Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kynsien leikkaus ongelma!!!!!!

Hurmaava132

On vaikeeta. Joudun leikkaan aina yhen kerrallaan sillon kun on väsynyt pentu. En saa ikinä kaikkia kynsiä lyhyeks. Kestää aina kauan ja namipalan voimalla mennään. Mitä teen.
Suomenlapinkoira 3kk

16

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinustatuokiinnion

      No, leikkaat kynsi kerrallaan, kehut ja palkkaat sen jälkeen.Jatkat määrätietoisesti aina niin kauan,että kaikki kynnet on leikattu.Koira kyllä tottuu, kunhan et luovuta kesken ,ja anna sille periksi.Silloin koira huomaa että temppuilu tehoaa, ja jatkaa sitä sinnikkäästi.Vaikka alkuun on vaikeaa, älä anna periksi, vaan ole määrätietoinen.Omistajana sinä päätät miten ja millaisia hoitotoimenpiteitä koiralle tehdään, ja teet ne koiralta kyselemättä tai sen touhuista piittaamatta.Jos alat varoa, lopetat kesken yms, lopputulos on, ettet kohta enää onnistu leikkaamaan sen kynsiä ilman lääkärin apua, eikä koira anna sinun tehdä muitakaan tärkeitä toimenpiteitä.
      Älä siis anna koiralle periksi.Harjoittele usein,ja palkkaa herkuin ja kehuin, se tottuu siihen kyllä, ja sitten kynsien leikkuu jo helpottuukin kun koira ei enää laita hanttiin, koska se tajuaa ettei kannata, koska sinä määrätietoisesti leikkaat ne kynnet jokatapauksessa.

    • Kakskoiranen

      Jatka vaan harjoituksia. Aloita asenteella että nyt leikataan yksi kynsi. Ja pois ja palkka. Joka päivä. Sitten yllättäin kaksi, kolme... kuitenkin niin että sinä päätät kuinka monta kynttä leikkaat eikä koira. Jos se alkaa temppuamaan, luovuttaa ei saa. Jos alkaa hillitön huuto ja rimpuilu, rauhoita koira ensin paikalleen/syliisi kunnolla ennenkuin leikkaat. Joskus voi toimia parhaiten seisovan tai istuvan koiran kynsien laikkaus. Mulla oli kanssa vaikea tapaus, pomppas kun kenguru pakoon kun vaan näkikin sakset. Mutta niin vaan sain totutettua, eka vuosi oli vaan juonittelua, nyt sujuu leikiten. Pitkä pinna ja periksiantamattomuus.

      • Juuri näin.

        Muistaa vaan rauhallisuuden ja päättäväisyyden, eikä pelästy jos vahingossa leikkaa suoneen. On kuin ei mitään ja jatkaa vaan ja huomaamattomasti sitoo varpaan jos verenvuoto ei lakkaa. Ei jää pelkoja, kun itse ei hermostu ja päästää pois vasta kun koira on rento.


    • ishlaben

      Meillä on jokasen koiran kanssa käyty taistelut pentuna kynsienleikkuusta. Mutta en antanut periksi kun alkoi rimpuilemaan ja yksi koiristamme oli pentuna sellainen että et kerennyt edes kynttä leikata niin huusi kuin oli koko kynnen pätkässy pois. Nykyään 4 koiraa jonottaa vuorollaan kynsien leikkuuseen!

    • gykokoko

      Järeä kynsiviila tai kynsitrimmeri on ratkaisusi

    • miljoonat57

      Jospas kuonokoppa toimisi kynsien lyhentämisessä.Kuulemma toimii

    • näinmeilläonnistuu

      Kun päätät että nyt leikkaat kynnet,teet myös sen, mielellään aloitat silloin kun pentu on valmiiksi väsynyt.
      Otat pennun syliisi lattialle, namipussi vierellesi.
      Pidät lujasti pennusta kiinni,ettei se pääse tilanteesta poistumaan ja leikkaat yhden kynnen, jonka jälkeen kehut,ja annat namin.
      Näin jatkat kunnes kaikki kynnet on leikattu,et lopeta kesken,etkä hermostu.
      Määrätietoisesti leikkaat kaikki kynnet,ja lopuksi kehut reilusti sekä namitat koiraa.
      Leikkaa kynnet alkuun kerran viikossa, niin koira tottuu toimenpiteeseen, muista palkita mieluisilla herkuila,ja toimia rauhallisesti,ja määrätietoisesti.
      Älä päästä koiraa pois sylistäsi, äläkä lopeta leikkaamista, vaikka koira rimpuilisi,murisisi,purisi, haukkusi jne.jos päästät, on seuraavalla kerralla puolet vaikeampaa saada kynnet leikattua, kun opetat,että hanttiin laittamalla, pääsee pälkähästä.
      Pennut yrittävät rimpuilemalla ja kiljumalla selvitä epämiellyttävistä ja pelottavista tilanteista.
      Älä siis anna periksi.
      Namien antamista voi harventaa vasta sitten,kun leikkaaminen alkaa sujua paremmin.Sitten voi namittaa vasta koko tassun jälkeen,ja lopulta vasta kun kaikki kynnet on leikattu.Alkuun on tärkeä namittaa joka kynnen jälkeen, jotta koira kokee kynnenleikkuun itselleen hyödylliseksi.On tärkeää,että leikkaat kynsiä pikkuisen, joka viikko,jotta pentu siihen tottuu.
      Muutaman viikon jälkeen huomaat,että alkaa jo sujua,ja näin saat pennustasi kynsienleikkuussa hienosti käyttäytyvän aikuisen koiran, joka ei kynnen leikkusta ole moksiskaan,vaan pitää sitä mukavana herkkujen saanti tapahtumana ;)

    • talvikynnet

      Leikkaa harvemmin.

      • 456789876

        juu,hölmö neuvo,ei koira totu harvoin tapahtuneisiin toimenpiteisiin...ei kiitos.


      • nastojakenkiin

        Juu ja jäätiköllä sitte repee kaikki siteet.


    • Juuri niin, kynsiä voi leikata joka viikko pikkuisen, hyvää harjoitusta, ja tuolla saa pitkätkin kynnet tarvittaessa lyhynemään turvallisesti muutamassa viikossa. Joka päivä voi harjoitella tassun antoa, leikkuuasentoa, ja vaikka koskea kynsisaksilla kynteen/ kynsiin, josta palkataan.
      Jos koiralla on jonkinlaista hätääntymistä kynnenleikkuutilanteessa, niin maailma ei siihen kaadu jos pari kolme viikkoa harjoittelee säännöllisesti vain kosketuksella, hoitotilanteella, kontaktin luomisella ja tottelevaisuudella.

      • järjenkäyttöä

        Ei vissiin ole koiraa ollut koskaan,voin sanoa että verta tulee jos joka viikko yrität 1mm leikata.


    • fargot

      Meillä on kaikkien koirien kanssa aloitettu kynsienleikkuuharjoitukset heti kun pentu on tullut taloon. Aluksi vain syöttelin nameja kun pentu tuli lattialla istuessani selälleen makaamaan jalkojeni väliin. Seuraava vaihe oli, että kosketin kynsiä kynsisakseilla ja namia heti. Sitten jo kohta nipsasin hieman kynnen kärjestä ja taas namia. Koskaan en pakottanut pentua enkä pitänyt sitä tiukasti aloillaan vaan kaikki sujui ihan vapaaehtoisesti.
      Nykyään meillä on toisenlainen kynsienleikkuuongelma kun kaikki kolme koiraa haluavat samanaikaisesti kynsien leikkuuseen. Joutuu laittamaan toiset portin taakse odottamaan vuoroaan kun yhtä leikataan :)

    • totuttelullamennää

      Tuolla tullukkin hyviä neuvoja....minä aina leikkaan alkuun viikottain,ja kehun,ja annan herkkuja joka kynnen jälkeen.Muutaman kk päästä, huomaa,ettei koira ole siitä enää milläskään .Vaan tykkää ,kun saa herkkuja.

    • minä-itse

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe