Parvi asunnossa ja koira?

Pörröpentu

Moi!

Olisin hankkimassa tässä pienirotuista koiranpentua lähitulevaisuudessa, mutta mietin vähän käytännön järjestelyjä. Asunnossani on parvi ja siellä sänky, joten periaatteessa koira ei pääse sänkyyn koskaan, ellen sitä sinne kanna. Pentuaikoina saattaa kuitenkin käydä hankalaksi yöt ja sisäsiisteyden opettaminen, ainakin näin kuvittelisin?
Onko kellään kokemusta parvisänkyilystä pennun aikana? Oletteko nukkuneet lattialla/siirtäneet sängyn siksi aikaa kunnes pentu on kasvanut ja oppinut paremmin pidättämään öisin tai jotain muuta? Haittaako koiraa nukkua niin kaukana omistajastaan omassa häkissä tai pedissä? Entisten koirieni kanssa ne sai nukkua sängyssä aina, joten en ole vielä kokeillut muita tapoja.

Olisi kiva tietää kokemuksia, tästä kun ei muutoin netissä oikein ole ollut puhetta.

6

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nohnohe

      Jos apua haluat niin katsoisin nopeasti sisäsiistiksi oppivan rodun ettei tarvitse ravata yöllä parvelta :D
      Esim. shiba tai japanese chin (aasialaiset rodut useimmiten oppivat nopeasti sisäsiisteiksi ja ovat muutenkin ''asiallisia'')

    • Kaike

      Älä sitä nyt parvelle mukaan ainakaan ota, sieltä kun putoaa niin ei ole kaunista. Itse nukkuisin ekat yöt vaikka lattialla patjalla ja siitä sitten lähtisin opettamaan tuota omassa pedissä nukkumista ja sisäsiisteyttä.

    • Pennun voi opettaa nukkumaan aitauksessa/häkissä yöt, mutta itseni mielestä helpoin keino on, että nukkuu ensin alhaalla sen vieressä ja siirtyy siitä pikkuhiljaa päivien mittaan parvelle nukkumaan yksin ja koira jää alas. En missään nimessä ottaisi sänkyyn mukaan, vaikka olisi normaalikin sänky - puhumattakaan noin korkeasta mistä henki voi pudotessa mennä! Vähintään raaja katkeaa.

    • Oma pentuni nukkui heti alusta aitauksessa ja minä ulkopuolella. Siirryin metrin aina kauemmas omaan sänkyyn ja senkin tein vain naapureiden takia. Jos menin sänkyyn oitis niin alkoi huutokonsertto. Helpommalla siis pääsi naapurit kun siirryin pikkuhiljaa kauemmas, eikä tajunnut mun olevan aina kauempana joka yö.

      Jos heräsi yöllä huutamaan, niin en rauhoitellut tai sanonut mitään, liikahdin vain pedillä kuuluvasti ja feikkikuorsasin, jotta kuuli mun olevan edelleen turvana. Rauhoittui kokonaan hiljaiseksi ja pääsin omaan sänkyyn kahdessa viikossa. Ei ole koskaan nukkunut meillä sängyssä tai edes samassa huoneessa tuon jälkeen. Nykyään nukkuu suljetussa eteisaulassa.

    • Pörröpentu

      Kiitos vastauksista! En tietenkään ajatellut sinne parvelle ottaa jos en tee kaiteita tms, mutta selkeästi parempi vaihtoehto tuo yksin nukkuminen.

      • Opetat vaan alusta asti olemaan omillaan, jotta siitä ei sitten tule vaihteeksi eroahdisteista riippakiveä, joka huutaa kurkku suorana ja hajottaa paikat kun olet poissa kotoa. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe