Matkavinkkejä Dubaiin

Nuorimatkustaja

Olen lähdössä kaverini kanssa Dubaiin syyslomalla. Varasimme lennot Moskovan kautta ja hotellin Hotels.comin sivustolta. Hotellien metsästämisessä oli omat haasteensa sillä olemme molemmat vielä alle 21v ja suuri osa hotelleista ei anna kirjautua sisään ilman perhettä. Hotelli on maksettu nyt etukäteen, mutta lisäksi täytyy maksaa vielä turistimaksu (10AED/yö) sekä takuumaksu (400AED). Sivustolla luki, että maksu onnistuu käteistalletuksella tai luottokortilla, mutta iästä johtuen meiltä ei luottokortteja löydy. Suurimmaksi kysymykseksi matkan suhteen nouseekin se, että pärjäämmekö matkalla ilman luottokorttia? Ilmeisesti rahanvaihtopisteitä löytyy paljon, mutta pystyykö siellä vaihtamaan rahaa tavallisella pankkikortilla ollenkaan, saatika maksamaan missään kortilla? On tietty mahdollista vaihtaa rahaa Suomessa, mutta suuren käteismäärän kuljettaminen, määrän arvioiminen ja hintavahko välityspalkkio eivät houkuttele ihan hirveästi..

Jos nyt matkaan selvitään ihan ehjänä, niin mitä siellä kannattaa ehdottomasti kokea? Olen lueskellut useita sivustoja, joista on noussut esille esimerkiksi aavikkosafarit, ostoskeskukset, museo, rannat ja Burj Khalifa. Kun rannat ovat maksullisia, niin onko niissä viipyminen ajallisesti rajoitettua?

Kaikenlaisia vinkkejä ja huomioita otetaan kiitollisena vastaan! :)

9

1748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dubai4x

      Ilman luottokorttiakin pärjää mainiosti, mutta helpompaa ja kätevämpää aina luottokortin kanssa. Luottokortti kun on maailmalla kuvaannollisesti osoittaa perusluotettavuutta ja maksukyä. Ja päinvastoin. Kait 21-vuotiaskin saa luottokortin ellei luottotiedot ole pakkasella? Käsittääksen pankkikortin debit-ominaisuudella voi maksaa ulkomailla? Luottokortin omaavana ei oikein ole kokemusta. Hotelli- ja turistiverot peritään tosiaan kaikilta. Hotellin takuumaksu yleensä pitää tosiaan maksaa käteisellä teidän tapauksessa. Dirhameita saa seinästä eli automaateista, mutta silloinkin pankki perii nostopalkkion. Tai euroja mukaan ja rahanvaihto paikan päällä. Ei Dubaissa ole kädellisiä taskuvarkaita...

      • Nuorimatkustaja

        Kiitos vastauksista!

        Näköjään myös aurinkomatkojen kohdetiedoissa luki, että perinteinen pankkikortti ja Visa Electron toimii kyllä rahannostossa ja usein myös maksuvälineenä, keskustelupalstoilta tosiaan luin vähän erilaisia tietoja niin kiva saada nyt vähän varmistusta asioille. Luottokorttia ei voi ainakaan Osuuspankista saada alle 21-vuotiaana, näin selvitin jo alkuvuodesta.

        Onko kenelläkään kokemusta aavikkosafareista, ovatko liian teennäisiä vai kannattaako lähteä kokeilemaan?


      • Huntuveikko
        Nuorimatkustaja kirjoitti:

        Kiitos vastauksista!

        Näköjään myös aurinkomatkojen kohdetiedoissa luki, että perinteinen pankkikortti ja Visa Electron toimii kyllä rahannostossa ja usein myös maksuvälineenä, keskustelupalstoilta tosiaan luin vähän erilaisia tietoja niin kiva saada nyt vähän varmistusta asioille. Luottokorttia ei voi ainakaan Osuuspankista saada alle 21-vuotiaana, näin selvitin jo alkuvuodesta.

        Onko kenelläkään kokemusta aavikkosafareista, ovatko liian teennäisiä vai kannattaako lähteä kokeilemaan?

        Kyllä siellä kannattaa käydä, mutta ei kannata odottaa liikoja. Hemmetinmoista röykytystä dyyneillä ja "beduiinileiri".


    • Jec

      Kaikki rannat eivät oo maksullisia, esim. Marina beach ja umm suqein beach. Visa electronilla pärjää! Safari ihan hyvä kokemus, kannattaa käydä. Riippuu hotellista, mutta kannattaa kysyä onko niillä sopimus jonkun järjestäjän kanssa. Madinat Jumeirah kannattaa katsastaa, hyviä ravintoloita ja "kanaali" veneily. Biletyspaikkoja löytyy myös runsaasti jos niitä etsitte.

    • Seheikki

      Al Mamzar Beach on suurinpiirtein puoli-ilmainen, iso eikä siellä ole intialaisia tölläämässä. Myös uima-allas biitsin ohella, hyvät näköalat Sharjahiin. Meno taksilla, paluu bussilla vaikka creekin varteen, koska siellä ei juuri takseja näy.

    • mkjiiiik

      Al Mamzar beach park maksaa 5 dirhamia (euron), jolla saa olla aamusta iltaan rannalla. Jokunen kioski rannalla (jädee, vettä tms pientä), isompi tuloportilla. Useita poukamia, varjo/pöytiä, suihkut. Kaunis vihreä, iso puistoalue, puistossa lentelee papukaijoja ja variksia. Mamzarissa käy lähinnä venäläisiä, mutta nykyään heitä matkailijoissa vähemmän kuin jokunen vuosi sitten. Uima-allasalueelle eri maksu.
      Bussi (C28) kulkee Union metroasemalta Mamzariin ja takaisin, pari kertaa tunnissa. Taxillakin toki pääsee, eikä sekään maksa paljoa.
      Ennen Mamzarin päättäriä (beach park terminus), joka siis beach parkin portilla on maksuton ranta-alue (Mamzar beach 1-7) .
      https://2gis.ae/dubai/route/13933616937566250?queryState=center/55.330024,25.30312/zoom/15

      Mamzarissa on ollut maanantai ja keskiviikko naistenpäivä, jolloin miehet ja yli 7 v pojat ei pääse sisään. Kannattaa varmistaa naistenpäivä.
      Mamzar on nykyään ainut maksullinen ranta, kun muut maksulliset on rempassa ja hävitetty taivaan tuuliin - harmi, koska Jumeirah Beach Park oli lähinnä kaupunkia.

    • Haluantietää

      Saako Dubaiin muuten matkustaa alle 21v ilman huoltajaa?

    • MaanTavallaSiis

      Kannattaa muistaa ainakin välttää liikaa alkoholia. Useamman kuin kahden drinkin nauttinut on yleensä seurannassa. Humaltuneena liikkuminen johtaa varmasti vaikeuksiin.

    • dubainjesse

      Aivan, tavallisen pankkikortin debit-osio kelpaa useissa paikoissa maksuun, ja saahan sillä ainakin nostettua rahaa automaateista. Kännittelyä kannattaa välttää, se ei ole osa paikallista kulttuuria eikä sitä katsota hyvällä, juoma tai pari on eri asia, mutta ei ihan kaikkialla saatavilla ja hinnatkin on kotimaan tasolla. Aavikon puolella suosittelen käymään, edes puolipäiväretkellä, ja tietysti kaitselemassa näkymiä Burj Khalifan huipulta. Ostoksia voi tehdä niin paljon kuin jaksaa, jos vaan kiinnostaa, tarjontaa on runsaasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe