Traumat ja niistä selviäminen

Epätoivoista

Meillä on ollut kova työ rescuetaustaisen koiran kanssa, jotta siitä saatiin sievästi hihnassa käyttäytyvä mallikansalainen. Remmirähinä loppui ja sain jopa paljon kehuja koirani käyttäytymisestä.
Tänään kuitenkin aivan odottamatta sattui vahinko ja tanskandoggi pääsi käymään oman koirani kimppuun. Koirani säikähti ja itki pitkän tovin. Tarkistin tietenkin moneen otteeseen koiran mahdollisten vammojen varalta, mutta mitään ei ainakaan näkynyt ja nopeasti käyttäytyminenkin tasaantui - yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Remmirähinä nimittäin alkoi jälleen pahempana kuin aiemmin ja illalla koirapuistoa ohittaessa koira meni aivan paniikkiin ja halusi äkkiä kauas muista koirista. Liikennekin pelotti kovasti ja koira oli koko lenkin ajan valppaana ja varautuneena, eikä enää ottanut samalla tavalla kontaktia, eivätkä namitkaan kelvanneet ulkona.

Ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan kaikki vinkit ja kaiken avun mitä tässä tilanteessa voisin hyödyntää.
Monen kuukauden työ tuotti vihdoin tulosta ja nyt ollaan yhtäkkiä jälleen lähtöpisteessä. Olen erittäin pettynyt ja vihainenkin, mutta pakko jatkaa tästä.
Serene-um xtra on ollut käytössä kolmisen viikkoa, mutten usko sen auttavan enää näin pahaksi äityneessä tilanteessa.

9

1103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivakoirakko

      Pystytkö millään menemään muuta reittiä jos kerran koirapuisto laukaisee reaktion? Aloita koulutus alusta menette rauhallisille lenkki poluille ja käännytte ympäri mikäli tulee koirakko vastaan. Vastaehdollista jälleen rentoa olemusta.
      Sitten kun teillä on mahdollista niin hakeutuisin BAT koulutukseen ja hankkisin tueksi adaptil pannan haihdutin sekä thundershirtin.

      • Epätoivoista

        Adaptilista olen lukenut monenlaisia kommentteja puolesta ja vastaan, mutta oman koiran reaktio varmaankin selviää vain kokeilemalla.

        Aamulenkillä koira oli edelleen hyvin jännittynyt ja varautunut, eikä hakenut kontaktia edes käskystä.
        Alamme toki kiertämään puiston ja liian jännittävät tilanteet nyt kauempaa, vaikka uudet reititkin tuntuvat aiheuttavan stressiä nyt koiralle. Mutta pienempi paha sen luulisi olevan, kuin tuon koirien kohtaamisen.

        Ajattelin tänään hakea apteekista Calmexia, mutta mietityttää, kun ei tuosta valmisteesta oikein tunnu löytyvän netistä muiden kokemuksista mitään.


      • kivakoirakko

        Thundershirtissä on ainakin 14 päivän palautusoikeus. Valmisteiden vaikutuksissa on aina yksilöllisiä eroja joten kokeilemalla selviää :)
        Magnesium voi myös auttaa.


    • normikoirakestääkomennon

      Jos on normaali, tervepäinen koira , ei se mene rikki,tai sekoile jos toinen koira sitä vaan komentaa.Niinhän se on, jos ei jäkiä jää.Jos tulee tikattavaa, koiraa tosiaan retuutetaan toisen koiran puolelta rajusti, siitä voi jotain tullakkin.Mutta, ei pelkästä komentamisesta.Mulla yliinnokas koira, joka koettelee muiden hermoja leikkiessään niin, että monet koirat polttaa päreet sen kanssa.Ne sitten joko vaan rähähtää,tai painaa sen myös maahan.Tämä tapaus ei ole milläänläänn, vaan jatkaa seuraavalla kerralla taas ärsyttämistä, kova on hinku muiden koirien arvoa ylemmäs.Ihmisiä ei alista, vaan tottelee, mutta leikkitilanteissa vapaana näkyy tuo käytös, että haluja on pomoksi muille koirille.Pää on terve, vahva luonne, muttaa jaksaa toisten hermoja koetella.Ja tosiaankaan en päästä sitä sekopäisten koirien luo, jotka oikeasti toista koiraa satuttaa.Vaan tuttujen , oikeasti hyväluonteisten koirien luo.

      Kun omistaja oikeen varoo, vilkuilee,ylilukee koiraansa ja hermoilee.Koira vaistoaa sen, ja alkaa myös säikkyä, joten ei kannata inhimillistää koiraa.Vaan jatkaa normaalia elämää, ilman koiran joka liikkeen ja eleen tuijottamista.Eikä todellakaan saa kääntyä muita koiria karkuun, sehän viestittää koiralle, että omistajakin niin kovin pelkää, ettei vastaan uskalla edes kävellä.Rintarottingilla, hyvällä ryhdillä vaan eteenpäin, ilman että vilkuilet mitä koira puuhastelee.Itsevarman ihmisen kanssa koiran on helppo rentoutua ja liikkua, aran kanssa koiralla on kurjaa, ja pelokasta.

      Kannattaa myös hyväksyä se seikka, ettei reckuesta saa välttämättä koskaan tavallista, normaalia koiraa, sen taustat estää sen.Se ei ole elänyt normaalia koiran elämää, ja siksi sen käytös ei ole saman laista kuin normaalilla koiralla.Joka on ksvanut hyvällä kasvattajalla, sosialistettu ja hyväluonteisista vanhemmista teetetty.Jos valitsee reckuen, kannattaa varautua juuri tuollaisiin ongelmiin, ne ikään kuin kuuluu kauppaan.

      Omistajan on suojeltava omaa koiraansa vapaana hyökkääviltä koirilta, muuten menee koiralla luottamus omistajaan, huomaa omistajan heikoksi, eikä enää luota että omistaja puolustaisi koiraansa.Omistajan on kyörättävä irtokoirat äänekkäästi pois, jos oli hihnassa, niin sehän on helppoa, kun kieltää tuomasta luo, jos ei näytä sosiaalisesta vieraan koiran käytös.

    • näitnäkkee

      Eiköhän noita rintarottingilla kuljettavia ole jo muutenkin joiden koirat vuosi toisensa perässä rouskuttaa hihnassa.. Asialle kannattaa yrittää tehdä jotain eikä luottaa vain energioihin

    • ohjekka

      Itseluottamusta koira saa myös DoBon ja noseworkin kautta. Nämä on hyvä ottaa tueksi.

      • Höh_

        Taas jotain uusia koulutusmenetelmiä? Eikö ne tuhat aikaisempaa jo riittäisi?


    • Valitettavasti olen samoilla linjoilla parin aiemman kanssa - oma käytös ja reagointi vaikuttaa siihen hyvin suuresti jääkö koiralle pelkoja ja miten se reagoi muihin.

      Ihminen kun panikoituu ja hätääntyy, se tarttuu koiraan heti.
      Jos irtokoira juoksee kohti, omistaja hyppää oman koiransa eteen suojaamaan ja ajaa hyökkääjän pois joko huutamalla tai kehonkielellään, tarvittaessa käyttämällä fyysistä voimaa jossei muu auta.
      Kun koira on ajettu pois, ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.
      Ei säälitellä, voivotella, hätäännytä tmv.
      Jos hyökännyt koira pääsee tikkaamaan kiinni, niin rauhallisesti tsekataan sen enempiä hätääntymättä, että mitä hoitoa koira vaatii tai vaatiiko ollenkaan. Elämä jatkuu.

      Koira elää luonnostaan hetkessä, mutta aremmat yksilöt ihmisen myötävaikutuksella kehittää traumoja. Ainoastaan siis ihminen voi käytöstään muuttaa ja täten auttaa koiraansa. Vika siis ei ole itse koirassa, vaan ohjaajassa.

      Ole siis rohkea ja rauhallinen. Älä ajattele sitä mitä tapahtui joskus, vaan elä sinäkin hetkessä, kuten koirasi. Kun lakkaat pelkäämästä, koirasi palautuu kyllä. Sinun vain tulee uskoa todella itseesi, koska koiralle et voi esittää, hermostumisesi kulkee koiraan hihnan kautta kuin salama ukkosenjohtimeen.

      • ilmoitusviranomaisille

        Tuohon lisäisin, että kannattaa muistaa myös vaatia irtokoiran/hyökkäävän koiran omistajalta reippaat korvaukset, jos jotain korvattavaa on.Kenenkään koiralla ei ole oikeutta hyökätä, omistajan on vahdittava omaansa, ettei ole muille vaaraksi.
        Vaarallisen eläimen pitäjä kannattaa ilmoittaa aina viranomaisille, ja korvauksen saa parhaiten hoidettua sitä kautta.On tärkeää, että viranomaisille selviää,monesko hyökkäys on jo kyseessä.Jos keskenään omistajan kanssa sopii, vain omistaja tietää hyökkäysten määrän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe