Kuvien tallennus Windows 10:een

Voisiko kukaan neuvoa missä on vika kun en saa enää tallennettua Olympos digikamerastani valokuvia koneelle, päivitys oli muutama päivä sitten, sitä ennen kyllä sain, ei ollut ongelmaa. Nyt kone ilmoittaa vaan että kuvat siirretty muualle tai poistettu, itse en ole poistanut.

4

111

Vastaukset

 • Päivitys on varmaan rikkonut yhteys ohjelman, tai tehnyt sen yhteensopimattomaksi kamerallesi.
  Kuvien siirto (mieluiten kopiointi) onnistuu parhaiten kortinlukijalla, jolloin mitään siirto-ohjelmaa ei tarvita. Kortti toimii levyaseman tapaan.

  Läppiksissä on yleensä kiinteä kortinlukija SD-korteille, mutta jos kortti on jokin muu tarvitaan erillinen lukija.
  Kuvat voi sitten siirtää teidostonhallinnassa siihen kansioon, mihin haluaa yksinkertaisesti hiirellä vetämällä.

  Windows 10 kanssa on myös vaara, että kuvasi on siirretty Microsoftille pilveen.

 • Olympuksessa.

 • en siirtynyt win 10:n kun aavistelin että kaikki vanha hyvä katoaa ja siitä saa maksaa paljon jos haluaa samat ominaisuudet uudestaan.Nykyään urkinta ja pakottaminen on aivan omaa luokkaansa ja nostaa karvat pystyyn.Odotan ubuntun kehittyneenpää versiota tulevaksi jotta voin siirtyä vähemmän vakoilevaan ja omia kuvia omistavaan microsoftin järjestelmään.

  • Itse asensin kuukausi sitten Ubuntu 16.04 version ja kuvat siirtyy ihan hienosti. Ainakin Canonin kamerat näkyy ulkoisena kovalevynä. Lisäksi ilmaiset valikuvankäsittelysoftat Shotwell ja Digikam ovat riittäviä ainakin minulle kuvien editointiin.

   Ubuntun asennus sujui ongelmitta. Täytyy sanoa, että sai kyllä etsiä ohjeita netistä, jotta sai kaiken toimimaan kunnolla, mutta jos tuhon varaa vähän aikaa ja hakee netistä apua, niin sekään ei ole ongelma.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.