Twingo floppasi Suomessa

fygeygeydgyed

Vaikka hinta laskettiin hyvin halvaksi niin eipä näy uusia Twingoja Helsingin kaduilla. Taitaa olla niin että takamoottorista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Samantyyppisiä konstruktioita oli ennen vanhaan useita, esim. kuplafolkkari, mutta eipä enää nykyään. Erikoisuudentavoittelussaan fransmannit keksivät uudelleen jo kerran hylätyn ratkaisun.

Pösöjen miniratti on samanlainen väkisellä tehty kuriositeetiksi jäävä keksintö.

4

1202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TwistSwingTango

      A-segmentin autot, joihin Twingokin kuuluu, ovat aina olleet Suomessa erittäin vähän myyty autoluokka. Merkistä riippumatta. Pienemmillään näitä myydään muutamia kappaleita vuodessa/merkki. Suomessa ostetaan enimmäkseen huomattavasti suurempia c-segmentin (kuten Octavia ja Golf) sekä isomman D-segmentin autoja (Mondeo, Passat).
      Tuo pikkuluokka on suosittu Keski-Euroopan ahtailla kaduilla. Esim. Italiassa ja Ranskassa näkee kaupungeissa paljon noita pikkukulkineita. Suomessa nuo eivät ole saaneet suosiota, vaikka näppärä nykyaikainen A-luokan auto riittäisi kehonsiirtämiseen useimmille. Liekkö imagokysymys, vai syynä pidemmät välimatkat joiden taittamista pikkuautolla kaihdetaan?
      Noissa A-segmentin pikkuautoissakin ominaisuudet, varusteet ja jopa kolariturvallisuus ovat nykyään yllättävän hyvällä tasolla.
      Twingossakaan ei ole tuotteena mitään vikaa. Päinvastoin, suht hyvin varusteltu, hyvä ajaa ja erittäin hiljainen kokoluokassaan. Uudessa kireä-kriteerisessä Euro-ncap:ssakin Twingo III pärjäsi hyvin. Lisävarusteitakin Twingoon saa vaikka millaisia, aina kaistavahtia ja panoraamakattoa myöten. Lisäksi hauskan ja huomiotaherättävän näköinenkin Twingo on ja autoa voi jo tehtaalta lähtien personoida.
      Lisänä 4 vuoden takuu.
      Ainoa ongelma on mainitsemasi hinta. Twingoa kun hiemankin varustelee, hinta on jo liian lähellä halvimpia Clioja, joihin suomalaisen autoilijan ego mahtunee paremmin.

      Twingon takamoottorisuus ja takaveto eivät muuten tunnu ajossa mitenkään. Paitsi pienenä kääntösäteenä ja vaimeana moottoriäänenä. Tavaratilakin on samaa tasoa kuin kilpailijoissa. Ainoa miinus on moottorin saanti näkyviin, joka teettää hieman enemmän vaivaa. Ratkaisu lienee kuitenkin yksinomaan persoonallisuuden tavoittelua. Yhteistyössä kehitetty sisarauto on Mercedeksen Smart Forfour, joka myös valmistetaan samalla tehtaalla.
      Hauska ja korkean ajoasennon tajoava laadukas persoonallinen pikkuauto. Veikkaan, että moni ihastuisi, jos uskaltaisi käydä koeajolla. Ei sovellu ihmisille, jotka pelkäävät massasta erottumista.:)

    • UnoMirafiori

      Ajattelin hankkia tollasen Twingon käytettynä työautoksi. 10 -15 lyhyttä siirtymää päivittäin , eikä fillarilla onnistu. Siihen hommaan varmasti sopiva. Ja jos 100 km maantiereissut ajelee, en isompaa autoa edes tarvi. Hinta noissa aina mättää. Jos uusi B kategorian samanmerkkinen auto maksaa sen 2000 euroa enemmän, se luultavasti useamman valinta

    • hdjskieueyt

      Eipä ole tänne paljoa kirjoiteltu. Takana on kohta kaksi vuotta twingoilua. Omassa Twingossani on mm rättikatto. Matkaa tulee 100km päivässä.

      Kun ensimmäinen talvi tuli odotin innolla oikein kunnon peränliippailua, mutta valitettavasti autossa on niin hyvin toimiva luistonestojärjestelmä, ettei se anna kyllä tuumaakaan periksi. Toisaalta ihan hyväkin.

      Ostin mieluummin itselleni hyvin varustellun twingon, kuin paljon köyhemmän clion. Lisäksi autoni on varmasti lähes ainutkertainen. Toista samanlaista ei ainakaan vielä ole tullut tiellä vastaan.

      Kesällä on mukava painaa napista katto auki. Vikoja ei ole ollut, mutta eipä autokaan ole kuin vasta vajaat pari vuotta vanha. Eikä käytetyn auton viat pahemmin edes kiinnosta. En aio käytettyä itselleni hankkia.

      En oikein keksi, että mitä haluaisin autolleni lisää. Pari kertaa olen päässyt kiilaamaan itseni ahtaaseen parkkipaikkaan auton koon ja erinomaisen pienen kääntösäteen avulla., kun kaveri isolla kolhollaan vasta suunnittelee parkkeeraamista olen minä twingollani jo parkkeerannut ja nousemassa ulos autosta. :D

    • Rifkfgkkfkg

      Twingo kiinnostaisi kakkosautoksi, mutta pitäisihän siitä sentään joskus saada luistonesto pois talvella, mitä mieltä takatuupparissa muka muuten on?!

      Hienoa, että joku tekee edes välillä poikkeavia autoja. Varsinkin kakkosautolla saa olla erikoisempiakin ominaisuuksia, kun pitkät matkat ajaisi kuitenkin ykkösellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe