Miten omatuntonne voi?

humaanipaviaani

Minä humanistina ja myötätuntoisena ihmisenä en koskaan pysty ymmärtämään miksi edes haluaisitte matkustaa Israeliin? Israel on terroristi"valtio", Netanyahu on psykopaatti.

Onko teidän mielestä oikeutettua tappaa pieniä lapsia? Kivittää heitä? Vangita jopa 10-vuotiaita? Tehdä heidät orvoiksi? Hakata vanhuksia, jopa pyörätuolissa olevia?

Ettetkö seuraa muuta kuin israel- ja jenkkivetoista yksipuolista uutisointia, mikä monessa kohteessa on tuomittu täysin valheellisiksi?

Ei ole kyse antisemitismistä. Moni israelilainenkaan ei hyväksy Israel harjoittamaa apartheidia. Juutalaiset ympäri planeettaa tuomitsee Israelin toimet.

Miten te kehtaatte edes mennä sinne???

33

1103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omatuntoni

      voi oikein hyvin, kiitos kysymästä. Kerroit, että et pysty ymmärtämään. Se on kyllä totta.

    • LääkäritkökunnollisiaEI

      Kannatta kyllä mennä sinne, seuraava nainen on menossa kierroksessa. Kohta seuraava ja seuraava jne... näin on tapahtunut miehen erosta lähtien.

    • IhanaIsrael

      Pientä ja rauhantahtoista Israelia piirittää satamiljoonainen kiljuva verenhimoinen barbaarimuslimilauma joka haluaa teurastaa kaikki.
      Henkiinjääneet ajettaisiin Välimereen.
      Israel muutettaisiin jälleen samanlaiseksi hiekkaerämaaksi kuin heidän maansakin on.

      • Anonyymi

        Israelin valtio on 100% siionistien luomus.
        Juutalaisiksi kääntyneiden kasaarien jälkeläisten pakkomielle.
        Nyt ne kuitenkin ovat siellä ja fiksuimmat kyllä tajuavat että valtion olemassaolon oikeutus perustuu röyhkeyteen, rasismiin ja väkivaltaan alueen alkuperäisiä asukkaita kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Israelin valtio on 100% siionistien luomus.
        Juutalaisiksi kääntyneiden kasaarien jälkeläisten pakkomielle.
        Nyt ne kuitenkin ovat siellä ja fiksuimmat kyllä tajuavat että valtion olemassaolon oikeutus perustuu röyhkeyteen, rasismiin ja väkivaltaan alueen alkuperäisiä asukkaita kohtaan.

        Tiedätkö, mitä on siionismi?

        Israel ei ole 100 % siionistien luomus. Israelissa asuu ja vaikuttaa paljon ihmisiä jotka eivät ole siionisteja. Muutenkin sinulla on täysin väärä kuva Israelista.


      • Anonyymi

        Eläköön sokeus ja tyhmyys


    • Anzelm

      Ensimmäinen matkani Israeliin oli työmatka parikymmentä vuotta sitten. Suhtauduin maahan ja sen väestöön aika epäluuloisesti ennen matkaa. En tosin yhtä negatiivisesti kuin sinä, koska otan mielelläni asioista selvää ennen kuin muodostan niistä kantaani.

      Ennen matkaa minulla oli kuvitelma, että juutalaiset ja arabit ovat jatkuvassa sotatilassa keskenään. Työskentelin erään yrityksen toimipisteen tiloissa, jossa arabit ja juutalaiset työskentelivät sulassa sovussa. Kävin vierailulla firmassa n. 10 vuotta myöhemmin ja havaitsin, että työntekijöiden vaihtuvuus oli huomattavasti pienempää kuin se on keskimäärin Suomessa.

      Vapaa-ajalla kiersin maata jonkin verran. Kuvittelin, että kyseinen työpaikka on vain erikoistapaus ja ajattelin, että kaikkialla muualla asiat ovat varmasti aivan toisin.

      Yksi silmiä hyvin avaava kokemus oli vierailu hyvin suositussa uimapaikassa, joka tunnetaan ainakin nimillä Sahne ja Gan Hashlosha (löytyy netistä mm. Youtubesta). Siellä juutalaiset ja arabit (sekä kristityt että muslimit) grillailivat ruokiaan samoissa grilleissä, istuskelivat nurmikolla ja uivat täysin rauhassa, eikä mistään havainnut, että nämä ryhmät olisivat sodassa keskenään. Olen käynyt samassa paikassa neljänä eri vuonna parinkymmenen vuoden aikana, ja aina on ollut kuten edellä kuvailen.

      "Onko teidän mielestä oikeutettua tappaa pieniä lapsia? Kivittää heitä? Vangita jopa 10-vuotiaita? Tehdä heidät orvoiksi? Hakata vanhuksia, jopa pyörätuolissa olevia?"

      Hyvä että otit esiin pienten lasten tappamisen. On erittäin ikävää ja väärin, että alueen konflikteissa on kuollut niin paljon pikkulapsia.

      Hyvin usein toistunut tilanne on sellainen, että suurimmaksi osaksi hyvin tiheään asutusta Gazasta ammutaan tiheän asutuksen keskeltä raketteja Israelin siviilikohteeseen. Mitä Israelin puolustusvoimien pitäisi tuossa tilanteessa tehdä? Odottaa, että ammuskelu loppuu ja käydä katsomassa, kuinka suuret henkilö- ja aineelliset vahingot tämä sotarikos on aiheuttanut? Sallisitko tällaisessa tilanteessa sen, että Israel lopettaisi Gazasta tulevan rakettitulen mahdollisimman nopeasti pienintä riittävää voimaa käyttäen, vaikka lapsia olisi rakettien ammuskelupaikan välittömässä läheisyydessä? Mikä osapuoli on tällaisessa tilanteessa syyllinen lasten kuolemaan? Minun mielestäni syyllinen on se sotarikollinen, joka aloittaa siviilikohteesta ammuskelun siviilikohteeseen.

      Kivittäjät (heittämällä ja lingolla) tuolla alueella ovat pääsääntöisesti arabeja: miehiä, nuorukaisia ja lapsia. Melko nuoretkin saavat lingolla kivelle tappavan nopeuden melko hyvällä osumatarkkuudella. Jos osuma ei ole tappava, saattaa se saada silti pahaa jälkeä aikaiseksi. Kivien heittely on yleisin syy nuorten arabien pidätykselle. Kun arabiympäristö ja -vanhemmat kannustavat kivitysten suorittamiseen, on siihen pakko puuttua. Suomessa riittäisi yleensä asiasta huomauttaminen lasten vanhemmille tai mahdollisesti sosiaalityöntekijöiden puuttuminen tilanteeseen. Israelissa nämä keinot eivät kulttuurin vuoksi ole usein riittävän tehokkaita.

      On valitettavaa, että israelilaiset ovat syyllistyneet yksittäisiin ylilyönteihin jouduttuaan hyökkäysten kohteiksi. Tässä heillä on itsetutkiskelun aihetta.

      Olen tutustunut alueen tilanteisiin ja tapahtumiin paikan päällä, seuraamalla monia eri tiedotusvälineitä, joista osa on selvästi Israelia vastaan, osa neutraaleja ja osa Israeliin positiivisesti suhtautuvia. Osa on tiedotusvälineistä on israelilaisia ja osa muualta johdettuja. Olen havainnut, että kun näihin tiedotusvälineisiin suhtautuu terveellä kriittisyydellä ja tutustuu asioihin myös paikan päällä, ei omatunto soimaa Israelissa vieraillessa. Kannattaa huomata, että etenkin Israelia vastaan tarkoituksellisesti hyökkäävä media käyttää jatkuvasti virheellistä/puolueellista/valheellista/harhaanjohtavaa retoriikkaa, joka muokkaa kuulijoiden ja lukijoiden käsityksiä aiheesta, mm.: laittomat siirtokunnat, miehitetty/miehittää, kansainvälisen oikeuden mukaan, terroristivaltio jne. (vrt. esim. "tasa-arvoinen avioliittolaki").

      • Anonyymi

        No niin, siinä Suomen juutalaisen vuodatus. Onko esinahka tallella?
        Kävitkö tutustumassa Länsirannan palestiinalaisten tilanteeseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niin, siinä Suomen juutalaisen vuodatus. Onko esinahka tallella?
        Kävitkö tutustumassa Länsirannan palestiinalaisten tilanteeseen?

        En ole juutalainen. Olen viettänyt paljon aikaa myös Juudeassa, Samariassa ja Gazassa.


    • Olet siis humanisti, ok. Lenin, Mohammad, Hitler, Stalin, Mao, Che Guevara, Pol Pot, Idi Amin etc. olivat suuria humanisteja ja uskon sinua.

      ISIS on alkuperäisimmän, aidoimman islamin uskonnonpuhdistaja, se siis toteuttaa islamia sellaisena kuin se kirjaimellisesti on.

      Humanismi ei ole Vuorisaarna, se on ihmisen itsensä mitta, siis kuolevainen ihminen, hyppysellinen tomua ja tuhkaa, johon Jumala on pannut iankaikkisuuden ja joka luulee itseään jumalaksi.

      Viimeiset suuret humanistit ovat Antikristus ja Väärä profeetta. Aikanaan nämä ovat ensimmäisiä humanisteja Helvetissä, nyt siellä ei ole vielä ketään.

      Minä ymmärrän kaltaisiasi ja miten valhe tekee tehtävänsä sinussa. Se valhe on Perkeleen loispistiäisen mato aivoissasi. Se kasvaa ja jäytää sinun aivojasi ja myrkyttää kateudellaan, vihallaan ja katkeruudellaan sinut, aivan kuten muslimitkin.

      Jumalan Armo, Rakkaus ja Rauha olkoon kaikkien teidän kanssanne.

    • Marionov

      Adolf Hitler, Josif Stalin, Mao, Che Guevara, Jasser Arafat, Haniya, Abu Mazen, Idi Amin, Pol Pot etc. ovat siita suurimmasta paasta humanisteja, synkkaa kun luet itsesi heidan seuraan. Humanismi ei ole Vuorisaarna. Humanisti on itse itselleen jumala ja mitta.

    • beemet

      Kuules, matkustan ilo mielin Israeliin. Tulin juuri 3 viikon matkalta Israelista ja oli aivan mahtava matka. Suunnittelen jo seuraavaa matkaa sinne. Israel on demokraattinen valtio, toisin kuin ympäröivät arabimaat. Tunnen oloni Israelissa turvalliseksi. Arabi alueilla ei uskalla edes iltaisin liikua. Tuen kaikin tavoin Israelia, ostan Israelilaisia tuotteita ja matkustan sinne lomilla.

    • Nachon

      Israel on aiinut demokraatttinen valtio llähi_idässä.Israeelissa on ssnavapuus ja voi vapaasti vaihtaa uskonnttoa,eii tule tapetuksi.Toisiinn kuin ymmpäröivissä arabimaisssa.Lue hamasin pooika kirja nniin tiedät totuuden

    • Marionov

      Humanismi ei ole Vuorisaarna, suurimpia humanisteja olivat Josif Stalin ja Adolf Hitler, toki paljon muitakin suerhumanisteja on ollut ja tulee olemaan. Vahan pienempia humanisteja oli Jasser Arafat, Idi Amin, Che Guevara. Pol Pot, Mao. Chieu Samphan. Humanismi on lapeensa antikristillinen, koska ihminen on itsensa mitta ja ihminen on hyva.

      Humanisti ei tarvitse syntien sovittajaa ja on menossa ajattomaan kadotukseen viimeisen Tuomion jalkeen, samaan paikkaan ovat heitetyt Saatana kaikkine demoni armeijoineen ja riivaajineen.

      Antikristus ja Vaara profeetta ovat ensimmaisia Helvettiin heitetyt ja siita tuhat vuotta eteenpain tulee Saatanan viimeinen yritys syosta Jumala Valtaistuimelta, lyhyt sota joka paattyy maailman lopuun ja ikuisuus alkaa Tuomioapaivalla. Kaikki ne ihmiset jotka ovat syntia tehneet heitetaan siihen Tulijarveen, jonka Jumala on valmistanut Perkeleelle ja hanen enkeleilleen.

      Raamattu, Jumalan Sana, todistaa ihmisen oleva syntinen ja joutumassa Perkeleen kaveriksi ajattomuuteen ja se on lopullinen. Se tuska mita siella koet on enemman kuin olet voinut ajassasi kokea ja tietaa. Kaikki sinun syntisi ovat matoina jaytamassa sinua, ihosi varisee mustana hilseena siina kuumuudessa, mutta sisaltasi olisit umpi jaassa, jos siella olisi vetta ja samat sairaudet, tuskat, kivut kuin olit ajassa kuolemassasi.

    • Anonyymi

      Israel ei ole terrosristi valtio.Eikö sotatilassa ,jossa ammutaan raketteja toisen valtion puolelle ole oikeus puolustautua. Gazasta jatkuvasti ammutaan raketteja Israeliin. Eikö Israeli saisi puolutautua, vai pitäisikö olla maalitauluna!!!!Olen käynyt Israelissa joka vuosi ja aion jatkossakin käydä .Israel ihana maa

    • Anonyymi

      Oi, kyllä pystyn hyvillä mielin lähtemään Israeliin vaikka milloin tahansa. Israel on ihana maa. Rakastan Israelia! Se on pyhä maa; mm. Jeesuksen kotimaa hänen eläessä täällä maitten päällä. Ei sen parempaa matkakohdetta olekaan, kuin Israel. Te kaikki, jotka tämän luette: Suosikaa Israelia ulkomaan matkakohteena. Tehkäät lomamatkoja sinne, tutustukaat maahan ja sen ainutlaatuisiin nähtävyyksiin. Lukekaat myös siitä kirjoitettuja kirjoja. On myös hyödyllistä tutustua juutalaisen kansan historiaan, niin ymmärtää vielä paremmin. Israel on maailman kansojen omatunto ja sen mittari. Se on myös Jumalan kello. Näemmekö, mitä se osoittaa?

    • Anonyymi

      Jeesus sanoi raamatussa että. Israel on kaikkien jeesukseen uskovien luvattu maa. siksi matkailen useasti israeliin päin.
      Ähläminuskoisille on olemassa oma luvattu maa eli kontulan ostari ei suinkaan israel.

      • Anonyymi

        Tein kaksi matkaa kerralla tähän Jeesuksen tappajien maahan, eli ensimäisen ja viimeisen matkan.


      • Anonyymi

        "Jeesus sanoi raamatussa että. Israel on kaikkien jeesukseen uskovien luvattu maa. siksi matkailen useasti israeliin päin."
        Miksi juutalaiset sitten tappoivat Jeesuksen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jeesus sanoi raamatussa että. Israel on kaikkien jeesukseen uskovien luvattu maa. siksi matkailen useasti israeliin päin."
        Miksi juutalaiset sitten tappoivat Jeesuksen?

        Juutalaiset eivät tappaneet Jeesusta vaan roomalaiset. Juutalaisilla oli kyllä osuutensa prosessissa.

        Minun mielestäni mielenkiintoisempi kysymys olisi, että mitä jos Jeesusta ei olisi tapettu tai jos juutalaisilla ei olisi ollut tappamiseen osuutta? Jeesushan olisi maailmanhistorian kannalta täysin merkityksetön henkilö, eikä hänestä tiedettäisi yhtään mitään. Hän ei olisi voinut olla hän, joka hän väitti olevansa.


    • Anonyymi

      Arabien agendaan on tuhota Israel ja tappaa kaikki juutalaiset.

      Juutalaisilla ei ole arabimaissa mitään ihmisoikeuksia. Heidät tapetaan tavattaessa.

      Suomessa Syksy Räsänen on tunnetuin antisemitisti, joka on ollut julkisuudessa lähinnä muutamista juutalaisvastaisista populaarijulkaisuistaan. Jollain tavalla pitää hakea halpaa julkisuutta, kun ei tieteen tekemisellä pärjää. Tutkijana täysi nolla.

    • Anonyymi

      Islam on saatanallinen,silmittömän vihan uskonto.Jos sitä ei olisi Israelkin olisi paljon rauhallisempi paikka.

    • Anonyymi

      Ja milloin sinusta tuli asiantuntia?
      Ota asian pohjasta selvää ekaks!

    • Anonyymi

      Israeli puolustaa omaa maata terroristen = Hamasta vastaan.

      • Anonyymi

        Jos Israel sallisi Palestiinalaisille oman Valtion, niin saataisiin vihdoinkin Lähi-Idän Rauhansopimus. On naurettavaa hakea oikeutusta Raamatusta tälle koko asialle ja suunnattoman typerää politisoida uskontoa, saati sitten uskoa. Dogmin kappaleita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Israel sallisi Palestiinalaisille oman Valtion, niin saataisiin vihdoinkin Lähi-Idän Rauhansopimus. On naurettavaa hakea oikeutusta Raamatusta tälle koko asialle ja suunnattoman typerää politisoida uskontoa, saati sitten uskoa. Dogmin kappaleita.

        Keitä ovat "palestiinalaiset"? Miksi taas uusi valtio? Miksi silloin saataisiin Lähi-itään rauhansopimus? Minkä maiden välille? Israelin ja Syyrian?

        Mille oikeutusta Raamatusta? Mitä tarkoitat uskonnon ja/tai uskon politisoinnilla? Kuinka opinkappaleet tähän liittyvät?


    • Anonyymi

      Israel ei ole mikään terroristi valtio. Terroristit ovat gazassa,siellä hallitsee hamas ja jihad terroristit .Ampuvat jatkuvasti raketteja Israeliin.ISRAELILLA OIKEUS PUOLUSTAA KANSALAISIA hamasin terroristeiltä. Aion matkustaa Israeliin heti kunhan rajat aukenevat. Olen asunut 2 -vuotta Israelissa ja tiedän että Israel on aino demokraattinen valtio lähi-idässä. Tuen Israelia kaikin mahdollisin keinoin.

    • Anonyymi

      Humanistiksi ja myötätuntoiseksi ihmiseksi olet tyypillisen kapeakatseinen.

      Israel ei ole terroristivaltio. Sitä en tiedä, mitä tarkoitat tuolla terroristi"valtio"lla.

      Antaisit itsestäsi edes hieman fiksumman kuvan, jos jotenkin perustelisit väitteesi psykopatiasta. Oletko itse psykopaatti? Psykopaattihan ei yleensä tunnusta itse olevansa psykopaatti.

      "Onko teidän mielestä oikeutettua tappaa pieniä lapsia? Kivittää heitä? Vangita jopa 10-vuotiaita? Tehdä heidät orvoiksi? Hakata vanhuksia, jopa pyörätuolissa olevia?"

      Tätä kaikkea mm. Hamas tekee. Hyväksytkö tuon Hamasin toiminnan?

      "Ettetkö seuraa muuta kuin israel- ja jenkkivetoista yksipuolista uutisointia, mikä monessa kohteessa on tuomittu täysin valheellisiksi?"

      Seuraan mm. suomalaista, israelilaista, amerikkalaista, englantilaista, saksalaista ja useita arabiankielisiä uutisia.

      Monia eri medioita on tuomittu "täysin valheellisiksi". Niin voisi tehdä myös osalle sinun viestistäsi.

      Israelissa ei ole apartheidia. Israelissa on sellainen kulttuuri, jossa otetaan hyvin voimakkaasti kantaa asioihin puolesta ja vastaan, erityisesti yhteiskunnallisiin asioihin. Vastaavaa en ole kuullut missään muualla. Israelissa sitä kuulee mm. radiosta melko tiuhaan melkein jokaisella kanavalla.

      Minulla ei ole mitään ongelmaa mennä sinne? Miksi pitäisi olla? Pitäisikö minun olla suvaitsematon ja kapeakatseinen? Pitäisikö minun hankkia tietoni vain rajatuista medioista? Pitäisikö minun muodostaa varma mielipiteeni valtioista käymättä niissä edes?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Israel ja Pohjois-Korea ovat oikeastaan aika samanlaisia valtioita.

      • Anonyymi

        Olen käynyt molemmissa pidemmän kaavan mukaan. Niissä ei ole kyllä juuri mitään samankaltaisuuksia. Suomi ja Israel ovat paljon enemmän samankaltaisia kuin Suomi ja Pohjois-Korea tai Israel ja Pohjois-Korea.


    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä. Juutalaiset ovat terroristeja siinä missä sudun palestiinalaisetkin. Juutalaisten ylimielisyys hakee vertaistaan kansakuntien perheessä. Kaikenlainen rasismi on ehdottoman tuomittavaa, myös antisemitismi! MUTTA PITÄKÖÖN JUUTALAISET OSALTAAN HULTA, ETTÄ EIVÄT HERÄTÄ ANTISEMITISTISIÄ REAKTIOITA!!!!

    • Anonyymi

      Olen kanssasi hyvin samaa mielt!. Minä erosin kirkostakin siksi, että israelia paapotaan ennen tullen. Vittu, mitä sokeutta...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe