Joutuuko mieheni vankilaan?!

Ketunvaimo

Kirjoitin jo tuonne toiselle palstalle, mutta oikea palsta olisi varmaan ollut tämä, kun täällä rangaistuksista puhutaan.

Eli mieheni on ottanut pikavippiä n. 7000-8000 e kaverinsa pankkitunnuksilla ja tämän henkilötiedoilla. Tapahtui 2013- vuonna.
Nyt miestäni syytetään törkeästä petoksesta ja oikeudenkäynti tulossa.

Mietityttää, että joutuukohan mieheni vankilaan? Ja luetaanko hänet ensikertalaiseksi, kun nuorena tehty tappotuomio on jo poistunut papereista.

Miehen kaveri oli tietoinen vippien ottamisesta, mutta kehitysvammaisena ei ehkä ymmärtänyt asioita täysin.

7

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saatana.mieheksi

      Asia tuli selväksi:
      Kondomista loikannut sammakko!

    • wtfomg

      Hyväähän sille tekis joutua linnaan vähän kelailemaan tekosijaan. Valitettavasti ei kyllä todennäköisesti joudu. Tilastollisesti törkeästä petoksesta / kavalluksesta tsäännsit saada ehdotonta:ehdollista ovat noin 1:10.

      • Ketunvaimo

        Olen samaa mieltä, että teko on ehdottomasti väärin ja tietysti on oikein, että rikoksesta rangaistaan.

        Asiat eivät usein ole niin mustavalkoisia, kuin näyttävät. Tämäkin tapaus, ei ollut ihan niin suora, että mies vain olisi päättänyt alusta asti tehdä pikavippejä toisen nimeen ja käyttää rahat itse. Se ei ollut alunperin suunnitelma.

        Mies on tuntenut tämän kehitysvammaisen kaverin jo pitkältä ajalta. Ovat olleet hyvät kaverit. Mies on auttanut häntä elämässään paljon, kannustanut eteenpäin, auttanut saamaan töitä ja hoitanut kaverin asioita ihan hyvää hyvyyttään. Mieheni ei ole ilkeä ihminen. Vammainen siis pystyy käymään töissä ja hoitamaan itse joitakin asioita, ei siis täysin avuton, mutta ei tietysti täysin kyvykäs. Tunne-elämä on kehittymätön ym.

        Ajatus lähti siitä, kun tämä kaveri halusi perustaa oman yrityksen, joka tekisi pienimuotoisia huoltohommia ja kaivinkonetöitä. Mies olisi tullut töihin samaan yritykseen. Mieheni näki hyvin paljon vaivaa, että hoiti yrityksen asioita alulle ja konsultoi eri tahoja, otti asioista selvää, järjesti kaverinsa autokouluun ym. Mies halusi auttaa kaveriaan, jota vanhemmat, sisarukset ja muut vain kiusasivat ja halveksivat vammaisuuden vuoksi. Mies sanoi, että hänen kaveri ansaitsee päästä eteenpäin elämässään siitä huolimatta, että on vammainen.

        Kaikki mutkistui, kun selvisi että kaveri ei saisi ajokorttia, koska ei sitä vammaisuuden vuoksi pystynyt suorittamaan. Alkoi näyttämään sille, ettei koko hommasta tulisi mitään. Tulevalle firmalle oli jo perustettu tili ja nostettu lainaksi pikavippiä tulevia työvälineiden ostoa varten. Oikeaa lainaa kun kumpikaan ei saanut pankista. Firmaa ei voitukaan perustaa. Siinä vaiheessa mies teki virheen ja omassa rahapulassaan meni käyttämään noita vippirahoja. Ja joutui ottamaan uutta vippiä aina maksaakseen edellisiä. Siitä tuli kierre. Mies luuli saavansa kaiken maksettua, mutta toisin kävi. Vipit menivät perintään ja kaverilta luottotiedot. Osaa rahasta kaveri käytti itse, mutta suurimman osan mieheni itse. Kaverille mies sanoi, että joutuu ottamaan uutta vippiä, että saa entiset maksettua. Kaveri lupasi ettei kerro asiasta ulkopuolisille. Menikin pitkiä aikoja. Miehen kaverin palkasta ulosmitattiin näitä vippivelkoja. Vasta nyt 2016 kaverin omaiset saivat tietää asiasta ja tekivät rikosilmoituksen. Eli kolme vuotta mennyt aikaa.

        Mies oli keväällä kuulusteluissa. Nyt on tämän kuun lopulla tulossa rosis. Asianajajan kanssa palaveri tällä viikolla.

        Halusin kirjoittaa näin seikkaperäisesti, että tulisi ymmärretyksi, ettei mies ollut heti alunperin suunnitellut, että "ryöstänpäs tuon kaverin", vaikka tietysti väärin toimi itse taloudellisten ongelmiensa vuoksi. Myös kaveri itse kovasti halusi näitä vippejä otettavan, mutta millä sen nyt sitten toteen näyttää, kun syyttäjä tietty vain korostaa kuinka törkeä rikos on huijata juurikin vammaista ihmistä. Tuo vammainen on itsekin ollut mukana ja osaa tarvittaessa olla hyvinkin ovela henkilö. Ei aivan avuton.

        Ja harmittaa, etten aikanaan kun hyvyyttäni halusin auttaa tätä henkilöä ja lahjoitin hänelle erilaista kodin irtaimistoa varmaan 2000-3000 euron edestä tehnyt siitä listaa ja ottanut kuittausta alle, että voisin todistaa, että on kaveri saanut myös hyötyä, eikä vain tullut ryöstetyksi.

        Mutta siis en varsinaista rikosta puolustele. Se oli väärin ja sanoin sen miehelleni jo silloin, kehotin lopettamaan vippien oton ennenkuin on kusessa niiden kanssa. Ilmaisin useaan kertaan huolta asiasta ja miehen teot tuntuivat pahalta. Mutta kun olin erittäin sekaisin henkisesti ja masentuneena haudoin itsetuhoa päivät niin en pystynyt enempää asiaan vaikuttamaan.


    • itsekinpikavipannut

      Tuo ei ole mitään miehesi nuoruuden rikokseen eli tappotuomioon se on todella paha rikos,No tuskin hän saa kuin ehdollista ja joutuu tai joutuvat maksamaan ne vipit pois.Pikavippiyhtiöt ei helpolla jätä perimättä on siellä sellaiset tahot rahoittamassa kaikki tietää ketkä niitä oikeasti omistaa.

      • Ketunvaimo

        Kiitos kommentista!

        On totta, että tappo on erittäin vakava rikos. Tämä tapahtui miehen nuoruudessa niin, että eräs samoissa bileissä ollut yritti saada mieheni ottamaan amfetamiinia. Mies oli sanonut, ettei kiinnosta. Toinen oli jatkanut tyrkyttämistä. Mies oli edelleen kieltäytynyt. Sitten ihan yhtäkkiä tämä huumehörhö oli varoittamatta tuikannut miestä sillä huumeneulalla käteen. Miehellä oli mennyt hermot ja oli paiskannut hörhön kovaotteisesti maahan, jolloin tältä oli nenäluu mennyt aivoihin saakka iskun voimasta. Hörhö oli kuollut siihen paikkaan. Tarkoitus ei ollut edes tappaa vaan "antaa opetus moiselle neulalla tuikkijalle". Ensin syytettiin murhasta, mutta tapoksi se muuttui. Miehen mielestä se oli vahinko koko homma. Kaikkea voi sattua.


    • einoihinpiireihin

      Älkää hyvät ihmiset liikkuko niiden hörhöjen kanssa.Tuo olisi paremmin kuolemantuottamus.

    • Maiskku

      " Tämäkin tapaus, ei ollut ihan niin suora, että mies vain olisi päättänyt alusta asti tehdä pikavippejä toisen nimeen ja käyttää rahat itse. Se ei ollut alunperin suunnitelma"

      1. kuitenkin teki sen.

      "Kaikki mutkistui, kun selvisi että kaveri ei saisi ajokorttia, koska ei sitä vammaisuuden vuoksi pystynyt suorittamaan. Alkoi näyttämään sille, ettei koko hommasta tulisi mitään. Tulevalle firmalle oli jo perustettu tili ja nostettu lainaksi pikavippiä tulevia työvälineiden ostoa varten. Oikeaa lainaa kun kumpikaan ei saanut pankista. Firmaa ei voitukaan perustaa. "

      2. Minkäänlaista yritystoimintaa ei pidä perustaa pikavippirahoitukselle. Jos pankkilainaa ei saa, eikä itsellä ole olemassa riittävää pääomaa yritystoimintaan niin sitten luovutan ajatuksesta.

      3. Minkäänlaista yritystoimintaa ei pidä perustaa kehitysvammaisen ajokortin varaan ellei ajokortti ole jo aiemmin hankittu.

      Ihan vai omaa tulevaisuuttasi ajatellen, olisiko fiksuinta jättää moinen koijari ja vahingossatappaja? Ilmeisesti se lusittu tappotuomio ei kertomasi mukaan kuitenkaan saanut miestäsi elämään tulevaa elämää rehellisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      158
      6527
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3908
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1809
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1390
    Aihe