Kipua munasarjassa

kipuilija

Kirjoittelinkin jo asiasta vahingossa tuonne kuukautispuolelle, mutta siirsin tänne kun huomasin, että mennyt väärään osioon.

Eli minulla alkoi vähän kierron puolivälin jälkeen alavatsassa oikealla arviolta munasarjan kohdalta tuntua kipuilua. Kipu ei ole yhtäjaksoista vaan pikemminkin aaltoilevaa. Nyt kp 22 (kierto norm. 24-26) ja vähän helpottanut tuo kipuilu. Muistaakseni tällaista ei ole ollut aikaisemmin. Gynellä kävin muutama kk takaperin ja silloin kaikki oli ok, myös papa.

Kenelläkään muulla vastaavaa?

2

697

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jhhfgsdfgsd

   Elikkäs kyseessä on yksi ainoa kuukautiskierto ja siinä kipua? Jos on luomukierrolla, niin munasolu irtoaa pari viikkoa ennen kuukautisia. Irronneen munasolun tilalle kehittyy keltarauhanen, joka odottaa alkavaa raskautta. Kun raskaus ei ala, kuihtuu sekä keltarauhanen että kohdun limakalvo irtoaa (eli seuraa kuukautiset). Tietysti jokin voi mennä vikaan, ja sinne jää kysta. Eli jos oireet eivät ole sietämättömät, uskaltaisin seurata. Itselläni ainakin on usein tuntemuksia. Uskoisin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän munasarjoihin jää arpia vanhoista keltarauhasista ym., ja sitä todennäköiseimpiä tuntemukset ovat.

   Jos tuntemus jatkuu useamman kierron ajan tai oireet pahenevat, käy uudelleen lääkärillä. Tietysti on myös mahdollista esim. kohdun ulkoinen raskaus. Joskus voi olla myös vaikea erottaa, onko tunne suolistossa vai gyne-elinten alueella.

  • sdaf2

   Kuulostaa ehkä Ovaritis. Joskus se ei näy säännöllisesti labrakokeita, mutta se ei aiheuta kipua. Suosittelen, että puhut lääkärille. Myös Ovaritis voi parantua kasviperäisten kuten Fuyan pilleri http://global.fuyanpills.com/Fuyan_pill/, sinun ei pitäisi ottaa paljon vaivaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   428
   1772
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   119
   1422
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1374
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1064
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   210
   922
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   60
   891
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   819
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   793
  Aihe