Leikkaushoito virtsan karkailuun yms.

Neitinapsa2222

Itse on 59-vuotias perusterve nainen. Kaksi 5-kiloista poikaa aikoinaan synnyttänyt ja kohtu on poistettu n. 10 vuotta sitten.
Nyt aamuisin kun herään, on aavistus pissantuoksua alapäässä, päivisin sitä ei synny. Mutta harmillisin ongelma on, että vaikka kohtu on poistettu, tuntuu emättimessä vaihtelevasti sormella koettaessa jonkinmoinen "kuhmu"..liekö siis kohdunsuu.
Onko muilla kokemuksia tällaisesta ja millainen leikkaus? Sanomattakin lienee selvää, että emätin lienee löystynyt tästä kaikesta. Eli miten yleistä kiristys olisi samantien?
Toivon saman kokeneilta neuvoja ja kokemuksia. Laihdutus ja lantionpohjan lihasten jumppa ei enää auta.

1

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dfdsfdsfdsd

   Onko sinulla siis inkontinenssia vai ei? Puhuit virtsantuoksusta, et kertonut lirahtelumääristä. Haju on eri asia kuin inkontinenssi. Jos et herää virtsalammikosta ja jos päivisinkään ei lirahtele, ei sinulla mielestäni ole inkontinenssia. Samoin jos ulosteen/ilman pidättelykyky on normaali. Virtsanhajun saa pois normaalilla aamupesulla. Mitään kiristyksiä ei aleta julkisella puolella tekemään, jos selkeää virtsankarkailua ei ole. Yksityisellä toki saat mitä vaan, mitä olet valmis maksamaan itse. Se menee enemmän esteettisten hoitojen puolelle, jos selkeää ruumiillista oireistoa ei ole.

   Tiedätkö itse, onko sinulle jätetty kohdunkaula jäljelle? Pullistuma voi olla myös peräsuolta. Mielestäni et kuulosta inkontinenssi potilaalta, tai et vain osannut kirjoittaa viestiisi kaikkia oireita, jolloin kirjoituksesi antoi väärän käsityksen.

   Tuskin nuorena synnytetyt isot lapset enää vaikuttavat asiaan, jos synnytyksistä ei ole aiemmin tullut oireita. Moni nuori (ja jopa synnyttämätön) nainen kärsii virtsankarkailusta. Mielestäni lantionpohjajumppa kannattaa aina. Kaikki käyttämättömät lihakset heikkenevät ja surkastuvat. Moni vanhan kansan nainen saanee inkontinenssin ihan kainouttaan, kun häpeää treenata.

   Jollet käytä hormonikorvaushoitoa, voisit aloittaa Vagifem-paikallisvalmisteen suojaamaan emättimen ja virtsateiden limakalvoa. Jotkut käyttävät paikallisvalmistetta korvaushoidon lisänäkin. Virtsakokeen voisi ottaa tulehduksen varalle, jos erityistä hajua ilmenee.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   72
   2976
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   113
   1574
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1004
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   99
   932
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   830
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   98
   826
  7. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   208
   694
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   676
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   61
   672
  10. Öitä M-nainen

   Ethän unohda https://www.youtube.com/watch?v=fvGl-WQjCFE
   Ikävä
   33
   623
  Aihe