Asuntorahasto Oravan liiketulos -75%

nohuhhhuh

buaahhahahhaha kylläpä natisee läävä-ponzi:D Veikkaanpa, että tästä ei Hesarista saada lukea.

Orava Asuntorahasto: Liiketulos 0,6 miljoonaa euroa 4-6/2016 (ed. 2,4 milj. euroa 4-6/2015)

30

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pääomistajat_rahastavat

      Tuo näytettykin voitto on tehty pelkillä kirjanpidollisilla tempuilla. Kurssi ymmärrettävästi laskee ja seuraavan vuosineljänneksen osinkoja varten tarvitaan selvää rahaa. Joko osinkoa pitää leikata tai uusia osakkeita pitää myydä entistä enemmän. Oravalle käy huonosti elleivät asuntojen hinnat nouse nopeasti ja voimakkaasti. Eikä sellainen näytä kovin todennäköiseltä.

      Tästä on varoitettu eikä tapahtumien kulussa ole mitään yllättävää. Yhtiön päätarkoitus on ollut siirtää piensijoittajien rahat pääomistajille ja siinä on onnistuttu mainiosti.

    • kummaaa

      Miksei ikuisen tuoton sampo nyt jauhakaan sulosäveliään?

      • kiinnostaaahhh

        Voisiko joku velkamuuli kommentoida?


      • periikö-isäntäsi-hyvin

        En mä tiedä mitä tähän kommentoisi. Omistusasuntoni arvo nousi TAAS Helsingissä useita prosentteja viimeisimmän vuoden kuluessa. Ei mua mitkään oravat paljoo kiinnosta kun ei sillä lafkalla ole mitään vaikutusta asuntojen hintoihin yleisesti.


      • hahhahahh

        Ehkäpä sinunkin kannattaisi yrittää ensin myydä sitä asuntoa ja sitten puhua niistä arvonnousuista:) Orava sai juuri yllättyä hieman noiden kuviteltujen arvonnousujen kanssa:)


      • bonukset_päälle

        Arvonnousu on lisäbonus sen päälle, että asumiskuut samat kuin vuokralla, mutta

        - minulla on sananvaltaa talon asioihin

        - velka lyhenee = varallisuus karttuu 700 €/kk ... eli vain 1/3 osa asumiskuluista menee "kankkulan kaivoon" (vastike kororot)

        Vuokraloinen heittää sinne kankkulan kaivoon kolminkertaisen summan. EI ihme, että hirveä hätä on koko ajan selittää itselleen, miten tämä on fiksua. Plus ne muut keinot, kuten "muistin nollaus" pussikaljalla

        Ei kukaan kestä selvin ajatusta 700 €/kk tuhlaamisesta joka kuukausi.


      • periikö-isäntäsi-hyvin
        hahhahahh kirjoitti:

        Ehkäpä sinunkin kannattaisi yrittää ensin myydä sitä asuntoa ja sitten puhua niistä arvonnousuista:) Orava sai juuri yllättyä hieman noiden kuviteltujen arvonnousujen kanssa:)

        Se asuntoni Helsingissä on menossa vielä tämän viikon aikana myyntiin ja voin kyllä tulla kertomaan kun se on mennyt kaupaksi. Pitää vain koettaa muistaa tämä.


    • KokeiltuOn

      Jos käytät vuokran suuruisen rahasumman kuukausittain omaan asuntoon, niin sinulla on eläkkeelle päästessäsi ainakin kaksi omistusasuntoa, todennäköisesti kolmekin, kun huomisoidaan kokronkorko.

      Omaan asuntoon sijoittamalla alat vaurastua kiihtyvällä nopeudella.

      • Remudan_stampede

        Kyllä, kunhan muistaa, että toinen asunto tuottaa huonommin kuin ensimmäinen jo verotussyistä. Eikä siihen ensimmäiseenkään pitäisi tuupata turhan paljon rahaa. Suurin hyöty tulee jo siitä, kun pääsee vuokralta pois.


    • Ei-Heikkohermoisille

      Ei Oravan varat minnekään ole kadonneet, ne kiinteistöt ovat oikeasti olemassa. Ihmisten käsitys asiasta on pieneltä osin muuttunut. Parin päivän kuluttua tämän päiväinen notkahdus on unohdettu ja kurssi on eilisen tason yläpuolella. Ne muutamat, jotka tänään paniikissa myivät tappioilla harmittelevät jo ensi viikolla kauppojaan.

      • Hahhhahah

        Varmasti harmittaa:)

        "
        Harvemmin näkee pörssiyritystä jonka "varsinaisen" liiketoiminnan kulurakenne on näin mielenkiintoinen. Tässä siis se jo aiemmin laitettu tiivistelmä uusintana:

        Liiketoiminnan rahavirrat 1-6/2016:
        Myynti: 6 107 000€
        Kulut: -4 826 000€
        Korot: -1 668 000€
        Verot: 14 000€
        Liiketoiminnan nettorahavirta: -373 000€

        Avataanpa tätä kulurakennetta hieman tarkemmin niin nähdään miten rahat katoavat jonnekin jo tässä vaiheessa ennen kuin on päästy edes osinkoja (-4 463 000€) jakamaan.

        Kulujen erittely lajeittain 1.1. -30.6.2016:

        Kiinteistöjen hoitokulut: -3 062 000€
        Vuokraustoiminnan kulut: -329 000€
        Hallituksen palkkiot: -67 000€
        Hallinnointipalkkio: Orava Rahastot Oyj: -618 000€
        Hallinnon muut kulut: -602 000€ *)
        Muut liiketoiminnan kulut: 3 000€

        Yhteensä: -4 675 000
        Josta "Puuhamiesten osuus" yhteensä: 1 287 000€

        Vuokrausliiketoiminnan todelliset kulut olivat siis oikeastaan "vain" 3 388 000€ kuudessa kuukaudessa mutta lähemmin tarkasteltuna kiinteistöjen huolto- ja vuokraustoiminnan kulurakennekin näyttää siltä ettei näin vaativaa hommaa uskallettu jakaa lähipiirin ulkopuolelle minkään tarjouskilpailun perusteella. Halvallahan ei saa hyvää, juu nou.

        Näiden pakollisten menojen päälle saatiin kuitenkin leivottua vielä köykäiset 38% maksuja suoraan Oravan perustaneiden puuhapetterien taskuun. Työmies on taas palkkansa ansainnut.

        Viime vuonnahan tehtiin sellainen näppärä veivaus että alkuvuoden aikana kerätty "mahdollinen" tulossidonnainen palkkio palautettiinkin tilapäisesti takaisin tulokseen Q3 osarissa jolloin tulos näytti yhtäkkiä hypänneen rajuun nousuun ja tuulipuvut kahisivat ostolaidalla osakekurssinkin uuteen lentoon. Tulossidonnainen palkkio menee tai ei mene maksuun vasta Q4:n lopussa joten siihen saakka se on vain varaus.

        *) Hallinnon muut kulut =hallinnointiyhtiön mahdollinen tulossidonnainen palkkio ja luottotappiot"


      • 228742

        peukku vaivannäöstä


      • Mustalaakson_miäs
        228742 kirjoitti:

        peukku vaivannäöstä

        Moga (228742), että sä jaksat. Ei olis pitänyt elvistellä sen Mustalahden kämpän kanssa. Kun YTM-mieheltä meni duuni alta, meni kämppäkin. Nyt bunkkaat sitten lähiöläävässä vuokralla, bruaahh


    • 19.1

      Varsinkaan kaupallisen kanavan uutisissa siitä ei ole yhtään juttua, ihan varmuudella.

      Jaa että parissa päivässä unohdettu. Ilmanos se rahasto on vieläkin hengissä, kun näitä riittää

      • HalvallaHyvää

        Nyt mene ostamaan, huomenna maksaa enemmän!


    • heheheeheheheeheh

      Oravan kiinteistöt ovat olemassa.
      Niitä voi paikkoin ostaa halvalla pakkojuutokaupasta.
      Menevätköhän kaupaksi edes puoleen hintaan alkuperäisestä "tukkualennushinnasta".

      Veikkaan, että jos jäi Talvivaaran osakkeihin sijoittamatta puupäillä rahaa, niin oravaa sitten salkku täyteen.

    • heerrrrrliini
    • ikuinen.nousukulma

      Tyhmiltä pitääkin lypsää rahat pois.

      • jetsulleenniin

        Sitähän varten vuokraiset on!


    • käpy.jäässä

      "Asuntorahaston salkkuun hankittujen asuntojen arvonmuutokseksi muodostui
      huhtikuussa 0,4 %, toukokuussa -0,3 % ja kesäkuussa -0,6 % eli koko
      vuosineljänneksellä -0,5 %".
      Tavara happanee, arvoa ei kirjanpidossa voi loputtomiin korottaa!!!

    • wiinnsssi

      Tällainen bisnes jos olisi aloitettu paljon aiemmin, noin 1996 viimeistään, se saattaisi jopa pärjätä. Nyt kuitenkin ostoja on tehty paljon viime vuosina, jolloin sijoitetun pääoman vuokratuotto jää reiluun kolmannekseen ajoissa hankitun pääoman tuottoon verrattuna. 1990 -luvulla ostettu vuokratalopohja kestää 10% osingonmaksua, 2000 -luvulla ostettu ei sitä kestä.

      Omissa vuokra-asunnoissa pääsin lopulliseen, koko omistusajalle jyvitettyyn 10% vuosituottoon, mutta vain silloiset arvonnousut mahdollistivat tämän. 200 000 eurolla nyt ostettava kaksio antaa noin 800 eur - vastike 200 = 600/kk × 12 kk =7200/vuosi, eli 3,6% bruttotuotto. Jos pyytää enemmän, asukkaat vaihtuvat tiheämmin, tulee välikuukausia ja vuokrauskuluja. Fiksu laittaakin nyt halvemmalla tarjolle ja valitsee pitkäaikaisen asukkaan.

      • Pikkukaupungin_jeppe

        Entäs kun kaksio maksaa 70000 ja siitä saa vuokraa 600? Bruttotuotto 4800 / vuosi eli 7 % eikä ainoana menestyksen toivona ole hintojen nousu. Sijainti, sijainti, sijainti.


    • khbbkkkjkkhb

      Pitkäaikaisen asukkaan saat vuoden määräaikaisella sopimuksella, ei tainnut edellinen tietääkään.

    • Vuokralla.Parempi

      Tämähän onkin mielenkiintoinen ketju. Erityisesti nimimerkin hahah kommentti kannattaa kaikkien lukea ja tarkistaa tiedot totta kai myös muualta.

      Itse en edes ole vilkaissutkaan koko oravaan päin, enkä koskaan katsonut mitä sille kuuluu. En ole tainnut olla tässäkään asiassa aivan väärässä.

      Miksiköhän muuten tulos putoaa vaikka palstan asiantuntijoiden mukaan hinnat ovat nousussa?

      • Simoli

        Hinnat ovat nousussa ainoastaan tilastokeskuksen "laatukorjatuissa" propagandajulkaisuissa.


      • Vakuusvaje

        Vuodessa Oravan osake on laskenut vähitellen 40 % sitä mukaa kuin lisätietoa yhtiön epäilyttävistä menettelyistä on tullut julki ja Orava on työntänyt markkinoille yhä uusia osakkeita rahoittaakseen osingonmaksunsa.

        Osavuosikatsauksen lopussa on pieni viaton maininta, jonka mukaan ulkopuolisten arvioijien mielestä Oravan asuntosalkun käypä arvo on nyt 1,7 % alempi kuin yhtiön tilinpidossa. Se merkitsee 3,6 miljoonan vajausta niihin lukemiin, jotka aikaisemmin on ilmoitettu tulokseksi ja joiden pohjalta osinkoja on maksettu.

        Käytännössä tällainen arvonmuutos riittää nollaamaan Oravan tuloksen tältä vuodelta. Osakekohtaista tappiota näytettiin jo kakkosneljänneksen tuloksessa. Saa nähdä milloin loppuosa siirtyy tilinpäätökseen, jolloin osingonmaksu loppuu ihan itsestään.

        Pahinta tässä koko jupakassa on, että viekkaus ja ahneus ovat ehkä pysyvästi lianneet hyvän idean asuntorahastoista.


      • Pystykoiran.Omistaja
        Vakuusvaje kirjoitti:

        Vuodessa Oravan osake on laskenut vähitellen 40 % sitä mukaa kuin lisätietoa yhtiön epäilyttävistä menettelyistä on tullut julki ja Orava on työntänyt markkinoille yhä uusia osakkeita rahoittaakseen osingonmaksunsa.

        Osavuosikatsauksen lopussa on pieni viaton maininta, jonka mukaan ulkopuolisten arvioijien mielestä Oravan asuntosalkun käypä arvo on nyt 1,7 % alempi kuin yhtiön tilinpidossa. Se merkitsee 3,6 miljoonan vajausta niihin lukemiin, jotka aikaisemmin on ilmoitettu tulokseksi ja joiden pohjalta osinkoja on maksettu.

        Käytännössä tällainen arvonmuutos riittää nollaamaan Oravan tuloksen tältä vuodelta. Osakekohtaista tappiota näytettiin jo kakkosneljänneksen tuloksessa. Saa nähdä milloin loppuosa siirtyy tilinpäätökseen, jolloin osingonmaksu loppuu ihan itsestään.

        Pahinta tässä koko jupakassa on, että viekkaus ja ahneus ovat ehkä pysyvästi lianneet hyvän idean asuntorahastoista.

        Niinpä. Eipä Helsingin pörssi muutenkaan voi kovin hyvin. Katsokaa mitä listoilla keikkuu. Mm siellä on yritys, jolle tuottaa aivan ylivoimaisia vaikeuksia laittaa asianmukaisia, lain vaatimia hintalappuja tuotteisiinsa.

        Jo pörssin tilastakin näkee, että lama on niin syvä, että kaikki kelpaa mitä joku vaan viitsii koettaa. Varmaan kohta tissibaarejakin aletaan noteeraamaan pörssissä. Edellisen laman aikana ihmisiä uhattiin karenssilla mikäli tarjoilijan työ topless-baarissa ei kelvannut.

        Elämme huonompia aikoja kuin mitä moni tajuaakaan. Mikään ei ole varmaa nyt.


    • rahatPoisTyhmiltä

      Sijoittajan suorat asuntosijoitukset ilman, että omalle työlle lasketaan palkkaa, tuottavat noin 3,5 - 8%. Vastaava sijoitustoiminta rahastojen kautta on tuhoon tuomittu ajatus, asuntojen huolto, remontit, niiden vuokraus ja hallinnolliset palkkakulut vievät tuotot miinukselle. Tulos voidaan saada näyttämään paremmalta muutaman vuoden kepulikonsteilla, jotta saadaan sijoittajilta lisää rahaa, mutta karu todellisuus ei siitä muutu miksikään.

    • khkjjhhkh

      Orava kokeilee bioliuotusta ja osinkoa taas 30% ja enemmänkin.

    • Mustalaakson_miäs

      Moga (nohuhhhuh) on pikkasen katkera näille asunnonmyyjille. Sitä itteään liritettiin pahasti silmään. Se osti isolla rahalla Mustalahdesta kämpän ja sehän sopi YTM-miehelle, mutta kaikki ei mennyt niinku Moga suunnitteli. Moga menetti duuninsa ja samalla meni kämppäkin alta. Nyt sitten stikkaa matujen kanssa yhdessä lähiöläävässä stadissa. Ei käy kateeksi, mutta Mogaa pitää ymmärtää. Sillä on oikeasti vaikea olla kassulla matujen kanssa, kun luuli olevasa joku white supremacist.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5749
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      495
      3636
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      169
      3453
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2674
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2459
    6. 275
      2100
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1543
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1190
    Aihe