P2P-portit

portitauki

Miksi tietokoneessa yleensä edes on niin järjetön määrä portteja kun käytetään yleensä vain muutamia? Miksi ne yhteydet pitäisi rajoittaa vain yhteen porttiin, kai palomuuri ja virusohjelmat voi vahtia samalla tavalla kaikkia portteja?

Yleensä kaikki P2P-ohjelmat toimii huonosti jos vain yksi portti auki, eikä ole ollut mitään ongelmia vaikka antanut käyttää mitä portteja haluaa. FDM omissa asetuksissa 100 porttia, mutta silti yrittävät muista porteista, eikö ohjelmien pitäisi ohjata yhteydet oikeisiin portteihin eikä vaan antaa palomuurin estää? Ei toimi kunnolla vaikka avaisi niitä portteja mitä yrittäneet.

Joissakin ohjelmissa rajattu mitkä kansiot jaettu, FDM ei ole asetuksia, mutta ei ulospäin mene muuta kuin mitä latauksessa tai valmiina ohjelmassa. Jotenkin toimii vaikka oikeudet vain itsellä.

4

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Miksi tietokoneessa yleensä edes on niin järjetön määrä portteja kun käytetään yleensä vain muutamia?"

      Riippuu käytöstä.

      "Miksi ne yhteydet pitäisi rajoittaa vain yhteen porttiin, kai palomuuri ja virusohjelmat voi vahtia samalla tavalla kaikkia portteja? "

      Tietoturvasyistä tukitaan kaikki portit mitkä ei ole käytössä sovelluksilla tai jos halutaan rajata verkkoa eri osiin. Sitä tekee palomuuri, se suodattaa ne paketit että kulkee vain sallittujen porttien kautta.

      Virustutkilla ei ole mitään merkitystä.

      • onmerkitystä

        Tuleehan niitä viruksia http-porttienkin kautta ja sitten voi tehdä koneella mitä tahansa vaikka olisi kuinka hyvä palomuuri.

        Missä käytössä tarvitset yli 65 000 porttia?


      • onmerkitystä kirjoitti:

        Tuleehan niitä viruksia http-porttienkin kautta ja sitten voi tehdä koneella mitä tahansa vaikka olisi kuinka hyvä palomuuri.

        Missä käytössä tarvitset yli 65 000 porttia?

        Riippuu vähän kuinka paljon tavaraa yhden IP:n takana sattuu olemaan. PAT:lla voi kivasti saman IP:n taakse tunkea sen 60000 palvelua vaikka.

        Sitä kun saa järeämpiin servereihin vaikka 8000 virtuaalikonetta niin tuollaiset jutut tulee ihan käteväksi kun rakentaa juttuja.

        Parempi olla riittävästi kuin liian vähän, kuten on se ongelma niiden IPv4 osoitteiden kanssa.


    • W6pPZQBv

      Kansa ei ymmärrä koko porttijuttua. Ne on pelkkiä mielikuvitusta. Ellei joku ohjelma kuuntele verkkoa jossain portissa ei porttia ole olemassakaan. Kun netistä tulee tällaiseen olemattomaan porttiin datapaketti verkosta niin verkkopino hävittää pakeiin, lähettää takaisin standardin mukaisen virhesanoman ja sanotaan että portti on suljettu tai epästandardisti vain hävittää paketin ja ei ilmoita mitään, jolloin sanotaan että portti on salattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe