Paskat ampujat pyssyt pois.

Sohlopaskat

Olin seuraamassa merkkiammuntaa ja voi vittu mitä touhua. Osa porukasta ampuu miten sattuu ja joutuvat vieläpä uusimaankin useaan otteeseen ennenkuin käy tuuri. Kyllä vanha merkkiammuntasysteemi oli parempi.

Millä helvetillä muutamat edes saa ikinä hirveä kumoon kun eivät edes tauluun osaa.

26

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pupujapaukku

      Monelle vaikea sisäistää, että hirveä joutuu ampumaan useammin. Kun tottuneet laaki ja vainaa ammuntaa.

    • Kiikari kohdiltaan tai löysällä, ei sitä muuten voi ryssiä.

    • tuetaantuetaan

      Taisitko olla katsomassa, kun ammuin koetta? Taululta tuli viestiä,, ampui neljästi, mutta täältä löytyy vain yhden luodin reikä.
      ,
      ,
      Näin me tuemme riistanhoitouhdistysten toimintaa...

    • näitäkinOn

      Täällä et ampumakokeella pääsisi tuollakaan kikalla tukemaan riistanhoitoyhdistyksen toimintaa uusintakierrosten maksuilla, täällä tauluosasto nimittäin tarkkailee taustavallia, jos pöllähtää neljästi vallissa samalla kohtaa ja taulussa on vain yksi luodinreikä, silloin kaikki luodit ovat kulkeneet samasta reiästä taulun läpi.

    • tarkkaan

      Entä jos taulussa vain 3 reikää. On täysin mahdollista että yksi samasta reiästä. Tosin kyllä tuonkin pystyy päättelemään hajonnasta. Jos kaikki luodit euron kolikon kokoisella alueella niin täysin mahdollista ampua samaan rööriin. Tykkinä sako TRG ja viimeisenpäälle kiikari 15* zoomilla niin ei ole temppu eikä mikhään ampua samaan reikään.

      Minusta ampumakokeessa pummin uusinta vasta seuraavana vuonna. Eiköhän harjoittelu maistuisi jos mahdollisuus vain kerta kokeeseen per vuosi.

    • jgkgkg

      Jos on huippuvehkeet huippujätkällä niin miksi ampuu samaan reikään ja joutuu uusimaan?

    • Tauluntarkistus

      Monellako hirvi- ja karhukoeammuntapaikalla on ratakiikari jotta itse näkee tuloksen?
      20 euroa ampumakerta ja aina tulee "se yksi kärpänen". Vaikka on ampunut sataan metriin viistäppäseen ilmakivääritauluun alle 1 MOA kasoja.... Kyllä uskottava se on . Hirvi ja karhu on vaikeita ammuttavia :D
      Mutta jos Riistanhoitoyhdistyksen ja ampumaratojen toimintaa tämä ohiammuskelu auttaa niin hyvä niin. Ei pääse Byrokratianikkarit söhräämään.-

    • tassik

      Olisiko kyseesä päähän-ampuja tai ampujat.Viksu Hirvimies voisi jeesta kaveria ja kehoitaa Keuhkoosumaan jos meinaa Syksyn hirvijahtiin.Samaa mieltä kyllä vanhat
      merki.ammunnat ilman kiikareita voitaa mennen tullen.

    • antaapaukkua

      Ottaa päähän nuo päähän ampujat . Antaa nyt kavereiden ammuskella ja harjoitella radalla merkkiä ampuun , on ihan ok ei kaikki ole mestareita .

      Tosi tilanteessa kun riistaa ruvetaan ampumaan niin on vähän muitakin tekijöitä kun radalla tuelta ammuttaessa .

      Ainaski itse kun 25-vuoden jälkeen haulikon osti ja aloittelin ilman kiekkorataa (ehkä hyväkin) niin oikein ihmettelin kun kuitenkin vähintään toisella piipulla sain kenttään
      (sorsa,jänis, fasaani) ehkä toi radalla harjoitus olisi valmentanut vain kiekkoon osumiseen ja tähtäyskuva vääristynyt käytännön metsästyksestä .

      Täytynee ensi keväästä kuitenkin aloittaa kiekkojen metsästys että tulee sitä ammunta rutiinia pikkuhiljaa.Eikä se kivääri sen kummenpi ole kun yrittää vaan mahdollisimman "puristavan" laukaisun saada , kyllä siellä 10-napsuu .

    • Tuurillalaivatkinseilaa

      Ellei yhdellä ampumakerrall hirvimerkkiä saa läpi, niin millä ihmeellä siellä metsässä siihen hirveen osuu?

    • paskajätkä

      Sillä niitä haavakoitakin tulee kun ampumataidot ovat kuten mieskin eli perseestä !

    • Moosemään

      Hirvimerkki pitäisi ampua vapaalta kädeltä, koska ei niitä hirviäkään ammuta niin, että kivääri on tuettu hiekkasäkin päälle. Jos ei tuelta saa neljää laukausta osumaan, niin ei kyllä hirvimetsään pidä päästää.

      • Kuuppa

        Ampukaa kokeessa tahallaan iso "kasa", niin olen itse tehnyt tämän uuden kokeen aikana, jos yritätte jotain ennätystä ja mahdollisimman pientä kasaa, syyttäkää itseänne jos ei 4 osumaa ole todettavissa, ei siellä näyttösuojassa meedioita ole, ne päivystävät ihan muualla... Muuten olen sitä mieltä, että Wanha koe oli parempi.


    • R.Roiha

      Saahan nää kyseiset vapina ukot haavakoita , joita sitten haetaan koirien kaa, olen kyllä itekki nähnyt tosi huonoja laukauksia ,paisteille ammuttu , kura laukkuun suolille , turpaan , on se kyllä törkeetä huono laukaus , huono liha näin se on .

    • korpimetso

      Ei ampujissa ole vikaa vaan myytävissä aseissa,porukka ostaa aseita joissa ei ole edes
      kiinteitä tähtäimiä.Niihin sitten jotkut räpeltävät joitakin putkia päälle ja otsa veressä yritetään osua.Lakiin pitää laittaa muutos,vialliset asetaan myynti kieltoon.Ase joka mydään liikestä ilman tähtäimiä on viallinen.Nyt niitä myydään , jotka ostajat joutuvat heti
      lisähintaan tähtäillistämään.
      Metsästyksessä ei saisi käytää mitään lisälaiteita.Lisälaiteet kuuluvat kilpailutilanteisiin.
      Metsästäjät jotka eivät saa radalla avotähtäimillä metsätysoikeutta,voivat lopetaa metsästyksen.

      • 3tserghaega3e4gawez

        Eikä helekkarissa! Lopeta heti tuommoinen höperehtiminen!

        Miten tähtäimet voi muka olla kiinteät?

        Tähtäimiä täytyy voida säätää ampumamatkan, käytettävien patruunoiden, ampujan silmien ominaisuuksien ym. vaihtelevien parametrien mukaan.

        Ampujan vika se on, jos ei vaivaudu kiinnittämään ja kohdistamaan tähtäintään kunnolla. Yhtä lailla se ase on kohdistettava avotähtäimillä kuin muillakin.

        .


    • Anonyymi

      Kiikari kohdiltaan tai löysällä joku kommentoi tuossa aikasemmin , siellä putken sisällä on myös optiikkaa joka myös voi pettää ja halppis mallien kaa tämä on hyvin yleistä , kannattaa panostaa laatuun , vaikka ne maksaa , halvalla ei saa hyvää . Itsellä on sellaiset laatu kamat , ei ole kiikari tähtäimen nappuloita tarvinnut pyöritellä vuosi kausiin ja aina on Ase kohillaan kun käyn radalla .Niin ,en halua kehua , mutta sanompa kuitenkin , viime syksynä neljä aikuista Hirviä kuukahti Koiran haukkuun , ja Neljä patruunaa . täytyy siinä tietysti perän takana olla pyssy mies eikä heeperi ukko . niin ja ammuin nuorena miehenä Karhun yhdellä laukauksella , ampuma matka noin sata m ja ase oli Sako 308 .eikä ollut ranka asuma , se oli siinä mihin puristin , kolme tärkeää seikkaa kun ammutaan HIrviä tai tai mitä vain , osuma kohta , osuma kohta , osuma kohta , ei se auta vaikka Laaser tykillä ampuu Hirviä ja hangelle jää karva tuppo , kun pikkusen raapasee Hirven kaula partaa .

    • Anonyymi

      Otan aina muutaman snapsin ennen ampumakoetta niin en jännitä turhaan.

    • Anonyymi

      Voihan joku haluta hirviporukkaan, vaikka on paska ampuja, eikä ole aikomustakaan edes yrittää ampua hirveä. Mutta ampumakoe pitää suorittaa, jotta pääsee hirviporukkaan.

    • Anonyymi

      Onko napsi repun taskussa kun pitäis ampua laukaus joka tappaa , ei se riitä että on merkki ammuttu , pitää osua myös kunnollinen kaato laukaus Hirveen joka tappaa , Huono laukaus huono huono liha . Hirvi pitää kaatua eka laukaukseen niin tulee hyvää lihaa .

    • Anonyymi

      Mie se vain ruukaan ottaan napsin sen jälkeen kun Hirvi on kyljellään on nuita napseja otettu tässä matkan varrella kohta viiskymmentä hirven kaatoa ,ei se mitään syylistyin vielä Karhun tappoon tässä taka vuosina ,

    • Anonyymi

      En paljoa harjoittele mutta seuran paras ampuja kuitenkin olen. Viime kaudella ammuin hirven täyteen laukkaan tienylityksessä. Uskallan yrittä kun kerran osaan. Paskojen ei kannata ampua elleivät pääse kosketusetäisyydelle.

    • Anonyymi

      Kerroppa vielä osumakohta , oliko kuralaukussa , suolilla , vai paistissa .

    • Anonyymi

      Kerronpa sinulle osumakohdan eli kaulassa. Ammun aina kaulaan sillä siitä putoaa kuin paska perseestä ja lavat jää ehjiksi.

    • Anonyymi

      Kaulaan ja päähän ampujilta tappoväline pois vuodeksi , siinäpä on sitten aikaa mietiskellä mihin kohtaan Hirvi pitää ampua .

    • Anonyymi

      Ammuin täyteen laukkaan ... en tiedä osuiko , on se osunu vahingossa kaulaan , vaikka partaan tähtäsin , oli tarkotus lapojen taakse olipa tuuria , olen omasta mielestä mestari ampuja ,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe