miksi näyttely ei myy

käväsingalleriassa

Helsingin keskustassa gallerioissa näyttely maksaa about 2000-3000 € parin kolmen viikon ajalta. Siis kellä on varaa maksaa tuollaista summaa? Monet taiteilijat pitävät vuosi toisensa jälkeen näyttelyä niissä. Siis joka uvosi tuo summa ja paljonko myyvvät! Eilen kun kävin katsomassa huomenna loppuvaa näyttelyä ja ei ollut yhtään punaista "myyty"-pallukkaa. Kuitenkin tää sama hlö on pitänyt keskustassa edeltävinä vuosina viereisen kadun galleriassa näyttelyjä. Mitä järkeä on jatkaa näyttelyjen pitämistä, jos ei edes myy mitään??

6

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuytredfghjlkj

      En tiedä. Olen ite rutiköyhä taiteilija, joka ei myy mitään, mutta vien taidettani tilaisuuden tullen esille ilmaistakseni sisäisiä kokemuksiani ja ajatuksiani.

    • lavaton

      Ne jotka saa näyttely apurahan ne pitää näyttelyitä jotka ei myy. Toisinsanoen tekevät paskaa. Ne jotka myyvät osaavat asiansa eikä tarvii apurahoja.

      • realartist

        Mun näyttely on ilmainen ja teokset ovat ilmaisia. "Galleria tilasta" eli serveristä maksan muutaman euron kuussa. En kuitenkaan koe tekeväni paskaa, vaikka mulla ei ole minkäänlaista taiteellista koulutusta,.

        http://petke.info/


      • maestrontti

        Aika pitkälti tuurista ja markkinnoinnista kiinni myykö vai eikö. Nykytaide on sellaista höttöä jokatapauksessa, että ei kukaan osaa erottaa onko se hyvää vai huonoa


    • siluvei

      Ei näyttelyistä ja mistään muualtakaan enää myydä enää juuri mitään. Kuvataiteilijoilla on työhuoneilla ja varastoissa valtavat määrät teoksia. On paljon ns. kuuluisia maalareita, joiden täytyy tehdä ihan tavallisia duuneja siivoojana, kaupassa yms. paikoissa, koska taiteen teolla ei todellakaan elä. En tiedä, mistä tämä laskusuhdanne taidemyynnissä johtuu. Onko se vain sitä, että ihmiset kantavat Ikeasta ja muista marketeista halpiskuvia tauluiksi kotiin?
      Apurahat on aivan hanurista oleva systeemi. Jos ei ole saanut aiemmin apurahaa ihan sattuman oikkuna, sitä tuskin sitten saa seuraavanakaan vuonna. Eikä seuraavanakaan.

      Kaupan kassalla tai siivoojana ollaan, jotta saadaan vuokra ja ruoka maksettua ja ostettua kaikilla liikenevillä rahoilla kankaita, kiilapuita, värejä ja vernissoja. Tehdään posket hehkuen taidetta. Kukaan ei osta. Harmittaa. Masennutaan. Ja sitten taas noustaan alhosta ja toistetaan kaikkea edellä mainittua.

      Galleriamaksut ovat hurjia ja samoin niiden provikat vielä sitten päälle, jos jokin työ menee kaupaksi. Myyt taulun hintaan 2000. Galleria vie siitä vähintään 400 provikkaa sen lisäksi, että olet maksanut 3000 euroa galleriavuokraa.

      Ei mene hyvin, ei todellakaan.

      • weoieqw31231230132

        Tuntuu kyllä että koko kuvataide on kuollut pystyyn. Ja juttua ei auta se, että yhä suurempi siivu apurahoista menee performanssi- ja installaatiotaiteeseen. Jota nyt voi tehdä vaikka tunnin viikossa, ja lopun ajan olla päivätöissä. Maalaukseen sentään pitää omistautua.

        Suomenkuvalehden mukaan taidemarkkinat Suomessa on 10% siitä mitä ne on Ruotsissa. Ei pysty vaan jotenkin tajuamaan. Suomessa on aina ollut jotenkin aina todella utiliristinen kulttuuri. Taide ei jaksa jotenkin kiinnostaa ihmisiä jostain syystä. Ja jos, jostain aivopieru syystä se kiinnostaakin. Niin siitä ei suostuta maksamaan kuin ehkä juuri ja juuri materiaalien hinta. Ja sitten pöyristytään jos taiteilija haluaa myydä pimeenä työnsä, jottei lähde sosiaalituet. Ja lopuksi paiskataan puoli vihaisena se muutama viisikymppistä pöytään ja häivytään maalauksen kanssa työhuoneelta.

        Olen kyllä kuullut muusikoilta ja kirjailijoilta samanlaisia puheenvuoroja. Kirjoja ei enää sillä tavalla lueta. Ja levynmyynnin puuttuminen tekee muusikon työstä todella raskasta. Jatkuvine keikkailuineen.

        Ehkä tästä paskasta jää jäljelle joku ylikansallinen viihde sitten. Ihmisille näyttää riittävän filtteröidyt instagram kuvat ja sitcom-sarjat teeveessä.

        Olen ollut aika synkissä tunnelmissa asioiden kanssa viime aikoina. Tulee sellainen olo, että kuoleekohan kaikki korkeakulttuuria edes jollain tapaa muistuttava. Sellainen omituinen aalto on maailmanlaajuisestikkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe