Aihe

Polttoaineen määrä Avensis -11 110 t Diesel 150 ps

ex-Focus

Hei !

ostin avensiksen neljä kuukautta sitten ja olen ajanut sillä n. 8000 km tähän mennessä. Olen erittäin tyytyväinen, auto toimmi kuin pitääkin.

Ainoa moite on pessimistinen polttoaineen määrän näyttö: Keltainen merkkivalo syttyy, vaikka tankissa on vielä 12 l dieseliä. Myös tankin näytö on pessimistinen, samoin ajotietokoneen jäjellä oleva ajomatka. Onko muilla kokemuksia vastaavasta ongelmasta ja jos, niin mikä oli syy ja paljonko maksoi korjaus?

Terv.
Ex-Focus mies

6

69

  Vastaukset

  • No sielä on "varatankki" eli se 12litraa jäljellä, hyvähän se on että valo syttyy ajoissa ei sitten vasta kun tankki on täysin tyhjä, ainaha se noin on ollut, ajotietokone voi silti näyttää sen paljonko vielä "vartankilla" pääsee.
   Ei tuossa mitään ihmeellistä ole.

  • Älä hyvä ihminen kisaile niiden viimeisten tankissa loiskivien litrojen kanssa. Saattaa joku päivä sellainen tapa puraista ikävästi.
   Ota tavaksi tankille meno samana päivänä kun valo syttyy, niin pääset vähimmällä hermorasituksella.
   Tämän neuvon antoi sinulle henkilö, joka on tehnyt töitä tai liikkunut huvikseen erilaisilla kulkupeleillä kaikissa elementeissä 4500 m ylöspäin ja 150 m maan pinnan alapuolella.
   Urani aikana (n. 45v) olen nähnyt monia kertoja näiden varoitusvalojen kanssa taiteilevien mestareiden suorituksia, joista on syntynyt surullisiakin tarinoita.
   Yhden kerran olen mokaillut henkilöautolla polttoaineen kanssa. Me ajoimme isäni kanssa samalla autolla työmatkoja kun vielä asuin kotona.
   Isäni laittoi aina trippimittarin nollille tankkauksen yhteydessä, joten siitä oli helppo tarkkailla pa-tilaa.
   Minä en sitä tarkkaillut ja eräänä iltana töistä tullessa sitten kone riipaisi tyhjää kotimatkalla. Onneksi se sattui erään kylän kohdalla ja sain soitettua helposti kotiin. Isä tuli toisella autolla minut pelastamaan.
   Olin kyllä tarkkaillut pa-mittaria joka näytti vielä neljännestankkia, mutta se olikin jämähtänyt siihen, eikä siis toiminut kunnolla. Jos olisin myös seurannut sitä matkamittaria olisin voinut päätellä, ettei niin pitkälle voi yhdellä tankilla ajaa.
   Sain hyvän opetuksen polttoainetaloudesta silloin kaksikymppisenä ja sittemmin on alla ollut miljoonakulkuneuvoja, joiden kanssa ei kannata näillä polttoaineasioilla leikkiä.

  • Uusi Avensis diesel, vuoden vanha. Polttoaineen varoitusvalo syttyy 850 km:n jälkeen ja polttoaine loppuu mittarin mukaan noin 900 kilometrissä. Tankissa on kuitenkin 15-20 litraa polttoainetta. Keskikulutuksella 4,5 l/100 km pääsee mittarin mukaan vain alle 900 kilometriä, sitten on polttoaine mittarin mukaan lopussa. Siis noin 20-25 %:n virhe. Täysin epäluotettava polttoaineen mittaus. Muissa automerkeissä on tarkkaa.

  • mulla -07 d4d 2,0 diesel kun valo syttyy on tankissa joku 7-9l löpöä..avessa 60l tankki

  • Tyotota Ave Bensa, kertoi että pääsee enää n. 60 km, mutta silti 60 litran tankkiin mahtui vain reilu 40 litraa. Eli täytyi olla yli 10 litraa--

   • Useammassa ave dieselissä kun ajaa polttoainemittarin mukaan tankin tyhjäksi ja ajomääränäyttö kertoo 0 km, niin tankkiin ei mene kuin n. 50-52 l ja autossa on 60 l tankki eli varan osuus on n. 8-10 l.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   10463
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5321
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   72
   3393
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3247
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   1595