Vodicessa käyneitä

Kroatiafani

Hei,te jotka olette viettäneet Vodicessa lomaanne,antakaa vinkkejä paikoista/ravintoloista joissa kannattaa käydä.
Onko joku majoittunut Ville Matildessa,kokemuksia siitä.

6

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-antti

      Hei Kroatiafani, tässä toinen,
      Ihan ensten, kokeile tuossa oikealla ylhäällä olevaa "Etsi keskusteluista". Sovita vuoronperään: Vodice, Split, Zadar, Sibenik, Krka, Kornati, Solin ja vaikkapa Trogir. Ja sitten kun harhaudut niistä löytyviin mielenkiintoisiin asioihin oletkin jo pulassa tai Pulassa, siis siinä kaupungissa ;).
      Me olimme Vodicessa yksityisen vuokraamassa huoneistossa. Interhome.fi ja adrialin.fi on olleet "ihan hyviä" väilttäjiä. Ainoastaan matka rantaan on yleensä mitattu venyneellä mitalla. Majoittuminen perusasukkaiden seassa voi olla myös osa sitä, mistä on kerrottavaa ja kummasteltavaa sitten palattua. Ei siitä kyllä kirjaa saa aikaiseksi, siksi hyvin siellä ihmiset asuu.
      Ja varmaankin teillä on auto vuokralla edes osan aikaa?
      Valitettavasti mikään ruokapaikka ei jäänyt mieleen yli muiden. Kaikissa sai syödäkseen, eikä siitä Kroatiassa tule kipeäksikään. Minusta ravitsemusliikkeen valinta on aina puoliksi onnenkauppaa. Kuka kokkikin sattuu olla vuorossa...
      Stressi pois, joskus valinta ei onnistu, "ei edes joka kerta".
      Millois meet?

      • Krotiafani

        Kiitos a-antti.Olen "kahlannut" läpi monet keskustelut ja saanutkin vinkkejä.
        Ollaan lähdössä syyskuun puolivälissä,ajattelisin että silloin suurin turistikausi on jo ohi.Plitvicen järvialueella ja Krkan putouksilla ainakin olisi tarkoitus käydä.
        Todennäköisesti emme vuokraa autoa,tarkoitus olisi löytää paikallisia retken järjestäjiä,Onnistuuko,onko kokemusta?
        Edellisellä käynnillä tosiaan jäi hyviä kokemuksia ruoasta,niitä toivon tältäkin käynniltä.


    • a-antti

      Krotiafani, se toinen vielä...
      Kornatin luonnonpuistoon (kallioinen saari) oli käydessämme useampikin matkan myyjä, liekö samaan laivaan, en enää muista. Ostimme matkan kuitenkin rannan lähellä olevasta toimistosta. Krka on niin lähellä, että on sinnekin varmaan matkoja Vodicesta. Lisää matkanjärjestäjiä löytyy Sibenikistä. Sinne on sellaiset kohtuulliset bussiyhteydet, oliskohan joka tunti? Eikä matka ole kymmentä kilsaa.
      Plitvice on jo hiukan kaukana, mutta miks'ei. Vettä sietävät jalkineet, mutta uintikamppeet voi jättää pois, niille ei ole siinä luonnonpuiton alueella käyttömahdollisuutta. Ryysisaikaan liput olis hyvä hankkia etukäteen (omatoimireissulla), mutta kai se ryysis on vähentynyt tuohon aikaan... Muistaakseni juuri Plitvicestä otimme mukaan hyvälaatuisen esitteen Kroatian luonnonpuistoista. Monessa maassa olis varmaan ollut maksullinen, mutta ainakin silloin oli ilmainen. Tsekkaa! Niin, ja jos menette sinne, huomatkaa miten "reikäinen" maaperä on siinä lähiympäristössä! Romahtaakohan joku luola joskus aiheutaen kraaterin maan pinnalle. Katso vaikka kooklen sateliittikuvista mistä on kysymys.
      Suosittelen kuitenkin auton vuokraamista edes muutamaksi päiväksi. Jos uskallatte ajella Tampereella, ei se kummempaa ole tuollakaan. Ladatkaa kartat navigaattoriin/puhelimeen jo kotona!
      Oho, piti vastata/lisätä lyhyesti....

    • Debit

      Hei.
      Olimme toukokuun lopulla Vodicessa. Poikkeuksellisesti emme vuokranneet autoa. Vuokrasimme pyörät ja tutkimme lähistön pikkukyliä ja ajelimme myös Sibeniciin. Krkan vesiputouksilla kävimme järjestetyllä retkellä. Kävimme myös paikallisessa viinitastingissä Birinin tilalla. Huippu tuotteet jos kiinnostaa ala. Saari retkille emme ehtineet mutta seuraavalla kerralla. Ihastuimme kovasti paikkaan, ruoka oli maukasta Italialaistyylistä, siistiä, ja palvelu hyvää mutta ei tunkeilevaa. Pakko päästä uudestaan!

    • Kroatiarules

      Tulimme tänään 3.9. kotiin Vodicesta ja olimme juuri Ville Matilde hotellissa. Olimme matkaamme hyvin tyytyväisiä. Hotelli sekä Ihmiset ok ja asiat toimivat, ja kelitkin todella suosivat. Vanhaan keskustaan kannattaa kävellä viettämään varsinkin ilta-aikaa tunnelman ja ravintoloiden takia. Krkan luonnonpuistoon menimme neljä henkeä taksilla (240 kunaa tipillä = reipas 30 egeä per suunta ja käytimme saman taksin palveluita muutenkin. Tuli aina sovitusti ja hänen kanssaa juttua riitti ja opimme uutta). Sai mennä aivan oman aikataulun mukaan ja Krka on paikkana upea. Bongasimme myös Birinin viinitilalle omatoimisen käynnin. Hakivat ja palauttivat hotellilta sovitusti autolla ja kävimme viinitehtaalla tastingeillä. Huonomuistisena en enää edes muista paikallisilta saatujen ravintoloiden nimiä, mutta "meren herkut" toimivat meille parhaiten. Kyllä paikalliset neuvovat. PS. Ville Matilden rannan lähellä saa vuokrata Seabob F5 sukellus skootteria 100 kunaa 10 minuuttia.PSS. Netti on nopein altaalla.

      • Kroatiafani

        Kiitos Kroatiarules tuoreista tiedoista,emmeköhän mekin saa hyvän reissun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe