Unilaboratorio kotikäyttöön

Onko unilaboratorioita kotikäyttöön?

Eritasoisista uniongelmista kärsiviä on yllättävän paljon. Pariskunnatkin nukkuvat lisääntyvässä määrin eri huoneissa saadakseen paremmin nukutuksi. Taannoin luin pariskunnasta, joka nukkui lomalla samassa vuoteessa ja silloin mies huomasi vaimon hengityskatkokset.

Hyvinvointirannekkeilla ja vastaavilla kapistuksilla voi helposti seurata unensa laatua. Jos niihin liittäisi tallentavat nukkujaa seuraavan infrapunakameran ja mikrofonin, voisi päivällä tarkastella nukkumistaan ja mitä ongelmia siinä oli. Sovellus hakisi heräämiset ja huonon unen kohdat tallenteelta. Tavallisella kameralla voisi kuvata vielä ikkunaa ja käyttää toista mikrofonia ulkoisten häiriöiden toteamiseksi, voihan ohiajavan auton valo ja ääni tai muu hetkellinen häly herättää . Setti voisi olla vuokrattavissa tai lainattavissa kirjastosta.

Uolevi Kattun

9

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uyiuoip

      Mikä tahansa kelpaisi kun ei jaksa enää lääkärien kanssa. Nukahtamislääkkeen käytöstä syyllistettiin niin tehokkaasti että jätin sen pois. Kokeilin sitä ennen mirtsan ja keto paska priinin. Kummastakin oli enemmän haittaa kuin hyötyä.

      Vaiva ei tietenkään ole loppunut mutta eipä tarvi nöyrtyä ruinaamaan lääkkeitä. Sillä ruinaamiselta se pari kertaa tuntui. Siksi menikin hermot ja sanoin että antaa olla. Pitäkää nappinne kun tämä on näin vaikeaa.

      • Ei kotilaboratorio korvaa lääkäriä, hoitoa tai lääkettä jos niille on tarvetta. Toisaalta, vaikea on lääkärinkin lähteä liikkeelle jos potilas osaa kertoa vain että nukkuu huonosti ja päivällä väsyttää.

        Kotilaboratorio auttaa lähinnä haravoimaan ilmeiset ongelmien aiheuttajat ja voisi ratkaista kokonaan syyt monen perusterveen huonounisuuteen.

        Mikrofoni kertoo kuorsaamisesta, hampaiden narskuttelusta, krohinoista, hengityskatkoista ja ulkoisista hälyäänistä. Kuva kertoo huonoista asennoista tai raajan puutumisesta, voisi verrata kuvia hyvän ja huonon unen hetkiltä. Käytössä voisi olla myös liiketunnistin, silloin näkee elehtiikö unissaan tai kärsiikö levottomista jaloista tms.


    • Parhaat-unilääkkeet

      Lempiminen ja NORMAALI elämä. Auttaa vissiin 90%:ssa tapauksia...

      • Kyllä_auttaa

        suurempaa määrää ihmisiä, vähintään 95%:ssa tapauksia.


      • Kiistämättömiä totuuksia nämä. Kunnon teutaroinnin aikana kihdit eivät vaivaa ja päälle nukkuu sikeästi koko yön vaikka lanttusäkin päällä. Kirjastot voisivatkin ensin antaa labrasettiä kysyville ”Kokeile tätä kotona!”-oppaan ja jos se ei tepsi, vasta sitten voisi uniaan ruveta monitoroimaan.


      • Näin_on

        Psykopaatti nukkuu sikeästi, vaikka olisi murhannut ihmisen. Stalinki sanoi, mikään ei tuo niin ihanaa unta, kun vastustajan likvidoiminen.


    • Aina mun pitää säätää. Ajatusmato jyystää taustalla väkisin omiaan ja tyhjennän levyn vielä kerran:

      Ongelmia on erilaisia, joten tarvitaan erilaisia tarkastelukulmia. Ohjelma osannee tiivistää keskeiset ongelmat graafille tai listalle.

      Esitetään koko yön unen laatu graafina. Rinnalla esitetään oman hengityksen ja ulkoisten äänien graafit. Sama juttu kuvien kanssa. Mitään liiketunnistimia ei tarvita. Kuvantunnistus osaa pisteyttää nukkujan liikehdinnän, liikkuuko vähän tai paljon ja miten pitkään. Ulkoa tulevat valonpilkahdukset näkyvät häiriöpiikkeinä. Hyvinvointiranneke mittaa vielä pulssia ja verenpainetta, ties mitä muuta. Graafilta voi sitten klikata tarkasteltavan hetken ja tallenne alkaa pyöriä. Peruutetaan tarvittaessa muutama minuutti taaksepäin.

      Erikoispatjoja ja muita antureita vältellään jos mahdollista, jotta seurataan normaalia arjen nukkumista. Oikeat valvotut unilaboratoriot ovat varmaan hyviä tutkimuksessa ja erikoistilanteissa, mutta myös vääristävät olosuhteita. Tila on yleensä eristetty ulkoisilta häiriöiltä. Potilas voi jännittää tilannetta. Tai nukkua poikkeuksellisen hyvin, kun on sairauslomalla eikä ole työstressiä.

    • Hekuli61

      Tuolla on ainakin muutama vinkki / laite unen mittaukseen:
      http://biohakkerit.fi/kirja/lisasisallot/uni/#6
      Itse käytin Bedditiä, erittäin hyvä laite toimiessaan mutta kolmannen toimimattoman laitteen sain purkaa kaupan (todella harmi, laite antoi hyvää dataa toimiessaan), nyt on uusi laite hakusessa, tuo Emfit kiinnostaa tällä hetkellä kohtalaisesti, ja listan ulkopuolelta sitten on myös Beurer SE80 ja Sleepace (ei suomessa myynnissä).

      • Kumman piilossa nämä laitteet edelleen ovat. Taas oli Prisma Studiossa juttua yhä vaan lisääntyvistä uniongelmista. Luulisi olevan markkinoita vuokrattavalle helppokäyttöiselle ja laadukkaalle laitteistolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      184
      4065
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      210
      2041
    3. 133
      1607
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1273
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      60
      994
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      75
      979
    7. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      162
      937
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      922
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      895
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      894
    Aihe