Kysy ruokinnasta

kysyruokinnasta

Antakaa palaa. Vastailen parhaani mukaan!

41

2013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4858585

      Voiko koiralle antaa nappulan lisäksi luita joka päivä?

      • Aitoja raakaluita vai kypsytettyjä? Luissa on aina suolitukosriskinsä, joten rajoittaisin luunsaannin max yhteen kertaan viikossa.


      • minullasopiinäin
        kysyruokinnasta kirjoitti:

        Aitoja raakaluita vai kypsytettyjä? Luissa on aina suolitukosriskinsä, joten rajoittaisin luunsaannin max yhteen kertaan viikossa.

        Minä olen kahdeksan vuotta syttänyt koiralle niin, et kokoajan nappulaa tarjolla.Ja joka päivä rustoluu/kanankoipiyms raakalihaa jossa kasviksia.Maha toiminut aina hyvin, eikä muitakaan ongelmia ollut.El kehunut koiran kuntoa hyväski, hampaita hammaskivettömiksi.Kavereilla monilla sama tapa.


    • 8040

      Mikä on koulutuksesi?

      • Täysin muulle alalle kuin koirien ruokintaan. Oman sairaan koiran kautta on kuitenkin tullut opiskeltua ja luettua vähän sun toista.


    • Roiskija

      Tarviiko D-vitamiinin tai omegarasvahappojen liika-annostelua varoa? Koira syö n. 50-50 nappulaa ja lähinnä eri lihoja. Nyt ostin purkin lohiöljyä, purkin kyljessä taulukko jonka mukaan tolle pienelle koiralle tulis 1-2 pumppupullon painallusta päivässä. Pitäiskö mun laskea minkä verran se suunnilleen saa noita aineita muusta ruuasta ja paljonko siinä yhessä painalluksessa on jne, vai voinko vaan roiskia sinnepäin?

      Onko ylipäätään muita vitamiineja/hiveniä/tms joita pitää erityisesti "varoa", paitsi A-vitamiini?

      • Roiskija

        Ja sama kirjoittaja jatkaa, onko normaalia että kun siirryin pelkästä nappulasta tohon äsken kuvailemaani 50/50 ruokintaan, koiran jätökset on paljon suurempia? Olin kuvitellu että kävisi toisin päin. Lihat on pääasiassa niitä koirille myytäviä pakastepyöryköitä, esim viimesimmät ollu Oscar naudanlihapulla, Mush jauhettu lohi, joku kalkkunakuutio en muista merkkiä, yms. Ja usein raakaa kananmunaa. Nappula on Hauhauta.

        Ja mitkä on edullisimpia merkkejä noista pyörykkä/kuutio mallisista lihoista?

        Puuttuuko ruokinnastani jotain oleellista, lisät on sinnki ja toi lohiöljy tällä hetkellä, naudan rustoluita järsii n. kerran viikkoon, vähän piimää myös olen laittanu ruokaan kalsiumin takia, riittääkö tämä?


      • D-vitamiinissa piilee myös yliannostuksen myrkytysvaara, mutta antamalla 0,7 ug/kg et saa yliannosteltua vitamiinia. Omega-6 tiedetään olevan tulehduksia edistäviä vaikutuksia kun taas omega-3 hillitsee niitä. Liiallinen rasvan määrä ruokavaliossa saattaa myös närästää. Joten: riippuen syöttämästään rasvasta/öljystä ja niiden sisältämästä omegasuhteista. Ja voit roiskia vähän sinnepäin.

        Vitamiineista lyhyesti: lähes kaikella on ylärajansa :D osa poistuu pissan mukana, osa jää elimistöön.

        Löysyys voi johtua mm. joko liian suuresta lihan osasta (liikaa kosteutta) tai esim syöttämäsi lihan laadusta. Oscarin lihat tai Mushin kala ei ole laadukasta. Kokeile antamalla pienempi määrä laadukaampaa lihaa ja katso muuttuuko mikään.

        Edullisimpiin lukeutuu varmaan Mushin normipullat. En osaa sanoa, kun en niitä syötä. Halvemmalla pääset kun ostat könttilihaa.

        Jos rasvan määrä lisääntyy ruuassa, voi olla hyvä tsekata E-vitamiinin saanti. Lisäksi jodia voisi nakata kuppiin (esim. Merilevä). Jos annoksesta vähintään 50% on nappulaa, ei yleensä kalsiumlisää tarvita. Laske nappulasta saamasi kalsiumit ja täytä vaje vaikka kalsiumvalmisteella. Piimä ei ole hyvä kalsiumin lähde koiralle.

        Avittiko ees pikkasen? :D


      • 34567898765

        saako koira rustoista ja luista kalsiumia?


      • 34567898765 kirjoitti:

        saako koira rustoista ja luista kalsiumia?

        Luista kyllä, rustoista tosi vähän jos ollenkaan. Luuta riittää 1g kiloa kohden kalsiumin tarpeen täyttämiseen.


    • wermiselli

      Täysravinto ja lisäoljy. OK vai ei OK??

      • Jos kyseinen öljy ei närästä eikä lihota niin on ok. Etenkin talvikautena äärettömän hyvä lisä. Lohiöljyä suosittelen lämpimästi.


      • segergaerger

        Lisäisin tähän, että jos täysravinnolla tarkoitat nappulaa, niin varmaankin vaatii sinkki ja D-vitamiinilisän.
        Jos taas raakaa johon lisät laitettu valmiiksi, niin pitää siitäkin laskeskella kaikki mikä jää vajaaksi, koska vaikka täysravintona myydään, niin usein jää joku vajaaksi silti.


      • segergaerger kirjoitti:

        Lisäisin tähän, että jos täysravinnolla tarkoitat nappulaa, niin varmaankin vaatii sinkki ja D-vitamiinilisän.
        Jos taas raakaa johon lisät laitettu valmiiksi, niin pitää siitäkin laskeskella kaikki mikä jää vajaaksi, koska vaikka täysravintona myydään, niin usein jää joku vajaaksi silti.

        Maukkaan täysraakaravinnot ovat ainoita täysravintoja, joihin ei tarvitse lisätä yleensä kuin sinkki ja D :) Mushin Vaisto-pullia en edes täysravinnnoksi edes kutsuisi :P


      • siilimuori4
        kysyruokinnasta kirjoitti:

        Maukkaan täysraakaravinnot ovat ainoita täysravintoja, joihin ei tarvitse lisätä yleensä kuin sinkki ja D :) Mushin Vaisto-pullia en edes täysravinnnoksi edes kutsuisi :P

        Pentuni saa Maukas Intoa päivässä 40g, kyseessä kääpiökoira 9vk. Lisäksi kolmesti päivässä napuja. Haluan jatkossa antaa koiralleni napujen lisäksi raakaruokaa. Kun koiran ateriakerrat vähenevät kolmeen ja sitten kahteen, miten annostelen raakaruoan ja nappulat niin että kokonaisuus on täysipainoinen koiran kehitystä ajatellen? Katson valitsemieni nappuloiden ja raakaruoan koostumuksen ja vertaan niitä suosituksiin vai? Ja missäs niitä suosituksia on :)?Taitaa olla koiran ruokinnan suhteen erilaisia koulukuntia


    • PerskelesSoikoon

      Millaista ruokaa aikuiselle koiralle(labradorinnoutaja) voi kokkailla kotona? Entä pennulle?

      • En usko koiralle "kokkaamiseen", vaan normaaliin ruokintaan. Jos jotakin koiralle haluat antaa ruoan lisänä, anna lihaa.

        Mikäli haluat tehdä kotona nameja, osta esimerkiksi porsaan tai kanan sydäntä. Sen voi keittää (pehmeitä nameja, parhaiten sopivat treeneihin) tai kuivaa uunissa matalalla lämmöllä koviksi nameiksi.


      • "Normaali ruokinta". Itse en näe taasen mitään normaalia teollisessa safkassa... Eipä siinä paljoa ole jäljellä mitään alkuperäistä, edes siitä verraten, kun koira on sudesta koiraksi muokattu...


      • molossi kirjoitti:

        "Normaali ruokinta". Itse en näe taasen mitään normaalia teollisessa safkassa... Eipä siinä paljoa ole jäljellä mitään alkuperäistä, edes siitä verraten, kun koira on sudesta koiraksi muokattu...

        Kuten varmaan hyvin itsekin tiedät, ei kaikki voi ruokkia koiraansa raa'alla. Ei ole ensimmäinen eikä toinenkaan kerta kun törmään koiriin jotka voivat paremmin nappulalla (50/50 pääasiassa) kuin raa'alla - vaikka raakaruokinta olisi koostettu oikein. Lisäksi erilaiset elämäntilanteet eivät aina anna raakaruokinnalle myöten, joten en arvostele ihmisten valintaa syöttää nappulaa.


      • Itse en komentoinutkaan sitä millä kukin ruokkii. Kommentoin tuohon "normaaliin ruokintaan". Toki käsitteellistä tämäkin, mitä kukakin pitää normaalina.
        Kokkaamisesta sen verran, että riippuu mitä silläkin tarkoittaa. Toiset puhuu aidasta ja toiset aidanseipäästä siinäkin. Esim. kotiruoka on jonkin sortin kokkaamista, mutta ihan eri asia kuin raaka ruokinta.
        Itse en ota tuohon kantaa "ei ole ensimmäinen...", kun oma ruokintatapa on kotiruoka. Ja kotiruokaan teen vaan myös ruokinta-ohjeita. Siitä sen verran, että en tiedä yhtään, joka voisi sillä huonommin kuin teollisella. Tuo nyt ohimennen, aihetta sivuten.

        En myöskään arvostele kenenkään tapaa ruokkia. jokainen ruokkii, millä ruokkii.
        Se sitten, mikä on mielestäni paras tapa, onkin sitten oma juttunsa :D


    • tuikkumuiku

      Kuinka paljon tiine koira tarvitsee proteiinia?

      • Tähän en itseasiassa osaa vastata. Aikuisen koiran proteiinin tarve on vähintään 5 g/MEkg vuorokaudessa, mutta kantavan nartun kanssa kysyisin pikemminkin kysymyksen "mitä kaikkea ruokinnassa pitää muuttaa tiineyden aikana".


      • 8016

        Eli kaikilla roduilla, kaikenikäisillä ja kaiken tason aktiivisuuden omaavilla koirilla kaikki tarpeet on samat?


      • 1380

        Ja proteiinin lähteestä viis?


      • 8016 kirjoitti:

        Eli kaikilla roduilla, kaikenikäisillä ja kaiken tason aktiivisuuden omaavilla koirilla kaikki tarpeet on samat?

        Rotujen välissä ei proteiinin tarve muutu. Greyhoundeilla on saattanut olla omia suosituksia perustuen kilpakäyttöön, mutta muuten roduilla on samanlainen proteiinintarve. Pennuille määrä on tietysti eri. Aktiiviselle koiralle lisäisin ruokamäärää ja etenkin rasvaa.

        Proteiinin tulisi tottakai tulla laadukkaasta lihasta.


    • uuirtuir

      Paljonko spermassa on proteiinia? Eikö ihmisten kannattaisi terveyssyistä niellä mahdollisimman paljon spermaa?

      • Eräs nimeltämainitsematon foorumi väittää spermassa olevan 150mg foorumia. Tee ihmiskoe ja kokeile vaikkapa kuukausi :)


      • uuirtuir
        kysyruokinnasta kirjoitti:

        Eräs nimeltämainitsematon foorumi väittää spermassa olevan 150mg foorumia. Tee ihmiskoe ja kokeile vaikkapa kuukausi :)

        Kiitos itseä ei niin kiinnosta. 150mg foorumia on eksoottinen määrä :D


      • Jahas kirjoittelen näemmä jo mitä sattuu :D


      • uuirtuir
        kysyruokinnasta kirjoitti:

        Jahas kirjoittelen näemmä jo mitä sattuu :D

        Et suinkaan :D Missä määrässä spermaa tuo 150mg on?


    • arsenikkitappaahitaasti

      Miksi riisiä on rajoitettu lapsilla mutta ei koirilla?

      • Tuohon en osaa vastata. Nappula on sidottava jollakin ja riisi on perunaa/bataattia halvempaa ja helpommin saatavilla - liekö siinä syy.


      • 7013

        Se ei todellakaan ole syy. Kannattaa ottaa ihan perusasioista selvää.


      • Jos koet tietäväsi asiasta enemmän, ole hyvä ja kerro.


      • silentdeath

      • silenthil

        Siis jos tilanne on tämä ihmistenruuassa niin,mikähän mahtaa olla koirannappuloissa?


    • Iines156

      Hyvä homma, että joku vastaa ruokailutottumuksiin. Eli meillä on koiruli, joka haluaa tappaa lintuja. On siis lintukoiruli. Sen pakki on kuralla aika usein. Ehkä noin joka viides päivä ripuloi. Ja on semmonen ettei pääse tappamaan niitä lintuja kuin isän kanssa 2 kertaa vuodessa. Ei aina silloinkaan jos iskällä on putki päällä ja piiput sojottaa väärään suuntaan. Koiru saa ravinnokseen ruokaa ja papanoita. Ei mitään jahtivahteja, jotka on aivan kauheita. Luin lehdestä, että lintukoiruille kannattaa antaa lintujen suolitavarat ja koko hanuriosast0 on ok sen tiimolta. Ja kanalinnuthan syäö pikkukiviä. Kun tuo iskä ei vielä tälle syksylle päässyt sinne sisuksien syöttöhommiin niin oisiko paikallaan lisätä ruoan sekaan esim. puoli teelusikallista soraa? Kiinteytyykö pakki sillä tavalla? Miten sementti? Tai tattaripuuro?

      • yreyeryery

        Millainen kuvottava omaan napaansa tuijottava naivisti-narsistinen tyhjäpää sanoo "koiruli."


      • tt546346

        Aloittajan puolesta vastaisin, että sementti on ok


    • ihanhuulipyöreänä

      Koirakuume on iskenyt, mutta kun olen selaillut näitä ruokintajuttuja, niin alkoi kuume laantumaan.
      Kauan sitten koirani eli onnellisen elämän vain syömällä kotiruokaa. Onko nyt niin, että koirille saa antaa vain juuri tarkoitukseen sopivia nappuloita, koiranmakkaraa tai erilaisia purkkiruokia, muutoin ruokinta menee väärin? Miksei tuo 13-vuotiaaksi elänyt koirani kuollut jo aiemmin, vaikka söi koko ikänsä suklaata ja jäätelöä tai sai palasen leipomastani korvapuustista? Onko ko. tuotteiden valmistusprosessit muuttuneet niin paljon vuosien saatossa vai mikä tuon aiheuttaa?

    • samajakapuolella

      13 vuotta sitten oli rehellisempi yrittäjä ja firmat ei ollu niin tulosvastuullisia=laatu laskee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe