Kohta tulee vuokrasäännöstely

nbvhnh555555555

Ihmiset tarvitsee asuntoja.

Kerron heti alkuun että mulla ei ole asunnon tarvetta tällä hetkellä.
Mutta tuttavaa autan ja etsin asuntoa niin helsingistä ei saa edes vaatekaapin kokoista asuntoa alle 600 euron. Opiskelijoille ja pienituloisille pitäisi olla asuntoja tarjolla niin ei tuollaisiin ole varaa millään. 700 eurosta alkaa asunnot jotka on suurempia kuin pieni wc.

Toisekseen voi kysyä sitäkin että kauanko asunto kannattaa pitää tyhjillään vai vuokrata huokeammin? Se ei ollut kysymys..

34

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vääristyneet_markkinat

      Asunto kannattaa pitää ennemmin tyhjillään kuin antaa vuokraloisen paskottavaksi.

      Siis jos puhutaan yksiöistä ja kaksioista, joille löytyy ostajiakin. Isommat käyvät heikommin kaupaksi. Niitä lehtietojen mukaan vuokraavat opiskelijat kimppakämpiksi. 1500 €/kk ei ole paha kolmeen pekkaan maksettavaksi.

      Tämä sama pitäisi ottaa muutoinkin linjaksi. Ihan älytöntä, että kaikille juopoille ja elämäntapatyöttömille pitää ikioma asunto järjestää, valtakunnan kalleimmilta alueilta. Sääntöjen pitäisi tosiaan olla, että katto järkätään pään päälle, mutta se voi olla kimppakämppä TAI sijaita Kainuussa.

      Kalliit vuokrat johtuvat siitä, että 60 % vuokraloisista loisii = saa rahaa sossun luukulta. Koska valtaosa vuokraloisista on sossunelättejä, on minimivuokraksi, jonka saa surkeimmastakin läävästä, muodostunut asumistuen maksimimäärä.

      Tämä on paskempi juttu rehellisten, itsensä omalla työllään elättävien kannalta, kun vapaiden markkinoiden & parempikuntoisten asuntojen hinnat ovat sitten tuosta sossun asettamasta tasosta ylöspäin.

      Eikä työtätekevä pysty ikuisen vapun taloissa asumaankaan.

      Noh, tunnelin päässä näkyy valoa. Tulee kansalaispalkka tms. systeemi, missä ei sossunelätille korvata ihan kaikkea, mitä tämä keksiikään pyytää, vaan käytössä on kiinteä summa ja elätti joutuu sitten pistämään omaa rahaa päälle, jos haluaa asua Kehä I sisäpuolella.

      • kokoomushallitus

        Vuokran sääntelyn poistolla halutiin sada asunto sijoittaja samalle viivalle muiden sijoittajien kanssa. Asuntosijoitus kuluttaa sijoituspääomaa eikä vuokralaisen vaihtuessa auta kuin tehdä pintarempnti tai vuosien kuluessa jopa kiinteiden kalusteiden uusiminen. Asuntosijoittajien myötä sanotiin asunto tarjonnan kasvavan
        kunnanat ja valtio vähensivät asuntosijoitustaa.

        Vuokrat ovat Helsingissä korkeita, asuntojen hinnat siellä ovat 3-5 kertaiset muuhun maahan nähden. Sijoittaja hakee sijoitukselleen vähintän sama voittoa kuin muuhun sijoittavat pienimmäksi voitoksi lasketaan 5 % asunnon hinnasta.
        http://www.laskurit.fi/prosentti/
        Lisäksi tietysti menot yhtiövastike vesimaksu ja asunnon kulumisen remontointi asukkaan vaihtuessa. Yhtiövastike on lähes sama kokomassa 4-5 €/neliö, samoin veden hinta Kela hyväksyy 25 €/kk/henkilö. Sähkön maksaa aina asukas paitsi opiskelija asunnoissa useimmiten yhtiö....

        Keskiverto neliö määrä henkeä kohden on tilastokeskuksen mukaan vuonna 2014 39,9 neliötä http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_asuminen.html
        Ahtaasti asuu 17,5 % väestöstä.

        Remontointi on liikeyritys ja myös se ottaa voitonsa työstä tarvikeista ja kaikista muista kuluista. Remontti-Reiskan tunti palkaksi lasketaan 150-300 € eikä edes aina riitä kun jokaisella yrittäjällä on omat vaatimuksesa voitoistaan.

        Vuokrasäänöstelyllä ei rajata asumisen hintaa. Ei edes palkka säännöstelyllä. Markkinatalouden voittoihin on saatava katto.


    • Kokeiltu_on

      Vuokrasäännöstely johtaa ensiksi oikeaan asuntopulaan. Nythän ei ongelmana ole kuin hinta, mutta säännöstelyn jälkeen huonommat vuokralaiset eivät yksinkertaisesti enää saa asuntoja. Pienemmillä vuokrilla tarjonta vähenee ja kysyntä kasvaa. Jono pitenee ja isäntä valitsee jonosta parhaat.

      Toiseksi palaavat myös mustat vuokrat ja välittäjät. Asunnon saadakseen on maksettava pimeästi ylimääräistä tai hankkiuduttava välittäjän jonotuslistalle. Ellet maksa, toisia kyllä on tulossa.

      Tuollaista meno oli silloin, kun meillä oli vuokrasäännöstely. Ei siitä ole kuin kolmisenkymmentä vuotta.

      • luonnollinen_seuraus

        Eikö tuohon keinovalikoimaan sisältynyt myös luonnossa maksaminen?

        Taitaa moni tuhnupoika haaveilla tästä vaihtoehdosta...


    • En ihan ymmärrä aloittajan ongelmaa. Yksikin kavereistani asuu upealla vanhojen pientalojen täyttämällä alueella Pohjois-Helsingissä 24 m2 kaikin puolin siistissä asunnossa ja vuokra on 550 €/kk vesi 20 €/kk. Pesukonetta asuntoon ei toki mahdu, mutta toisaalta pesutupa on ilmainen ja vuoron saa kuulemma aina tarvittaessa. Bonuksena äärettömän tyylikäs saunaosasto jossa kerran viikossa oleva vuoro maksaa 10 €/kk. Kulkuyhteydetkin ovat mainiot. Eli aivan turhaa itkua liian kaalliista vuokrista!

      • tajutontamenoa

        Ei ole normaali vuokrataso Helsingissä. Suhteilla tai tsäkällä saatu kämppä. Yksiöitä ja kaksioita kohtuuhintaan ei ole tarjolla. Turha yrittää selittää jotain muuta. Aika pihalla on välittäjä, jos ei tätä tajua.


      • 23_jöröä_neliöltä

        Eihän tuo nyt mitenkään hullun halpa ole neliöihin ja sijaintiin nähden. Pientaloalue -> kämppä jossain luhtitalossa ...Siltamäessä tms? Ja tuossa asuttu pitkään = vanha sopimus jäänyt satkun jälkeen yleisestä hintatasosta.


      • Saija.t

        Mulla on uusi asunto 33 neliötä parvikkeella, autopaikka ja vuokra 500 euroa, espoossa. Kalliina pidän tätäkin kun nyt huomio sen että minkä tulotasoiset näissä asunnoissa asuu, 1/3 osa tuloista koko elämän ajan.

        Aikoinaan oli asuminen todella halpaa ja asuin vielä rivitalossa, jos se nyt mikään asumisen laadun hyvä puoli, kerrostalossa ei tule turhan tutuksi keidenkään kanssa, sitä piti sitten kohtuullista ja uudestaan kohtuullistaa niin asumikulut mulla on nousseet alle 20 vuodessa kolminkertaisiksi, tulot ei ole nousseet kolminkertaisiksi.

        Halvinta ja laadukkainta asumista on kaupungin asunnoissa tällä hetkellä.
        Hyvällä tuurilla pääsee uuteen asuntoon, niin kuin minä. Asumisen hinta on 30% halvempaa kuin muilla asuntomarkkinoilla. Mutta tokihan vanhojakin asuntoja rempataan että ei ne nekään huonoja vaihtoehtoja useimmiten ole. Halvimmillaan kai voisi asua kaupungilla reiluun 300 euroon, olisi aika merkittävä raha määrä.


      • Kohtuullista

        Halpa sun asuntosi on jos on rauhallinen talo empä muuttaisi hinnan vuoksi pois.


    • Kehiskolme

      Täällä olis Vantaalla 55 m2 kaksio kerrostalossa, rempattu ja putkiremppakin viime vuonna tehty. Bussit kulkee vierestä ja juna- asemalle 500 m:ä..! Vapautuu Marraskuun alusta. Vuokra 825 €/ kk vesi sähkö. Autopaikkaankin mahdollisuus.. Hissi talo.

      • hipheijuu

        Vanhemmilla matinkylässä vastaavan vuokra 600-650 euroa (en muista tarkkaan), rempattu, hissi, autopaikka ja kauppakeskus ison omenan vieressä 300 metrin päässä.

        Velipoika etsi asuntoa tyttöystävänsä kanssa, opiskelijoita molemmat tai toinen nyt työssä vielä ainakin, vuokrat juuri tuollaisia mitä kerrot, opintotuella jää maksettavaa vuokratuenkin jälkeen 170 euroa molemmille tuon hintaiseen asuntoon jos molemmat opintotuella, siitä pois joukkoliikenne kuukausilippu, ruuat, muut pakolliset menot = Pitää ottaa opintovelkaa monen vuoden ajan, jota sitten maksellaan jos joskus saa työtä. Opintovelan takaisin maksu on palkan alennus työstä aikanaan sitten. Toivotaan että hirmuinen määrä opiskelua kantaisi hedelmää myös. Hoas kämppä löytyi 500e/kk ja jotain 50 neliötä.

        Tässä vähän karua totuutta ylihinnoitellusta asumisesta, halvallakin voi asua mutta niitä asuntoja on kysyntään nähden liian vähän tarjolla.


      • Kehiskolme

        Vai on Matinkylässä tuolla hinnalla kämppä tarjolla? Ei muuta kuin sieltä vuokraamaan vaan.. Sieltä on kiva körötellä bussilla keskustaan, jos työpaikka sattuu olemaan siellä. Meillä se on junaradan lähellä tuon hintainen ja nyt vapautuu marraskuussa.


    • edveeee

      Rakennusalalla ei ole kilpailua kaikessa, osassa ei juuri minkäänlaista, jotkut kuittaa isot voitot, katteet 3-4 kertaisia puhutaan siitä mitä olisi tarve olla. Jos talo tehtäisiin 20% katteella niin nykyisten asuntojen hinnat ei olisi kuin puolet nykyisestä ja silti saadaan paskaa laatua vaikka maksaa 4 kertaa enemmän.

      Jokinhan tässä mättää, päättäjissä varmaan istuu sellaisia keitä voidellaan hyvin ja homma toimii.

      • sossunelätit_syynä

        > Jokinhan tässä mättää, päättäjissä varmaan istuu sellaisia keitä voidellaan hyvin ja homma toimii.

        Tässä mättää sossunelättien hyysääminen, ei mikään muu!

        PKS minimivuokra on käytännössä = sossun luukulta saatavan asumistuen maksimimäärä. Suurin osa vuokralaisista (60 % valtakunnanlaajuisesti, Helsingissä ehkä isompikin osuus) on sossunelättejä ja tämä enemmistö määrää siis vuokrien minimitason. Markkinavuokrat, joita isensä (ja sossunelätit siinä sivussa) elättävät joutuvat maksamaa, ovat tuosta ylöspäin.

        Korkeat vuokrat johtuvat siis siitä, että
        a) sossu maksaa
        b) kaikki elämäntapaintiaanit, juopot, narkkarit yms. tyhjäntoimittajatkin saavat ihan vapaasti valita, missä asuvat = usein valinta kohdistuu Helsinkiin... vaikka siellä hintataso on valtakunnan korkein... mut se ei haittaa, koska SOSSU MAKSAA!!!

        Toki sitä rahaa olisi kiva jäädä kaljaankin, joten nyt elätit ovat alkaneet vinkumaan vuokrasäännöstelyn perään. Tietenkin sillä ajatuksella, että luukulta saisi rahaa, kuten ennenkin.

        Sossuluukut myös haittaavat talojen kunnossapitoa. Sossuluukkujen omistajat vastustavat kaikkia remontteja, koska huonokuntoisenkin läävän saa vuokrattua jollekin sossunelätille.

        Pitää ottaa käyttöön kansalaispalkka tms, systeemi, missä kalliilla alueella asuvat joutuvat rahoittamaan osan asumiskuluistaan itse (hui kauhea ajatus, pitäisi tinkiä kaljan kittaamisesta), muuttamaan pienempään/halvempaan asuntoon tai hommaamaan kimppakämpän. Siis joutuvat tekemään samoja valintoja kuin itsensä (ja sossunelätit siinä sivussa) elättävät! Kauhea ajatus sossunelätin mielestä!

        Tällä hetkellä sossu maksaa suoria tukia 1 700 000 000 € vuodessa ja erilaiset piilotuet, kuten "yleishyödyllisille" vuokranatajille annetut tuet ja alle markkinahintojen myydyt/vuokratut tontit, päälle! Rahat loppuu tätä menoa!


    • katkeruuttailmassa

      Sähän puhut kun Hitler. Kaikki muut polttouuniin ja sitten kukkona tunkiolla, vai mitä?

      • katkerat_vuokraloiset

        Sossunelätti saa kaiken ilmaiseksi, mutta on silti katkera. Vaikka kiitollinen pitäisi olla...

        Sossunelätti puree ruokkivaa kättä, mutta tähän taitaa viimeinkin olla muutos tulossa. Sen jälkeen sossunelätillä on edessä kovemmat ajat. Ei enää tule ilmainen asunto kaljarahat päälle kuin manulle illallinen.

        Ja se on hyvä. Joutuvat vähän ottamaan vastuuta tekemisistään. Koville se tietty ottaa, mutta sääli on tarpeetonta - kyseessä on itse aiheutettu ongelma = saavat luvan kärsiä seuraukset itse.


    • MaaginenYhteistyö

      Me kerätään sellanen 10-12 hengen porukka, vuokrataan omakotitalo ja jokaselle oma luukku.... vuokra pilkotaan porukan kesken

      • qwergfgggg

        Sillä saisi vähän edullisemmin mutta mutta, ei missään ole sellaista ok taloa jossa olisi huoneita noin paljon. Tai on mutta ei teillä olisi varaa siihen ehkä. Tai jos meinaatte että huoneita jaettaisiin vaikka kahtia niin se on taas sitten vuokralle antajan asia että haluaako se tehdä sellaista ja kuka ne seinät laittaa ja maksaa..


    • 12358745744

      youtubesta 'rent control new york'. johti nykissä suurten alueiden heitteille jättöön koska vuokraloordit saivat tuloja vähemmän kuin oli kunnostus menoja joten antoivat vuokra rakennusten mädäntyä koska se oli halvin vaihtoehto. tietenkin se tiputtaa alueen hinnan nollaan ja jossain vaiheessa tulee juutalais rakennuttaja ja ostaa isoja alueita jotka uudelleen rakentaa ja vuokraa sekö myy ylihintaan hipeille.

      • yksinkertaista

        Sitä se ahneus teettää -> kaikki kärsii loppujen lopuksi siitä ahneen sakin teoista joka haluu yli tarpeen vain itselleen siis myös se ahne osapuoli. Kun kaikki voi hyvin niin kaikki voittaa it's simple is that. On olemassa maailmankaikkeuden tasapaino joka aina tasaa asiat kun mennään riittävän metsään jossain. Ei ole hirmuvaltiasta eikä rikasta joka ei jossain kohtaa joudu sen todellisuuden kanssa vastakkain ennemmin tai myöhemmin. Mitään rent controlleja ei olisi tarvittu jos olisi olleet viisaita alusta alkaen mutta pitää aika katsoa loppuun ennen kuin tajuaa.


    • Tosionjuu

      Asunnot loppuu pk-seudulla kun matut tulee kelan avustamana ja vie kämpät kantasuomalaisilta. Kääk.

      • elätit_korpeen

        60 % kaikista vuokraloisista on sossunelättejä. Keskimäärin. PK-seudulla osuus lienee tätäkin suurempi. Ei ihme, että matut pelottaa. Nehän kilpailee samoista resursseista = sossun rahoista. Jotka kuuluu aitosuomalaisten nahjusten mukaan heille. Onhan 20 % nuorista miehistä ja reilu 15 % naisista valinnut itselleen loiseläjän uran = ei työtä, ei peruskoulua kummempaa koulutusta = ei töitä, ikinä.


      • olet.säälittävä

        On se sullakin surkea elämä kun on niin katkeraksi tehnyt. Sitä paitsi ulosanti ja elämänarvot sitä luokkaa, että ei ole viinan juonti ja tupakin poltto ym. "sossuloisiin" tyypillisesti yhdistetyt asiat tuntemattomia sullekaan. Taitaa tänäkin viikonloppuna jokunen pullo alkoholipitoista tyhjentyä ja siinä sivussa haukutaan taas muita kun ollaan itse muka niin "parempaa väkeä" että.


      • elätit_korpeen

    • lopettaisin.koko.paskan

      Asuminen on ihmisten perustarve, ihmisoikeus. Se, että tällainen perustarve on alistettu markkinataloudelle ja ahneudelle on ihmisoikeusrikos koska se on johtanut tarpeettoman kalliisiin asumiskustannuksiin joka puolestaan vaikeuttaa ihmisten toimeentulemista.
      Kannatan vuokrasäännöstelyä ja koko asumisasioiden ottamista valtion haltuun! Markkinatalous ei tässäkään asiassa toimi koko kansan hyväksi!!

      • tahtoo_lisää_rahaa

        Perustarve sekä oikeus. Sossunelätti tahtoo, vaatii, vonkaa. Sossunelätille kuuluu sossunelätin mielestä täsmälleen sama elintaso kuin työtätekevillekin. Pitää olla asunto, eikä missään korvessa, vaan Kehä I sisällä. Eikä sekään passaa, että joutuisi kaljan kittaamisesta tinkimään. Kaljan kittaaminen ja laiskottelu ovat perusoikeuksia ynnä saavutettuja etuja.


      • lopettaisin.koko.paskan
        tahtoo_lisää_rahaa kirjoitti:

        Perustarve sekä oikeus. Sossunelätti tahtoo, vaatii, vonkaa. Sossunelätille kuuluu sossunelätin mielestä täsmälleen sama elintaso kuin työtätekevillekin. Pitää olla asunto, eikä missään korvessa, vaan Kehä I sisällä. Eikä sekään passaa, että joutuisi kaljan kittaamisesta tinkimään. Kaljan kittaaminen ja laiskottelu ovat perusoikeuksia ynnä saavutettuja etuja.

        Kuka täällä on sossun elätti,en minä ainakaan!
        Tyypillistä varakkaalle väelle koettaa mitätöidä heille epämieluisat vastaukset leimaamalla vastapuoli sossujuopoksi! Pieleen menee ja ammutte sillä kyllä omaan jalkaanne!


      • elätit_ruinaamassa

        Silti sinä ja muut sossunelätit olette koko ajan vaan vaatimassa itsellenne parempia asuntoja ja lisää rahaa, kun pitää olla samanlaiset harrastusmahdollisuudetkin kuin työtä tekevillä. Mutta teiltä ei saa mitään vaatia eikä edellyttää, koska laiskottelu on saavutettu etu.


      • mullekuuluumulle-------

        asumis tuki kokonaan pois aivan turhaa maksaa lossien loisimista. ei asuminen ole mikään oikeus kyllä sen eteen pitää jotain tehdäkkin


    • EnRuinaa

      Olisi ihan tervetullutkin asia taas.
      Kuitenkin säännöstelyn hyödyt tod.näk. haittoja isommat. Vaikka sitä pelotellaankin, että taloyhtiöiden kunto sitten heikkenee, jos säännöstely tulee eikä remontteja sitten tehdä siihen malliin kuin täytyisi.
      Meillä ainakin se tilanne jo nyt muutenkin päällänsä. Raha kyllä kelpaa vuokranantajafirmalle, mutta vittujakaan ei tehtäisi ja jos tehdäänkin, niin ihan päin persettä hutiloiden.
      Tilanne tällä hetkellä esim. sellainen, että 10v sitten täysrempattu taloyhtiö ja nyt jo asuntojen kylppäreistä useimmat homevaurioisia huonon ilmanvaihdon ansiosta. Jne.
      Itse vielä työssäkäyvänä olen aika vittuuntunut, koska maksan kuitenkin itse asumiskuluni ja olen aina oppinut saamaan kunnon vastineen rahoilleni missä tahansa asiassa.

    • jojåå

      Suht hyvätuloiset saa yleensä valtion tukemat edulliset vuokra-asunnot.

    • Ei_vuokralaisia

      Jos omistaa sijoituasunnon eikä halua sitä vuokrata. Muutaman kerran vuodessa laittaa lehteen vuokralle annetaan ilmoituksen jolloin verottaja katsoo että omistaa asunnon vuokraustarkoituksessa. Ei kuitenkaan ota vuokralaista. Vastikeet ja ilmoituskulut saa vähentää ansiotulon verotuksessa tulolähteen tappiona jolloin asunnosta ei ole juuri kuluja. Mutta esim pks seudulla arvo nousee ja asunto pysyy kunnossa.
      Yksinkertaista mutta kätevää.

    • Yybbbbb

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe