kiusaaminen

hidif

Onko teillä minkälaisia kokemuksia kiusaamisesta?
Mua itteäni kiusattiin 2. luokalta asti. Meiän luokalle tuli yks saamelainen, joka sitte keräs itelle semmosen porukan. Mulla ei ollu ku yks kaveri ja sitäki kiusattiin.
Aluksi mie en uskaltanu puhua muille mitään. Sitte tuli yks päivä, ku tulin itku kurkussa kotia. Tehtiin ilmotus koululle, muttei kukaan ottanu sitä tosissaan.
Mua haukuttiin, tönittiin, syrjittiin ja uhkailtiin. En ois halunnu mennä kouluun, mutta mie pakotin itteni menemään sinne. Sitte mie menin kuraattorin juttusille, ku aattelin että se auttais. Ja vitut se auttanu, ku seki sano että puhua vanhemmille. Kestin sitä paskaa vuosikausia, yritin saaha opet tajuamaan, että mulla on paha olla.
Opettajat oli puolueellisia, eikä niitä kiinnostanu muu ku että sai repiä jostaki syntipukin ja jatkaa elämää hyvällä omallatunnolla...

Niin oisko jollaki teistä vastaavanlaisia kokemuksia?

10

<50

  Vastaukset

  • Poikaani kiusattiin ja otin poikani koulusta pois ja ilmoitin koulutoinenjohtajalle, ettei poikani tule kouluun, ennenkuin kiusaamiseen puututaan. Vahinko, ettei sinun kiusaamiseen ole puututtu. Ovatko vanhempasi tehneet tarpeeksi... myös koulukuraattori on aivan turha, jos ei osaa hoitaa asioita. Minusta sellaiset tahot, jotka eivät puutu kiusaamiseen tekevät väärin. Ainoa vaihtoehto on ilmoittaa näille, ettet käy enää koulua sillä ketään ei voi pakottaa menemään joka päivä kiusattavaksi, miettiköön sitten.

  • En oo ollu kiusattu tai kiusaaja. Miltä kiusaaminen tuntuu?😊

  • Mua on kiusattu 2lk lähtien ja oon nyt nelosella. On aika ärsyttävää/turhauttavaa lähtee vaan joka päivä haukuttavaks ja tuhottavaks sisältä. En itekkää enää ymmärrä xD. Ni mun itsetunto on jo ihan maassa vaikka oon vasta nelosella, kiitos kiusaajien!

  • Muakin on kiusattu aikoinaan,piti jossain vaiheessa käsitellä asia niin pääsin elämässä eteenpäin.No enää ei vaivaa ja olen vahvempi ja puolustan kiusattuja jos näen sellaista.Eräskin ikävätyyppi monien vuosien jälkeen tunnisti minut ja ylimielinen hymy tuli kasvoille mut osaan mäkin katsoa nenänvartta pitkin jäätävästi niin että sekin kiusaaaja sit häkeltyi mun itsevarmuudesta.Älkää alistuko kiusaamiselle,jos ette ite pysty puolustautua niin opella ja vanhemmilla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen.

  • Tosi monet sanoo aina että kuraattori "ei auta mitään" tai "on ihan turha". Onko kenelläkään mitään hyviä kokemuksia kuraattorista vai onko se lähea aina vain ajanhukkaa?

  • Mua on kiusattu viimeiset 11 vuotta. Siihen ei saada loppua. Mua on kiusattu 1lk:lta amikseen. Oon nyt amiksen toka luokalla ja mua nyt on alettu jopa kiristää, jonka takia en opelle voi valittaa. Ja tuskin se muutenkaan mitään tekis. Mua ihan suoraan sanoen vituttaa. Eikö tää paska lopu ikinä? Ku pääsin peruskoulusta ja samalla vanhoista kiusaajista eroon niin heti tuli uusia. Jos teillä on mahdollisuus tehdä kiusaamisesta loppu, tehkää siitä loppu ennen kuin se menee liian pitkälle.

   • Millä sinua kiristetään?


   • Ne nyt sai pari noloa kuvaa ja uhkaa levittää ne eteenpäin jos kerron. Mut.. Uskon et loppuu sit joskus armeijan jälkeen.


  • kiusaaminen tapahtui mustasaaren keskuskoulussa ala-asteella ja kun koulun opetus siirtyi tilapäisesti toiseen paikkaan myöhemmin myös siellä.

   kun olin matkalla kotiin koulusta kahden muun oppilaan kanssa niin alikulkusillan yläpuolella missä menee myös autotie odotti kaksi poikaa isot kivet kädessä. yksi heistä, joka oli samalla luokalla huusi jotain nopeasti ja piti kiveä molemmin käsin kuin aikomuksenaan pudottaa se. sitä en muista pudottiko hän sen ja väistin vai eikö heittänyt ollenkaan. ennemmin muistelisin niin, että väistin ja kädet oli pään edessä suojataakseni mahdollista heittoa. kun olin jo sillan alla lähdin juoksemaan. kuulin miten tämä heittäjä alkoi huutamaan. he tulivat vielä katsomaan meitä sillan toisella puolella. järkyttävää oli. tästä kummatkin saivat 15 minuuttia jälki-istuntoa ala-asteella.

   istunnon jälkeen juoksivat vielä näköetäisyydelle ja huusivat jotain. toinen kivenheittäjä potkaisi palloa hiekkakentällä niin, että hiekat ja pienet kivet lensi silmiin. jouduin käymään tämän vuoksi terveysasemalla tarkastuksessa. sama löi liikuntatunnilla jääkiekkomailalla naamaan pallon tavoittelutilanteessa luistellessa niin että iho repesi huulesta ja siinä oli verestävä kohta. "rehtori" joka oli liikuntatunnin opettajana vain sanoi että tämän vuoksi tulisi olla verkko kypärässä. se oli siis minun vika.

   tästä rehtorista oli liikkunut huhuja, että olisi kähminyt tyttöoppilasta. näin itse kun hän kiikkasi tytön tuolia ja sanoi näin sitten teet vanhainkodissa. ei kai siinä mitään erikoista vähän outoa vain koska naama oli lähellä. luokkaretkellä kylpylässä "rehtori" pyysi tekemään jonon kuten juna liukumäkeen. tämä tuntui oudolta, eikö valvojan tulisi valvoa eikä leikkiä. olin sitten hänen edessä ja kun tuli kohdalle antoi potkun niin, että menisin lujempaa. vauhtia tuli liikaa, olin lentää koko liukumäestä ulos reunasta. pudotusta olisi varmaan ollut noin 4-5 metriä, ei niin paljoa, tosin en tiedä missä kulmassa olisi tippunut. olisi voinut olla pää edellä. liukumäki oli kapea, liuin tämän jälkeen selkä edellä veteen, en pystynyt kääntymään. kaiken lisäksi tuli vielä jalat edellä minun jalkojen päälle vedessä. ei käynyt mitenkään. kysyi, että kävikö pahasti. en nyt usko, että tahallaan yritti potkaista pois liukumäestä. oli silti hieman outo tapahtuma.

   eräs toinen pyysi menemään maton päälle, hän veti sen nopeasti pois niin että heittäydyin maahan. sama laittoi jalan eteen kun juoksin käytävällä. eihän tietenkään saisi juosta koulun käytävillä, ei siellä nyt kampatakkaan saa. leikin "kukkulan kuningas" aikana heitti rajusti alas lumihankea kun yritin päästä ylös. hän oli ikäisekseen iso. sellainen fyysinen kiusaaja.

   yksi oli hieman vanhempi. istui kivellä ja kai leikki oli saada hänet pois siltä kiveltä. potkaisi tylysti naamaan. odotin ehkä enemmän jotain leikkimielistä kevyttä painia. en kengänpohjaa naamaan.

   hieman hämmentävää oli kun eräs tyttö tönäisi aika rajusti takaapäin ilman selvää syytä.

   eräs naisopettaja tuntui nauttivan poikalasten henkisestä alistamisesta. outoa oli, että hänen aikana arvosana oli kaksi kertaa huonompi samasta aineesta kuin myöhemmin yläasteella.

   joukko kokoontui nopeasti ja aivan kuin ei mistään. laittoivat kädet limittäin/päällekkäin ja heittivät ilmaan muutaman kerran, olin siinä keskellä. viimeinen kerta oli kovin ja sitten kädet irroitettiin. tipuin jäälle maahan. tapahtui kaksi kertaa. jotkut olivat tehneet pieniä paperilennokkeja joissa oli neula päässä, heittivät toisiansa ja muita. sillä heitettiin muutaman kerran.

   • Erikoisia ihmisiä...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   9934
  2. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   122
   1090
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   112
   916