Aihe

Koira söi kananluita

Apua

Koirani söi alkuillasta useita kypsiä kananluita.koira pieni,noin 10kg.mitä teen?

48

13723

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Koiris

   Söikö se pelkkiä luita vai kananpaloja joissa oli luut mukana, esim. broilerin koipea tai siipipaloja.
   Sitten vielä minkä rotuinen koirasi on ja ikäinen?

   • apua

    koira on pieni sekarotuinen uros koira ja luut olivat siipien luita joissa rustoa jäljellä vähän.vaikuttanut tähän asti ihan normaalilta


   • apua

    ....


   • Koiris
    apua kirjoitti:

    ....

    On kuitenkin mahdollista tulla jotain. Toisinaan menee parikin päivää. Seuraile nyt ensin ja jos syö ja juo normaalisti pari seuraavaa päivää eikä vaikuta erikoisen vaisulta eikä ulosteessa tule verta ja ulostaa normaalisti niin vaara ohi. Tuo parafiini on hyvä konti ja toinen eläinlääkärin neuvoma on puoli desiä rypsiöljyä. se kylläkin vie jonkinverran ruokahalua. Jos ne luut olisi olleet lihoineen niin tuskin olisi mitään vaaraa.
    Ne voivat myös tukkia suolistoa jolloin ei ulostetta tule. Koira muuttuu vaisuksi ja verta tulee peräsuolesta (ei aina).
    Lenkittäkää sitä vähintäin normaalisti mieluimmin vähän enemmän.
    Oma koira teki aikoinaan saman tempun ja näillä ohjeilla selvittiin.


  • koirienystävä

   ei ainakaan kannata oksettaa. katsele huomiseen ja jos menee huonompaan kuntoon niin mene päivystävälle. huomenna eläinlääkäriin.
   niin minä kai tekisin.

  • shaure

   Meillä ainakin on neuvottu antamaan tankoparsaa, kun on koira syönyt esim. lasinsirpaleita. Tankoparsa sitoo teräviä "osia", jottei repisi suolta...muuta en osaa sanoa...

  • Chihunen

   Oma koirani (2v chihuahua, 2,5kg) kaivoi tuossa jokunen kuukausi sitten roskiksesta kaksi kanankoipea ja söi ne luineen. Soittelin siinä sitten itku silmässä päivystävälle eläinlääkärille. Hän neuvoi antamaan ruokalusikallisen parafiiniöljyä. Sanoi että niin kauan kun koira ei kipuile niin kaikki on ok. Luut pehmenee kuulemma loppujen lopuksi nopeasti. Jos koirasi vaikuttaa siis "kivuttomalta" ni ei mitään hätää..

   • apua

    Kiitos hyvistä neuvoista.Koira on ainakin tähän mennessä vaikuttanut ihan normaalilta mutta on hyvä tietää että mitä pitää tehdä jos ilmenee jotain...


   • Anonyymi

    Mitä teen kun mun koira just soi kananluun?


  • kana

   Kananluut eivät ole vaarallisia tuoreena. Syöväthän metsän eläimetkin lintuja ja eivät tule niistä moksiskaan. Eli, koira saa syödä kanan-/linnunluita tuoreeltaan, mutta keitettynä ne ovat vaarallisia. Tämä on tutkittu juttu mm. BARF-ruokavalion yhteydessä.

   Toivottavasti koirasi selvisi ongelmitta!

  • Koiris

   Kerrotko meille miten kävi. Tuliko ongelmia? Siitä tiedosta voisi olla apua myöhemmin jollekkin. Jos jouduit viemään lääkäriin niin miten käski hoitaa?

   • apua

    Kiitos oikein paljon vastauksista jotka kevensi paniikkia.Eli koirani söi kypsiä kananluita.(siipiä)noin 10.tarkkailin siinä muutaman päivän valmiina toimimaan jos jotain sattuisi tapahtumaan mutta mitään ei ole tullut.iloinen terve koira edelleen. ulosti,söi ja joi normaalisti.=)


   • Help!!!!
    apua kirjoitti:

    Kiitos oikein paljon vastauksista jotka kevensi paniikkia.Eli koirani söi kypsiä kananluita.(siipiä)noin 10.tarkkailin siinä muutaman päivän valmiina toimimaan jos jotain sattuisi tapahtumaan mutta mitään ei ole tullut.iloinen terve koira edelleen. ulosti,söi ja joi normaalisti.=)

    koirani söi yhden tulisenkanansiiven kypsennettiin uunissa onko se vaarallista? koira on iso puolivuotias bassethound.


  • ~DREV~

   Täällä samanlainen ongelma, noin 10 kuukautta vanha staffityttö söi pari uunissa paistetun kanankoiven luut, hieman oli lihaa mukana. Nyt se on ihan normaalisti, mutta jos tulee vielä jotain niin...?

  • Agfhaa

   Jos koira on syönyt broilerin luita, ei ole syytä huoleen. Ne ovat sellaista höttöä. Broilerit tehokasvatetaan, ja ne ovat niin nuoriakin, ettei luut ole kerinneet kovettua. Itse syötän huoletta koiralleni niin raakoja kuin kypsiä broilereita ihan kaikkineen. Mutta KANA, se muutaman vuoden vanha munimiskone, se on kovaluinen ja vaaraksi koiralle. Kuten muidenkin lintujen luut.

  • hnt6

   Jos huolettaa ja haluaa luut nopeasti ulos,tehokeino on: Parafiiniöljy ja tankoparsa.
   Parafiiniöljy juoksuttaa tavaraa ulos suolesta (jos antaa reilummin,kannattaa kääriä matot,tulee joskus nimittäin kun "tykin suusta").
   Tankoparsa taasen kiertyy suolessa kaiken ympärille (tässä tapauksessa sen luun) ja kietoutuessaan luun ympärille estää luissa olevia teräviä kulmia rikkomasta suolen seinämää..

  • kotkotin!

   Ei kannata jättää koiraa ilman valvontaa.
   Luultavasti oksentaa osan, ja kun näin käy on hyvä olla siinä vieressä ottamassa luut heti pois ettei syö niitä uudestaan.
   Osa luista tulee luonnollista tietä ulos.
   Onko sinulla tietoa montako luuta koirasi söi, pureskeliko ne rikki, vai hotkaisiko kokonaisina?
   Jos pureskeli rikki, voi olla erittäin suuri vaaratilanne, ja olisi syytä painua lääkäriin.
   Jos hotkaisi kokonaisena ja tiedät varmaksi montako, niin odottaminen on nyt se ensiapu.
   Kokanaiset luut eivät ehdi sulaa koiran lyhyessä suolessa, eli tulevat varmastikkin ulos jo 1-2 päivän aikana, mutta sinuna veisin koiran kuitenkin varmuudeksi lääkäriin, röntgenillä näkevät varmaksi mikä on pikkuisen masussa tilanne.

  • APUA!

   Koira söi keitetty kananluuta ja järsi sitä puolix ja yritin antaa parsaa, mur ei halunnut syödä, mitä teen ?!?

   • ..

    Ja se on chihuahua 2,5kg uros..


   • koiruudet

    Meilla keskikoinen koira veti pöydältä uunissa paistettuja nuijia ja siipiä pellillisen lattialle ja hotki suurimman osan. Ei tullut mitään ongelmia. Mutta annan vain raakana.


  • petokoira09

   ome koirani on opetettu pennusta asti syömään kananluuta eikä ole koskaan ollut mitään ongelmia.. ei niissä kananluissa mitään muuta ole mutta ne saattavat repiä suolistoa ja sen huomaa siitä jos ulosteen mukana tulee verta.. koittakaa pärjäillä! :))

  • ...?

   Mulla on koirat syönyt kananluita monet kerrat, koskaan ei oo mitään käynyt.

   Se sirpaloituminen ja suolen puhkeaminen on ihan yhtä mahdollista eläinkaupan savustetuilla sian luilla.
   Kyseessä on siis se pahin mahdollinen skenaario, ja kanan luut on sen verran ohuempaa kamaa että ne tosiaan pehmenee enemmän läpi mennessään kuin noi eläinkaupan savustetus luut jotka helpommin aiheuttaa koiralle ongelmia.

  • Daiju

   Ja se myös,että miksi ihmeessä niitä luita oikein savustetaan koirille,kun koirille ei savustetut ruoat ole ollenkaan terveellisiä muutenkaan.

  • Ei sama-asia!!

   BROILERIN LUUT ei ole vaarallisia kypsinäkään.Kanan luut hajoaa teräviksi tikuiksi myös raakana.

   Broileri=Lihakana,joka kasvatetaan nopeasti isoksi.Luut ei ehdi kasvaa ja luutua ennen teurastusta.Teurastetaan alle 8vkoisena.
   Kana=Munituskana,jotka elävät keskimäärin 2-3v.

  • Irma utan undulat

   Mikä on ap:n koirulin vointi? Onhan kaikki ok? Minä ihan itkin täällä. Minä en anna edes kisullin luita koirulilleni. Broikkuja ei saa antaa kissalle tai kilpikselle! Ettekste tajuu!

  • cecilia93

   Iskä jätti kokonaisen broilerin pöydälle, josta kissa tiputti sen alas ja border terrieri, 10v sen söi kokonaan, luineen päivineen :/ Pitäiskö sitä parsaa keittää yms ennen koiralle antamista? Vähän pelottaa miten tässä käy, kun niin pieni koira kyseessä...

   • 9+1

    Luepa pari viestiä ylempää: "BROILERIN LUUT ei ole vaarallisia kypsinäkään"


   • lokui

    Tankoparsaa saa ainakin meillä kaupasta "löysänä" purkissa,huuhtaisee vaan sen liemen pinnalta pois,niin ei tarvi tuhlata aikaa keittelemiseen :)

    Omat koirat barffaa,mutta en silti IKINÄ niille anna kypsiä luita mistään eläimestä!
    Otappa kypsä ja raaka broiskun luu käteen ja katkaise,niin kyllä niillä on vissi ero! raaka on joustavampaa,eikä mene "säpäleiksi" niinkuin kypsä.


   • Manch

    Tosi vanha juttu, mutta jos nyt jollekin muulle tulee tilanne eteen..

    Jos koira syöny kokoonsa nähden suuren määrän broilerin luita, en lähtis syöttämään sitä parsaa. Broilerin luut on pehmeitä, joten pieni riski että rikkovat suolistoa. Mutta sen sijaan suolitukoksen riski on suuri - luut sulaa huonosti ja joka tapauksessa kovettaa vatsaa. Kannattaako siinä vaiheessa syöttää koiralle lisää huonosti sulavaa materiaalia?


   • Anonyymi

    Ala ole huolissasi. Koirat, myos pienet voivat syoda broilerin kokonaan. Omat koirat syovat toisinaan broilerin luita eika koskaan ole ollut ongelmia.


  • cecilia93

   Juu mutta kai ne broiskunkin luut voi tukkia suoliston? Annoin eilen tankoparsaa ja ruokaöljyä. Osan luista se oksensi sitten lenkillä, varmaan ne parsatkin siinä samalla... Äsken kun päästin pihalle, siltä tuli eka ihan löysänä tavaraa ulos, ei ollut luita seassa. Sen jälkeen koitti kovasti pinnistellä, muttei enää tullut mitään. Voiko olla tukos?

  • Pennun kasvattaja

   Kyllä broilerin luillakin koiran suolen saa puhkeamaan. Ei saa antaa, sillä joskus hyvä onni ei seuraakaan, vaikka jollakin kertaa ei käynyt kuinkaan. Miten tämän koirantällä kertaa kävi?

  • ...?

   Mä haluaisin kuulla edes yhden kokemuksen ihmiseltä jonka koiralla on suoli broilerinluun takia puhjennut.

   Itse en ole ikinä kuullut näin oikeasti käyneen kenellekkään. Varoituksia ja panikointaa kulee usein.

   Ja tosiaan noi pienen broilerin luut kypsinä pelottaa niin kauheasti ja samaan hengenvetoon ostetaan mustille eläinkaupasta kypsennettyä sianluuta joka pirstoutuu ihan samalla tavalla teräviksi tikuiksi koiran jauhaessa sitä.
   Noilla eläinkaupan sianluilla olen kuullut tulleen suolitukoksia ja puhkeamisia.

   • JattaVee

    Meillä v. 2002 suursnautseri teki perinteiset, roskiksesta puolenkymmentä broilerinjalkaa naamariin kun pussi unohtui viemättä. Seuraavana päivänä koira alkoi käyttäytyähieman levottomasti, mutta ei huutanut kipua eikä muuten oireillut mitenkään. Soitin "varotoimena" klinikalle, ja neuvoivat antamaan parafiinia. Näin tehtiin, ja odoteltiin. Pian koira alkoikin sontia, mutta ulos tuli vain vetistä kuraa, jonka jälkeen ei mitään. Myös levottomuus koiran käytöksessä lisääntyi, ei edelleenkään kiekunut kipua, mutta nuohosi koko ajan ihossa ja huusi oven takana käydessäni vessassa. Nimenomaan tuo koirani poikkeuksellinen käytös sai minut huolestumaan ja pian odottelukäskyistä huolimatta pakkasin koiran autoon ja ajelimme 120km klinikalle. Välittömästi ELL epäili suolen olevan tukkeutuneen vatsan turvotuksesta. Röntgen paljasti että luut koira oli pureskellut neulanteräviksi tikuiksi, jotka olivat tukkeutuneet luupiikkipalloksi suolen suulle. Koira leikattiin välittömästi, ja lääkäri kertoi leikkauksen jälkeen että avattuaan vatsanpeitteet vatsalaukku oli pullahtanut hänen syliinsä kuin jalkapallo, ja epäili että se ei olisi kestänyt enää pitkään vaan revennyt todennäköisesti aiheuttaen koiran kuoleman. Leikkaus siis tehtiin viimeisellä hetlkellä ainoana keinona. Meidän tapauksessamme luut eivät siis puhkoneet mitään, vaan kuolemanvaaran aiheutti luiden tekemä suolitukos jonka seurauksena vatsaan kertyi ilmaa. Lääkärin mukaan oli myös luojan lykky että luut eivät parafiinin voimallakaan kulkeutuneet suoleen asti, koska oli varma että eivät olisi puhkomatta kulkeutuneet läpi, niin pitkiä ja teräviä sirpaleet olivat. Leikkaus kuitenkin pelasti koiran, joskaan iso leikkaus ja siitä toipuminen ei ollut helppoa, mukavaa, eikä halpaa.


   • Siiv

    Meidän 10 kg koiralla jäi paistetun broikun luu peräsuoleen jumiin (terävä tikku). Tuli kivulias lääkärireissu. Ei edes ollu kuin parista luusta kyse kun ehti hotkaista jonkun jämät puistossa. Eli unohtakaa herran jumala nuo neuvot siitä, että kypsennetyn broilerin luut olisivat harmittomia.


  • HUsky1111

   Meillä söi husky neljä siipi palaa luineen niin onko mitään vaaraa että mitä minun kannattaisi tehdä???

   • 6+4

    Ei ole vaaraa


  • Pugeh

   Meidän Julle mopsi söi yhden kanan koiven ja oksensi kohta pois jossa oli muutama sentinpituinen ohut luu oksentamisen jjälkeen söi kyllä hyvin kanan lihaa on kyllä nyt vielä ihan rauhallinen.Pehmeneekö luun muruset sen suolistossa mitä mun pitäis tehdä

  • gdfyth

   Meillä koira söi juurikin BROILERINluita eilen. Hetki sitten oksenti ja ulosteen mukana tuli verta. Että kyllä nekin voi ongelmia aiheuttaa. En syötä enää.
   Muuten tuo on ihan normaali ja nyt syö. Seurailen tilannetta.

  • hätääntynyt

   keskustelu on vanha, mutta pieni, noin 5kg koirani pääsi syömään roskiksesta kanan/broilerin luun. en ole varma kumpi luu oli, sillä luut eivät olleet minun. parsaa ei ole ja kaupat kiinni, koira vaikuttaa nyt ainakin täysin normaalilta. onko tässä kamalaa vaaraa?

   • asdasdasddd

    Tuskin olivat kananluita, niitä kun ei enää nykypäivänä melkeen mistään edes saa. Olivat takuulla broilerinluita, jotka ovat niin pehmeitä, että eivät kypsennettynäkään ole sen vaarallisempia kuin raakanakaan. Broilerinluut eivät myöskään sälöydy ihmeemmin.
    Jos koira ei pureskele syömäänsä kunnolla, niin koira voi saada tukoksen ihan mistä tahansa luusta, ei pelkästään broilerinluista.

    Kyllä koirasta huomaa kun tukos on tullut. Se ei saa pidettyä edes vettä sisällään ja oksentaa ja ei pysty ulostamaan (koska tukos edessä).
    Parafiiniöljyä voit antaa, mutta joillain se aiheuttaa vajaassa puolessa tunnissa jos hirveän ripulin, joten silmä kovana milloin vaikutus alkaa.
    Apteekista saat öljyä. Hätätilassa voit antaa ison määrän rypsiöljyäkin, että tulee rasvaripuli. En kuitenkaan usko, että teillä on hätää. :)


   • hätääntynyt

    koira on ainakin vielä normaali :) se siis pureskeli luun, ja luu oli pienikokoinen. kiitos paljon sulle avusta ! :)


   • asdasdasddd

    "Voiko koiralle antaa kypsiä broilerin luita? Pitääkö lähteä yöllä päivystävälle, jos koira ryöstää roskiksen broilerin jämät? Vastaukset ovat kyllä ja ei. Video näyttää miten legenda sälöytyvistä kypsistä broilerin luista on vain legenda."

    http://www.katiska.info/katiska/videot/video-broilerin-luut/


   • hätääntynyt
    asdasdasddd kirjoitti:

    "Voiko koiralle antaa kypsiä broilerin luita? Pitääkö lähteä yöllä päivystävälle, jos koira ryöstää roskiksen broilerin jämät? Vastaukset ovat kyllä ja ei. Video näyttää miten legenda sälöytyvistä kypsistä broilerin luista on vain legenda."

    http://www.katiska.info/katiska/videot/video-broilerin-luut/

    joo, huolestuin, kun en tiennyt että mitä luita ne oli, koska ne ei ollut minun, mutta näköjään ilmeisesti broilerin sitten, toivottavasti ainakin. koira on täysin normaali ainakin vielä :) ja luin netistä kauhutarinoita siitä miten ne repii suoliston yms., mutta jos nämä olivat broilerin niin jes :)


  • hätääntynyt

   luu oli pienikokoinen

  • Kuntietäis

   Oma koira(35kilonen)söi broileri siipi luita n.20kpl kolme päivää sitten. Tanko parsaa syötetty pariin otteeseen. Mutta luita ei ole vielä kakan seasta löytynyt. Leikkii ja kakkaa normaalisti. Ihmettyttää vaan ne luut, voiko olla sulanut mahalaukkuun ?

   • Saattaasulaakkin

    Luultavasti sulaneet, jos ei mitään oo näkyny, ja koira normali.Tarkkaile viellä päivä pari.Mut toivottavasti kaikki ok.


  • uitiit

   Ompa uusi viesti, mutta mikä on #kypsä luu?"

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   224
   17172
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   341
   6240
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1605