Hassu oikeuden päätös

PuolustautuaSaa

Naapurin juoppo meni tekemään rikosilmoituksen, että olisin taloyhtiömme parkkipaikalla yrittänyt ajaa päälle. Poliisillakin kait jotakin hampaankolossa. Minä ainakin aluksi sitä mieltä, että tenunokka ollut väärässä paikassa parkkipaikalla kun ei kerta autoilekkaan ja että olisi pitänyt olla kevyeen liikenteen väylällä. Toisaalta onhan kyseessä yksityisalue. Useamman korkeimman oikeuden ennakkopäätöksen mukaan yksityisalueella ei noudateta tieliikennelakia. Pahoinpitelyn yritys kyllä kumottiin, mutta oikeudessa juopon tarina muuttui siihen, että juttu oli parkkipaikkaa edeltävällä kävelytiellä ja päätös oli, että sakkoa koska ei ole väistänyt kävelytiellä kulkijaa..

Toisen lakimiehen mukaan se mitä ollaan esitutkinnassa tuotu esille, niin sitä voidaan käyttää oikeudessa Esitutkinnassa tai syytteessä ei mainuttu sanallakaan kävelytiestä, eikä edes oikeudessa syyttäjä vaatinut moisesta rangaistusta. Sieltä se tuomari veti kanin hatusta eikä hovi oikaissut ja nyt asia ollut korkeimassa puoli vuotta ja jos ei oikaista niin jatkuu eit:hen. Mainitseehan ihmisoikeus-sopimus sen, että syytteet pitää tuoda selkeästi esille ja pitää antaa aikaa vamistautua oikeudenkäyntiin.

Tässä jutussa poliisin hammasta kolotti nin että alkoi antamaan lakineuvoja ilmoituksentekijälle ja oli tiedossa että aijon tehdä rikosilmoituksen väärästä ilmiannosta. Väärää ilmiantoa tämä ei kuulemma ole koska asia mennyt osittain läpi. Ei siitä huolimatta että toinen yritti vakuuttaa etä hänen päälleen oli yritetty ajaa, eikä tämä mennyt oikeudessa läpi.

Pääasiaksi todella uskoisin tätä pahoinpitelyn yritystä ja toinen syytehän oli liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Koko juttu kuihtui pieneksi kurjaksi liikennerikkomukseksi. Eräässä toisessa oikeudenkäynnissä toinen osapuoli joutui maksamaan lähes kokonaan omat oikeudenkäyntikulut koska ei pysytynyt osoittamaan korvausvaatimustaan rikkoontuneista esineistä oikeaksi saati ollut yhtään kuittia. Edelleen tämän asian tiimoilta ihmettelen miksi juoppo ei joutunut maksamaan edes osittain oikeudenkäyntikuluja vaikka juttu todellisuudessa kuihtui jo käräjillä olemattomiin?

Jostain syyttäjän toimintaohjeista olen lukenut, että syyttäjä toiminta pitää olla tuottavaa. Tässäkin jutussa loppulasku oli minulle 120e sakkoa ja todistajakuluja. Pitkän työttömyyden johdosta oikeudenkäynti ja lakimieskulut joita syntyi pelkästään käräjillä, eli n 1000e meni valtion maksettavaksi. Tähän päälle vielä lakimieskulut hovista. Korkeimman oikeuden päätöksestä kun ei vielä tiedä, niin 500e saattaa vielä mennä valtion maksettavaksi, eli yhteensä n. 2000e. Oliko syyttäjän toiminta tuottavaa?

5

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jurristi

      Vähän sinne päin, mutta kokonaisuudessaan aikamoista soopaa. KKO:n päätösten mukaan yksityisellä paikalla ei noudateta tieliikennelakia, mutta vahingon sattuessa noudatetaan. Jos pihalla peruutat parkissa olevan naapurin auton kylkeen, niin sinut tuomitaan silloin TLL 5 ja 103 §§:n mukaisesti liikennerikkomuksesta.
      Syyttäjä kokeili kepillä jäätä syyttäessään sinua sekä pahoinpitelyn yrityksestä, että liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Oikeus hylkäsi aivan oikein molemmat syyttäjän näkemykset ja tuomitsi liikennerikkomuksesta, kuten kuuluikin. Ilmeisesti syyttäjä oli noviisi, jolta elämänkokemus ja taito puuttuu ja oikeus teki korjauksen.

      Tuskinpa KKO ottaa juttuasi, eikä EIT voi muuttaa tuomiota.
      Jos et pysty laittamaan linkkiä siitä, missä kerrotaan, että syyttäjän toiminnan täytyy olla tuottavaa, niin valehtelet.

      Jos asianomistajalla ei olisi ollut vaatimuksia, niin jo poliisin tutkinnanjohtaja olisi voinut ETL 3:9 §:n mukaisesti päättää, ettei esitutkintaa suoriteta, koska odotettavissa ei ole ankarampaa rangaistusta, kuin sakko.
      Nyt ilmeisesti vaatimuksia oli, koska juttu siirrettiin syyttäjälle. Syyttäjä taas olisi voinut päättää ETL 3:10 §:n nojalla, ettei esitutkintaa suoriteta, jos tutkinnanjohtaja olisi sitä esittänyt, koska kustannukset olisivat selvässä epäsuhteessa mahdolliseen seuraamukseen(sakkoon). Tai, tehdä päätöksen, ettei hän Rollin 1 luvun 7 tai 8 §§:n perusteella tule syytettä nostamaan.
      Syyttäjän toiminta ei ehkä ollut täysin harkittua, mutta ei missään ammatissa kukaan ole seppä syntyessään , ei edes syyttäjä.
      Olit sentään vähän hajuilla vaikka melkoista soopaa kirjoititkin.

    • Kaasua-palmu

      Normi virhe.
      Kun ajaa vahingossa päälle ei joudu oikeuteen.

      • jurristi

        Älä viitsi valehdella. Suomessa ajetaan vuosittain kymmeniätuhansia kolareita, joista hyvin harvat ajetaan tahallaan. Jalankulkijoitakin kuolee n. 50 sen vuoksi, että auto ajoi päälle.
        Jos jonkun päälle ajetaan tahallaan on kyse pahoinpitelystä, törkeästä pahoinpitelystä, taposta, murhasta, tai niitten yrityksestä.
        Se, meenkö päälleajo, tai kolari oikeuteen riippuu monesta tekijästä, pääsääntöisesti kuitenkin menee.


    • oikeustuleepi

      Onko oikeus käräjä vai bambi liukkaalla jäällä? Vaihtoehdot on siloin vähissä jos tuomiopäivä koittaa. Huh hei.

    • missäviga

      Pasaattituulet pyhaltaa ja sulkijalihas lepattaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe