Koira sekoaa

Järkimennee

Semmonen tilanne on että mulla on koira jossa on paimenkoirarotuja (seefferi, malinois ja collie) se siis pitäs päästää juoksemaan välillä jonnekki vapaana, mutta ongelma on se että pennusta asti sen kanssa on koitettu käydä koirapuistossa, ok sillo ihan pienenä siellä käyminen sujui. Mutta, nykyään kun sen sinne vie se saa jonku ihme kohtauksen se alkaa juoksemaan täysiä mua ympäri ja murisee ja koittaa hyökätä päälle!! Ei voi todellakaan enään mennä sinne jos on muita koiria saati ihmisiä se siis saattaa ottaa jonku muun ihmisen uhrikseen... oon kokeillu kaikkea, ottanu herkkuja mukaan koittanut niillä kouluttaa, heittää tavaroita ja siitähän se vasta suuttuukin ensin on menossa noutamaan pallon sitten syöksyykin kohti mua. Yritän olla näyttämättä pelkoa ja huudan sille lopettamaan mutta sitten se meneeki siihen että saan puoltuntia koittaa sitä hullua ottaa kiinni... JA EI ENNENKUIN KUKAAN ALKAA INISEEN ETTÄ KOIRANI ON VAARALLINEN NIIN SE EI KOSKAAN KÄVIS KUITENKAAN KENENKÄÄN KIMPPUUN VAIKKA SAATTAA VAIKUTTAA SILTÄ SE ON MUUTEN MITÄ LEPPOSIN KAVERI! kysymys kuuluukin osaisko kukaan auttaa tän ongelman kaa, entä kannattasko hommaa sille kuonokoppa ja koittaa sen kanssa koirapuistoon?? Oisko hölmöä, pelkäisittekö jos menisitte koirapuistoo ja siellä on koira jolla kuonokoppa? Mulla alkaa loppuun toivo ton suhteen kun sitä ei voi juoksuttaa missään mutta rotujen puolesta se olis sille kannattavaa... jos lenkillä yrittää juosta se alkaa riehumaan sielläkin... ikääkin on 2v 6kk että ei enään mitään pentu pelleilyy oo.

18

1059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkimennee

      Niin siis tuli ristiriitaisesti tuo kimppuun käyminen. Se mitä meinasin tolla on että se juoksee kohti muristen mut aina juoksee silti ohi ja tulee välillä eteen hyppimään ja haukkumaan. Mutta ei sillee miten koira hyökkää jos se hyökkää. Jotain ylimenevää paimennusta? Rosvoja tuo joutais nappaamaan...

    • Järkimennee

      Ja unohdin sanoa että ei auta vaikka menee istumaan rauhassa penkille mitä siel koirapuistos on ku alkaa juoksemaan silti muristen ympäri D:

    • rusettirinta

      Juu ei se vihaisuuttaan murise, vaan se haastaa leikkiin. Sillä on ilo ylimmillään ja haluaa sinut mukaan. Tuohon voi kokeilla tiukkaa murahdusta ja EI, samalla jalalla maahan poljenta. Teillä pitäisi olla enemmän tottelevaisuusharjoituksia. Koirapuistoon en veisi ollenkaan, koska koira noudattaa siellä opittua tapaa riehuessaan. Kaikki keppi/pallo/nami jutut pois turhaan koiraa kiihdyttämästä ja suhdetta luomaan kunnioituksen kautta.

    • hullukoira

      Luovu sekopää koirasta. Vaikuttaa tosi ääliöltä.

    • munmun

      Paimenkoira paimentaa.. Kaikki reaktiot vahvistaa käytöstä, niin positiiviset kuin negatiiviset. Saalisaggrelta kuulostaa (pallon perässä juokseminenkin on saalisaggressiivisuutta, nyt tuo käytös vain suuntautuu sinuun). Ennakointia peliin, kun tilanne on jo päällä on aivan samantekevää mitä teet, todennäköisesti koira siitä palkkaantuu, saku ja mali on kovia koiria, jotka ei hätkähdä jalan polkemisesta tai ärinästä, luulavasti vain innostuvat.

      Paimenkoirille on hyvin tyypillistä alkaa näykkimään juoksevaa omistajaa, jokainen pentu on meillä samaa kokeillut, kun seuraamisessa on harjoiteltu vauhdinmuutoksia, juostessa näykkii ja hitaasti kulkiessa yrittää näykkiä, jotta saa lisää vauhtia, puhdasta paimennusta. Jokaisen kanssa toiminut pysähtyminen ja huomioimattomuus, treeni loppuu kuin seinään ja palkka jää saamatta. Keino toimii, kunhan se tehdään heti, kun tämäntyyppistä käytöstä ilmenee, jos koira on jo oppinut saamaan reaktion näykkimällä, se ei lopeta sitä samantien vaan yrittää kovempaa, eli puree kovempaa.

      Jos käytöstä ilmenee vain koirapuistossa, kannattaa miettiä, onko puistoilu koirankin mielestä hauskaa. Koirasi on sen ikäinen, että se alkaa pikkuhiljaa aikuistumaan, sekä saku että mali on tyypillisesti koiria, jotka ei enää aikuisena halua olla tekemisissä vieraiden koirien kanssa.

      Kierroksilla olevalle koiralle huonoin vaihtoehto on nostaa kierroksia, joten saalisleikit unohtaisin heti alkuun. Saalisleikissä hallinta on kaiken a ja o, tarkoittaa, että koira luopuu lelusta heti, kun se joko "kuolee" tai kun annat luopumisvihjeen, jos ei toimi, on kierrokset liian korkealla.

      Tottelevaisuuden vahvistamista, kaikki ruoka tulee koulutuksessa seuraavat päivät, kunnes koira on kuulolla. Rauhallista toimintaa, jälkeä, hajuerottelua, esineruutua jne. Kun koira alkaa riehumaan, koira puuhun kiinni ja poistut paikalta tai astut hihnan päälle niin, että koira ei pääse hyppäämään päällesi eikä pysty tekemään valehyökkäyksiä. Täydellinen huomioimattomuus perseilyyn, kaikki ärähdykset ja liike on koiralle palkintoja, saalis tottelee kiltisti koiran käskyjä..

    • eipuistoon

      Paimenelle PÄÄ kopalle tekemistä mm. nosework,dobo ja keila/pallopaimennus. Meillä auttoi tuohon paimennukseen ajatuksen katkaisu naksutimen äänellä (note: tähän pitää ehdollistaa ensin intensiivisesti alkuun ruoka-aikaan kupilla sitten aina jättäen aterian kaksi väliin sisä/ulkotiloissa jotta herää kuullessaan naksu maksu äänen)

    • koulutakuuliaiseksi

      Koirasi on nuori ja energinen.Kun sen päästät vapaaksi, se haastaa sinut, komentelee ohi juosten jne.Vaarallinen se tuskin on, huonosti koulutettu/kouluttamaton luultavasti kyllä.Sinuna panostaisin sen koulutukseen, perustottelevaisuuskoulutusta.Mieluiten ryhmässä, ja kerro ohjaajalle ongelmistanne.Kyllä siitä hyvä tulee kun vaan koulutat sitä.Tuo että jos väistät kun se tulee kohti, tai komentaa sinua muristen , niin se kertoo vaan siitä,ettei koira pidä sinua johtajanaan.Vaan komentaa alammaisenaan, sekin tulee johdonmukaisella, mutta lempeällä kouluttamisella kuntoon.Kouluttamalla saat siitä mainion koiran.

    • hhiihi

      Kouluttaa tietenkin pitää,mutta uusimmalla tiedolla eikä kumotulla laumateorialla.

    • 13619

      On se muuten vielä pentupelleilyä. Koira on aikuinen vasta kolmevuotiaana. Saatat vielä yllättyä miten kiltti ja hyväkäytöksinen siitä muodostuu muutaman kuukauden kuluttua. Kunhan jaksat jatkaa sen koulimista edelleen.
      Oletko kokeillut sen väsyttämistä ennen puistoon menoa? Kymmenen kilsan fillarilenkki sen kanssa ja sitten suoraan puistoon voisi olla oikea ratkaisu tähän ongelmaan.

    • Gilaa

      "yritän olla näyttämättä pelkoa" -tässä ongelman ydin. Se ei onnistu, koira lukee pelon kehonkielestäsi helposti. Jos omistaja pelkää omaa koiraansa, on tilanne huono. Se ei kunnioita sinua eikä tottele sinua. Voi ruveta puremaankin. Yleensä tulee omistajalle yllätyksenä.
      Koirasi tuntuu vielä olevan leikkisä nuori, joten koulutusta nyt tehostetusti. Koiran hallintaan kyllä hakisin osaavampaa apua. Jos on keinoja käsitellä tilanteita, ei ala pelottamaan. Peli ei vielä ole menetetty mutta nyt pitää alkaa tekemään asioita toisin.

    • Siinä kohtaa olet jo hävinnyt, jos pelkäät koiraasi. Ei auta olla olevinaan, ettei pelkää, koska koiran nenä on herkkä ja se lukee sinua kuin avointa kirjaa. Ei todellakaan auta esittäminen sen kanssa. Pelkkä hien hajusi, sydämesi pamppailu ja stressihormonit kehossasi saa koiran tajuamaan missä mennään.

      Ei missään nimessä nyt puistoilua teille, vaan todellista "komennon" ottamista. Ei tarkoita mitään väkivaltaista, vaan sitä, että koiralle oikeasti vain tehdään selväksi mitä sopii tehdä ja mitä ei. Sinä siis päätät, ei koira. Nyt se ei selvästi kunnioita sinua.
      Kun koira alkaa niinsanotusti "perseilemään", eli se tekee asioita joita se ei saisi (eikä usko ekaa käskyäsi lopettaa), niin huutaminen ei ole se ratkaisu. Koiralla ei ole huono kuulo, se ei vaan kunnioita käskyäsi.
      Tässä kohtaa (riippuen missä olette ja mitä teette) koira joko hihnaan kiinni ja tarvittaessa vaikka tolppaan kiinni rauhoittumaan tai toiseen huoneeseen rauhoittumaan. Pois ei pääse ennekuin rauhoittuu ja on hiljaa. Ajan kanssa oppii, että tietystä käytöksestä tulee seuraamuksia.

      Jos pelkoa puremisesta, niin kuonokoppa päähän, koska et saa _missään tilanteessa_ pelätä koiraa. Jos se pelon voittaminen ja rentous vaatii kopan niin olkoot niin. Koppa ei vahingoita koiraa, mutta poistaa ihmisen stressiä ja pelkoa, sekä tietysti vammat jäävät tulematta.
      Huutamaan en suosittele, koska monet koirat kiihtyvät tästä, eivätkä todellakaan lopeta sitä mitä olivatkaan tekemässä.
      Painimaan en myöskään lähtisi kuin äärimmäisessä tilanteessa, eli siinä kohtaa jos koira puree sinua tai jotakuta muuta, mutta siinäkin tilanteessa täytyy tietää mitä tekee ja viedä juttu sitten loppuun asti (ts. koira luovuttaa ja sinä voitat).

      Toinen juttu on se, ettei koira selvästi saa tarpeeksi TÖITÄ.
      Koirassasi on rotuja, jotka on jalostettu TYÖkäyttöön (bordercollie on työnarkomaanina tunnettu ja malinois ja seefferi todellisia rautaisia työkoiria), eli niitä ei väsytellä jollain kiihdyttävällä puistoilulla, vaan pääkopan harjoitteilla ja sopivalla liikunnalla.
      Koirapuistoilu kiihdyttää kiihtynyttä koiraa entisestään, eikä se tarjoa mitään haasteita aivoille. Se siis väsyttää vain hyvin hetkellisesti ja vain fyysisesti. Koira siis sekoaa edellen tekemättömyyteensä ja alkaa esim. paimentamaan autoja, ihmisiä, pyöriä jne. Tässä tapauksessa omistajaansa.
      Tämä kaikki johtuu siis vain siitä, että koira sekoaa toimettomuuteensa, eikä sitä lisäksi kiinnosta totella sinua, koska se saa itselleen sen kaipaamaa tekemistä tällä tavalla - onhan sille luontaista paimentaa!

      Koiralle nose workia, jäsenneltyä lenkkeilyä (eli koira kulkee nätisti vierellä, eikä mene minnekkään asioille ilman lupaasi), etsimistä, repunkantamista, haistelua metsässä, tokoa jne rauhoittavaa.
      Googlaa aiheet, josset tiedä mitä ne ovat. Mene johonkin osaavalle kurssille jos tarvitsee. Ala tosissasi nyt tekemään sen kanssa, koska yksikään noista roduista ei ole mikään sohvaperunarotu.

      Pyörällä voitte mennä jos se onnistuu ja koira pysyy komennossasi koko ajan, eli ei mene mihin sattuu, vaan kauniisti kuuntelee kokoajan ohjeistusta (mihin suuntaan käännytään/jos tarvitsee hidastaa, ei hypi toisia koiria/ihmisiä kohti jne) ja löytyy asialliset varusteet.
      Tarvittaessa kontrollointiin reaktiovaljaat/kuonopanta, ettet ole pöpelikössä pyörä solmussa. Itsellesi vähintään kypärä päähän.

      Koiran reppuja saa netistä/eläinkaupasta ostettua, se rauhoittaa koiraa huomattavasti! Suosittelen sitä kaikille! Antaa koiran pääkopallekin tekemistä, kun keskittyy niinsanottuun työhönsä. Väsyttää ihan erilailla kuin pelkkä kävely.
      Oikeastaan melkeen kaikki ehdottomani harrastukset ovat myöskin ilmaisia tai puoli-ilmaisia, eli se ei estä teitä. Jokaista kun voi harrastaa kotona tai luonnossa.
      Jos rahaa löytyy vajaa satanen, niin taakanveto on myös hieno laji, joka väsyttää todella tehokkaasti ja on halpa laji oikeiden valjaiden hankkimisen jälkeen. Valjaat saat tilaamalla vaikkapa JumJum'silta. Siihen siis tarvitaan aivan erityiset taakanvetovaljaat, ettet riko koiraa. Sen jälkeen koira voi vetää taakkana esim vanhoja renkaita, ketjuja jne.

      Toivottavasti tästä oli apua. Annathan kuulua itsestäsi vielä! :)

    • hepsheijaa

      Muutoin hyviä pointteja ainoa mistä muistuttaisin on koiran "suunnitelmallisuus". Koira ei omaa ihmisen kykyä suunnitella salakavalia juonia ajatuksen tasolla sillä on tutkitusti 2-vuotiaan ihmislapsen tasoa. Koira kyllä reagoi ihmisen tunnetiloihin ja eleisiin,kipuun,stressiin sekä nälkään. Elää hetkessä yksinkertaisesti

      Kokemusta löytyy tsekkilinjaisesta sakusta ja molossi x paimenen laittamisesta nykytiedon avulla. Saku oli vieläpä saanut handleri aggression takia lähtöpassit kouluttajan luota ja Suomessa saatiin ratkaisu Bat&naksulla. Kokemusta entisellä kouluttajalla oli 30 vuoden ajalta laumateoriaan pohjautuen samoin tuloksia pk-lajeista. Näin loppuun lisäten kun kuitenkin sanotaan ettei toimi vaatiiviin rotuihin :D

    • rohkeestikouluttamaan

      Jos koira hyökkii omistajansa päälle, uhitellen.Se kertoo siitä, ettei se kunnioita omistajaansa, ja vapaana ollessaan siihen hyökkäilyyn rohkenee.Minä nappaisin kiinni pannasta, ja pitäisin hetken paikoillaan jotta rauhoittuu, sekä ohjaisin koiran tekemään jotain muuta.Siihen käyttäisin vaikka sisällä etukäteen opetettua, esim, istu käskyä, ja herkulla palkkaaminen.Kouluttaahan niitä koiria täytyy, muuten elävät kuin pellossa .Pelätä ja väistellä ei omistaja kohti hyökkivää koiraansa saa, vaikka koira olisi miten iso....kannattaa se miettiä jo otto hetkellä valmiiksi, ettei ota niin suureksi kasvavaa ja hurjaa koiraa, jotta itseäkin hirvittää XD

    • huhheijaa

      No johan mentiin tasossa alas jo nyt :D stressitasoja nostamalla ne oppiikin nopeasti! Jenkeissä on havaittu vaarallisten koirien saavan enemmän virtaa paineesta,kivusta ja/tai impulssipannasta. Ne jotka on ok ovat napsahtaneet paineen alla koska itse ongelmaa ei ole hoidettu vaan laastaroitu.
      Jokainen tietenkin itse valitsee tapansa kouluttaa.

      • Kuka kehoitti omistajaa käyttämään kipua, painetta tai impulssipantaa? Minulle ei ainakaan sellaisia kommentteja tullut missään vastaan.
        Kehoitettiin alkaa harrastamaan ja rauhoittamaan koiraa, ei antamaan sähköshokkeja.


    • pikkukoira

      Olisit ap iloinen kun olet tuollaisen menopelin saanut. Monella löntystelijällä ei löydy draivia mihinkään vaikka omistaja haluaisi. Ei kannata masentua, jos pikkukoirien omistajat yrittävät päteä. Heillä tuskin on kokemusta "oikeista" koirista. Perus hihnahommelit kondikseen ja hiot koirasi hallintaan. Hyvät neuvot on ketjussa jaettu.

    • Tutun kuuloista,mulla samat rajut leikit aina omassa isossa aitauksessa.Ei mitään asiaa yleisille leikipaikoille. Kaksi rotuinen vartiontiin ja suojeluun opetettu ja on taluttimessa ihan eri koira,ajaa kissat pois jos niitä lellii ja tuo oman päänsä syliin.Pikkuhiljaa kaverin kanssa vaikka lelun viskontaa,uintia ym, mikä väsyttää niin sitten sinne kiini ollessa toisten sekaan niin vartin päästä jo meillä ainakin voi laskea irti.Oletko ikinä nähnyt kun maatilalla keväällä lasketaan elukat ulos niitylle? Ei sinnekkään ole menemistä sekaan,samaa vapauden hulluus kaikilla ensi alkuun.

      • commentoin

        "...ajaa kissat pois jos niitä lellii ja tuo oman päänsä syliin" EI NÄIN! Jos annat koirasi määräillä, saatko kissaa paijata, asetat kissat hengenvaaraan. Koiralta ei saa hyväksyä mustasukkaista käytöstä että se punkee väliin jos annat huomiota jollekulle toiselle. Silloin koira pitää ajaa pois, muutoin omistushaluinen käytös lisääntyy ja pahenee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe