3ghz muistit kusetusta?

keskustapettääaina

i7-6700k spekseistä löyty tämmönen supportti Memory Types DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö tuo tarkoita sitä, että ton 2133 jälkeen ole väliä onko se sitten 2400mhz vai 3000mhz. Vai jos lyö tuota 3 tonttua sisään niin näytönohjain voi tarpeen vaatiessa käyttää sitä vai mitä?

5 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

  • Tuo tarkoittaa sitä muistien maksiminopeutta, mitä ylikellottamaton prosessori käyttää, eli jos aikomuksenasi ei ole ylikellottaa prosessorin ja emolevyn muistiväylien taajuuksia, ei annettuja arvoja nopeamman muistin käyttämisestä ole hyötyä muutoin kuin mahdollisesti nopeamman muistin tiukempien ajoitusten kautta.

    Emolevy ja sen muistipiiri määrää sitten sen, asennetaanko siihen DDR3L- vai DDR4 -tyyppistä muistia: niitä ei voi käyttää ristiin.

  • Näytönohjaimen ja keskusmuistin välissä on väylä pullonkaulana. Oikea tapa on ostaa näytönohjaimeen niin paljon muistia kuin se tarvitsee ja keskusmuistia niin paljon kuin sitä tarvitaan.

    Näiden nopeuksilla on vähemmän merkitystä. Enemmän merkitsee se, että sitä on riittävästi.

  • Muistin nopeus vaikuttaa lähinnä multitasking benchmarkkeihin, joissa 3000MHz muisteilla saadaan n. 20% lisää nopeutta. Yksittäin ajettuna erot ovat marginaalisia, mutta moniajossa muistin nopeus on paha pullonkaula kun eri sovellukset yrittävät samanaikasesti lukea/kirjoittaa muistia.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.