Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MARSUN ASTUTUS

marsullepoikasia

Heippa!

Olemme suunnitelleet että teettäisimme marsuillemme poikasia. Mahdolliset poikaset jäisivät meille itsellemme.

Olen suunnitellut parittaa 1v uroksen (paino 840g) sekä 8kk ikäisen (n 900g) painavan naaraan.

Ollaan varauduttu etukäteen mahdollisiin komplikaatioihin, sekä ell kustannuksiin. Ainoa miete tässä on se, kuulostaako tuo pari noilla tiedoilla ok:lta? Ettei emolla ole liikaa painoa? Liian vanha emo ei ainakaan ole.

Ja viimeisenä pyytäisin asiallista kommentointia!

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marsumuikkunen

      Emoehdokas kuulostaa kyllä niin pullukalta, etten missään nimessä lähtisi leikkimään sen hengellä. Noin hyvin kehittynyt naaras olisi pitänyt astuttaa jo aikaisemmin. Itselläni kaikkein nuorimmat astutettavat ovat olleet vain vähän yli 5kk ikäisiä, sillä tuollaisia jölliköitä ei kerta kaikkiaan uskalla enää myöhemmin astuttaa.

      Noin yhdessä tiineydessä/synnytyksessä on marsuilla komplikaatioita, joten marsuilla niitä esiintyy kaikista lemmikkieläimistä selvästi eniten. Pitäisin siis suosiolla lemmikit lemmikkeinä ja jättäisin kasvattamisen niille, jotka sen todella hallitsevat. Tuollaisen jöllikän astuttaminen on kyllä potentiaalisesti niin vaarallista naaraalle, että jättäisin kaivelematta verta nenästä.

      • marsumuikkunen

        Piti kirjoittamani, että noin yhdessä viidestä...


      • aloittajaap

        Kiitos kommentistasi. Itse olen kasvattajien nettisivuilta lukenut että naaraan paras astutusikä olisi 7-8kk ja sopiva paino 700-900g.


      • marsumuikkunen
        aloittajaap kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi. Itse olen kasvattajien nettisivuilta lukenut että naaraan paras astutusikä olisi 7-8kk ja sopiva paino 700-900g.

        900g on suurimmalle osalle naaraista todella pahasti yläkanttiin, varsinkin jos se jo 8kk ikäisenä on sen kokoinen. Ota huomioon, että sillä on tiineysaikana vielä 2kk aikaa kerätä läskiä vyötärölle.

        Teet tietenkin omalla marsullasi mitä haluat, mutta kysyit mielipiteitä, ja omani on se, ettei tuossa tapauksessa riskin otto yksinkertaisesti kannata. Jos minun pitäisi arvuutella useiden vuosien kasvatuskokemuksella potentiaalisia ongelmatapauksia, niin arvaus osuisi kyllä 8kk ikäiseen ja lähes kilon painoiseen naaraaseen. Mitään tarkkaa ikää ja painoa ei koskaan voi naaraille antaa, ainoastaan keskiarvoja. Siksi noita arvioita sopivasta iästä/koosta ei pidä lukea kuin raamattua, vaan arvioida sen oman naaraan tapauskohtainen kehitystaso. Minä väitän, että sen passelein astutusajankohta on jo menneen talven lumia.


    • antiolla

      Jos pitää edes kysyä, niin silloin ei teetätetä marsun poikasia. Niitä on ihan tarpeeksi muutenkin, joten tarjotkaa koti kodittomalle ja pitäkää vaan huolta olemassa olevista leikkimättä niillä.

      • aloittajaap

        Kiitos kommentistasi, mutta selventäisin nyt kuitenkin muutamia asioita. Emme ensinnäkään 'leiki' kenenkään hengellä, sillä mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut. Toisekseen, olisiko parempi ensin mennä tekemään jotain ja kysyä jälkikäteen? Ja viimeiseksi, kyllä, huolehdimme lemmikeistämme hyvin. Hyvää illanjatkoa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe