Miten voidaan luokitella bi-seksuaalisuus?

Natura2000

Aiheesta on ollut viimeaikoina artikkeleita, jotka kertovat bi-seksuaalisten _kokeilujen_ lisääntyneen, vaikka ovathan ne edelleen enempikin marginaalisia, vaikka tilastollista muutosta on tapahtunut ja varsinkin naisten kohdalla.

Pohdintaa

Ehkä naisilla on biologisesti ajatellen matalempi kynnys bi-seksuaalisiin kokeiluihin sillä he kasvavat naisen kohdussa ja imevät ravintoa naisen rinnoista elämänsä alkuvaiheessa, eli naisille jo alitajuntainen varsin intiimi n n läheisyys on luontevampaa kuin miehille intiimi m m läheisyys.

Näkisin, että bi-seksuaalisuutta voi tarkkailla useammalta kulmalta ja olen taipuvainen tekemään alla olevan kaltaisen perusjaottelun.

a) Fyysinen bi-seksuaalisuus. Pelkkä seksuaalinen bi-uteliaisuus-kokemus tai ajoittainen seksuaalinen nautiskelu samaa sukupuolta olevan kanssa (vaikka yhteinen masturbointi ymv. what ever ), mutta tämä ilman kykenemättömyyttä tai edes halua vastaavaan tunnesuhteeseen kuin heterosuhteessa. Halu ja kyky "aidon" tunnesuhteen parisuhteeseen vain heterosuhteessa.

b) "Täysiverinen" bi-seksuaalisuus. Henkilö joka voi ihastua ja luoda vastaavan seksuaalisen, sekä tunne- ja parisuhteen kumpaakin sukupuolta edustavan henkilön kanssa.

*

"Yhä useampi heteroseksuaalinen mies on sitä mieltä, että hän ei olekaan kiinnostunut vain ja ainoastaan naisista."

- http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2016070521848766_se.shtml

*

"Naisten halu naisia kohtaan kasvanut suuresti Suomessa"

"Väestöliiton tutkimus paljastaa mullistavan muutoksen suomalaisten seksielämässä - mutta vain naisten osalta."

- http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2016053121655633_se.shtml

"Tutkija naisten halusta toisiin naisiin: Seksuaalisuus uudistumassa"

"Tuoreen tutkimuksen mukaan naisten halu toisia naisia kohtaan on kasvanut rajusti. Tulos yllätti tutkimusprofessori Osmo Kontulan."

- http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2016060121657966_se.shtml

*

Vaikea sanoa onko yllä olevassa linkkien kuvaamassa kyseessä jonkinlainen trendi kuten "kauneuskirurgiassa" jossa julkkikset julkisesti kertovat toimistaan ja sitten pikku hiljaa osa väkeä rohkaistuu seuraamaan trendissä mukana.

Nyt jo pidempään on ollut kuin muotina se miten julkkisnaiset suutelevat bileissä tai konserttilavoilla jne. tai kertovat bi-seksuaalisista kokemuksistaan.

Ehkä kaikki nuo julkkikset osaltaan ovat vain rohkaiseet ja madaltaneet kynnystä kokeiluun niitä joilla asia on jo ollut valmiina piilossa pinnan ala, ehkä osin itseltä tabuna okkulltoitunakin?

Sitten on tietystikin se ikuinen debaatti varsinaisen 'aidon' homoseksuaalisuuden synnyistä syvistä, eli siihen syntyneen taipumuksen monisyisistä syistä, kasvuolosuhteista, geeniperimään jne.

Debaatti ja kunkin näkökulma on vapaa ja yllä joitakin ei ainoain oikean totuuden ja kaiken kattavia ajatuksia.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luokittelija

      c) Joku voi olla rakastunut samaa sukupuolta olevaan, vaikka tunne ei olisikaan selkeästi seksuaalinen. Enoni kertoi aikoinaan, että hän oli ollut nuorena rakastunut parhaaseen kaveriinsa, mutta tajusi sen vasta kaverin kuoltua...

    • Hyväätekevyys

      Meikäläisäijä eläkeläinen suhtautuisi asiallisen aktiivisesti aiheeseen, jos olisin nykyistä ikääni paljon nuorempi. Myönnän, että en silloin omassa nuoren aikuisuuden vaiheessa enkä sen jälkeenkään moniin vuosikymmeniin pystynyt luomaan itselleni sopivaa erotiikan asetelmaa. Nyt seniorina osaan kyllä viisaita antaa, mutta tositoiminta onkin sitten toinen juttu. Henkinen asenne kyllä toimii paremmin kuin nuorempana.

      Minun olisi pitänyt etsiä sekä naisystävä että mieskaveri, jotka olisivat olleet molemmat bi-tykästyneitä. Itse asiassa tuo "bi"-ilmaus tarkoittaa omalla kohdallani sitä, että niin kumpaisenkin sukupuolen yksilön kanssa intiimi nautiskelu tuntuu hyvältä, kun partnerina on henkilö, jonka kanssa aistiherkuttelu luonnistuu. Kyllä se voi sujua myönteisesti myös kolmen, neljän, viiden hengen ryhmänkin kesken, jolloin kaikkien osallistujien olisi parasta olla "bi-toimintaan" valmiita ja halukkaita.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe