Vauraus OY

just_joo

Älkää vain sijoittako rahoja heidän tarjoamiin kohteisiin. Yrittäjät hakevat rahoitusta liiketoimintaansa, mutta tämä Vauraus ei tarkasta taustatietoja kunnolla. Eli takaajat voivat olla luottokelvottomia ja jopa poliisin talousrikosepäilyrekisterissä. Kukahan viranomainen valvoo tuota Vaurausta, että saavat huijata sijoittajia tuolla tavalla.

13

1021

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ope_Vantaalta

      Olen itse sijoittanut Vaurauden kautta yrityslainoihin hyvällä menestyksellä. toiselle kommenttipalstalle olen täällä siitä kirjoittanut aika paljon ja yksityiskohtaisesti.

      Tuo viestisi ei kyllä kuvasta ollenkaan sitä mitä Vauraus tekee ja miten heidän luotto käytännöt toimivat. Itse, ennen kuin sijoituksen tein, sain erittäin tarkan kuvan siitä miten lainaahakevat yritykset valitaan. Minulle myös näytettiin mitä kaikkia laskelmia ja tilipäätöksiä ja sopimuksia yrityksen/yrittäjän täytyy todistaa ennen kuin Vauraus edes harkitsee lainan antamista.

      Itselläni pieni sijoitukseni on hajautettu nyt yli 30 lainaan. näistä yhden yrityksen lainanlyhennys on perinnässä perintätoimistolla. Eli myös tuo "Eli kun yritys menee konkkaan, niin rahasi jäävät sinne" kommentti ei oikein pidä paikkaansa. Kyllähän se perinnästä silloin tulee takaisin aikanaan.. Toisaalta tämä nyt ei ole ongelma jos yksi lyhennys tai yksi laina menee perintään koska minulla on silti 30 muuta lainaa jotka tuottavat sitä hyvää tuottoa (jonka olen jo saanut korkoineen päivineen itselleni jo käyttöön).

      Itse kyllä sijoittajana seison täysin sijoitukseni takana. ja Vaurauden takana koska ovat saaneet niin hyvin hoidettua palvelunsa toimivuuden ja sijoituksilleni hyvää tuottoa!

      Oletko itse sijoittanut vai perustuuko tuo kommenttisi nyt vain johonkin epäselvyyteen?

    • miksihävisintonneja

      Tässä on opettavainen tosi tarina.

      Nuori kaveri firmasta aikonaan otti useasti yhteyttä enkä pitänyt kiirettä sijoituksen tekemisessä. Kehui aina käydessäni sitä korkoa korolle - efektiä.

      Kysyin kerran, mm., miten luototettavat yritykset on valittu. Kaveri vastasi, että luottopäällikkö on seulonut ne moneen kertaan, huonot ja toivottomat tapaukset karsiutuvat heti ja että vain todella pieni osa pääsee asiakkaaksi. Riskeistä ei ollut mitään puhetta, vain että hajauttaa summan "jos tulee ongelmia". Sijoitin kohtuullisen käytetyn auton hinnan palveluun heidän pisteessään.

      Nyt tilanne on se, että yli puolet summasta on mennyt luottotappioihin tai on tehottomassa OK-perinnässä. Yhteyshenkilö on vaihtunut, mutta hänkään ei vastaa kysymyksiini vaan ehdottelee lisäsijoituksen tekemistä. Kommentoi vain, että on ollut huono tuuri.

      Intrum kuulemma perii jotain, ja joku saatava on riitautettu. Lainaat siis rahaa, ja lainaaja riitauttaa sen jolloin perintä keskeytyy ja case joudutaan viemään oikeuteen.

      Perinnän statuksesta ei saa mitään tietoa edes face to face. .......em. henkilö on ylennut luottopäälliköksi ja hän ei enää vastaa maileihin eikä kysymyksiini. Eräs Opasmedia Tampereelta lainasi monta sataa tuhatta euroa, mutta on jo mennyt konkurssiin. Googlaamalla selviää, että em. firma on mm. lähetellyt valelaskuja.

      Suurin ongelma on, että lainaat rahaa yrityksille portaalissa, ja et tiedä niistä mitään tai korkeintaan luottoluokituksen tähtinä asteikolla 1-5. Toimialasta, maksuhäiriöistä, henkilöistä yrityksen takana, historiasta - et yhtikäs mitään. Täysi black box.

      Jos katsoo konkkaan menneen firman lainatietoja Vaurauden sivulta, niin näkee joidenkin optimistisesti lainanneen jopa 10.000€ tuolle pian lainan noston jälkeen takaisinmaksun lopettaneelle firmalle.

      Kummallisinta oli, kun asianajotstosta tuli kirje ja valtakirja, jolla em. sai prokuran lähteä ajamaan casea väärillä henkilötiedoilla lainaa saanutta vastaan. On poliisitutkinnassa.

      Tappiot ovat verotuksessa vähentämättä, eikä sijotusta tehdessä edes kerrottu, että yksityishenkilö ei voi vähentää niitä!

      Monelta harmilta olisi välttynyt, kun ei olisi koskaan mennyt käymään.

    • ei.jatkoon

      Nyt tappiot saa verotuksessa vähentää. Tai KHO:n päätös on ainakin sen suuntainen. Kannattaa huomioida, että Vaurauden myöntämät lainat ovat pääsääntöisesti korkea riskisiä. Se tarkoittaa suurta luottotappioriskiä. Oman kokemukseni mukaan luottotappiot ovat noin 10 % vuodessa. Tämä johtaa siihen, että tuoton saaminen lainoista on melko vaikeaa.

      Vaurauden liiketoimintamalli on rakennettu niin, että sekä yhtiö ja sijoittaja saavat melkein saman suuruisen tuoton lainoista. Mutta sijoittaja kuitenkin kantaa yksistään luottoriskin. Eli tuotto jaetaan, mutta riskiä ei. Tämän olen oppinut kolmen vuoden asiakassuhteen perusteella.

    • jormajännittäjä

      On jännää lainata rahaa sellaisille jotka eivät saa pankista lainaa huonon maineensa takia - jännää...

      • ei.jatkoon2

        Minun sijoituksen Vauraudessa on jaettu 25 eri lainaan. Kahden vuoden aikana näistä yhtiöistä 2 on mennyt konkurssiin, eikä niistä ole vuoteen saanut mitään. Kolme on lopettanut lainanan lyhennykset ja koron maksut puoli vuotta sitten. Kaksi lopettanut n. 3 kuukautta sitten.

        Jos nämä kaikki yhtiö menevät konkurssiin on konkurssien määrä 28% yhtiöistä. Pääomasta hieman pinempi osuus, koska osaa lainoja lyhennetty. Näillä konkurssien määrällä ei tuottoa pysty tulemaan. Aikaa tähän on kulunut alle 2 vuotta.

        Oman kokemuksen perusteella en pysty Vaurausta suosittelemaan kenellekkään, joka haluaa sijoituksista tuottoa.


      • Huuhaamarkkinapuheita

        Suuret ja yltiöpositiiviset olivat markkinapuheet Keilarannan konttorin johtajalla. Ihan käsittämätöntä skeidaa, siis vailla totuuspohjaa Keilarannan konttorinjohtaja veteli ihan hatusta joukkorahoitettuja yrityslainoja myydessään !!!! Kun kyselin alan asiantuntijana tarkempia kysymyksiä......vastaukset olivat ihan uskomattomia......pokka ei meinannut pitää nuo markkinapuheet kuultuani!! Olin tästä Keilarannan konttorijohtajasta jo muilta kuullutkin, mutta minä kun en usko ennen kuin itse näen, kuulen ja koen, niin täytyy myöntää, että totta ihmiset puhuivat hatusta heitetystä tarinoista ja konttorijohtajan ammattitaidottomuudesta. Ihan ystävällinen kaveri kyllä oli, mutta näissä hommissa ratkaisee ammattitaito. Uskon kyllä, että noilla huuhaa markkinapuheilla ja ystävällisellä käytöksellä jotkut saa ns. LANKAAN, mutta vanhaa sijoituskonkaria ei konttorin johtajan ammattitaidottomilla puheilla kuitenkaan lankaan saateta! Mainitonttu orinjohtaja puheineen on sijoituspiireissä....jotka Vauraus Suomi Keilaniemen konttorissa ovat markkinapalavereissa käyneet kuuntelemassa, enemmän vitsi kuin vakavasti otettava sijoittamisen asiantuntija.

        Vauraus Suomen ylimmän johdon/ toimitusjohtaja liiketoimintajohtajat tms. olisi syytä ammattitaitoisemmin rekrytoida henkilöitä konttorinjohtajiksi!!


    • EnSijoitaVaurausSuomeen

      Suuret ja yltiöpositiiviset olivat markkinapuheet Keilarannan konttorin johtajalla. Ihan käsittämätöntä skeidaa, asiaa siis vailla totuuspohjaa Keilarannan konttorinjohtaja veteli ihan hatusta joukkorahoitettuja yrityslainoja myydessään !!!! Kun kyselin alan asiantuntijana tarkempia kysymyksiä......vastaukset olivat ihan uskomattomia......pokka ei meinannut pitää nuo markkinapuheet kuultuani!! Olin tästä Keilarannan konttorijohtajasta jo muilta kuullutkin, mutta minä kun en usko ennen kuin itse näen, kuulen ja koen, niin täytyy myöntää, että totta ihmiset puhuivat hatusta heitetystä tarinoista ja konttorijohtajan ammattitaidottomuudesta. Ihan ystävällinen kaveri kyllä oli, mutta näissä hommissa ratkaisee ammattitaito. Uskon kyllä, että noilla huuhaa markkinapuheilla ja ystävällisellä käytöksellä jotkut saa ns. LANKAAN, mutta vanhaa sijoituskonkaria ei konttorin johtajan ammattitaidottomilla puheilla kuitenkaan lankaan saateta!

      Mainittu konttorinjohtaja puheineen on sijoituspiireissä....jotka Vauraus Suomi Keilaniemen konttorissa ovat markkinapalavereissa käyneet kuuntelemassa, enemmän vitsi kuin vakavasti otettava sijoittamisen asiantuntija.

      Vauraus Suomen ylimmän johdon/ toimitusjohtaja liiketoimintajohtajat tms. olisi syytä ammattitaitoisemmin rekrytoida henkilöitä konttorinjohtajiksi!!!!

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Yksityiskeskusteluissa olen kuullut muistakin alustoista jotka välittävät luottoja
      korkeilla koroilla erilaisille pienyrityksille, pankithan eivät EU-määräysten takia
      enää luotota juuri muita kuin betonia (sijoitusasuntoja ...)

      En listaa tänne alustoja joista olen kuullut
      jotta en mainosta

      mutta kysyn, minkälaista tosikorkoa olette suunnilleen saaneet kun otatte huomioon
      mahdollisesti häviöt tappiot

      ja

      onko kaikilla edes jotenkin onnistuneilla
      enemmänkin kymmeniä kuin muutamia sijoituksia tällaisille alustoille

    • Tukiaisukko

      Kaikkeen pazkaan te sijoittelettekin kun tuohon , on kai noita parempiakin paikkoja esim.etf ..

    • Anonyymi

      Anonyymi 27.7.2019 21:49 kirjoitti toisella suomi24 keskustelupalstalla seuraavasti:
      "Täällä on kerrottu omakohtaisia kokemuksia heikkotasoisista, tietämättömistä sijoituskeskusteluista Vaurauden Keilarannan, nykyään Helsingin konttorin johtajana toimivan henkilön kanssa. Ystäväni juuri viime viikolla kehotti kiertämään kaukaa koko Vaurauden ja erityisesti tämän Helsingin konttorijohtajan! Hänellä ei tuttuni mukaan ole riittävää ammattitaitoa Vaurauden myymistä yrityslainoista eikä ylipäätään tiedä rahoitusmarkkinoista juurikaan mitään.......näin lievästi sanottuna. "

      *********************************************
      En oo enää Vauraus OY:n asiakas, mutta mä muistan kanssa elävästi tämän Keilarannan konttorijohtajan (nykyisin Kampin konttorijohtaja) täällä keskusteluissa aiemmin mainitut "Suuret ja yltiöpositiiviset ja vailla totuuspohjaa olevat yrityslainojen markkinapuheet" .

      Erityisesti omaan korvaani särähti se miten tämä kaveri haukkui samanlaista rahoitusalan sijoitusbusinesta tekevien toisten yritysten toimintaa.
      Erittäin epäasiallista, sivistymätöntä ja loukkaavaa käytöstä tältä ko. Vaurauden konttorijohtajalta haukkua toisia alan yrityksiä ja niiden toimintaa! Minäkin ajattelin tuolloin koko hänen Vaurauden yrityslainoja käsittelevän markkinapuheen kuultuani, ettei tämä kaveri ole pätevä kaveri tähän tehtävään!! Yleissivystyksen taso erittäin heikko, loukkaa asiakkaita haukkumalla kilpailevien yritysten toimintaa, heittää kommentteja sijoittamisesta jotka eivät tarkemmin asiaa keskustelun yhteydessä avattaessa perustu mihinkään faktatietoon!!! Luottamus ei minulla tämän kaverin kohdalla herännyt lainkaan, päinvastoin!

    • Anonyymi

      Pitäisihän se tajuta että tämänkaltaisissa sijoituksissa riskitaso on todella korkea. Ei yksikään elinkelpoinen yritys tarvitse koskaan pikavippiä.

      • Anonyymi

        Näinhän se on. Jos yritys joutuu ottamaan lainaa yli 20 % korolla niin riskitaso on katossa. Eli tämä on usein se viimeinen paikka mistä lainaa voidaan saada. Tämä sitten näkyy luottoriskin toteutumisena. Oma salkun tilastoni on nyt 10 % konkurssi loppuun saatettu (toinen maksoi, toinen luottotappio) 30% perinnässä ja maksut myöhässä, 35 % maksanut loppuun ja 25 % maksaa edelleen.


    • Anonyymi

      Itselläni oli alunperin 20 lainaa. Nyt näistä 3 on konkurssissa. 5 perinnässä. Jos nämäkin menee konkkaan on konkurssi % 40. Ei siis tuottoa ole tulossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe