Pokemon-ajokoiraharrastajat

moniavaihtoehtoja

Pokemon-ajokokoiramiehet/naiset. Kyseinen termi tarkoittaa sitä porukkaa, joka elämöi koe- ja näyttelysaavutuksillaan. Tähän porukkaan kuuluu suurin osa Ajokoirajärjestön johtoporukasta, suuri osa ulkomuoto- ja ylituomareina sekä huomattava määrä perässä hiihtäviä rakkikoiria, jotka räksyttävät kaikkien muiden mielipiteet maanrakoon. Kaikkein pahinta tässä sakissa on se, että metsästäjien pitäisi tanssia heidän mukaansa. Kyseinen porukka ei muista sitä seikkaa, että ajo- ja muita metsästyskoiria pidetään ja käytetään ennen kaikkea metsästyskäyttöä varten. Näyttelyt ja kokeet ovat ennen kaikkea jotain muuta. Näyttelyillä ylläpidetään rotutyyppiä ja rakennetta. Metsästyskokeilla taas testataan sopivuutta metsästykseen. Ajokoirien ajokokeet tastaavat koiran riittäviä ajo-ominaisuuksia sun muuta metsästystä ja jalostusta varten.
Valitettavasti Pokemon ajokoiraharrastajilla on pääasia näyttelyissä ja kokeissa kulkeminen eikä osa edes metsästä vaan katsoo kieroon kaikkia metsästäjiä, jopa osa vastustaa metsästystä. Mielestäni hyvä ajava koira pärjää sekä kokeissa että metsästyskäytössä.

9

116

Vastaukset

 • harhaluuloiselta vaikuttaa alotus...

  • ei, kun täyttä asiaa. näitä tiellä maleksivia goretex ukkoja täälläkin muutama. ovat niin kuin omistaisivat metsästysseuran maat. jos joku ampuu jäniksen niin se on niille kauhistus. välit poikki kerrasta. olisivat edes nuorempia niin pyörittäis kauluksesta.


 • Aikuset ihmiset laskee minuutteja mettäsä. Vaihoin jäneshommat ketunpyyntiin ko meiläpäin vähän sama homma. Eivät pitäneet minunkaan ajokkia minään ko oli "vääristä suvuista" , ja ko en käyny kokkeisa. Koiralle tapettiin satoja jäneksiä ja muutamat peot. Petopuolella kaadot on tärkeämpiä ko pokaalit. Ja mielellään mennään passiin, jos jollain on hyvä koira. Jäniskokeista ammuttu jänis maistuu muuten parhaalle..

 • Nyt siellä tänään ja huomenna on Pokemon meininkiä. Raahe pääpaikkana suomenajokoirien SM:lle ja Juuka dereeverien SM:lle. Jokainen voi katsoa kisoja, joissa Trackerin seuranta, etu- ja jälkikäteen. Linkki katseluun löytyy järjestäjien sivuilta.

 • Eilen ja tänään suomenajokoirien ja dreevereiden SM:t Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Koirien työskentelyä voi katsoa tietokoneella tai puhelimella linkit saa rotujärjestön sivuilta. Seuranta on kummankin rodun kohdalla saman koiratutkavalmistajan laitteilla. Katsoaessani koirien ajoja huomasin yhden seikan, joka pani miettimään, ajovauhtia. Yllättävää oli se, että osalla dreevereillä on kovempi ajovauhti kuin osalla suomenajokoiria. Lyhyilläkin jaloilla pääsee kovaa ja pitkillä hiljaa.

 • Ajokokeissa ei enää muuta seurata kuin puhelimen ruutua ja sen perusteella tehdään ratkaisuja. Kuulemma muutaman kerran ylituomari, tuomarit ja koiranomistaja olivat niin kiinteästi seuranneet puhelimiaan, että ajossa ollut jänis oli istunut ryhmän lähelle, ryhmä ei huomannut sitä. Kun sitten koira tuli ajohaukulla paikalle, ruvettiin tutkimaan mitä koira haukkuu. Onneksi lunta oli sen verran maassa, ettei kukaan ryhtynyt epäilemään koiraa tyhjänhaukkujaksi. Kyllä kaikkea metsässä sattuu.

 • Ei muuta kuin autoon istumaan ja puhelinta tuijottamaan.

  • Sitähän metsästys nykyisin on.


 • siksi tänä vuonna ei kilvan koirat laittaneet seuranta tutkia kaulaan kun ajovauhdit on jalostettu pois. tämänpäivän suomenajokoira matelee metsässä.
  kilometrejä tulee vähän mutta minuuttitaulukot täyttyy siten paremmin.
  ajonopeus 2-6 km/h. armeijan marssinopeus on 6 km/h, siittä voi verrata...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3564