Miten suhtautua

Perheeseenkuulumaton

Eli olemme menossa naimisiin ensi vuonna. Minä olen itse naimisiin meno hetkellä mies 32v ja nainen 27v

Olemme puolisoni kanssa keskustelleet avioehdosta, hänen aloitteestaan. Sanoin hänelle, että oikeastaan minulle on sama tehdäänkö avioehtoa vai ei. Päädyimme lopputulokseen, että emme tee.

Minulla on tällä hetkellä kertynyt omaisuutta noin 200k ja puolisollani omaa henkilökohtaista omaisuutta ei ole. Kummankin vanhemmat ovat vielä elossa.

Nyt kuitenkin naiseni isä on hyvin vahvasti pakottamassa naistani tekemään kanssani avioehdon. Yrittää ilmeisesti turvata jotenkin omaa osuuttaan. Hänellä on suhteellisen paljon omistuksia ja omaisuutta. Kuitenkin, mikäli hän kuolee ennen minua on hänen omaisuuttaan jakamassa 3 lasta. Tämä isä on myös itse ollut 2 kertaa aikaisemmin naimisissa ja ei ole itse ilmeisesti tehnyt ikinä avioehtoa. Molemmilla kerroilla liitto on siis päättynyt eroon.

Olen itse myös sellaisessa tilanteessa, että olen aina kokenut olevan ulkopuolinen molempiin vanhempien sukuun. Tämä johtuu suurista ikäeroista. Olen noin 20 vuotta nuorempi kuin serkkuni. Lähimmät serkut n.7 vuotta vanhempia. Nyt useita vuosia olen miettinyt tämän johdosta sukunimeni vaihtamista. Olen ymmärtänyt, että voin ottaa jonkun nimen joka esiintyy suvussani,puolison nimen tai keksiä itse suomalaisen nimen uudeksi sukunimekseni.

Naiseni isä ei tiedä sijoituksistani, osakkuuksistani, perheeni omaisuudesta oikeastaan mitään, joten on vaikea olettaa mitä hän omaisuudestani luulee. Hän ei ole ikinä käynyt myöskään toisella paikkakunnalla sijaitsevissa rakennuksissani. Pitää varmaan minua kuitenkin aika pa. ihmisenä. Kun olen aika tarkka tietyissä raha-asioissa ja ajelen yli 10 vuotta vanhalla autolla.

Kysyin toki häneltä naiseni kättä ja siihen hän suostui. Nyt kuitenkin tämän avioehto keskustelun kuulleena olen hyvin skeptinen asian suhteen. Minusta tuntui todella pahalta, että hän oli oikein vaatinut ja on pakottamassa naistani tähän avioehtoon.
Ainakin sen olen nyt päättänyt nyt että en ikinä tule ottamaan heidän sukunimeään itselleni. Avioehdon tietysti voin kirjoittaa, sillä olenhan voittaja tällä hetkellä tässä tilanteessa taloudellisesti. Harmittaa vaan, kun tuntuu jotenkin että emme ole oikein oikea aviopari, kun kaikki on erillään. Tulee itselleni sellainen olo kuin menisi vain juhlien kanssa kihloihin. Onko minun oikeus tuntea näin? Myös tuntuu todella pahalle ja että minuun ei tässä naiseni perheessä uskota. Sitten olen myös miettinyt sitä, että kun on avioehdot ja muuta. Niin onko minulla oikeus pitää oma tilini ja huomattavasti suuremmat kuukausi ansiot myös itselläni? En missään nimessäni nyt haluaisi naistani tässä kärsimään pistää kanssa, vaikka jollain tavalla ajattelen että siinäpähän hänen isänsä saa jatkossa myös kustantaa hänen menonsa. Voinko ajatella näin, onko se liian kauheaa?

Kaiken kaikkiaan olen vain todella surullinen ja koen että en ikinä tule olemaan osa "heidän" perhettään. Kiitos jos kehtaat jotain vastata. Kaikista vastauksista ja kokemuksista olisi hyötyä!

4

129

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Iceiceice

   Tekisin sinuna asiantuntijalla avioehdon, jossa huomioidaan myös kuoleman kohdatessa lapsettomana ja myös kun sinulla on/tulee lapsia.

  • nainenviiskytplus

   Suosittelen lämpimästi avioehtoa. Siitä voi tehdä erilaisen avioeron ja kuoleman varalle.
   Mielestäni avioehdon pitäisi olla pakollinen.
   Tuleva appiukkosi on varmasti viisastunut omissa avioeroissaan ja haluaa nyt tyttärelleen järkevää ratkaisua. Avioehdon tekeminen on rakkautta.

  • teeseehto

   Avioehto tehdään yleensä avioeron varalle. Avioehto ei merkitse siis sitä, että aviossa ollessa varat olisivat kummallakin täysin omat ja - niin kuin tuossa kirjoituksesi lopussa kaavailet - että vaimon isä joutuisi tytärtään edelleen elättämään ja vaimo elämään siis pelkästään omillaan. Ei, avioliitossa puolisoilla on velvollisuus "elättää" toisiaan, otetaanhan kaikissa virallisissakin rahaa koskevissa asioissa huomioon puolison tulot, jos ihminen on naimisissa.

   Yleensähän nämä asiat kuitenkin sovitaan keskenään, onhan avioliittoja, joissa todella kumpikin maksaa omat menonsa, olen jopa kuullut pariskunnista, jotka ostavat ja laittavat ruuatkin erikseen vain itselleen.

   On aviopuolisoita, joilla on itse asiassa eri elintasotkin. Aika hurjan kuuloista. Mutta saahan ihmiset elämän kuvionsa keskenään laatia vaikka millaisiksi.

   Normaalissa avioliitossa kuitenkin kumpikin osallistuu menoihin tulojensa mukaisesti. Ja lain mukaan se siis kuuluisi niin mennäkin, avioliitossa rahat on periaatteessa yhteiset.

   Tee vaan avioehto ja jätä asia sen jälkeen mielestäsi. Ei kukaan ole suoraan valmis kenenkään sukuun kuulumaan eikä liittymään, sellainen vie aina oman aikansa. Vaimosi isä on vain järkevä nykyajan mies. Jos liittonne kestää hamaan kuolemaan asti, kaikkihan on ihan ok, olette ihan tasaveroisessa avioliitossa ja perimysasiatkin menevät ihan tavanomaisella tavalla, mutta jos päätyisittekin eroamaan, silloin kiität sitä, että teit avioehdon.

  • Huuyt

   Kannatan avioehtoa. Itse ajattelen että se ikäänkuin vakuutus. Vakuutuskin otetaan siksi että jotain sattuisi (tulipalo, onnettomuus jne). Avioehtoa ei vaikuta avioliiton aikana mitenkään. Vasta erotilanteess tai toisen kuollessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   159
   2890
  2. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   144
   1607
  3. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1272
  4. Miten Putin pystyy elämään hirvittävien tekojensa kanssa?

   Osaako joku sanoa, että miten Putin pystyy elämään kamalien, yli ymmärryksen menevien pahojen tekojensa kanssa? Vielä i
   Maailman menoa
   319
   1206
  5. Pim pom ovikello soi :)

   mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse :)
   Ikävä
   102
   1177
  6. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

   Kerran kun juttelitte?
   Ikävä
   56
   1162
  7. Naisten salibandyn Veera Kauppi on lesbo .

   Ja Ylen toimittajat hehkuttaa yli-sanoin ! YLE on sateenkaari yhtiö joka toimii verorahoin . ! Minkä signaalin sali
   Maailman menoa
   142
   1088
  8. Olen nyt virallisesti homo

   Tulin juuri firman pikkujouluista. Tämä vanhempi nainen, joka on ahdistellut minua töissä, jatkoi ahdistelemistani pikku
   Sinkut
   73
   1028
  9. Martinan ulosanti haastatteluissa.

   Eipä ole hääppösiä tämän daamin haastattelut vaikka saa puhua siitä mitä tärkeintä,hänestä itsestään! Aika turhia nämä h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   996
  10. Asiat olisivat voineet olla toisin

   jos olisit näyttänyt että välität hänestä. Vain hänestä.
   Ikävä
   46
   916
  Aihe