Unilaboratorio kotikäyttöön

Onko unilaboratorioita kotikäyttöön?

Eritasoisista uniongelmista kärsiviä on yllättävän paljon. Pariskunnatkin nukkuvat lisääntyvässä määrin eri huoneissa saadakseen paremmin nukutuksi. Taannoin luin pariskunnasta, joka nukkui lomalla samassa vuoteessa ja silloin mies huomasi vaimon hengityskatkokset.

Hyvinvointirannekkeilla ja vastaavilla kapistuksilla voi helposti seurata unensa laatua. Jos niihin liittäisi tallentavat nukkujaa seuraavan infrapunakameran ja mikrofonin, voisi päivällä tarkastella nukkumistaan ja mitä ongelmia siinä oli. Sovellus hakisi heräämiset ja huonon unen kohdat tallenteelta. Tavallisella kameralla voisi kuvata vielä ikkunaa ja käyttää toista mikrofonia ulkoisten häiriöiden toteamiseksi, voihan ohiajavan auton valo ja ääni tai muu hetkellinen häly herättää . Setti voisi olla vuokrattavissa tai lainattavissa kirjastosta.

Uolevi Kattun

9

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uyiuoip

      Mikä tahansa kelpaisi kun ei jaksa enää lääkärien kanssa. Nukahtamislääkkeen käytöstä syyllistettiin niin tehokkaasti että jätin sen pois. Kokeilin sitä ennen mirtsan ja keto paska priinin. Kummastakin oli enemmän haittaa kuin hyötyä.

      Vaiva ei tietenkään ole loppunut mutta eipä tarvi nöyrtyä ruinaamaan lääkkeitä. Sillä ruinaamiselta se pari kertaa tuntui. Siksi menikin hermot ja sanoin että antaa olla. Pitäkää nappinne kun tämä on näin vaikeaa.

      • Ei kotilaboratorio korvaa lääkäriä, hoitoa tai lääkettä jos niille on tarvetta. Toisaalta, vaikea on lääkärinkin lähteä liikkeelle jos potilas osaa kertoa vain että nukkuu huonosti ja päivällä väsyttää.

        Kotilaboratorio auttaa lähinnä haravoimaan ilmeiset ongelmien aiheuttajat ja voisi ratkaista kokonaan syyt monen perusterveen huonounisuuteen.

        Mikrofoni kertoo kuorsaamisesta, hampaiden narskuttelusta, krohinoista, hengityskatkoista ja ulkoisista hälyäänistä. Kuva kertoo huonoista asennoista tai raajan puutumisesta, voisi verrata kuvia hyvän ja huonon unen hetkiltä. Käytössä voisi olla myös liiketunnistin, silloin näkee elehtiikö unissaan tai kärsiikö levottomista jaloista tms.


    • Parhaat-unilääkkeet

      Lempiminen ja NORMAALI elämä. Auttaa vissiin 90%:ssa tapauksia...

      • Kyllä_auttaa

        suurempaa määrää ihmisiä, vähintään 95%:ssa tapauksia.


      • Kiistämättömiä totuuksia nämä. Kunnon teutaroinnin aikana kihdit eivät vaivaa ja päälle nukkuu sikeästi koko yön vaikka lanttusäkin päällä. Kirjastot voisivatkin ensin antaa labrasettiä kysyville ”Kokeile tätä kotona!”-oppaan ja jos se ei tepsi, vasta sitten voisi uniaan ruveta monitoroimaan.


      • Näin_on

        Psykopaatti nukkuu sikeästi, vaikka olisi murhannut ihmisen. Stalinki sanoi, mikään ei tuo niin ihanaa unta, kun vastustajan likvidoiminen.


    • Aina mun pitää säätää. Ajatusmato jyystää taustalla väkisin omiaan ja tyhjennän levyn vielä kerran:

      Ongelmia on erilaisia, joten tarvitaan erilaisia tarkastelukulmia. Ohjelma osannee tiivistää keskeiset ongelmat graafille tai listalle.

      Esitetään koko yön unen laatu graafina. Rinnalla esitetään oman hengityksen ja ulkoisten äänien graafit. Sama juttu kuvien kanssa. Mitään liiketunnistimia ei tarvita. Kuvantunnistus osaa pisteyttää nukkujan liikehdinnän, liikkuuko vähän tai paljon ja miten pitkään. Ulkoa tulevat valonpilkahdukset näkyvät häiriöpiikkeinä. Hyvinvointiranneke mittaa vielä pulssia ja verenpainetta, ties mitä muuta. Graafilta voi sitten klikata tarkasteltavan hetken ja tallenne alkaa pyöriä. Peruutetaan tarvittaessa muutama minuutti taaksepäin.

      Erikoispatjoja ja muita antureita vältellään jos mahdollista, jotta seurataan normaalia arjen nukkumista. Oikeat valvotut unilaboratoriot ovat varmaan hyviä tutkimuksessa ja erikoistilanteissa, mutta myös vääristävät olosuhteita. Tila on yleensä eristetty ulkoisilta häiriöiltä. Potilas voi jännittää tilannetta. Tai nukkua poikkeuksellisen hyvin, kun on sairauslomalla eikä ole työstressiä.

    • Hekuli61

      Tuolla on ainakin muutama vinkki / laite unen mittaukseen:
      http://biohakkerit.fi/kirja/lisasisallot/uni/#6
      Itse käytin Bedditiä, erittäin hyvä laite toimiessaan mutta kolmannen toimimattoman laitteen sain purkaa kaupan (todella harmi, laite antoi hyvää dataa toimiessaan), nyt on uusi laite hakusessa, tuo Emfit kiinnostaa tällä hetkellä kohtalaisesti, ja listan ulkopuolelta sitten on myös Beurer SE80 ja Sleepace (ei suomessa myynnissä).

      • Kumman piilossa nämä laitteet edelleen ovat. Taas oli Prisma Studiossa juttua yhä vaan lisääntyvistä uniongelmista. Luulisi olevan markkinoita vuokrattavalle helppokäyttöiselle ja laadukkaalle laitteistolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe