Mahdollinen

enneunet

Joko niin, että minulla on kyky enneunesta, tai sitten tunnen itseni sekaisin. Ei se silti tarkoita, että minulla olisi mielenterveysongelmia, sillä minulla ei ole. Aikaisemmin näin unta eräästä paikasta ja aluksi pidin sitä normaalina, mutta sitten kolme vuotta myöhemmin uni kävi toteen, jossa kyläilin kyseisestä paikasta. Lapsena näin unta, jossa TV-sarjassa nainen kertoo lapsen sukupuolen ja katsottuaan telkkarista asia kävi toteen. Kolmas uni, jossa tuttuni on äitiyslomalla, paljastuu samalla tavalla valveaikanakin, kun kyselin ystäviltään hänestä.

Tämä kuulostaa aika sekavalta, ja tiedän sitä. Näkemäni enneunet ovat heikkolaatuisia, mutta silti ne toimivat jotenkin yllättävän hyvin. Aluksi toivoin pitävän tätä OK:na, mutta nyt pidän sitä asiaa hyvin vakavana. Aivan kuin hyppäisisin elokuvan loppupuolelle pilatessaan juonen. Miksi sitten moni meistä näkee sisäisiä voimia, muttei ulkoisia, kuten telekinesia?

8

98

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vaktatvaktoina

   Mielikuvitusi tekee tepposet. Et ole vastaavia unia edes nähnyt. Joidenkin tilanteiden yhteydessä luulet vaan, että olit asiasta nähnyt unen joskus vaikka et ole ikinä sitä unta nähnyt.

   Voit helposti todistaa väitteesi.
   Kerro tänne joku enneunesi jostain todellisesta tapahtumasta ja palauta sitten asia tällä palstalla nostamalla se uudelleen esiin. Mutta ei sellaista esimerkkiä kuten esim. ensi kesäkuussa näemme koivussa vihreitä lehtiä.

   Jostain kumman syystä ei yksikään ihminen maailmassa ole pystynyt tuollaisia todisteita esittämään. Eikä tulekaan.

  • uunihiekka

   Onko unet yhtäkkiä loppuneet vai etkö enää nuku?
   Yhtään unikirjausta ei ole vielä näkynyt????????????????

  • tutkikaa

   Siis tutkikaa Raamattua.
   Jeesus haluaa vapauttaa iloon, rauhaan ja rakkauteen, lähimmäisen rakkauteen saakka.

  • lacko

   Me kaikki käymme läpi monenlaisia tilanteita ajatuksissamme, ja siirtyilemme eri ulottuvuuksien välillä fyysisestikkin. Eli ajatuksemme vaikuttaa todellisuuteen ympärillämme. Tietyllä tavalla fokusoidessamme käymme läpi mielessämme saman aikajanan kuin minne fyysisesti siirrymme siten, että "näemme tulevaisuuteen". Kysyisinkin mielummin, haluatko nähdä tulevaisuuteen? Vai haluatko jatkaa aikajanoilla joista et niinkään varmasti tiedä etukäteen?

  • keijukaisprinssi

   Mulla tuorein juttu on sellainen, että mielessä kummitteli pitkään joku tulevaisuuden maailma, johon siirryn joskus. Näin tuosta maailmasta visioita jo vuosia ennen kuin aloin pelaamaan yhtä peliä. Se maailma on yhden tietsikkapelin pelimaailma, missä aloin pelaamaan vasta kesällä.

   Mieli ennusti tässä tapauksessa ihan oikein, tosin se maailma on vain virtuaalisena.

   Mieli ennustaa tulevaisuutta, mutta kaikki ei toteudu mun havainnon mukaan. On myös mahdollista, että mieli kopioi tietämättä jotain ajatuksia ja mielikuvia, jolloin voi tulla dejavu kokemuksia. Miten voin tietää tuosta pelistä hurjasti ennenkuin edes pelaan sitä? On mahdollista, että olen kopioinut tietämättäni pelin ajatusmaailman joltain kaverilta, joka joskus on samaa pelannut. Tässä tullaan yhteismieleen: ollaanko me kuitenkaan yksilöitä ja jos kyllä, niin missä mielessä yksilöitä?

  • Tätä se minun uneni sitten tiesi.

   Ketjunaloittaja toteaa asiaankuuluvasti, että hänenkin unensa kuulostavat sekavilta, eivätkä välttämättä lainkaan tulevaisuutta etukäteen ilmaisevilta.

   Joko kyseessä on ylipäätään sekava uni ja sen perusteella jälkikäteen löydetty selitys unelle, tai huonosti kuvailtu uni ja sen hatara liittyminen todellisuuteen taikka jonkinlainen etukäteinen aavistus, joka saa unessa tietyn muodon, joka vahvistaa unennäkijän käsitystä aavistuksesta ja tunnetta sen taustalla.

   Ensimmäisessä tapauksessa ei ole kysymys mistään enteestä. Toisessa tapauksessa tulevaisuuden näkeminen on hyvin kyseenalaista, koska kyseessä saattaa hyvinkin olla sattuma. Kolmannessa tapauksessa kyseessä voisi olla enneuni, mutta yhtä hyvin ihmisen oma kyky aavistaa asioita.

   Aavistamisesta voidaan olla montaa mieltä. Mitä se on ja mistä se tulee? Ihminen kykenee ennakoimaan tulevaa ainakin laskelmoimalla, mutta myös kokemalla jonkinlaisen tunteen jostakin. Yleensä aavistaminen liitetään johonkin ikävään pikemmin kuin myönteiseen kokemukseen.

   Keskuudessamme elää myyttejä, joissa yksilö on jättäytynyt pois esimerkiksi lentokoneesta, koska on kokenut ikävän aavistuksen matkan johdosta ja pelastunut niin tuhoisalta kuin kohtalokkaaltakin onnettomuudelta.

   Näiden myyttien todenperäisyydestä en tiedä, mutta ilmeisesti ihmiset kokevat aavistuksia, ja jotkut tekevät sitä voimakkaammin kuin toiset. En myöskään kykene sanomaan, onko näiden aavistuksien kokemisella mitään yhteyttä todellisuuteen. Toisin sanoen, pitävätkö nämä aavistukset paikkansa ja millä tarkkuudella.

   Aavistuksen tunne voinee luonnollisesti syntyä ilman mitään yliluonnollista väliintuloakin. Ihmisten tajuntaan vaikuttavat niin monet ärsykkeet, että olisi ihme, jos pystyisimme tiedostamaan ne kaikki. Onkin siis mahdollista, että ihminen kokee monien "vihjeiden" seurauksena aavistuksen, että työkaveri on raskaana, vaikkei sitä sen kummemmin sillä hetkellä ajattelekaan. Rauhoituttuaan ja nukahdettuaan saattaa ajatus työkaverin mahdollisesta raskaudesta nousta jälleen pintaan ja uni muodostuu sen myötä. Aamulla henkilö muistaa unensa ja siinä pinnalla olleen työkaverin raskaudesta, eikä muista millään ilveelläkään edellispäiväisiä ajatuksiaan asiasta.

   Asian todelllisen luonteen tultua ilmi, kokee henkilö nähneensä todellisen ja väärentämättömän enneunen.

   Tosiassa on kyseessä saattanut olla arkipäiväinen aavistus jonkun toisen ihmisen elämäntilanteesta, joka ei arkipäivänä jaksanut nousta tietoisuuteen, mutta teki sen unen aikana.

   En missään tapauksessa kiellä, etteikö ihminen voisi nähdä enneunia, mutta unen luonteessa ei sellaisenaan ole mitään tulevaisuuteen katsovaa, pikemminkin se toimii menneisyyteen päin katsoen.

   Mikäli unissa tulevaisuus avautuisi näkyvässä muodossa meille joillekin, olisi tällöin uneen vaikutettu jonkin ulkopuolisen tekijän toimesta. Miksi tämä vaikuttaminen pitää tehdä unen aikana ja tehdä se mahdollisimman epäselvästi? Eikö olisi helpompaa tehdä se hereillä olevan ihmisen kanssa?

   Joskus parisuhteessakin eläneenä ihmisenä ymmärrän, että joskus kommunikointi on helpompaa nukkuvan ihmisen kanssa kuin hereillä olevan. Ymmärrän myöskin, että kieli vain etäisesti kuvailee niin ajatuksiamme, halujamme kuin tuntojammekin. Tässä mielessä kommunikointi unenvälityksellä ja unikuvin voisi olla kaikkein tehokkainta. Sillä voitaisiin ohittaa kaikki kielelliset koukerot ja vaikuttaa suoraan ytimeen eli tunteisiin.

   Oli miten oli, kukaan ei kykene pelkästään aavistuksiensa perusteella muotoilemaan mitään konkreettista ennustusta, ja kaikki sitä yrittäneet ovat epäonnistuneet.

  • skepmuukkonen

   Aivoihin varastoituneen tiedon määrä on järjetön ja osa muistoista on hajallaan tai osittainen. Unissa näemme randomisti tallentuneita muistoja, joista jokin nähty muistuu mieleen arjessa tapahtuneen asian yhteydessä. Tällaiset saatetaan tulkita ennenuniksi. Mitä enemmän uskot yliluonnolliseen, sitä herkemmin. "Ennenuni" on kuitenkin vain onnekas yhteensattuma, tai jopa virheellisesti muistettu tai tulkittu uni.

   Unille voi määritellä mitä tahansa merkityksiä, joten kun luet unikirjaa ja uskot siihen, niin joka hiton muistettu uni merkitsee jotain... punainen kukka, auto, vene, vesi, järvi, meri, joki, puu, omainen, eläin... mitä tahansa, niin alkaa löytyä merkityksiä jokaisen muistetun unen ja arjen tapahtumien välille. Heittäkää ne unikirjat ja unien selitykset ynnä muut yliluonnolliset uskomukset jo unholaan. 2016.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   251
   6347
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   3634
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   2868
  4. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   69
   2735
  5. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2260
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1454
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   52
   1446
  8. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   174
   1394
  9. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   1118
  10. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   354
   998
  Aihe