Eiffel torniin

Hei Pariisin kävijät! Syyskuun lopulla olisi matka Pariisiin ja kysyisin että kannattako liput Eiffel torniin ostaa jo netistä vai sitten lippuluukulta? Mitä ehdottaisitte?
Ilmoita


Siellä on todella pitkät jonot, joten kyllä kannattaa ostaa netistä lippu älypuhelimeen (tai tulostaa) koska silloin pääsee ulkona jonottamaan "lipullisten" jonoon.

http://www.toureiffel.paris/en/preparing-your-visit/buying-your-tickets.html

Jos on lippu, se varataan tietylle ajalle ja reitille ylös torniin, joten ei kannata tulla paikalle myöhässä tai aikaikkunansa menettää.

Kannattaa ensin katsoa tuosta nettisivulta missä on aikoja, koska voi olla hyvin varattua. Sitten katsot vielä säätiedotuksen ko. päivälle ja ajalle.

Jos ei saa varattua lippua etukäteen ja on reipasta sorttia, sitten vaan reppu selkään ja menet tornille niin että kävelet toiseen kerrokseen jalan, juu on rankka kokemus kuulema, mutta yleensä jonot hisseille ovat pidemmät kuin jalkapatikkaan. Jos ei jaksa pidemmälle kuin ykköseen, siitä voi ostaa hissilipun kakkoseen, ja sitten kakkoskerroksesta pitäisi voida ostaa lipun hissiin 3.kerrokseen.

Kakkoskerros on näkymältään suosituin, koska pystyy tunnistamaan Pariisin rakennukset. Kolmonen on jo niin korkea ettei yksityiskohtia näe. Moni varaa eniten aikaa siksi kakkoseen.

Pariisissa yleensä kannattaa ostaa liput museoihin etukäteen netistä, jos pystyy noudattamaan tarkkoja vierailuaikoja.

Jonoissa menee usein tunteja muuten. Valmilla lipulla pääsee suoraan sisään tai lyhyempään jonoon. Terrori-iskujen takia myös turvatoimia on kiristetty turistikohteissa ja kansallisten muistomerkkien osalta, joten sekin vie aikaa --- ei kannata ottaa isoja laukkuja mukaan minnekään.

Louvressa kannattaa varata lippu etukäteen ja suunnitella reitti selä valita vain yksi kaksi osastoa - et jaksa enempää ottaa sisään kerralla. Lisäksi Pariisin museoissa on usein myöhäinen aukioloaika jonain viikonpäivänä, joten iltakäynti voi olla vähemmän ruuhkainen sekä kokemuksena jännä. Louvre on auki myöhään ke ja pe eli 21.45 asti, joten jos menee kello 19:ksi sisään, siinä on aikaa juuri sopivasti klo 21.15 saakka, jolloin sulkeminen alkaa. Silloin sisäään pitää mennä Pyramidin kautta.
Ilmoita
Kiitos asiallisesta infosta!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Eiffel torniin

Hei Pariisin kävijät! Syyskuun lopulla olisi matka Pariisiin ja kysyisin että kannattako liput Eiffel torniin ostaa jo netistä vai sitten lippuluukulta? Mitä ehdottaisitte?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta