Koirien haukunta

opetettukoira

Miettikääpäs nyt kaikki koirien omistajat naapureitanne kun koiranne haukkuu päivät illat ja joskus jopa yölläkin. Eivät kaikki jaksa kuunnella tälläistä meteliä jatkuvasti. Siksi koiravero olisi paikallaan että ehkä voitais saada koirat pois sellaisilta henkilöiltä jotka eivät kykene/välitä niitä hoitaa, Itse omistan koiran metsästysharrastuksen vuoksi ja olisin kyllä valmis maksamaan koiraveroa esim 200€/vuosi

15

150

Vastaukset

 • Hei
  En omista koiraa, mutta olen kanssasi täysin samaa mieltä ! Ne räksyttä- vät myös ulkona, kun itse kävelee ohi, missä ne asuu............se on todella ärsyttävää ! Siksi pitäisi myös taloihin laittaa äänieristetyt seinät ja muu, että se räksynä ei kuulu minnekään muualle. Ja ne koirat on ehdottonasti oltava hihnassa, kun olette koiranomistajat/-ulkoiluttajat niiden kanssa oman kotinne ulkopuolella, ja kotipihassa on oltava kestävä aita, ettei se koira pääse mistään raostakaan pois sieltä ilman valvontaa ja talutushih- naa.

 • Ei se koiravero estä koiria haukkumasta.

 • Miten se haukkumisesta kärsivä naapuri hyötyisi siitä koiraverosta? Ei yhtään mitenkään. Pikemminkin joku urpo koiranomistaja voisi vielä olla tohkeissaan: "Maksanhan minä koiraveroakin, joten minulla on oikeus...."

 • Olen täysin samaa mieltä koiravero on saatava jokaiseen suomen kuntaan. Vero saisi olla vaikka 500 € koira/vuosi. Ehkä tällä systeemillä saataisiin koirat pois niiltä jotka eivät välitä niitä hoitaa kunnolla. Kyllä koiran haukunnalla ärsytetyt naapurit pitävät huolen että vero maksetaan tai koira otetaan pois. Nyt vain kaikki ottamaan yhteyttä omaan kaupungin/kunnan hallituksen jäseneen että tekevät esityksen koiraveron perinnästä

  • Isokoirakennelitätiä sekään ei häiritse, pitää vaan nussituttaa koiria keskenään useammin. Mutta ostajat saattavat jollain aikavälillä alkaa vähenemään.

   nim. "Meillekin laumanvartija kerrostaloon"


 • Koirani ei hauku, joten tokkopa miltään.
  Koirat on hyvin helppo opettaa olemaan haukkumatta turhia. Sääli ettei kaikki jaksa panostaa. Tälläkin alueella kun ulkona liikkuu kuuluu kyllä parista tietystä asunnosta päivästä toiseen hau hau hau hau. Yläkerrassani tapasi asua kaksi moista otusta vuosia sitten mutta heikäläiset koirineen muuttivat isompaan asuntoon vauvan syntymisen myötä.
  Koiraveroa en kannata, se ei takaa haukkumattomuutta, ja kaikilla ei ole varaa veroa maksaa, mm tunnen pari vanhusta, ukkini mukaanlukien, joilla on oikein mukava koira ja hoitavat sen kunnolla, koiransa eivät haukuskele ulkona eikä sisällä turhia, saavat kunnon ruokaa markettimoskan sijaan jne jne, mutta ovat hyvin vähävaraisia.

 • Etsi itsellesi kaveri tai vaikka joku harrastus. Olet varnaan käyttänyt yöunesi siihen, että tiedät koiraveron lopettavan haukkumisen.

  Viikonloppu tulossa. Muista lääkkeet.

  • Koiravero painon mukaan 20 e/kg poistaa ainakin vaarallisimmat koirat aikas nopeaan.


 • koiran omistajille myös lupakortti ja pakollinen kurssi.

 • Kyllä ihan sakon pitäisi riittää haukkuvan koiran omistajalle. Turha siitä on hyvin käyttäytyvien koirien omistajien kärsiä koiraveron muodossa. Minullakin on kolme koiraa jotka ei louskuta pihassa, mutta pellon takana laumanvartijamixit haukkuu usein.

  • Poliisi ei kirjoita näille häirikkökoiranomistajille suoraan sakkoa, vaan häirityksi tulevan pitää itse viedä asia käräjille. Se on vuosien prosessi, jos yleensä onnistuu. Ja mitäs sillä välin tehdään? Muutetaan vaan pois, ei kukaan kestä vuosien ajan laumanvartijakoiria naapurissa. Epäreilua, että tässä maassa laki suojelee häiritsijää.
   Aikansa haukkumista kuunneltuaan kenen tahansa mieleen saattaa juolahtaa nopeita ja tehokkaita tapoja lopettaa meteli...


 • Netti pitää sulkea yksityisiltä henkilöiltä kokonaan pysyvästi. Talidomien ei pidä sitä käyttää. Ainoastaan voisi rajoittaa netin käyttö pankkiin ja verkkokauppoihin sillä muirta palveluita ei perus juntit tarvitse. Samoin läskivero olsi sopiva vaikka 100€/kk 10 kiloa ylipainoa sillä valtavat kustannukset tulee yhteiskunnalle läskipunkeroista.Vähemnnys tehtäisiin myös sossutuista tietenkin(laihtuu nopeammin. Samoin Amerikan systeemi terveydenhuoltoon eli ne jotka ei maksa vakuutusta(ei saa luottotiedottomat)ei saa mitään hoitoa.

 • Koira on monen syrjääntyneen ainoa kaveri eikä kaikki koirat hauku.Syrjääntyneellä tai vanhuksella jolle koira on ainoa ystävä saisi aikaan vain sen että sairaspäivät sairaalassa yhteiskunnan piikkiin lisääntyisi rajusti. Ei riittäisi 1000€/koirakaan kattamaan lopulta niitä kuluja.
  Järkevämpi tapa olisi sakko häirikkökoiran omistajalle. Ja jos sossu tuilla niin -40% alennus vaikka vuodeksi kerralla ja jos haukkuu niin koira pois henkilöltä kokonaan. Samoin koiran ajokortti kaikille joilla koira joka voi tappaa ihmisen tuosta vaan eli isot rodut. Samoin kuonokoppa pakko kaikille vaarallisille roduille joka paikkaan(Saksassa on). Ja koiran hoito ei ole ilmaista jos joku luulee niin. Koirien tuomat tulot veroineen ja työpaikkoineen on jo nykyisin yli 700 miljoonan veroinen tulo veronmaksajille. Tietenkin tuo säästö saataisiin kun kaikki toimeentulotuet lopetettaisiin kaikilta ha heti. Vain isot soppajonot josta saisi päivän ruuan ja asuntola niille jotka ei töitä tee.

 • Mutta miten ihmeessä kuvittelet että koiravero muuttaa asiaa. Ei todellakaan. Esim Helsingissä vain murto-osa maksaa veronsa.
  Ennen oli veromerkki, joka mielellään haluttiin kiinni pantaan tms. Siitä nähtiin että koiran vero on maksettu.
  Nyt kun sitä ei ole niin mistä tiedät. Et mistään. Ja kuka tulisi kysymään, ei kukaan. 70-luvun alussa poliisi saattoi vielä kävellä esim. jäällä ja jos ei koiran pannassa merkki killunut, heillä oli OIKEUS tarkistaa asia paikasta jonne vero maksettiin.
  Nyt on eri meininki. Ihmiset kyllä kaipaavat puistoja ja erikseen isoille ja pienille, mutta tänä päivänä luulen että veronsa maksaa vanhempi väki joka on aina maksanut.

  Sikäli hullua että Helsinki vielä sitä perii kun tilanne on se mikä on. Jos ei sillä sitten olisi työllistämisvaikutus.
  Paljon ei jää käteen.
  Mutta niin kauan kuin sitä peritään niin maksan. Tietty jos koira kuolee niin ilmoitan sitten enkä tietty enää maksa. 50 euroa vuodessa ei voi kaataa ketään jolla on varaa ruokkia, hoitaa rokotukset jne. Niihin menee paljon paljon enemmän.

  Tai ehkä nämä veronkiertäjät eivät hoida niitäkään.

 • Ennemmin pitäisi olla kissavero. Naapurin kissat käyvät kuseksimassa ja paskomassa lasten hiekkalaatikkoon ja tappavat linnunpoikaset. Piha on jatkuvasti täynnä jyrsijöiden raatoja, joita kissat roudaavat viereiseltä pellolta. Lemmikkikania ei voi pitää omalla pihalla kesäaikaan aitauksessa, naapurin kissat ovat heti sen kimpussa. Puhumattakaan siitä, että kesäaikaan ne tunkevat sisälle taloon..

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  164
  6689
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  172
  3201
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  68
  1949
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  134
  1298
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  31
  563