossa yritysverokanta leikataan nollaan.

        Kyseisen herran Booncon Pixels on raskaasti tappiollinen; tulos 72 000 € miinuksella - 212 000 € liikevaihdolla.

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/booncon-pixels-oy/25911177/taloustiedot


    • HienoaKehitystä

      Italialainen yrittäjä Lukas Hafner valehtelee. Suomessa pitää edelleen pyrkiä kehittämään yritysten sosiaaliturvajärjestelmää ja yrityssosiaalitukia joiden kehitys SOS-porvarihallituksen ja EK:n avulla on jo lähtenyt erittäin onnistuneesti käyntiin.


      Työryhmä ehdottaa kovia keinoja työllisyyden lisäämiseksi: Ansiosidonnainen
      lyhyemmäksi, pitkäaikaistyöttömiä töihin harjoittelijapalkalla
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1471411046942?jako=55946c63b6087d4820b32c96eccbf8ae&ref=tf_iHSisboksi-etusivu&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-de
      "Listalla olisi myös karvaita keinoja, kuten ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen sen tasoa porrastamalla esimerkiksi 150 päivän jälkeen.

      Syy on se, että pitkäkestoinen työttömyysturva pitkittää tutkimusten mukaan työttömyyttä.

      Niin ikään ryhmä ehdottaa työehtosopimuksen alittavaa palkkatasoa pitkäaikaistyöttömälle.

      Se tarkoittaisi työllistämistä harjoittelijapalkalla, joka olisi 60–80 prosenttia tes-palkkatasosta. Loppuosa paikattaisiin palkkatuella".

      -

      SOS-porvarihallitus ja koko EKokoomusmafia toimii sosiaalikapitalismin/kapitaalikommunismin ideologialla, joka yksityistää pankkien, omistajien, sijoittajien, yritysten voitot, mutta sosialisoi tappiot(eurokriisituet), kulut(palkkatuki, työnäyte, alipalkkaus) sekä ympäristörikokset(Talvivaara) yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille.
      Loiskapitalismiksikin tuota kutsutaan.

      Tämä työttömien alipalkkaus on kapitaalikommunismia jossa yrityksiä sosiaalituetaan siten että yhä suurempi osa palkanmaksusta sysätään yhteiskunnan, kansan ja veronmaksajien huoleksi tukien muodossa. Yritys saa pitää voitot mutta kulut sosialisoidaan.

      Muutenkin oikeistolainen porvaripolitiikka siirtää sosiaaliturvaa enenevässä määrin köyhiltä, työttömiltä, huono-osaisilta yrityksille ja muille yhteisöille, usein sellaisille jotka tällaista yritysten sosiaaliturvaa eivät edes tarvitsisi vaan tulisivat toimeen markkinatalouden sääntöjen mukaan omillaan. No ainakin omistajien osinkosumma kasvaa tällä tavalla.

    • Urban.Legend

      "Miksei yrittäjyys kannata Suomessa"

      Luin jostain hyvän luonnehdinnan miksei:

      "Muualla yrittäminen on elinkeino, Suomessa se on rikastumiskeino. Siksi katteiden on oltava ainakin kaksinkertaisia ja firman pihalla ökyauto tai pari".

      Hintatasoa ja firmanpihoja katsoneena juttu näyttää olevan fakta.

      Entä sitten kun suomessa aletaan tuottaa kiinnostavaa tavaraa, myydään tuote tai yritys ulkomaisille yrityksille/asiakkaille tai siirretään tuotanto pois ei kannata muuten, en muista kuinka Lokomon https://fi.wikipedia.org/wiki/Lokomo tai vastaavan yritys johtaja oli joskus aikoinaan todennut, oli jos ei 50% tule vähintään voittoa homma ei kannata.

      Käsittääkseni tämä oli laskettu kaiken kustannuksen päälle, kulkeehan tämän hetkinen suuryritys maailma ainakin TÄÄLLÄ EUROSTO suomessa, siten että firma tekee määrätyn määrän yleensä ilm. aina voittoa, tavoite tosin lasketaan jonkun verran korkeammaksi ja se on firman mikä kai tulos jos jää alle ollaan tappiolla vaikka todellisuudessa ollaan kuitenkin voitolla määrätyn % määrän, koska tavoite %.sti yli todellisuuden jonkin verran kun olen noita kalvoja nähnyt.

      Oikaiskoon paremmin tietävät ei ole paljon kiinnostanut nämä jaskan jauhaamiset mutta niihin on ollut pakko aikoinaan osallistua, sen johto päätöksen tein vain hiljaa mielessäni kaavioita nähdessäni ja kuullessani juttua että itsepetosta ja muutenkin petosta jopa työntekijöitä kohtaan koska juttu perustuu periaatteessa hienoon uhkailuun vähennyksillä tai lomautuksilla, mutta se olikin vain mun mielipiteeni jolla ei ole jaskan vertaa merkitystä tässä maailmassa tai elämässä.

    • VeronmaksajanPiikkiin

      Suomesta Tehdään Maailman Halvin Maa....

      Kokoomuksen ja EK:n toiveiden mukaisesti.

      Kepu ja Persut nyökyttää "edistykselle".

      Kohta Suomeen on tulossa investoijien tulva kun palkkoja ei tarvitse maksaa kenellekään....no pikkujuttu....yläkerran loiseläteille, johtajille pitää tietenkin maksaa.

      Investoijien unelma on, että valtio maksaa duunareille harjoittelupalkkaa.

      Mikäpä on jatkossa riistäjien oikoa sorkkiaan sohvalla.

      Kyllä vaan, Suomesta tehdään maailman halvin maa yrittäjille ja omistajille kun palkkaa ei tarvitse maksaa vaan sen maksu sosialisoidaan valtiolle. Sen sijaan Suomesta tulee samalla maailman kallein maa veronmaksajille kun yritysten palkkaamalle väelle maksetaan veronmaksajien pussista yhteiskunnan maksettavaksi sosialisoitu palkka sosiaalitukina. SOS PersKeKo-porvarihallituksen EKokoomuspolitiikan Suomi on pian sosiaalikapitalismin koelaboratorio.

    • ei.jummartaa

      "Miksei yrittäjyys kannata Suomessa"

      Vaikka kaikkien osinkotulojen yhteenlaskettu kokonaisverotus on alle 3 %:

      Kepun porvaripääministeri Esko Aho eriytti pääomaverotuksen ansiotulojen verotuksesta, alempaan tasaverokantaan, vaikka kaikista henkilökohtaisista tuloista pitäisi maksaa yhden ja saman progressiivisen henkilöverotuksen ja maksukyvyn mukaan.

      Kokoomusmafia maksaa itse asiassa pääomaveroa niin vähän että 3% toteutuva pääomaverotus toisi enemmän pääomaverotuloja valtiolle kuin nykyinen 30-34% pääomaverotus, jota kukaan EKokoomusmafialainen ei maksa. Todellinen pääomaverotus on SSSuomessa siis alle 3%.

      Kapitalistin tilipäivä - 3 %:n osinkovero tuottaisi enemmän kuin nykyinen 30 % vero, koska suurin osa ei maksa osingoista veroja lainkaan tai juurikaan

      ---

      Kokeillaanko 3 %:n veroa Suomessa? – Tuottaa enemmän kuin 30 % vero
      http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/kokeillaanko-3-n-veroa-suomessa-tuottaa-enemman-kuin-30-vero-6546725

      "Osakesäästäjien Keskusliitto väittää, että kaikkia koskeva kolmen prosentin osinkovero tuottaa enemmän kuin 30 prosentin osinkovero, jota maksavat vain piensijoittajat. Vantaalaisella kirjoittajalla on siihen liittyvä idea.

      Osinkojen verotuksessa on Suomessa vallalla suuri vääryys. Jos olet varakas suursijoittaja, voit järjestää sijoituksesi niin, että vältyt osinkoveroilta. Piensijoittaja sen sijaan maksaa täysimääräiset verot. Piensijoittajat eli tavalliset palkansaajat.

      Asiaa käsiteltiin taannoin Ylen MOT-ohjelmassa ”Kapitalistin tilipäivä”. Ohjelmassa kerrottiin, miten varakkaat yksityishenkilöt, suursijoittajat ja yhteisöt käyttävät verosuunnittelua. Vakuutuskuoreen sijoittajat välttyvät kokonaan osinkoveroilta (Pääministeri Juha Sipilän varoja on piilotettu vakuutuskuoriin, kuten media on kertonut). Kaikkein rikkaimmille suomalaisille ei ole mikään ongelma ostaa 10 prosenttia pörssiyhtiöstä ja välttää osinkoverot.

      Tätä verokohtelua perustellaan yleensä riskillä. Varakas suursijoittaja muka kantaa suuremman riskin sijoittaessaan suuren summan rahaa yritykseen. Todellisuudessahan vähäisiä summia sijoittava piensijoittaja kantaa suhteessa paljon suuremman riskin kuin suursijoittaja".

      ---

      Tiedän paremman osinkoverojen tuottotavan, joka toisi valtiolle lisää verotuloja. Poistetaan pääomatuloista kaikki etuoikeutetut verottomat tai vähemmän verotetut osingot, ja verotetaan niistä oikeasti AINA OIKEASTI se 30 % ja 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %. Myös yksityishenkilön ja kuolinpesän saamasta osingosta 15 prosenttia on nykyisin verovapaata tuloa, niitäkin pitäisi verottaa 30 %:n mukaan, kyllähän työttömänkin pikkutuloja verotetaan.
      Valtiovelkaakaan ei tarvitsisi ottaa 6 miljardia euroa vuodessa kuten SOS-porvarihallitus nyt tekee.

      • Optiojaosinkomrdt

        EK:n johtaja hallituksen kehysriihipäätöksistä: ”Säästöjä tehdään sieltä, missä rahaa on”


      • väärentäjätasialla

        Motin jutussa meni kylläkin listaamattoman yrityksen verotus ihan päin persettä. E nsinnäkin siinä saattaan usein olla yrittäjän koko omaisuus kiinnitettynä savupiippua myöten. Yritykseen on panostettava koko omaisuus alkuun ja aloitettava lähes tyhjästä ja usein myös osinko sijoitetaan takaisin yritykseen jossakin vaiheessa.
        Osinkoverotuksen laskemiseen ei tarvittaisi ATK-pajojen rakentamia ja ylläpitämiä laskureita jos se menisi niin yksinkertaisesti.


    • aivannäin

      Tämän takia PersKeKo-porvarihallituksen EK-politiikan KiKy taas kepittää ja köyhdyttää pienituloisia työläisiä sekä työttömiä ym. köyhiä.

    • Ikänsä.yrittäjänä

      Kyllähän Suomessa speksit on kunnossa mutta kysymys kuuluukin "millaisen firman parustat" ja missä se sijaitsee? Mikä on se suomalainen kohderyhmä joka antaa toimeentulon ja mahdolliset kasvuedellytykset? Suomessa on vain 5 miljoonaa asukasta joista noin 3 miljoonaa on alaikäisiä, työttömiä, sairaita ja eläkeläisiä. Jäljelle jää 2 miljoonaa asukasta jotka ovat edes jonkinlaisessa potentiaalisessa kulutusiässä, riippuen tietysti yrityksen toimenkuvasta.

      Nykyaikainen elämä on niin hektinen ja huonosti ennustettava, että ei oikeastaan millään alalla ole kovinkaan pitkää elinkaarta vaikka aluksi voisi näyttää kuinka lupaavalta tahansa, lukuunottamatta hautausalaa ruumisarkkuineen.

      Jos Suomeen aikoo perustaa firman niin sen toimialan pitää suuntautua maan rajojen ulkopuolelle. Muuten ei nappaa. Jos haluaa elää kädestä suuhun niin aina voi perustaa jonkin kaljakuppilan, pitserian, parturiliikkeen tai ryhtyä torikauppiaaksi tms.

      Düsseldorf,in vaikutusalueella elää noin 8 miljoonaa asukasta ja se näkyy katukuvassa. Kaupungista löytää liikeitä jotka myyvät vain naisten nahkakäsineitä, toinen voi olla erikoistunut vöihin. Tuolla pitkälle viedyllä erikoistumisella, tai siitä huolimatta, ne kuitenkin saavat sen tarvittavan asiakaspotentiaalin. Suomessa tuollainen yritys ei eläisi tuntia kauempaa.

      Suomessa omaa firmaa pyörittävää kutsutaankin onnistuneesti "YRITTÄJÄKSI" joka kertoo tarpeeksi tyhjentävästi menestymisen mahdollisuuksista.

    • dfczdc

      On luonnollista että ulkomaalainen saa suomessa kaiken, suomalainen ei mitään.

      • Hklöljj

        Suomalaisella yrittäjällä täysin samat edut.


    • askhdg

      Suomessa yrittäjät kitisevät turhaan. Sen italialaisen kommentti nyt selvästi osoittaa.

    • ikuinenyrittäjä

      Jos tuntuu, että on helppoa ja halpaa voi aloittaa vaikka heti

      Italiaano voi saada vähän eri kohtelun

      ja tyhjästä on aina yhtä helppoa lähteä ponnistamaan

      byrogratia puoleen ja korttipelleily (lupakortteja 20 kpl)
      niin vähän useampi uskaltautuu yrittämään

    • ParasPaikkaYrittää

      Suomalainen itkijäyrittäjyys ja elinkeinoelämän itkupotkuraivariveronapina on säälittävää ja häpeällistä. Suomi on oikeasti maailman parhaita maita yrittää. Osaava ja korkeasti koulutettu työvoima, turvallinen ja vakaa maa yrittää, toimiva infra ja palvelut, matalat yrittämiseen, omistamiseen ja varallisuuteen kohdistuvat verot. Työn kulut, palkat sekä sivukulut kilpailukykyiset verrattuna muihin korkean osaamisen Pohjois- ja Keski-Euroopan hyvinvointidemokratioihin. Irtisanomissuoja huono verrattuina muihin EU-maihin.

      • Parasitoidimatut

        Kyse lienee siintä, että täytyy ymmärtää se, että pelkkä yrittäjyys wannabe-yrittäjyyden vuoksi ei ole välttämättä kannattavaa Suomessakaan.

        Omalla järjellään ajattelevalle täytyy olla myös riittävät markkinat ja kysyntä sille tuotteelle/työlle mitä lähdetään "yrittämään" eli mediassa nuorisolle toitottama "ryhtykää tuosta vaan yrittäjiksi"-agendansa haisee varsin vahvasti pahalle ja pyllyn nahalle...

        Se oli heitto kauniiden ihmisten kykypuolueelle se.


    • Että.tällä.tavalla

      Tänä päivänä vain "know how" yrittäminen kannattaa sillä se ei tunne valtakunnan eikä kulttuurien rajoja. Yrityksen ei kannata omistaa muuta kuin osakepaperit ja puhelinliittymä.

    • hyväDuuni

      Vehviläinen nousee ministerien raskaaseen sarjaan, Anu on haistanut rahan.

    • Suomalaisethulluja

      YELli pois yksinyrittäjiltä ja jälkiverotuksella kaikki, ennakkoverot pois, niin järjestyy hienosti. Täällä ei pystytä tarveharkintaa soveltamaan ökyelämää viettäviin, niin taloutemme on tuhoon tuomittu.

    • Kokeiltua

      Menee kkuten ketjun aloittaja vihjaa, JOS olet valmis ottamaan aikuisten oikeasti yrittäjän riskiä, ja sijoittamaan miljoonan ellei kymmeniä. Kunhan jonkun rahoittajan ensin saat suostuteltua.
      Pikkunakertajille ja yksin yrittäjille koko kuvio on yhtä helvettiä ja järjestelmä on rakennettu käytännössä tappamaan pienimmät yritysmuodot.

    • SittäVanYritämän

      Siitä vaan yrittämään kun se on niin helppoa. Jokaisen työttömän pitäisi laittaa pakolla perustamaan yritys loisimisen sijaan.

    • ViisasKäännös

      Virokin luopuu tasaverosta ja veronkiertotaloudesta:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14586366/virp-luopuu-tasaverosta

      Viro saa uuden hallituksen – Vallanvaihto johtaa tasaverosta luopumiseen
      22.1.2016
      http://yle.fi/uutiset/3-9307509
      1) Piirun verran vasemmalle
      2) Viro luopuu tasaverosta
      3) Ulkopolitiikka nojaa länteen
      4) Venäläisvähemmistön asema paranee?
      5) Elvytystä taloudelle

      "Viron hallituksen kolme puoluetta tukevat tuloveron porrastamista.

      Puolueet ovat sopineet mallista, jossa enintään 1200 euroa kuussa tienaavan virolaisen verovapaa tulo nousee nykyisestä 170 eurosta 500 euroon. Yli 2100 euroa kuussa ansaitsevien verotusta kiristetään.

      Viron talous on jäänyt polkemaan paikoilleen. Talouskasvu on ollut puolen prosentin luokkaa (2016).

      Uusi hallitus aikoo ryhtyä talouden elvytykseen. Yksi keino on palkansaajien veroale, jonka toivotaan lisäävän ostovoimaa".

      Voisi ottaa PersKeKo-porvarihallitus Viron virheistä mallia ja uudistuksista vaarin.

    • aka.surkeeta

      Yrittäjän tienaamasta tonnista jää käteen netto n. 200 euroa.

      • Juuri.Näin

        Joo, veronkierron ja vähennysten jälkeen.


      • Eipäs.liioitella

        Suomessa kokonaisveroaste on n.44% bkt:sta mikä on kyllä liikaa sekin,johtuen liika köyhästä valtiosta mutta ei kuitenkaan 80% kuten väitätte.


    • Itsevaan

      24% ALV tappaa kaiken yrittämisen ja kuluttamisen. Vähintään työstä ALV pois ja heti.

    • ToimivaResepti
    • KiitosSakn

      Suomalainen ravintolaruoka ja vaatteet kalliita. Syynä korkeat palkkamenot.

    • Olettepapölhöjä

      Ollaanpa sitä nyt analyyttisiä, hän perusti pizzerian, ei suinkaan startupina, vaan starttirahalla.

      • Totta.puhui

        Mutta aloituksessa oli faktat miten Suomessa yritysten yhteisövero on yksi EU:n alhaisimmista ja pääomaan sekä omistamisee kohdistuva verotus selvästi alle EU:n keskitason. Sen sijaan työläisen ansiotuloverotus on kovaa kuten myös kulutustasaverot. Yrittäjän parariisi työläisen helvetti! Ja Sipilä, Berner, Orpo tekevät yhä pahemman paikan duunarille.


      • AmmattiliitotKiellettävä

        Pienipalkkaisten verotus ei ole kovaa mutta kun saman verran saa sosiaalitukea niin työnteko ei oikein kelpaa. Suomessa on yrittämisen kannalta hyviä asioita mutta viime vuosikymmenen ajan on puhuttu pienyritysten ongelmista työntekijöiden kanssa. Kokonaisuutena meillä on vuokratyöntekijämarkkinat, korkea pitkäaikaistyöttömyys ja ikääntynyttä työvoimaa ei uskalleta palkata.

        Joustoja tarvittaisiin työaikoihin ja tuottamattomasta työntekijästä pitäisi voida päästä eroon ilman että firma menee konkurssiin. On jo aika laittaa lastenhoitovapaat ja vanhenpainvapaat kokonaan valtion eli veronmaksajan maksettavaksi kuten myös sairauslomat. Kunnallinen päivähoito pitää saada maksuttomaksi kun se voi kannustaa työntekoon kotona makoilun sijaan. Ansiosidonnaista päivärahaa pitää lyhentää edelleen koska yli vuoden jälkeen kukaan ei enää työllisty oli koulutus mitä tahansa. Yli viisikymppisten tapaturmaeläkkeet pitää laittaa valtion maksettavaksi eikä viimeisen työnantajan kontolle kun se voi parantaa ikääntyvien työllisyyttä.

        Suomen ei tarvitse kuin kopioida Ruotsissa tehdyt muutokset työelämän suhteen niin meillä menisi paljon paremmin kuin nyt. Vaikeaa vain näyttää uudistusten tekeminen kun vihervasemmisto ja ammattiliitot vastustavat. Elintaso voisi olla paljon korkeampi jos ammattiliittoja ei olisi.


    • Karmee.fakta

      Suomessa vaan ei markkinatalous kannata,tuotteiden ja palveluiden ostajia on vaan liian vähän.

      • Anonyymi

        Suomessa on asiakaskunta tavallisista kansalaisista pelkkää rupusakkia ja luukuilta rahansa saavia luusereita. Siksi yrittäjillä ei ole todellisia ostavia asikkaita.

        Kepu-Kokkareilla on "hyväveli" klikki, on lastenhoitoa ja kaikenlaista keinoa loisia verovarakassalla, ilman oikeaa työtä ja markkinointitarvetta.

        Kun pohjana on sosialismi, toimii kaikki kuin entisen Neuvostoliiton ajoilla, kun KGBn lähipiiri jakoi rahat keskenään.

        Suomessa toimii tasan sama malli. Tavallinen yrittäminen, jossa tulos tarvitsee osaamista ja markkinointia, ei onnistu, eikä kannata.

        Vain sellaiset pärjää joilla on sosialismin kautta ilmaisia tuloja valtion kassasta ilman todellista työponnistelua.

        Tervetuloa pienten piirien ahtaaseen hyväveli -Suomeen.


    • Näin.On.Näreet

      Kuten näkee Suomi on yrittäjän paratiisi ja duunarin painajainen.

    • OnMahdollista
    • talousproppista

      Monimutkaisten talouskäsitteiden taakse yritetään piilottaa, että raha vaihdon välineenä sopii ainoastaan tulonsiirtoihin. Yhden kannattavuuden vastapainona on toisen kannattamattomuus, yli keskiansion ei voi ansaita, ellei joku tyydy alle keskiansioon. Rahalla perustellaan vaikka mitä, mitä rahalla ei voi perustella. Sorvataan näyttäviä tilastoja, millä on pelkkä propaganda-arvo.

    • Anonyymi

      Nosto.

      • Anonyymi

        Suomessa eivät valita ainoastaan yrittäjät. Heidän valituksensa ei ole mitään verrattuna työntekijöiden ja työttömien valittamiseen. Työttömät ovat kauhuissaan jos heitä yritetään patistaa töihin.


    • Anonyymi

      Miksi Suomessa yritystuet jaetaan pääosin suuryrityksille, jotka eivät todellisuudessa edes tarvitse niitä vaan jakavat ne osinkoina omistajille.
      Miksi niitä yritystukia ei jaeta pinyrityksille, ainoille oikeasti työllistäville.
      Palkkatuki vääristää kilpailua ja antaa mahdollisuuden käyttää sitä väärin. Kun palkkatukikausi päättyy annetaa potkut ja palkataan uusituettu työntekijä.
      Miksi starttirahaa saavia yrityksiä ei valvota, sillä kun rahakausi päättyy, lopetetaan yritys ja saman suvun jäsen perustaa siihen uuden saaden taas starttirahaa.
      Miksi ulkomaalaisten, esim turkkilaisten ravintoloihin ei tehdä yllätysterveystarkastuksia ja miksi niihin ei tehdä verotarkastuksia.

    • Anonyymi

      UPM ei usko tuohon, vaikka elinkeinoelämä saanut lähivuosina 22 miljardia euroa elinkeinotukia!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe