Itseopiskeluportaali

Verkossa on paljon hyvää itseopiskeluaineistoa, joiden löytäminen on vaikeaa. Olisikohan kannattava ajatus kerätä niitä aihealueittain yhden portaalin alle? Sivuston luulisi kiinnostavan myös yrityksiä ja toiminta rahoitettaisiin mainoksilla.

Ohjelmoinnista on hienoa materiaalia saatavilla lapsille ja aikuisille. Opiskelu, harjoittelu ja soveltaminen kulkevat rinnan.

Jotain vastaavaa kaipaisin esimerkiksi matematiikasta. Opetusmateriaali etenisi helposta vaativampaan. Mikä tärkeintä, opittua sovellettaisiin koko ajan käytännön tarpeisiin. En liene ainut, joka opetteli lukiossa integraali- ja differentiaalilaskentaa tietämättä mihin niitä käytännössä tarvitaan. Verkossa asiaan saisi syvyyttä hyvällä visualisoinnilla ja eri alojen laskentatarpeilla.

Matematiikka kehitetään koko ajan uusiin tarpeisiin ja eri haarat ovat eriytyneet kauas toisistaan. Niistäkin olisi hyödyllistä saada havainnollinen yleisesitys. Jos jotain osa-aluetta kokee tarvitsevansa, voisi keskittyä sen opiskeluun.

3

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkennan vielä. Ajattelin erityisesti tietokoneavusteista ja vuorovaikutteista oppimateriaalia, joka olisi vaikka tablettia käytettäessä edukseen. Lapsille ja koululaisille näitä on jo tehty, osa on toteutettu esim. pelin muodossa. Näistä voisi edetä vähitellen lukion ja aikuisten perusopintomateriaaleihin. Pysytään siis isoissa ja pysyvissä kokonaisuuksissa sekä ”käsikirjoissa”, joilla on jatkuvaa käyttötarvetta. Ero hakukoneisiin on selvä, googlaamalla löytää enemmänkin hajatietoa.

      Yhden kokonaisuuden voisi tuottaa tai sponsoroida vaikka jokin yritys. Yritys pääsee kertomaan mitä tekee ja sen toimialasta kiinnostuneet saisivat samalla käsityksen työn sisällöstä. Oppimateriaalin pitäisi olla pelin tyyliin koukuttava, vieraillaan siis vaikka virtuaalisesti yrityksessä ja eri osastoilla opiskellaan kullakin yksi alakokonaisuus. Sovelletaan opittua asiaa yrityksen oikeisiin toimintoihin.

      Opiskelijoilta edellytetään yhä enemmän verkostoitumista ja poikkitieteellisyyttä. Yksittäisen oppimateriaalin voisi tuottaa opiskelijaryhmä opinnäytetyönä, keskenään tai yrityksen sponsoroimana. Tarpeen mukaan ammattikoululaisista tietotekniikan opiskelijoihin ja gradun tekijöistä väitöskirjan laatijaan. Nimet näkyviin, voisi olla hyvä preferenssi työnhakuun.

      Oppimateriaalin on oltava käyttäjälle ilmaista. Noita edellä mainittuja perusoppimateriaaleja ei välttämättä tarvitse päivittää. Aika ajoin uudet tekijät laativat aivan uuden aineiston. Ongelmallisempi on esimerkiksi aloituksessa toivomani matematiikan vuorovaikutteinen wikipedia. Kuka sitä päivittäisi, poistaisi vanhaa ja lisäisi uutta niin että vuorovaikutteisuus toimii? Se sitten onnistuu tai ei.

    • kritiikki

      Vuorovaikutteisuus tällaisissa ohjelmissa on vain kupla ja itsepetosta. Sanotaan suoraan, että jo paljon vähemmästä osa nuoria ja aikuisiakin on vieraantuneet todellisuudesta ja aidosta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

      Kuka haluaa koneiden jatkeeksi?

      • Vuorovaikutteisuudella tarkoitan, että kone tarkastaa vastauksen oikeellisuuden ja ehkä opastaa ongelmakohdissa. Laskutehtävissä ja kielen opiskelussa tämä onnistuu, mutta ei kaikissa oppiaineissa. Ihmisen korvaamista tai simulointia en termillä tarkoita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe