Jääkö pällitesti pois??

AseKaupoille

Kaveri puhui että oli jostain kuullut pällitestin poisjäämisestä uusien aseiden hankkijoille. Itse hommasin viimeisen aseen 2009. Sitten tuli jos ei kolmeen vuoteen ollut asetta hankkinut se että joutui pällitestiin. Kritisoin koko hölmöyttä laittamalla asehankinnat jäihin. Ymmärrän kyllä että testi tehdään ensiaseen hankkijalle mutta henkilölle jolla on jo kymmenen asetta olemassa näin koko touhun törkeänä ihmisarvon loukkauksena ja epäluottamuslauseena. Mitä jos esim vastaat epähuomiossa "väärin" armeija tyylisiin kysymyksiin "haluatko kukkakauppiaaksi" yms? Mistä kukaan voi tietää vaikka minulla olisi puutarha-alan yritys ja tuo kysymys kyllänä tulkittaisiin sopimattomaksi aseenomistajaksi. En suunnitellut sitten asehankintoja ollenkaan etteivät vedä vanhojakin lupia pois. Mutta nyt kiertää huhu että testi jää pois. Onko totta? Hankinnassa olisi sitten pari yhteishinnaltaan noin 10 000 euron asetta joten koska voi alkaa ostolupia hakemaan?

8

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kugtbhjklhjyi52uhj

      Ei kai se, että haluaa kukkakauppiaaksi ole koskaan estänyt metsästysaseen hankintaa ja hallussapitolupaa??

      • AseKaupoille

        On kerrottu että testi on kutsuntojen kaltainen jossa yksi kysymys oli silloin muunmuassa tuollainen. Jos vastaukset arvellaan tuolla perusteella niin on kyseenalaista millä perustein täällä sitten on sovelias aseen hallussapitoon vai onko lupien evääminen tervejärkisiltäkin lopulta se valtion perimmäinen tarkoitus. Pelkäävät kansalaisiaan? Jos näin on, on silloin parempi että pärjää jo olemassa olevilla aseilla kuten itsekin metsästysrintamalla mutta onhan se käsittämätöntä että täällä sivistyneessä länsimaassa pyritään tavallisesta kansalaisesta tekemään päästään vialla oleva vastaamalla väärin vaikkapa sellaisiin kysymyksiin millä ei ole mitään tekoa siihen onko järjellisesti sopiva aseen hallussapitoon.


    • Testattu

      Pari viikkoa sitten kävin pällitestissä ja 270 kysymystä oli.
      Noi nyt oli niin helppoja, että voi ristus.. Suuutko helposti, oletko äkkipikainen, oletko käyttänyt huumeita, oletko olllut tekemissä virkavallan kanssa.. jos tuota testiä ei läpäise, niin ei tarvi kyllä aseitakaan. Ja jos sen feilaa, saa lääkärikäynnillä lapun jossa todetaan täysjärkisyys.

      No ite asiaan, eli ensivuoden alusta tuota pällitestiä ei ole, se poistetaan. Se miten se muuttuu jatkossa, on sitten jonkun viisaamman (polliisin) vastattava.
      Eli ite tekisin niin, että varaisin samantien ajan pällikokeeseen ja hommaisin aseet vielä tämän vuoden puolella, mistä sen tietää mitä vielä tyhmempää ne ensivuonna keksii ??? (ja varmasti keksii, kun on virkamiehet asialla)

      • AseKaupoille

        "Oletko ollut tekemisissä virkavallan kanssa" Vastaus olen. Tulos ilmeisesti hylsy! Minut puhallutettiin kesällä ratsiassa ja hain passia uusiks hiljattain.
        Eli tässä taas näitä hylsyn perusteita mitä saa kummallisemmistakin asioista.
        Hyvä tietää et vuodenvaihteessa voi alkaa lupia hakemaan. Tiedän ilmoittaa liikkeeseen josta aseet hankin.


      • 2plus8

        "Suututko helposti. Oletko äkkipikainen" Kumpaankin vastaisin kyllä sillä olen herkkä persoona. Huonoa harkitsematonta aseenkäyttäjää se ei silti minusta tee. Testi on tavallaan psykologinen testi että osaatko vastata "oikein" kysymyksiin joihin vastaisisit totuuden mukaisesti mutta vastaat toisella tavalla jos kysytään.
        On oletus että ensiksi mainittuihin vastataan En vaikka tietäisisit itse vastaukseski kyllä. Jos kysytään "oletko käyttänyt huumeita" niin on varmasti iso osa suomen 600 000 aseen omistajasta joka on joskus kokeillut vaikkapa kannabista. Tyhmäksi tekee taas se joka vastaa rehellisesti näihin kysymyksiin. Sillä perusteella väittäisin että puoleltakin vietäisiin torrakot. Kuten sanottu nyt on vallalla maailmantilanne jossa valtio pelkää vähän joka maassa kansalaisiaan ja kaikki perusteet riittää sille että aseet takavarikoitaisiin. Silloin kun maan tilanne on hyvä myös valtio luottaa asetta kantavaan kansalaiseen ja perusteettomat syyt esim ylinopeus, rattijuopumus ei ole silloin syy aseiden takavarikoimiseen.


    • 8484848448

      Suoritin pällitestin hyväksytysti n. puoli vuotta sitten. Ei ole kuulunut mitään vastausta. Reilu puolenkymmentä vuotta sitten paloin ratista kun oli hiukan yli sallitun promillet. Joku on kertonut että se vaikuttaa aseluvan saantiin. Onko niin, että myös "isien pahat teot" syynätään?

      • 88888334

        Jos aselupaa ei heru, voidaan ase hankkia myös pimeiltä markkinoilta. Sekö on viranomaisten tarkoitus?


      • 88888334 kirjoitti:

        Jos aselupaa ei heru, voidaan ase hankkia myös pimeiltä markkinoilta. Sekö on viranomaisten tarkoitus?

        En muista mikä radiokanava tässä aikoinaan otti kantaa tähän aselupa asiaan ja tekivät kokeen jossa juontaja oli hommaamassa ensi asetta. Kerrottiin että pitää olla metsästyskortti, alue missä metsästää, todistukset ammunnan harrastamisesta ja missä harrastanu, todistus mahd seuran jäsenyydestä puheenjohtajalta jne jne jne. Juontaja laski että ennenkun hänellä olisi kaikki tarvittavat vaatimukset kasassa menisi vähintään puolivuotta ja helposti reilu vuosikin että saisi haulikon. Sitten hän soitti jollekin laitapuolen ranelle ja kyseli haulikkoa. Vastaus oli et "tuu huomena hakeen rahojen kanssa niin saat"
        Tässä oli tietenkin kyseessä ensi aseen hommaaminen mutta kun niille joilla jo torrakoita on siitäkin tehdään ylitsepääsemättömän hankalaa tahallaan että moni jättää uuden aseen hankinnan vain haaveisiinsa ilman kuukausien leimavero ruljanssia.

        Paremminkin tuntuu siltä että viranomaisia kiinnostaa enemmän ne jotka on kirjoissa ja kansissa ja hyvissä käsissä kuin ne jotka ovat tuolla pimeillä markkinoilla kaikkien rikollisten helposti saatavissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4520
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2249
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1660
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      291
      1337
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1094
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      62
      1031
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      967
    Aihe