Philips TV ja kortinlukija

lembas

Hei, olisiko kellään kokemusta Philipsin 37PFL4606H/12-mallisesta TV:stä ja siihen kortinlukijan liittämisestä? TV on Full HD ja ostettu v. 2011.

Tämän linkin mukaan televisiossa on CI -liitäntä. (Tosin television reunassa tuossa kohdassa lukee vain Common Interface?)
http://www.philips.fi/c-p/37PFL4606H_12/4000-series-lcd-pixel-plus-hd-tv/tekniset-tiedot

Tämän linkin mukaan ko. TV olisi Cable Ready HD -laite (CI ).
http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_3.html#sub4

Ostin tänään DNA:lta tämän kortinlukijan: https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Digiboksit-ja-kortinlukijat/CI --kortinlukija/p/VKOR00101

joka linkitettiin DNA TV-korttiin liikkeessä.

Laitoin kortinlukijan television Common Interface -liitäntään tuo kuvassa näkyvä "etikettipuoli" ulospäin (eli samaan suuntaan kuin TV-takaseinä osoittaa), koska kortinlukijan urat näyttäisivät menevän niin päin. Laitoin myös TV-kortin lukijaan samoin kuin tuossa kuvassa. Kortinlukija jää kuitenkin osittain ulos Common Interface -liitännästä, liitäntä näyttäisi olevan n. 5 cm syvä eli lukijasta (n. 10 cm pitkä) jää suunnilleen puolet ulos? Kuuluuko olla näin vai pitäisikö tuon lukijan upota syvemmälle liitäntään?

Kun laitan television päälle ja jollekin maksukanavalle, nin tulee ilmoitus "Salattu kanava". Tein siis kanavahaun ennen tätä uudestaan. Myös kaikki johtojen liitännät on tarkistettu. Odottelin myös ainakin puoli tuntia-tunnin, pitäisikö odottaa kauemmin salauksen purkamista? DNA:n sivuilla käsketään varmistaa, että television tunnistaa kortinlukijan. Miten se tarkistetaan?

Voiko linkitys olla vielä kesken, eli johtuko mahdollisesti siitä? Vai onko kortinlukija asennettu väärin, vai eikö se vaan toimi ko. television kanssa?

(SD-digiboksin korttipaikassa ko. TV-kortti toimi, mutta ei tietenkään näkynyt HD-kanavia. Kortinlukijan kanssa katsoisin kanavia televisio-laitteen kautta, jolloin HD-kanavat pitäisi näkyä, siis jos tuo kortinlukija rupeaa toimimaan.)

7

2946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lue_käyttöohjeen_teksti

      https://www.download.p4c.philips.com/files/3/37pfl4606h_12/37pfl4606h_12_dfu_fin.pdf sivulla 38 on tuon kortinlukijan käyttöönotosta. Menun kautta pystyt tarkistamaan, että tv tunnistaa kortinlukijan ja lukee kortin tietoja. Jotkut tv:t kertovat virtojen kytkennän yhteydessä, että kortinlukija on tunnistettu.

      Ei kannata ihan heti huolestua, jos tv-kortti ei saman tien avaa maksettua kanavaa. Aikanaan DNA:lla oli ruuhkaa, ja myymälässä sanottiin, että kortti saattaa toimia vasta seuraavana päivänä. Kortin päivitys tuli kuitenkin jo kolmen tunnin kuluttua. Laita tv kanavalle, jonka olet tilannut, niin muutaman kymmenen minuutin odotus ehkä palkitaan;)

      • lembas

        Kiitos linkistä, television paperimanuaalissa ei tuota asiaa lukenut, enkä hoksannut etsiä käyttöohjetta netistä. :)

        Minulla oli kyllä virta pois päältä (tietenkin), kun yritin asentaa kortinlukijaa, mutta ei johto pois seinästä. Onkohan ongelma? Ensin laitoin pelkän kortinlukijan sisään ja kortin perään, sitten kokeilin niin, että kortti oli jo lukijassa kun laitoin CI-liitäntään. Mutta ongelma näyttää olevan koko ajan sama, eli ilmeisesti television ei tunnista lukijaa. Tuossa ohjeessa mainitusta Options-painikkeesta ei tule Yleinen käyttöliittymä-valikkoa näkyviin. Onkohan tähän mitään ratkaisua? (Vai onnistuinko rikkomaan lukijan ja/tai TV..?)


    • Lue_käyttöohjeen_teksti

      Todennäköisesti kortinlukija ei ole kunnolla paikallaan. Kun laitat sen kortinlukijan paikalleen, niin se menee puoleenväliin helposti, mutta viimeiset viisi milliä vaatii hiukan voimaa. Syynä on kortinlukijan moninapainen liitin ja kun runkoliittimellä on jousikuormaa, niin sen paikalleen menon tuntee helposti. Jos voimankäyttö on ollut kohtuullista, niin ei se liitin siitä ole rikki mennyt;)

      Joillakin televisioilla CA-lisävalikoita aktivoituu vasta sitten, kun kortinlukija on paikallaan. Näin ainakin Sonyssani tapahtuu. Vaikka kortinlukijoiden pitäisi toimia kaikissa CI televisioissa, niin edellisessä Sonyssa piti valita kortinlukija, jonka tiesin siinä toimivaksi.

      Kun halutaan säästää luontoa, niin television mukana on yleensä vain turvallisuusohjeet ja pikaopas. Kaikki muu pitää löytää netistä tai tv:n sisäisestä oppaasta. Aikanaan kävin ostamassa kuvaputkiajan Philipsiini ohjekirjan ja ihmettelin, kun myyjä toi ohjekirjamapin ja pahvilaatikollisen irtosivuja. Se oli mukamas suosittu malli, josta oli tehty eri maihin omia versioita ja jokaisen malliversion lisäsivut oli laatikossa. Siinä sai yhden illan askarrella, kun valikoin laatikosta juuri omaan tv-malliini kuuluvat piirustuskaaviot ja ohjeet.

      • lembas

        Kiitos vinkeistä! Olin yhteydessä Philipsin asiakaspalveluun ja kehottivat päivittämään ohjelmiston, jonka pääsin vasta äskettäin tekemään. Se ei kuitenkaan auttanut, eikä tuo CA-valikkoa tule edelleenkään näkyviin.

        Mielestäni olen työntänyt kortinlukijan niin syvälle kuin se vain menee. Kuinka kovakouraisesti sitä uskaltaa vielä yrittää saada paikalleen? Ehkä televisio ei vaan tunnista ko. kortinlukijamerkkiä, Philipsin asiakaspalvelusta käskivät kokeilemaan täysin toisenmerkkisellä kortinlukijalla, jos ohjelmistopäivitys ei ratkaise ongelmaa. Harmittaa vaan ostaa turhaan kortinlukijoita, kun eivät ole mitään halpoja kapineita.

        Eli sattuisiko kukaan tietämään, minkä merkkinen kortinlukija toimii varmasti Philipsin yllämainitun mallin kanssa? :P


      • Lue_käyttöohjeen_teksti

        Ongelma on varmaan jo ratkennut, mutta esim. Sonyni kanssa on http://www.satshop.fi/maksu-tv/cam/camc-cipd.html toiminut moitteetta. Aikaisemman Sonyn kanssa oli kyse perusmallin kortinlukijasta ja silloin LA Digitalin kortinlukija oli todettu toimivaksi. Tärkeintä on, että saat tv:n tunnistamaan kortinlukijan.

        http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_3.html listan lopussa on luettelo testatuista CI kortinlukijoista. DNA kauppaa jotain vanhaa mallia, jonka lisenssit ovat jo vanhentuneet. Se ei tarkoita, etteikö se toimisi, vaan että jotain ongelmaa saattaa uusimpien vastaanotinten kanssa esiintyä. Tämä selittänee sen edullisen hinnan. Yleensä CI kortinlukijoiden hinta on luokkaa 60-70 euroa. Tuon 99060 -mallin edullisen hinnan selittänee myös se, että sen HD-lisenssi on vanhentunut, mutta hyvin se on toiminut Sony/Soneran kaapeliverkko -yhdistelmässä.


    • hilips

      mulla on 2015 philips 55 smart kaikilla herkuilla.youtube ei toimi enään,soitin philips huoltoon ja sanoivat että voi voi takuuta ei ole enään.Luulin ostavani huippuluokan smart tvn joka loppuen lopuksi onkin sitten ihan tavallinen tv.En tiedä mitä tehdä kun eivät huollossakaan suostu auttamaan.

      • hilips

        sori tv on vm 2013


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      37
      4132
    2. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      240
      2591
    3. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      248
      2484
    4. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      203
      1924
    5. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      104
      1806
    6. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      117
      1547
    7. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      198
      1326
    8. Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joiden alkuperää ei tiedetä

      Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joita käytetään koko itää vastaan tietämättä niiden alkuperää. Aina kun o
      Hindulaisuus
      346
      1231
    9. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      95
      1118
    10. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      199
      1056
    Aihe