Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Saamattomuus,hikoilu,käsien tärinä,ahdistus,masenn

yöhiki

Minulla on ollut ensimmäisiä oireita syksyllä vuonna 2013.Olin silloin 44 v.Hikoilin kuin putous öisin ja valvoin silloin ne aaamuyön tunnit ja ahdistus oli valtava aamuisin.Öisin myös käteni tärisivät,ja sitä myös tutkittiin,kävin hermoratatutkimuksessa.Ei sieltä mitään löytynyt joten kai tämäkin oli jokin vv oire,omanlaisensa.
Sen jälkeen on mennnyt ihan ok,välillä ollut enimmäkseen ärtymytstä ja turvotusta.Olen ajatellut että ne liittyvät lähestyviin vaihdevuosiin.
Nyt on ollut jo useamman viikon putkeen hillitön hikoilu öisin.Herään klo 4 yltäpäältä hiestä,kauhea ahdistusmöykky rinnassa ja joku kumma syyllinen olo.Kaikesta on morkkis.Tekemättömistä asioista erityisesti ja tehdyt asiat olen tehnyt väärin,huonosti...kaikkea sellaista.
Olen tosi saamaton nykyään,koko ajan pitää taistella oman pään sisällä,patistaa tekemään.Ahdistuneisuus ja syyllisyys ovat läsnä koko ajan.
Jo sinulla on ollut samanlaisia oireita niin miten olet helpottanut oloasi?Ja kuinka kauan kestää kaudet?Viikon,kuukauden,kaksi.
Viime yönä heräsin klo 3 hikoilemaan ja murehtimaan.Sitten,ensimmäistä kertaa,nukahdin uudestaan klo 5 ja nukuin kuin pieni lapsi klo 7 asti!Oli hyvä olo ja mieli kun heräsin :)
Kyllä levolla on suuri merkitys.

Olen harrastanut liikuntaa säännöllisesti jo vuosia ja se kyllä helpottaa oloa.Syön terveellisesti ja juon vettä.Makeat herkut ovat heikkouteni,samoin punaviini.Viime viikonloppuna lohdutin itseäni herkuilla ja olo ja mieli vaan paheni.Nyt tein päätöksen että herkut saavat jäädä,pakko taistella vastaan.
Olisi mukva kuulla miten sinulla meneen.Tai mukava ja mukava :) Mutta ymmärrät varmaan,on hyvä kuulla toisten tarinoita ja keinoja millä saada oireita hallintaan :)

10

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nöös

      Moikka yöhiki, ymmärsin kirjoituksestasi ettet ole edes harkinnut hormonihoitoa. Kaikki oireesi kuulostaa tutulta, tosin hikoiluihin en koskaa ehtinyt edes tutustua, niin kovaa menin gynkalle ensioireideni kanssa. Pahimmat olivat varmaan sydämen rytmi-yms häiriöt, nivelkipu, ärtyneisyys, unovaikeudet, ahdistus..yms yms.. Ja KAIKKI on pois kun otan puuttuvan estrogeenini purkista. En selviäisi muuten. Arvostan enemmän laadukasta elämää vaikka sitten muutaman vuoden lyhyempänä, kuin pitkää loppuiän kitumista. Kyllä lämpöisesti suosittelen menemään gynkalle saamaan avun vaivoihisi, koska olet sen arvoinen:)

      • yöhiki

        Kiitos!Näin taidan tehdä.Olen samaa mieltä kanssasi,kituminen saa loppua ja elämästä pitää nauttia!


    • ViolaVii

      Kuulostaa ihan vaihdevuosioireilta. Mulla ikää saman verran ja oireita myös. Olen aloittanut estrogeenihoidon keltarauhasen kera, mutta vielä vaaditaan hienosäätöä. Sen takia menossa gynelle loppuviikosta. Hoito auttaa, mutta toki on jokaisen oma asia haluaako sitä käyttää.
      Mikä hoito sinulle "nöös" aloitettiin?

    • Mme49

      Samat oireet minulla alkoivat 46-vuotiaana. Vuoden verran heräilin ja valvoin öisin ja sain ajoittain öisin hikikohtauksia. Sitten hain hormonikorvaushoidon ja olo on ollut normaali siitä lähtien. Miksi ihmeessä kärsit etkä kokeile hormonikorvaushoitoa ? Kokeile ainakin 3 kk, niin sitten tiedät, auttavatko ne sinua eli onko sinulla estrogeenin ja progesteronin puute.

    • Sointu3333

      Ilman muuta hormonikorvaushoito! Olo helpottuu kyllä.
      Masennus ja ahdistus kuuluu myös oireina tähän juttuun. On hyvä tiedostaa sekin. Tietenkin täytyy ottaa huomioon se että voi olla syy syvemmällä, ettei liitykään vaihdevuosioireiluun. Tuokin ratkeaa lääkityksen alettua, jos psyykkinen oireilu helpottuu, lääkitys on ratkaisu siihenkin.

      Tunnut olevan kovin tunnollinen. Tekemättömät työt ahdistaa ja ne jotka olet tehnyt, olet tehnyt ''väärin''. Miksi ihmeessä? Koeta psyykata itseäsi armollisemmaksi itselle. Sano itselle että nyt elän tätä vaihetta, ja tarvitsen aikaa itselle ja sitä etten vaadi itseltä enemmän kuin jaksan.
      Älä rääkkää parasta ystävääsi, itseäsi!

    • lempitäti

      Mitenköhän pitkään hormonikorvaushoitoa pitää käyttää, kunnes tehon tietää?
      Itselläni juuri samat oireet kuin yöhiellä😊 ja ikää ihan kohta 48v. Oireet ovat alkaneet n.3v sitten mutta kilpirauhasen vajaatoiminta oli vielä sotkemassa kuviota.
      Nyt olen aloittanut progynova korvaushoidon n.2kk sitten, mutta saamattomuus ja hikoilu ei väisty. Se on itselleni kaikista vaikeinta kestää.
      Puuhaa ja hääräämistä olisi pilvin pimein, (kivaa tekemistä) mutta minä likka makaan sohvalla. Ihan sietämätöntä! Ja siitä on kokoajan järjetön syyllisyys. Ihan omaa tuotantoa. Kukaan muu ei katso pahalla tai moiti. Mies on edelleen valtavan puuhakas ja mä häpeän aivan suunnattomasti kun en enää itse viitsi tehdä mitään. Mitä ihmettä voisin tehdä? Tietäisikö kukaan?
      T. Pystyyn paskannettu lapamato

      • kokemuksia5

        Varmaan 3 kk on hyvä kokeilla, jotta huomaa, alkaako vaikuttaa. Itselläni on käytössä Trisekvens-niminen valmiste, ja huomasin 3 kk käytön jälkeen positiivisia muutoksia, jotka kestivät ehkä kuukauden tai pari, ja sitten tuli taas epämääräinen olo. Oireista pahin on tuo kuvaamasi saamattomuus.

        Onko kenelläkään kokemusta siitä, että hormonivalmiste aluksi auttaa ja sitten ei enää autakaan?


      • hormmonielli

        No silloin kai annosmäärä lisättävä kunnon satsi ?


      • Tietääköjoku

        Onko olemassa hormonikorvaus-lääkevalmisteita, joissa on korkea estrogeenipitoisuus (yli 2 mg)?


    • Nainen52

      Moikka, hormonikorvaushoito alkaa tehota 2-3 vuorokauden sisällä eli nopeasti huomaa hyödyn.
      Itselläni oli erittäin vaikeat oireet; rytmihäiriöitä, kauheita nivelkipuja, rutikuivat silmät, ahdistus ja unettomuus. Nämä kaikki ovat nyt poissa ja en varmaan olisi työkykyinen ilman korvaushoitoa. Elämä on nyt ihanaa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe