Unettomuus

Taku

Olisko kellään mitään UUTTA keinoa millä saisi yösin nukuttua. Kakki vanhat hyvät keinot on jo kokeiltu. Sekoan kohta jos ei unta ala kuulua. Olenko vaan nukkumatin hylkäämä?

7

1330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • doctred

      Lääkärille maanantai aamuna ja pyydät nukahtamislääkkeitä jotka eivät ole sama asia kuin unilääkkeet ja koukuttumisvaara on paljon pienempi ja siitäkin lääkärisetä osaa kertoa enemmän :)

    • ennen uneton

      Hei!
      Täytyis tietää lähtökohtia ym.....
      Minä taas olen sitä mieltä, ettei nukahtamislääkkeillä ole juurikaan apua.Heräät kuitenkin aamuyöstä ja taas se alkaa...
      Stressi pois, iltasyöminen ja liian myöhään illalla urheilu ei ole hyväksi. Rauhoita mielesi vaikka lukemalla jotain hyvää kirjaa tai sytyttele kynttilöitä ja katsele niiden liekkiin.Ja jos todella et voi enää tehdä itse mitään, mene kunnon lääkärille tai kokeile akupunktiota!!!!
      Toivottavasti nukkumatti löytyy.....

    • aa/

      Mulla on välillä pahaa unihäiriötä. Lääkärin lääkkeet ovat sen verran ilkeitä ja mulle hyödyttömiä, että on jäänyt. Pitkään valvomiseen (aika vaarallista) voi
      olla parempi ottaa.
      Muuten ei ole kuin maalaisjärki-neuvot. Lisää liikuntaa ja syö terveellisesti (niin että saa kaiken tarvittavan. ei laihdutusopas-osastoa, suolaakin saa olla). Jos hikoilu ja vitamiinit ei toimi, niin sitten näyttää pahalta.
      Kahvinkeitin ja tietokone ovat pahoja.

    • punk-luukkonen

      Kunno kännit on varma nukahtamis(sammumis) keino, mut ei mikää hyvä, väsyttää silti ku herää ja on huono olo... hö hö

      • pöpi

        mä aina vaihdan paikkaa.. onnistuu... siirry vaikka jalkapäähän,lattialle,sohvalle yms. jos ei onnistu, niin palaa sänkyyn ja ajattele kultaas, jos sekään ei uneta, niin silloin olet ajatellu pohjimpana että:nukahda jo, nukahda jo.. ja noin ei saa ajatella! silloin se ei meinaan tule :D


    • Markku.S

      Luultavasti asut kerrostalossa ja sänkysi osuu maasäteilylinjan kohdalle(säteily tulee avaruudesta).Maasäteily altistaa erilaisille vaivoille mm.kohdallasi vaikutus aivoihin aiheuttaen levottomuutta,unihäiriöitä ehkä jopa muistikatkoja.Eli joko säteilyn poisto tai sängyn siirto.Altistusta kohdallasi jo 3 vuotta.Niin ja lukihäiriö kuuluu oirekuvaan.Kirjoitan tämän riskillä että saan haukut palkakseni.

    • joutsen

      Paras keino päästä unettomuudesta on olla välittämättä siitä. Anna unen olla tulematta jos kerran ei ole tullakseen. Aina sillä on jokin viesti unettomalle tai sitten kyseessä on jonkin asian tai vaiheen alitajuinen prosessointi. Tärkeintä mitä nyt sinulle sanon on se että kaikki unettomuus on väliaikaista:)

      Mulla oli univaikeuksia pitkään, mutta erityisen vaikeata kesällä ja viime syksynä ja tilanne paheni stessistä ja unettomuuden pelosta. Annoin tilanteen sitten vaan olla, en hakenut edes unilääkkeitä vaikka olin ihan väsynyt päivisin. Uni alkoi maistua sen jälkeen kun selvitin itselleni miksi "mieleni on levoton" tai huolestunut. En heti tiedostanut mistä oli kysymys. Sitten kun päätin rehellisesti kohdata "peikkoni" niin mielikin alkoi rauhoittua. Nyt olen nukkunut paremmin kuin koskaan 5 viime vuoden aikana.

      Usein unettomuus liittyy ihan luonnollisena osana ihmisen elämän käännekohtiin, kriiseihin eikä aina esim. masennukseen, vaan myös positiivisiin elämän käänteisiin. Kannattaa olla itelleen armollinen ja myöntää ettei tarvii olla mikään superihminen ja aina jaksaa vaan täysillä eteenpäin. On joskus hyvä pysähtyä ja miettiä tilannettaan. Nykyään varsinkin tuppaa kiire niin päälle, että väistämättäkin ihmiset voivat eri tavoin pahoin laiminlyödessään tärkeitä asioita. Eihän työn pitäisi koko elämäämme täyttää? Käteen kovasta työnteosta ei jää kuin laiha rahallinen korvaus tyhjennetystä elämästä. Miettikää jokainen kannattaako se. Mielestäni se ei kannata.

      Hyvä että sinä kirjoitit tänne:) Arvelisin ettet ole oikein täydessä tasapainossa -eihän tässä mitään erikoista vielä olekaan, sillä useimmiten ihmiset eivät ole kovin tasapainossa.. mutta se, että etsit sitä tasapainoa ja välität itsestäsi, se on aina positiivinen merkki!

      Ihmiselämässä on kasvu- ja kriisivaiheita. Silloin monet ongelmat joita ei ole pystynyt aiemmin ratkaisemaan, tulevat ajatuksiin uudestaan. Jos ei anna itselleen aikaa miettiä mistä on kysymys, mitä pitäisi tehdä.. kuka oikeastaan olen.. ne tulevat tavalla tai toisella uniin - tai sitten vievät tyystin parhaimmatkin unenlahjat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe