Lumo energia kusettaa

Mulle luvattiin sähkö todella halvalla. No nykyinen yhtiö Jyväskylän Energia vielä soitti ja tarjosi sopimustaan halvemmalla, en suostunut koska luotin Lumoon. Voi jumalauta tän Lumon hinta ei pidä yhtään paikkaansa janyt luin et on entinenn220 energia. Se Jyväskylän Energian nainen vielä vihjaili jotain et kannattaa katella kokemuksia netistä mutta ei voinut sanoa suoraan. huhhuh.
Ilmoita


186 Vastausta

Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.


Niin mulle myivät alle kolmen sentin hinnalla? kuitenkin toteutunut on paljon ylle ja kk-maksu paljon isompi kuin ennen.. just.
Ilmoita
Hei,

Emme kuseta asiakkaitamme, vaan toimimme reilujen sopimusehtojen mukaisesti. Hinnastomme on ilmaistu selvästi seuraavilla sivuillamme:
http://www.lumoenergia.fi/tilaus/kiintea-kuukausihinta/
http://www.lumoenergia.fi/tilaus/porssihinta/
http://www.lumoenergia.fi/tilaus/1v-maaraaikainen/
Jos haluat tarkennusta hintatasoomme, annamme mielellämme lisätietoja asiaan tässä viestiketjussa tai puhelimitse 020 1777 290. Voit myös kirjautua sisään Suomi24-tunnuksellasi ja lähettää meille tapauksesi yksilöiviä tietoja privaviestillä.

Otto Savasti
Lumo Energia Oy
9 VASTAUSTA:
Heh heh, tämä Otto näyttää olevan sen kuuluisan 220 Energian entisiä heppuja eli Lumo Energian menetelmät ovat samat kun osaamistakin löytyy :-D
Lumo tarjoaa minulle nyt sähköä hintaan 1.9 snt/kWh ja ilman perusmaksua. Hinta voimassa marraskuun loppuun. Voisiko Otto Savasti antaa lupaamaansa tarkennusta Lumon hintasoon: mikä on sähkön ja perusmaksun hinta minulle joulukuussa? Sehän pitää tietää jo nyt. Ja entä tammikuun hinta? Kyllähän tuo kiinnostaa kun Fortum juuri nosti energian hintaa 15 % (uusi hinta 5,3 snt/kWh) ja perusmaksukin on 4,02 €/kk.
Odothan DR, kyllä se sieltä nousee koron kaa :-D
DR- kirjoitti:
Lumo tarjoaa minulle nyt sähköä hintaan 1.9 snt/kWh ja ilman perusmaksua. Hinta voimassa marraskuun loppuun. Voisiko Otto Savasti antaa lupaamaansa tarkennusta Lumon hintasoon: mikä on sähkön ja perusmaksun hinta minulle joulukuussa? Sehän pitää tietää jo nyt. Ja entä tammikuun hinta? Kyllähän tuo kiinnostaa kun Fortum juuri nosti energian hintaa 15 % (uusi hinta 5,3 snt/kWh) ja perusmaksukin on 4,02 €/kk.
halpa
"Jos haluat tarkennusta hintatasoomme, annamme mielellämme lisätietoja asiaan tässä viestiketjussa tai puhelimitse 020 1777 290."

Sivun https://www.lumoenergia.fi mukaan: "Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–17.".

Yritin soittaa kaksi kertaa numeroon 020 1777 290:
1. perjantaina 24.2.2017 klo 16.45 => ei vastausta
2. perjantaina 17.3.2017 (= tänään) klo 16.48 => ei vastausta

Siis ei automaattista vastausta, ei jonotusta, vaan ei vastausta.

Se siitä.
Ihmisillä on tietysti omat mielipiteet siitä mikä on kusettamista ja mikä ei, mutta kyllä mä itse luen kusettamikseksi sen jos energian hinta tuplaantuu heti ensimmäisen laskun jälkeen.
ps. Haistakaa vittu.
Kusetus on vakio, sen tarjoaja vaihtelee . Energia-ala on luovien pisneksien kehityskenttä.
Samaan retkuun menin, ei tuplaantunut vaan kolminkertaistui hinta kahden viikon laskutuksen jälkeen. Soitto asiakaspalveluun oli perusdiibadaabaa ja kusetuksen perustelua mitä sopimuksessa lukee. Ei jatkoon, HV eikä tarkoita Hyvää Viikonloppua.
Melkein menin retkuun, mutta kiitos komenttien ja valitsin itselleni jo tunnetun ja luotetun.
Lisäksi kun aikani selailin, vielä jopa edullisen vaihtoehdon.
Kiinteä kuukausimaksu. ei yllätyksiä.
+Lisää kommentti
Miksi http://www.sahkonhinta.fi/results sivulta ei löydy yhtiönne nimeä??
Montako kuukautta tuo perusmaksu 0.00€ on voimassa?

Asia ei sinällään kiinnosta, koska olen ostanut sähköni Suur-Savon sähköltä jo kolme vuotta, ja siellä ei ole tuo kk-maksu 0.00€ muuttunut miksikään sinä aikana.
Näyttääpä olevan hieman pienempi marginaalikin siellä, joten hullun hommaa ostaa sähkö joltain täysin tuntemattomalta Lumo-firmalta. Siitä ei seuraa, kuin ongelmia, se on nähty, kuten täältäkin voi lukea.
1 VASTAUS:
Suur-Savo minullakin, ei valittamista
+Lisää kommentti
Huomasin juuri, että minulta olivat laskuttaneet koko toistaiseksi olevan sopimuksen ajan (n. 3 kuukautta) . 2 - 2,5 kertaiset kwh määrät kuin mitä kunnan sähkölaitos oli heille ilmoittanut. Onhan se hyvä tarjota 4 c / kwh hintaa kun ottaa hinnan kaksinkertaisena. Ei saa hyvää halvalla!
Ilmoita
Minulla on kaikki toiminut niin kuin pitää. Henk.koht kokemukseni perusteella voin siis suositella Lumo Energiaa! :)
Ilmoita
Henk koht kokemuksella voin sanoa että perusmaksu sopparin jälkeen on ka 3€, siis parin kolmen kk jälkeen... 0€ perusmaksu on maksimissaan 3kk, tämä luke ehdoissa.

kWh hinta ei pidä läpi sopparin, vaikka olisi sovittu kiinteä hinta niin ditäkin muuteteaan, tiedän ei laillista, asiakaspalvelusta (josnoikeasti saa kiinni) itse valitin liian korkeasta hinnasta 6kk+ maksoin liian korkeasta hinnasta 6kk päälle, kuluttajariitalautakunnan (jossa tiedetään yhtiö) päätöksen jälkeen sain rahani pois ja vaihdettua yhtiötä (tässäkin oli ongelmansa....)

Mutta juu n lumoa suosittele, paskaa, paskaa ja lisää paskaa...
1 VASTAUS:
TEKEVÄT pörssisähkösoppareita asiakkaan tietämättä.
Asiakas luulee tehneensä puhelimessa kiinteähinaisen sopparin.
Irtisanovat omin päin asiakkaan vanhan sopparin.
NETISTÄ ei löydy näistä bulvaanifirmoista mitään tietoja.
+Lisää kommentti
Mula on Lumolta markkinahintainen sähko. Just katsoin laskusta että energian hinta on vähän yli 5 snt/kwh ja nyt ilmoittavat netisssä että markkinahinta on n. 3,49 snt/kwh. Mistään en löydä sitä, että miten markkinahinta määräytyy. Onko se kysyisen kuukauden suurin hinta nord poolissa millä koko kuukausi laskutetaan? Tuntuu kusetukselta ja menee vaihtoon.
3 VASTAUSTA:
lisäävät mukamas markkinahinnan päälle marginaalinsa. Marginaali on kova 0,49 C / kwh, muilta saa halvemmalla esim Helsingin Energialta. Vaihdoin pois!
Mulle myytiin markkinasopimus puhelimessa niin että kerrottiin alviton hinta eikä puhuttu marginaalistakaan mitään.. Olisin saanut paikalliselta yhtiöltä tosi paljon paremman hinnan jos olisin ottanut huomioon tuon.
Pettynytsähkäri kirjoitti:
lisäävät mukamas markkinahinnan päälle marginaalinsa. Marginaali on kova 0,49 C / kwh, muilta saa halvemmalla esim Helsingin Energialta. Vaihdoin pois!
1,1076 snt/kWh lisää tämä meidän Lumo hintaan.

"Ener­gian hin­nan mää­räy­ty­mis­pe­rus­te: Säh­kön kuu­kau­sit­tain vaih­tu­va hin­ta mää­räy­tyy Nord­Pool-säh­kö­pörs­sis­tä os­te­tun säh­köe­ner­gian Suo­men kuu­kau­sit­tai­sen kes­kihn­nan mu­kaan, jo­hon li­sä­tään säh­kön­myy­jän mar­gi­naa­li, jo­ka on 0,6076 snt / kWh, se­kä si­sää­nos­tos­ta muo­dos­tu­vat ku­lut, jot­ka ovat 0,5 snt / kWh."

Tällaisia nämä pöytälaatikkopörssikeinottelijat ovat. VÄLTTÄKÄÄ tätä firmaa. Itse luottaisin isoihin. Tehkää vertailevaa tutkimusta ja kokeilkaa monia eri sivuja. Teette arvion vuosikulutuksesta, muuta ei tarvita oikeastaan.

Onko tämä Lumo Håkan Gustafssonin luomuksia vai ei?
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Taitaa olla vähän eri firma kyseessä tuossa linkissä. Jotain tasoa nyt näihin keskuteluihin täällä. Mielestäni Lumo on toiminut juuri kuten sopimusehdoissa on luvattu.
+Lisää kommentti
Kauppa se on joka kannattaa
Ilmoita
Mikä oli teillä lumo energian hinta toukokuun ja kesäkuun laskuissa?
Ilmoita
mulla 4.65 vaikka kertovat että vuoden keskihinta on reilut 3centtiä. Joten soittelin Otolle ja kerroin aika suoraan miten asiaa hoitavat.
2 VASTAUSTA:
Juu, mulle tehtiin vastatarjous Jyväskylän Energialta 3,89 snt/kWh ja ilman perusmaksua, vuoden tai kahden sopimus eli saan oikeasti hintatakun. Sanoin et mietin, lupasivat soittaa ma uudestaan. No, ei tarvii miettiä, jään Jyväskylän Energialle.
mitä ne siihen sanoivat?
+Lisää kommentti
Tuli loppulasku lumolta 5.13 c/kvh (Heinäkuun hinta) Mitäs Otto tähän sanoo?
2 VASTAUSTA:
Halpaahan tuo vielä on. Mulla oli toisella yhtiöllä melkein 8 senttiä(Parikkalan valo), ennen kuin vaihdoin lumon aurinkovoimaan, 4,20 snt + vajaa 4e kuukausimaksu. Vuoden kiinteähintainen. Markkinahintaisia vältän kun voivat heitellä liikaa makuuni, turha siitä on sähköyhtiötä syyttää!
Mulla Jyväskylän energia. Perusmaksu 0 euroa, kwh 3,89. Eli ei oo tuon sun lumo halpa. Sama kuin joku sanoisi et halpaahan tuo Parikkalan energia vielä on, itse maksoin suomisöhkölle 12 senttiä kilowattitunnilta.
+Lisää kommentti
Olen ollut Lumon asiakas 2016 lähtien. Hommaa toimii kuin rasvattu ja sähköenergia on halpaa. Suosittelen.
2 VASTAUSTA:
lol :D
Noin sanoo Lumon markkinointijohtaja:).
+Lisää kommentti
Olen tyytyväinen. Edukas ja luotettava.
1 VASTAUS:
Edukas? Mitä tuo tarkoittaa?
+Lisää kommentti
markkinoivat nyt 1,99 C /kwh hintavertailuissa. Onko tämä se hinta mitä te muut maksatte Lumolle?
1 VASTAUS:
Nyt 1,88 sisältäen alvin 24%...
+Lisää kommentti
mikä on vanhojen asiakkaiden hinta elokuulle? veikkaan että yli 5c.
Ilmoita
Edukas ja luotettava. Suosittelen!
2 VASTAUSTA:
Taitaa olla yhtiön oma kirjoitus kun yrittävät välttää hintakysymyksen?
Mitä tarkoittaa "edukas"?
+Lisää kommentti
Pelkkää kusetusta koko lafka. Älkää vaan tehkö sopimusta ko. firman kanssa. Tarjouksen mukaan vuoden kokonaishinnaksi piti tulla ~ 250e. Todellisuus ollut ~ 50€ / kk. Niin sanottu asiakaspalvelua ei ole olemassa, puheluihin ja sähköposteihin ei vastata.
1 VASTAUS:
noihan kuuluu yhtiöihin joka markkinoi pörssisähkö netissä edullisesti. Mainostetaan 1-2 snt / kwh mutta sitten seuraakin pörssiä. Nyt pörssisähkö on lähellä 4 snt / kwh ilman alv tai heidän kate.
+Lisää kommentti
Aika helkkarin korneja noi lumon omat spämmit tuossa välissä. :-D Muka edukas sun muuta. Huijarifirma mikä huijarifirma. Ei noista tyypeistä petoksen haju lähde valkopesulla eikä firmakikkailluilla. Yhden aiemman firman asiakkuudesta kokemus, ei ikinä enää.
Ilmoita
Arvoisat lukijat,

Koska keskustelu näkyy verkossa Lumo Energiasta tietoa etsiville, on paikallaan ottaa osaa ja kertoa tarkemmin yrityksestämme, sekä sähkökaupan tekemisestä.

Vuodesta 2013 Suomalaiset ovat voineet vapaasti valita ja vaihtaa sähköyhtiötä, ilman kuluja, niin usein kuin haluavat. Sähkön kilpailuttaminen on helppoa ja voi olla myös erittäin kannattavaa. Silti vain noin 10% Suomalaisista kilpailuttaa ja hyödyntää vapaata kilpailua sähkön osalta.

Ei kannata olla epäluuloinen vaan tutustua asiaan ja tehdä omakohtainen laskelma Energiaviraston sivuilla: http://www.sahkonhinta.fi/

Suomessa kaikki sähkökauppa on luotettavaa. Kantaverkkoyhtiö Fingrid, joka vastaa sähkönsiirrosta kantaverkossa, vastaa myös siitä että kaikilla sähkökauppiailla on asiaankuuluvat vakuudet sekä edellytykset sähkön myyntiin. Samalla tavalla esimerkiksi Kuluttajavirasto kerää vakuuksia matkanjärjestäjiltä.

Olemme osallistuneet keskusteluun uusista energiayhtiöistä laajemminkin. Lue esimerkiksi YLE:n aihetta käsittelevä uutisointi, jossa YLE haastatteli toimitusjohtajaamme: https://yle.fi/uutiset/3-9284973

Me Lumolla haluamme tarjota helpon ja kilpailukykyisen vaihtoehdon sähkömarkkinoilla, hyödyntäen vapaan kilpailun mahdollisuuksia ja läpinäkyvyyttä. Mistään erityisestä tai riskialttiista asiasta ei ole kysymys.

Tätä kirjoitettaessa yli 16.000 kuluttajaa tai yritystä on jo valinnut Lumon, asiakaspalvelumme auttaa päivittäin lukuisia ihmisiä saamaan paremman sähkösopimuksen. Kysy itse lisää, autamme mielellämme: https://www.lumoenergia.fi/asiakaspalvelu/

Verkkosivuiltamme löydät myös hinnat, sopimusehdot ja eri sopimusvaihtoehdot. Kiinteähintaisella sopimuksella sähkölaskun suuruus tiedetään etukäteen määräajaksi, pörssihintaisella sopimuksella hinta määräytyy NordPoolin hintakehityksen mukaan. Samoin toimitaan esimerkiksi lainojen ja korkojen kanssa, voit itse valita markkinoiden muutosten hyödyntämisen tai kiinteän kustannuksen.

NordPoolin sähköpörssiä voi itse seurata täältä, hinta määräytyy julkisen hintakehityksen mukaan: http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/FI/Monthly/?view=table

Suosittelemme vaihtamista uusiutuvista energiamuodoista tuotettuun sähköön, kaikki tarjoamamme sähkö tuotetaan tuuli-, vesi- tai aurinkovoimalla. Tuotantotavan valitset itse sopimusta tehdessäsi.

Kiitos kaikille jotka ovat osallistuneet keskusteluun kiinnostuksesta energiamarkkinoihin, uusiutuviin energiamuotoihin tai haluavat löytää parhaan vaihtoehdon sähkön tarpeeseensa.

Mikäli teillä on kysyttävää, ottakaa ihmeessä yhteyttä. Voimme ylpeästi kertoa että Lumo Energia on luotettava, suomalainen, nykyaikainen sähköyhtiö, joka pystyy tarjoamaan ketterällä ja nuorekkaalla toiminnallaan kilpailukykyistä, uusiutuvaa energiaa kaikille suomalaisille.

Energisin terveisin,

Otto, Samuli, Jani, Maire ja Sonja

Lumo Energia - Ihmisen kokoinen sähköyhtiö
https://www.lumoenergia.fi/
5 VASTAUSTA:
Voiko sitten itse firma ottaa kantaa näihin kaikkiin ympäriinsä löytyviin anekdootteihin hintojen olemisesta mitä on ynm?
Nykyinen sähköyhtiöni nosti reilussa puolessa vuodessa hintaa yli 58prosenttia joten se saa lähteä.
Lumon hinta sähkölle on nyt 3.59 snt/kWh. Teen Umon kanssa sähkösopimuksen ja palaan kesällä 2018 palstalle.
Voitte olla varmoja, että sähkön hinta on Lumon laskussani jo yli 5.00 snt/kWh
Selvää kusetustahan nuo teidän hinnat ovat. Sanotte seuraavanne markkinahintaa, se on selvää, mutta tarjouksessanne hinnat on vedetty hatusta. Esim. pientalon markkinahinta vuonna 2018 on luokkaa 4,90-4,93 snt/kWh. Tarjoatte kuitenkin sähköä alle 3 sentin. Laskun saatuaan voi ihmetellä halpaa hintaa, kunnes huomaa, että poikkeuksena edelliseen laskuttajaan laskutusväli onkin kuukausittain. Eli sama hinta, kuin sillä kalliilla sähköllä.
hintajobbari kirjoitti:
Nykyinen sähköyhtiöni nosti reilussa puolessa vuodessa hintaa yli 58prosenttia joten se saa lähteä.
Lumon hinta sähkölle on nyt 3.59 snt/kWh. Teen Umon kanssa sähkösopimuksen ja palaan kesällä 2018 palstalle.
Voitte olla varmoja, että sähkön hinta on Lumon laskussani jo yli 5.00 snt/kWh
Tammikuussa Lumon hinta oli 5,53 snt /kWh. Tarjouksessani joulukuussa se oli jotain kolmen euron luokkaa. Eli kusetusta.
Käyttösähkön hinnan kilpailutus alkoi kylläkin jo vuonna 1998 syksyllä yksityisasikkaille,eikä 2013 kuten tuossa Lumon tiedoksannossa kerrotaan,tiedon voi tarkastaa työ-ja elinkeinoministeriön sivuilta.
+Lisää kommentti
Tuon firman luotettavuudesta kertoo jo aikas paljon se että viitsivät tänne tulla selittelemään.
Ilmoita
Jos yli 16 000 asiakasta pitää paikkaansa, niin ei voi firma ihan kaikkea väärin tehdä. YTJ:n mukaan perustamisvuosi 2015. Joten hyvin näyttää kauppa käyvän? Itse ollut ainakin ihan tyytyväinen . Ihmettelin kyllä otsikkoa.
Ilmoita
Myitte minulle kesällä 1,99 snt / kWh, en ole ikinä tätä hintaa teiltä saanut laskuissa, missä mättää?
Nykyinen hinta reilusi yli 5 snt.
Ilmoita
Näiden kaikkien sähköfirmojen bisnesidea on sama kun lehtifirmoilla.
Halvalla asiakas sisään ja sitten odotellaan määräaikaisen päättymistä, sitten vaihtuu toistaiseksi tilaukseksi ja sitten muuten alkaa maksamaan.

Vielä käyttäessäsi e-laskua et edes tulosta laskua ja huomioi määräajan päättymistä.
Kaikki löytyy pirun pienellä sopimuksen sivulla 87 tms., niin ei käry käy.

Elämme aikaa, jossa digitalisaatio luo uusia huijausmahdollisuuksia monella tavalla.
Ilmoita
mikä hinta sinulla on heidän kaa?
1 VASTAUS:
Onko kenellekkään soitettu Lumosta kun sopimus on irtisanottu korkeiden hintojen takia ja koitettu tehdä uutta sopimusta?
+Lisää kommentti
Jo toinen vuoden määräaikainen kiinteähintainen sopimuskausi menossa, hinta 4 c/kWh, 0 eur/kk. Pörssisähköä en ostaisi keneltäkään. Ei mitään valittamista.
Ilmoita
Ööö, no enpä taida tänä lumolafgan sähkösoppareihin sitten alkaakaan....kiitos näistä tiedoista
Ilmoita
Kokeilin aikoinaan tätä näiden sankareiden edellistä firmaa, 220 energiaa. Laskut ja hinnat olivat kaikkea muuta mitä piti, nousseen arvonlisäveroprosentin nostivat voimaan ennenkuin se lainvoimaisesti nousi, kulutuslukemat olivat eri kuin siirtoyhtiöllä ymym. Sen lisäksi jouduin käymään järjettömän pitkään kestäneen sähköposti ja puhelusodan, että sain sopimukseni irti tuosta firmasta. Jos nyt joku lukee tämän tekstin niin älä ihmeessä sekaannu näihin postilaatikkofirmoihin. Ostä sähkösi luotettavalta taholta joka oikeasti tekee sitä sähköä.
1 VASTAUS:
220 Energialla ei taida olla mitään Lumo Energian kanssa tekemisissä. Ainakaan itse en nopealla Googlauksella löydä mitään yhteistä vastuuhenkilötaustaa.

Get the facts right buddy.
+Lisää kommentti
Puhelinmyyjä huijasi, mutta sitä en pysty todistaan kun en nauottanut puhelua. Myjän bonukset johtaa tähän. Nyt kun lasku tuli hinta on miltei kaksinkertainen Fortumin tarjoukseen nähden. Täytyy heti vaihtaa.
Ilmoita
Ottakaa sähkö mistä tahansa ei hinta muutu siitä yhtään.

Siihen sähkön hintaan, kun laskee siirtohinnan ja perusmaksun niin päästään lähelle totuutta.

Fortumi myy niin pirun halvalla energiaa ja perusmaksut ja siirtohinnat pilvissä.

Otatte mistä tahansa sähkön niin te maksatte siirtohinnan ja perusmaksun omalle alueelle. Nyt tulee vielä perusmaksun korotus, kun perusmaksu määräytyy korkeimman kulutushuipun mukaan.

Aletaan rahastamaan lämpöpumpun hankkineita enemmän.

esim. kwh 3,2 sent. kulutus 4000 kwh/v jos saa tuon 5% halvemmalla niin tekee n. 4,00 €/kk. Mitä teet tolla summalla kuukaudessa, kun jätät kerran pätkiksen ostamatta kuukauden aikana niin soon siinä.
Ilmoita
Nyt neljä kuukautta lumon asiakkaana. Laskut olleet todella pieniä, niin kuin on sovittu. Olen tyytyväinen asiakas.
1 VASTAUS:
mikä hinta laskuissa?
+Lisää kommentti
Jaa-a! Vaihdoin Fortumin Lumoon ja kaikki toimii muuten ok, mutta sähkön hinta niin korkea, että ilman kk perusmaksuakin ylittää Fortumin hinnat 4 eur kk maksulliset hinnat! Pitäisi tippua aika paljon, että tuon saat koskaan kuoletettua tätä tasoa. Lumon kk-hintoja ei kai pääse mistään edes katsomaan, jotta pystyisi vertaamaan....hienot on lupaukset! Vaihtoon!
Ilmoita
Kusetusta. Katson meidän maalikuun laskua ja hinta 7sent kWh! Ja kun katsoo sähkövertailu.fi niin sillä Lumolla näytetään hintaa 2.13 sent. Vaihtoon meni nyt heti - harmi kun en aikaisemmin tätä huomannut.
4 VASTAUSTA:
En yleensä kirjoittele mitään näille keskustelupalstoille, mutta nyt koen velvollisuudekseni kirjoittaa ja yhtyä muiden ihmettelyihin mukaan. Tosiaan energiahinnat ovat kuin hatusta vedettyjä - maaliskuun osalta energiahinta on 7.1s/kwh....Ja huhtikuun tarjoushinnat lähtevät 2.37s/kwh sähkövertailusivuilla. Katsoin aikaisempia laskuja ja tosiaan energiahinnat ovat alusta alkaen olleet päälle 5s/kwh. Fortumin pörssisähkön entisenä asiakkaana hinnoissa oli jokin tolkku vaikkakin vaihtelua syntyi, kuten kuuluukin. Nyt hinnat käyttäytyvät kuin markkinoilla olisi joitakin aivan poikkeuksellisia piikkejä...Heleniltä tarjottiin vuoden määräaikaista kiinteähintaista sopparia hintaa 3.99s/kwh + perusmaksut 0e/kk. Ei kannattane miettiä mitä pitäisi sopimusten suhteen tehdä.
Soitin heille. Eivät voi mitään asialle??? Sen sijaan tarjosivat vuoden määräaikaista - hinta oli vähän alle 5stn/kWh. Hinta on noussut tasaisesti marraskuu 5snt, joulukuu 5 stn, tammikuu 6 snt, ja helmi/maaliskuu 7 stn. Kusetusta ja vaihtoon meni. Sen verran alko hatuttamaan että toivon tähän jatkuvaa päivittämistä hinnoista kaikilta niiltä jotka tähän samaan lankaan ovat menneet. Ensimmäinen sopimuskuukausi on tosi halpa ja sitten tulee pommi. Nytkin näyttävät sähkövertailussa 2,13 snt...
Ekaa kertaa kommentoin mitään Suomi24:llä, mutta pakko varoittaa muita! Juuri vastaavat kokemukset kuin yllä. Sähköä luvataan esim 550€/vuosi, mutta kun laskut alkavat rullata, niin huomaat, että toteutuma on esim 1500€/vuosi. Hinta-arvio kun lasketaan koko vuodelle sen ensimmäisen tarjoushinnan perusteella, joka on voimassa vain silmänräpäyksen verran. Jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se yleensä on huijausta!!
Sähköshokki kirjoitti:
Ekaa kertaa kommentoin mitään Suomi24:llä, mutta pakko varoittaa muita! Juuri vastaavat kokemukset kuin yllä. Sähköä luvataan esim 550€/vuosi, mutta kun laskut alkavat rullata, niin huomaat, että toteutuma on esim 1500€/vuosi. Hinta-arvio kun lasketaan koko vuodelle sen ensimmäisen tarjoushinnan perusteella, joka on voimassa vain silmänräpäyksen verran. Jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se yleensä on huijausta!!
mikä on ollut sun hinnat Sähköshokki ja mikä hinta luki sopparissa?
+Lisää kommentti
Viime kesänä ja vielä syksylläkin oli todella halpaa nyt yli kaksinkertainen hinta. Täytyy vaihtaa johonkin toiseen...
1 VASTAUS:
muilta saa kiinteään hintaan 4,00-4,30 c/ kwh. 12-24kk soppari. Hinnat ei voi muuttua. Ei muuta kuin lumo vaihtoon!
+Lisää kommentti
Teillä joilla on Lumon muuttuva hintainen sopimus, niin paljon oli maaliskuun Kwh hinta??
2 VASTAUSTA:
Maaliskuun hinta 7,14snt/kwh. Nyt on iloksi tullut perumaksutkin 3e/kk. Näitä ei ollut aikaisemmin.
Onko joku reklamoinut tästä ja mikä on firman vastaus ollut?
+Lisää kommentti
Näin kävi minullekin. Piti olla pörssisähkön hintaa seuraavaa ja edullista. Ensimmäinen lasku oli sitä, 2,9 senttiä kWh. Juuri tuli seuraava lasku: 6 senttiä kWh. En vielä ole tarkistanut pörssisähkön hinnan kehitystä viime kuulta, mutta epäilen vahvasti kusetusta, kuten joku asian ilmaisi.
Ilmoita
Minulla on kirjallinen sopimus maaliskuulta jossa luvataan maaliskuun hinnaksi 2,3senttiä kWh ja välissä tulleen mainoksen mukaan järvet ja joet täynnä vettä ja aurinko paistaa että hyvä tästä tulee ... No tulihan siitä jollekin hyvä kuukausi kun hinta nousi 6 senttiin ... Hevostoimiston mukaan tuo ei ole enää pelkkää kusetusta vaan aisalle paskomista.../ Arvatkaa olenko enää ensiviikolla ko. puljun asiakas ?
1 VASTAUS:
oletko reklamoinut heille viitaten energiviraston päätökset näistä menettelytavoista?
+Lisää kommentti
Kiinnostuin noista Lumon tarjouksista, kun pomppasi aina tuossa tarjousvertailussa kärkeen, ja tutkin vähän asiaa.

Tällä hetkellä Lumo Energia näyttää tarjoavan 2,33 snt/kWh yösähköllä sama hinta kuin päiväsähköllä. Tuolta nordpoolgroup.com sivulta kun katsoo pörssisähkön hintoja niin kuukausikeskiarvot liikkuvat karkeasti välillä 30-50 €/MWh, keskiarvo noin 40 €/MWh eli noin 4 snt/kWh. Johtopäätös on (ja maalaisjärki sanoo) että mikään yritys Suomessa ei voi kannattavasti myydä sähköä 2,33 snt/kWh pitkällä aikavälillä! Pitkän ajan keskiarvo asettuu sinne 4 cnt yläpuolelle. Muuten Lumolle iskee konkurssi.
https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/FI/Monthly/?view=chart

Sähkövertailu.fi -sivustolla Lumo Energia sanoo: "Tarjoushintamme toukokuulle on 2,33 snt/kwh. Hinta päivittyy kuukausittain markkinahinnan kehityksen mukaisesti."
Tämä on sisäänheittohinta, eli Lumo Energia tekee ensimmäiselle kuukaudelle houkuttelevan tarjouksen, mutta missäänhän ei sanota että tämä sama hinta pysyy, vaan hinta määräytyy jatkossa pörssihinnan mukaan. Tuossa ei siis ole varsinaisesti valehdeltu, mutta asia on harhaanjohtavasti ilmaistu. Kuluttaja-asiamiestä voisi joku konsultoida, jos haluaa.

1 vuoden määräaikainen tarjous Lumo Energialla onkin sitten 4,49 snt/kWh, joka on kyllä kilpailukykyinen hinta, mutta kuvastaa vähän paremmin mitä asiakas tulee todellisuudessa maksamaan, oli sopimustyyppi mikä vain. Nordpoolgroup.com -hintojen mukaanhan Lumo ostaa sähkön keskimäärin 4 snt/kWh hinnalla.

Toinen asia on että tuo sähkövertailu.fi -sivu laskee koko vuoden maksun kyseisen kuukauden hinnalla, joka on väärin. Tuollaista tarjoustahan ei voi tehdä jos seuraavassa lauseessa sanotaan että hinta määräytyy pörssin mukaan. Lumo Energia ei ilmeisesti ole vastuussa siitä mitä sähkövertailu.fi lupaa.
Ilmoita
Lisään vielä tuohon edelliseen, että Lumo Energian kuukausittain vaihtuva hinta määräytyy seuraavasti (kopioitu Lumon myyntiehdoista):

"Säh­kön kuu­kau­sit­tain vaih­tu­va hin­ta mää­räy­tyy Nord­Pool-säh­kö­pörs­sis­tä os­te­tun säh­köe­ner­gian si­sää­nos­to­hin­nan mu­kaan, jo­hon li­sä­tään säh­kön­myy­jän mar­gi­naa­li (0,49 snt / kWh + ALV 24 % = 0,61 snt/kWh sis ALV). Si­sää­nos­tos­ta muo­dos­tu­vat ku­lut (0,40 snt / kWh + ALV 24 % = 0,5 snt/kWh sis ALV; pro­fii­li­ris­ki­mak­su on ol­lut 10/2017-3/2018 kes­ki­mää­rin 0,4 sent­tiä/kwh)"

Eli NordPoolin markkinahintaan lisätään 1,51 snt/kWh. Mikäli ymmärsin oikein, niin Maaliskuussa 2018 NordPoolin hinta oli 4,56 snt/kWh, jolloin loppuhinnaksi tulee 4,56 + 1,51 = 6,07 snt/kWh. Näin minun laskelmieni mukaan. Joku voi korjata jos meni väärin. Eli loppupeleissä ei kovinkaan kilpailukykyinen. Tosin markkinahinta voi välillä mennä alle 3 snt/kWh.

Lumolla on sellainenkin vaihtoehto, missä hinta lasketaan tuntikohtaisen markkinahinnan mukaan. Se kun voi välillä pudota alle 1 snt/kWh.

Taidan itse toistaiseksi pysyä nykyisessä sopparissa (4,45 snt pvsähkö ja 3,75 snt yösähkö + 3,02 €/kk). Tiedän ainakin mitä maksan,
Ilmoita
Täälläkin on huonoja kokemuksia...Lumo Energia Oy:llä juonitellaan sähkön tarjoushinnoissa. Epärehellistä toimintaa! Eivät pysyneet esittämänsä tarjouksen takana (vanhoille asiakkaille myöskin) kun saivat houkuteltua asiakkaaksi! ja ,siintä tuli minulle useammaksi päiväksi kohtuuttoman paljon ongelmia ja aikaa meni kolmena päivänä useita tunteja kun asiakaspalvelu, toimitusjohtaja ja ns. operatiivinen johtaja eivät olisi halunneet ottaa minkäänlaista vastuuta tekemisistään/ tietoisesta virheestä. Asiaa / ongelmaa yrittäessäni selvittää niin yritettiin kyseenalaistaa minun ymmärrykseni ja sain osakseni suoraa huutoa korvaani ja paiskataan puhelinta kiinne varoittamatta korvaani jolloin asianhoito jää kesken. Ei vastuuta! Hyvityksenä olisi sitten kolmen päivän taistelun ja "huudattamisen" jälkeen lähettäneet kahvipaketin, mutta kieltäydyin. Todella ahdistavat keskustelut/ selvitykset kun he eivät halunneet ottaa minkäänlaista vastuuta johdattaessaan sopimusten kalastamiseksi ihmisiä/ asiakkaitaan harhaanjohtavalla mainonnallaan energiaviraston sivuilla . Energiavirastokin joutui toistamiseen olemaan heihin yhteydessä antaessaa kehoituksen toimimaan rehellisesti ja pitämään sopimuksistaan ja tarjouksistaan kiinne. Vasta sen jälkeen he uskoivat, toistaiseksi?
Sain kuulemma porttikiellon (eivät päässeet enään huijaamaan asiakkaitaan energiaviraston valvoessa, ainakin toistaiseksi).
Ilmoita
0/5
Ilmoita
Itse asiakkaana 2016 vuodesta. Kaikki on toiminut kuten sovittu.
1 VASTAUS:
Monella on varmasti noin. Sopimus on vaan hyvin huono asiakkaalle, joten kalliiksi tulee. On kuitenkin toiminut kuten sovittu:).
+Lisää kommentti
mikä hinta saitte kesäkuulle?
Ilmoita
2017 alkuvuodesta kaikki toiminut todella hyvin. 5/5. Älkää syyttäkö Lumoa markkinoiden heilahteluista.
1 VASTAUS:
propagandaa taas, mikä se hinta teillä on, vastattkaa vaan kysymykseen?
+Lisää kommentti
Aloin googlettelemaan, kun Lumo-hinta nousi yhtäkkiä kolminkertaiseksi. Onneksi sähkön voi kilpailuttaa uudestaan. Pitää vain karsia Lumot pois listalta. Lumon kannattaa miettiä, onko kertaluontoinen harhaanjohdatus lopullisen luottamuksen menettämisen arvoista.
1 VASTAUS:
Sähköyhtiö vaihdettu. Lumoon en palaa enää koskaan ja pidän omalta osaltani huolen, ettei muutkaan lankea tähän yhtiöön.
+Lisää kommentti
Kesäkuun hinta minulle 0,07 €/kwh.
Ilmoita
Kun Lumon Y-tunnuksen 2701773-4 laittaa Suomen Yritysrekisterin hakuun, saa vastaukseksi UE Oy:n, Solakalliontie 1 C 3, 00680 Helsinki. Sähköalan yrityksiä sekin. Finderin sivuilla kyseisellä Y-tunnuksella tulee sitten tämä Lumo Energi Oyj, Teollisuuskatu 21, 00510 Helsinki. Kaksi firmaa, kaksi osoitetta, yksi Y-tynnus?
1 VASTAUS:
Älä käytä jotain " suomens yritysrekisteriä".

Ainoa oikea yritysrekisteri on:

https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2576252&tarkiste=C5F847A5994117660EA4FCF889509A8847BBDF68
+Lisää kommentti
Elikäs muuton yhteydessä otin Lumo Energia Oy:lta sähkösopimuksen. Perusmaksu oli 2,50€/kk ja sähkön hinnaksi tuli sopimukseen 4,24 snt/kWh.

Nyt ilmoittivat sähköpostilla, että hinta onkin tästä lähtien 6,99 snt/kWh. On aika reipas korotus yhtäkiä.

Pitäisiköhän sähkösopimus siis kilpailuttaa taas, vai nouseekohan nuo hinnat kohta kaikilla samalla tavalla?
2 VASTAUSTA:
Pitäisi. Nousee. Kilpailuta heti.
Kusisia kusetusfirmoja. Nimikin jo kertoo oleellisen.
+Lisää kommentti
Itselläni pörssisähkön kuukausimaksu nousee 0:sta 5 euroon kuukaudessa, myös marginaali on aika kova muihin verrattuna. Lähtee vaihtoon ensimmäisen sopimuskauden jälkeen, on nimittäin tällä hinnalla varmaan markkinoiden kallein pörssisähkösopimus.
3 VASTAUSTA:
oletko saanut siitä asianmuaisen ilmoituksen?, pitää tulla 30 vrk ennen?
farssiko kirjoitti:
oletko saanut siitä asianmuaisen ilmoituksen?, pitää tulla 30 vrk ennen?
Tuli ilmoitus tarkalleen 30 pv ennen muutosta. Siinä sanottiin, että hinta pysyy kuitenkin kilpailukykyisenä. Mutta enpä ole löytänyt muilta firmoilta yhtä kallista sopimusta.
onko sopimuksenne voimassa toistaiseksi?
+Lisää kommentti
Heinäkuun Lumo-hinta: 7,80snt/kWh (kesäkuu: 6,86snt/kWh)
Ilmoita
ootko saanut korotusilmotus kotiin?
Ilmoita
Erittäin huonoja kokemuksia en susosittele
Ilmoita
muiden puolesta en kommentoi mutta omien kokemusten perusteella itse en koskaan vaihtaisi lumoon
Ilmoita
Itse olen todella tyytyväinen. Edullinen ja luotettava
Ilmoita
Kesäkuu tuli 2.23snt/KWh (eka sopimuskuukausi), heinäkuu (toissapäivänä tuli lasku) olikin jo 7.8snt/KWh. Pikkasen kirpas!
Ilmoita
mitä hintaa teillä on ollut heinäkuussa? oletteko saaneet korotuskirjeitä?
Ilmoita
toi YTJ kaiken oleellisen lafkasta. Jos toimarilla on vastuita samaan aikaan yhdeksässä firmassa niin eihän se ehdi keskittymään kuin koijaamiseen ellei se oo kissa. Antaa erittäin huonon kuvan yrityksestä, että sen edustajat tulevat tälläiselle foorumille selittelemään tekojaan. Jos firma hoitaa asiakassuhteensa laadukkaasti niin sen ei tarvitse selitellä vaan kirjata uusia asiakkaita.
Mä en tajuu miks jengi tekee jotain toistaiseksi voimassa olevia diilejä määräaikasten sijaan. Harvoin tässä maailmassa mikään on hintapoliittisesti halventunut, joten määräaikasen sopparin kun tekee niin sillon ainakin tietää paljonko mikäkin sopimusaikana maksaa.
Ilmoita
Olen tehnyt yhden vuoden määräaikaisen sopimuksen viime vuoden lopussa. Heinäkuussa tuli maili: "Muutos koskee sähkösopimustanne, jonka määräaikaisjakso päättyy pian.
Toimitamme jo tiedoksenne Lumo Energia Huoleton -sähkösopimuksen hinnaston, joka on voimassa 15.8.2018 alkaen."
Oletin, että tuo muutos tulee sitten, kun vuoden määräaikainen sopimus päättyy, koska en voi sitä itse purkaa määräaikaisuuden aikana. Nyt kuitenkin viimeisessä sähkölaskussa elokuulta tuo 'Huoleton' on tullut voimaan, vaikka vuoden sopimusta kyseisestä päivämäärästä jäljellä vielä monta kuukautta? Tämä 'Huoleton' hinta on kuitenkin myös paljon korkeampi ja vielä tänään tuli maili, että 'Huoleton' hinta nousee 15.10.2018.
Tähän viimeiseen laskuun asti laskut ovat olleet sopimuksen mukaisia.
Olen tehnyt reklamaantion sähköpostitse asiakaspalveluun ja odotan siihen vastausta.
2 VASTAUSTA:
Minulla aivan sama tilanne kuin sinulla. Heinäkuussa tuli ilmoitus Lumo Energia Huoleton-sopimuksesta ja että sopimuksenne määräaikaisjakso päättyy pian. Reklamaatio mennyt minullakin, odotan oikein innolla kuinka vastaavat ;-)
Sain juuri viestin Lumolta:
"Järjestelmähäiriön seurauksena sopimuksesi näkyy päättyneen meillä 15.8 alkaen. Voit jättää saamasi laskun huomioitta ja toimitamme sinulle uuden korjatun laskun lähiaikoina."
+Lisää kommentti
tee tutkintapyyntö energiavirastolle ja kuluttaja-asiamiehelle, näin ei saa toimia. Löydät yht tiedot www.energiavirasto.fi ja www.kkv.fi. Mieti jos sinunlaisia on muitakin! Määräaikaisten sopimusten hinnat ei voi muuttua..
3 VASTAUSTA:
Odotan vielä vastausta Lumolta. Jos vastausta ei kuulu, laitan tutkintapyynnön vireille.
Jos olisin aikaisemmin tiennyt, että tällä yhtiöllä on jotain yhteyksiä 220 Energiaan, niin sopimus olisi jäänyt tekemättä. Kyseisen yhtiön kanssa sain taistella pitkään, ennen kuin sain usean kuukauden etukäteislaskutuksen lopetettua määräaikaisen sopimuksen päättymisen jälkeen.
mitä yhteyksiä löysit 220:aan?
Viestiketjun aloittaja asiasta mainitsi.
+Lisää kommentti
Mulla on samankaltainen tilanne kuin yllä. Heitin sen ilmoitusmailin hiiteen koska mulla on 1v määräikainen. Minulla ei ole mennyt Huoleton voimaan elokuun laskun mukaan mutta sain vastaavanlaisen muistutusviestin jossa hinta nousee dramaattisesti. Kuitenkaan tätä uusinta syyskuun laskua ei ole kuulunut vaikka ed. laskussa ilmoitettu seuraava eräpäivä on 2 päivän päästä. Mahtaako olla systeemit sekaisin Lumolla?
1 VASTAUS:
Mulle tulee lasku sähköpostiin ja kesällä yksi lasku oli mennyt roskapostin joukkoon jostain syystä. Sain sen sieltä vielä kaivettua, kun ihmettelin, ettei laskua ole kuulunut. Tämä syyskuun lasku (eräpäivä 17.9.) koskee juurikin elokuun sähkönkulutusta ja silloin 15.8. alkaen mulla on laskutettu toistaiseksi voimassa olevan Huoleton-sopimuksen kallista hintaa.
+Lisää kommentti
Mulla molemmissa yhtiöissä (Lumo ja 220) homma sujui hyvin siihen asti, kun määräaikainen sopimuskausi oli päättymässä. Ongelmat alkoivat vasta siinä vaiheessa. Tosin Lumon kanssa vuoden määräaikaista on sopimuksen mukaan vielä lähes pari kuukautta jäljellä, vaikka ovat yksipuolisesti muuttaneet sopimusehtoja ja vaihtaneet määräaikaisen sopimuksen toistaiseksi olevaan huomattavasti kalliimpaan sopimukseen kesken määräaikaisen sopimuksen.
Ilmoita
No, laskua ei ole spämmissä eikä ole tullut vielä. Asiakaspalvelu ei vastaa. Katsotaan nyt kuinka käy.
Ilmoita
Lumolta tuli kysely ja kyselyn tulos on oikein positiivinen?
Kyselyn oli vain uusiutuvasta energiesta.
Vastauksia ei voi antaa ylihinnoittelusta.
Lumon sähkön hintaon noin kaksikertaa kalliimpaa kuin normaali markkinasähkö.
Vaihdoin sähkön luotettavaan toimittajaan .
Ilmoita
Olen tyytyväinen hintaan ja palveluun.
Ilmoita
Tein määräaikaisen sopimuksen heinäkuussa ja eilen ilmoittivat, että sopimuksemme on myyty virolaiselle FI-Energialle. Siis mitä vittua? Sopimusta tehdessä sovittiin, että Lumo toimittaa suomalaista vesivoimaa ja koska on tänne rekisteröity yhtiö, niin maksaa verot suomeen ja huolehtii muutenkin yhteiskuntavastuustaan. Sopimuksessa mainittuja ehtoja ei kuitenkaan pitäisi pystyä muuttamaan, mutta saas nyt sitten nähdä. Joka tapauksessa rahat menee ulkomaille ja sähkö saattaa olla missä ja millä tavalla tahansa tuotettua ympäristöä tuhoavaa kivihiili tai peräti "saasteetonta" ydinsähköä.

Tiedänpähän ainakin mistä firmasta en pyydä tarjousta, kun yritykseni sähkösopimus on katkolla.

Kyllä se taitaa olla yksittäisen ihmisen pienet arjen päätökset ja ponnistelut ympäristön suojelussa olla turhaa puuhaa, raha se on joka puhuu. Ja AHNEUS
Ilmoita
Aivan vitsi tämä firma. Kilpailutuksella tuli halvimmaksi, mutta kappas vaan, kuukausi sopimuksen alkamisen jälkeen tuli tieto perusmaksun korotuksesta 0e->5e/kk.
Hienoilla korulauseilla höystetty ilmoitus ei vähentänyt yhtään kusetuksen tuntua.
Ilmoita
Ihan sama KUSETUS tehty LUMO n toimesta minulle kuin "sopimusko" nimimerkille ja hyvin monelle muulle!!! Sähköyhtiö vaihtuu välittömästi kun määräaikainen sopimus loppuu ja kerron kaikille tuntemilleni ihmisille etteivät menisi samaan halpaan.
Ilmoita
Joo mulle möi 1v määräaikaisen sopimuksen ja sit hintoja nostaa omin päin.... aivan ihme touhua
1 VASTAUS:
suosittlen kaikille tekemään tutkintapyynnöt sekä energiavirastolle että kuluttajavirastolle että saavat aiheen tutkia fiman touhuja.
+Lisää kommentti
Lumolta saan tosi edullista sähköä. Laskin juuri, että esim. syyskuun -18 sähkön käyttö tuli yli 10% edullisemmaksi kuin mitä Fortum nyt mainostaa " EDULLISENA".
Kilowattitunti minulla on 7,68 senttiä, mutta perusmaksua ei ollenkaan. Laskekaapa siitä ruikuttajat ja haukkujat! Tietenkin kokonaiskustannus riippuu siitä, minkä verran kuluttaa. Jokaisen pitää laskea omakohtainen hintansa. MINUA EI LUMO KUSETA! Lopettakaa tyhjänpäiväinen soimaaminen, käyttäkää hieman järkeänne, jota näyttää olevan harvan päässä, ainakaan tällä palstalla.
Minä ainakin paan painoa sille, että sähkö on VIhREÄÄ - ei ainakaan ydinvoimalla tuotettua!!!
3 VASTAUSTA:
voit saada alle 4 jos etsit oikein. Toi on superkallis sähkö mitä ne myy.
Kyllä mulla ainakin on varaa ja ostan mieleltäni Lumolta. Pidän heidän imagostaan ja arvomaailmasta.
Et Markus voi olla tosissasi. Vastauksesi oli vitsi, eikö vain!
+Lisää kommentti
Sitä saa mitä tilaa. Lumo tarjoaa halvalla lumesähköä sitä tarvitsevalle.
Ilmoita
Lumolla on joku imagobotti heittelemässä noita parin lauseen positiivisuuksia väliin. Laiva uppoaa.
Ilmoita
Kuluttaja-asiamiehelle postia näistä "edullisista" hinnoista.Minulle luvattiin 168,-/v,nyt kulunut 4kk ja tuo summa on jo ylittynyt.
Ilmoita
Tein määräaikaisen sopimuksen Lumo Energian kanssa. Ensimmäinen vuosi meni hyvin, mutta syksyllä alkoi ongelmat. Ensin mainostivat uutta sopimusta kalliimpaan hintaan, johon ilmoitin, että katson tämän nykyisen sopimuksen loppuun ensin. Sitten mitään sopimatta nostivat sähkön hintaa, josta minä heille reklamoin. Sanoivat palauttavansa sopimuksen ennalleen ja hyvittävänsä seuraavassa laskussa.
En ole nähnyt hyvitystä, mutta sain laskun Kotimaan Energialta. Olivat soittaneet vaimolleni. Vaimo sanoi, että isäntä hoitaa sähkösopimukset. Kukaan ei minulle soittanut, mutta kuten kirjoitin lasku tuli. Tarkastin tilanteen Lumon kanssa. Olivat pistäneet sopimukseni poikki. Eli nähtävästi nämä toimivat kimpassa.
Nyt olen valittanut Kuluttajansuojalautakuntaan, mutta tuntien tämän maan byrokratian, mitään tukea siltä puolelta ei varmaan tule, mutta katsotaan.
1 VASTAUS:
voitko lisätä tänne mitä lumon markkinointi viesti näytti? sinuna valittaisin myös kuluttajavirastolle koska määräaikaista sopimusta ei saa muuttua. Tämä on täysin laiton ja epäeetisen sähkönmyyjän toimia.
+Lisää kommentti
Olipa hyvä lukea täältä mielipiteitä Lume-energiasta. Olin juuri tekemässä sopimista 5c/kwh ja perusmaksu 0e. Tuntui jotenkin liian halvalta, ja siksi ajattelin tutkia enemmän, ja se kannatti. Asia on nyt selvä, en mene retkuun , enkä tee sopimusta Lumefirman kanssa.
Kiitos tänne kirjottaneille. Näitä mielipiteitä tarvitaan!
Ilmoita
5 tai 4,5 senttiä on kyllä erikoinen hinta toistaiseksi voimassa olevasta perusmaksuttomasta sopimuksesta kun markkinahinnat ovat paljon korkeammalla. Onko tästä markkatuoteesta nostettu jo joillakin hintaa tai lisätty 5 euron kuukausimaksu pienen ajan jälkeen?
1 VASTAUS:
Lumon diilin hinta nousee 1.4.2019 viidestä sentistä seitsemään eli 28,6 %:n korotus luvassa. Peruskäyttömakso nousee nollasta neljään euroon per kk.

Voinen luvata varmuudella, että korotukset eivät jää tähän.
+Lisää kommentti
suosittlen kaikille tekemään tutkintapyynnöt sekä energiavirastolle että kuluttajavirastolle jos yhtiö yrittää huijausta. Määräaikainen ja kiinteähintainen sopimus ja nostavat silti hintaa?
Ilmoita
Lumon hinta viis kymppiä kalliinpi/kk kuin paikallisella yhtiöllä,meni vaihtoon heti
Ei kannata missään nimessä tehdä sopimusta Lumon kanssa kusetusta
1 VASTAUS:
missä teit sopimuksen ja minkälainen sopimus tehtiin? huomioikaa myös että näyttää netin mukaan siltä että Lumo on myyty amerikkalaiselle firmalle.
+Lisää kommentti
Niin tekee
Ilmoita
Oon samaa mieltä.Oon ollut sinne yhteydessä useampaan kertaan vaihtaakseni Lumon sisällä sopimusta,mutta ei kuulemma onnistu.Nyt kävin taas vertailemassa sähkösopimuksia ja yllätys yllätys;Ensinnäkin sopimuksen voi muutta netissä(on jo asiakas) ja Lumolla on väärät tiedot.Kaikki asukkaiden tiedot on otettu suoraan entisten asujien tiedoista.Tilasin yleissähkön,Lumo muutti vaihtuvaksi.Aiemmin oli kaksi asujaa ja nyt olen vain minä,Lumo väittää kahdeksi.Edellisten kuukausimaksut pyörivät n.60e tienoilla,meikän on yksin elävänä 120e.En käy saunassa kovin usein,lattialämpö lähes minimis ja muutenkin elän sähköä säästäen.Vastausta ei ole kuulunut kysyessäni.Jotta mistä helevetistä nämä isot laskut?Ehkä edelliset elivät pimeessä,kylmässä ja söivät pelkkää leipää.
1 VASTAUS:
Se on, kato, halpaa lainaa Lumon pöytälaatikko-sähköpörssikeinottelufirmalle, kun saa asiakkailta provikaa, jota sitten korotta makselee takaisin kun jaksaa. Ja jos menee konkaan ja ukko katoaa Bora-Bora-saarille, niin voipi hyvinkin olla ettei edes maksakaan.

Fi-Nergy ja kaikki Håkan Gustafssonin lafkat toimivat samalla periaatteella myös. Siellä lasku tulee kahden kuukauden välein ja "Håkki" ottaa sinulta 10 % aina vuosikulutuksen arviosta. Neljä kertaa vuodessa sitten tasataan mittarilta ja Håkan maksaa sinulle korottomasti pikavippinsä takaisin, jos muilta velkojiltaan joutaa.

Nämä huijarifirmat saavat ikävä kyllä houkuteltua asiakkaita aina sen verran, että heillä bisnes kulkee ja p*ska haisee. Eihän kukaan näissä pysy kuin sen 14 päivän irtisanomisajan sen jälkeen kun huijaus on tullut julki. Mutta tämä riittää juuri ja juuri näitä ikäviä toimijoita tälle alalle houkuttelemaan.

Sääli että kilpailu ja valvonta on vapautettu tälläkin alalla katastrofaalisin seurauksin.

Tuli mieleen tapaus, kun eräs puolalainen "levynmyyjä" (olen levykeräilijä) möi tuotteitaan, jotka paljastuivat olemattomiksi: miehellä oli asiallinen myyntikatalogi netissä ja kaikki näytti ulospäin olevan harashoo. Meikäpoika maksoi platan ja odottelin postin tuovan sen minulle, muttei mitään kuulunut. Asiaa tiedustellessani polakki sanoi vain että O.K., palautan rahat sinulle.

Siis noin helposti. Ei vaatinut sen enempää selittelyjä tai todisteita minulta. Tästä voimme päätellä ettei mitään levyä koskaan ollutkaan, mutta puolalainen "levykauppias" sai korottoman pikavipin hetkeksi.
+Lisää kommentti
Moikka ! Joku kirjoitti että jos oikein etsii niin voi saada alle 4c/kwh. voisitko hiukan avata .
2 VASTAUSTA:
Wille ja muut, kilpailutussivut lupaavat juuri noita uskomattoman(!) halpoja hintoja, joita ei siis todellisuudessa tietenkään ole olemassa: kilowattituntihinta nousee hyvin pian sopimuksen tekemisestä ja siinä sulavat ne sinun satojen ja satojen eurojen *vuosihinnan* säästöt, joita juuri luvattiin.

Tahallisen harhaanjohtavaksi tämän mainonnan tekee se, että luvataan _nimenomaan_ niin ja niin paljon säästöä vuodessa. Ja kun hinta pomppaa sieltä maagisesta 4 sentistä 7:ään (57 %:n korotus‼), niin pelihän on sillä selvä.

Saavatkohan provikoita toinen toisiltaan nämä keinottelija-"sähköfirmat" ja kilpailutussivut, kun saavat kärpäsiä verkkoonsa? Tiedä häntä.

Kyllä se niin meni kuin arvelinkin: luottakaa isoihin. Omakotitaloasujalle Vattenfall, KSOY tai Vantaan Energia vaikka. Tuo viimeinen voi olla hyvä, jos haluatte vaihtelevahintaista pörssisähköä. Itse en tykkää moisesta kyttäämisestä ynnä muusta, vaan luotan tasaiseen laatuun tässäkin asiassa... Mutta VE:n omistaa täysin Vantaan kaupunki ja he tuottavat itse oman sähkönsä tai hommaavat sen omien osakekontaktiensa kautta. Juuri näin se pitää mennäkin: omaa tuotantoa pitää olla. Pöytälaatikkospekulantit ja paperinpyörittäjät kannattaa todellakin jättää omaan arvoonsa. Kerrostaloasujalle voipi hyvää diiliä tarjota isoista Fortum.

Eikun tutkailemaan hintoja. Noita kilpailutussivujahan on lukuisia. Niitä voi suunta-antavina hyvinkin käyttää.
Gerharrd kirjoitti:
Wille ja muut, kilpailutussivut lupaavat juuri noita uskomattoman(!) halpoja hintoja, joita ei siis todellisuudessa tietenkään ole olemassa: kilowattituntihinta nousee hyvin pian sopimuksen tekemisestä ja siinä sulavat ne sinun satojen ja satojen eurojen *vuosihinnan* säästöt, joita juuri luvattiin.

Tahallisen harhaanjohtavaksi tämän mainonnan tekee se, että luvataan _nimenomaan_ niin ja niin paljon säästöä vuodessa. Ja kun hinta pomppaa sieltä maagisesta 4 sentistä 7:ään (57 %:n korotus‼), niin pelihän on sillä selvä.

Saavatkohan provikoita toinen toisiltaan nämä keinottelija-"sähköfirmat" ja kilpailutussivut, kun saavat kärpäsiä verkkoonsa? Tiedä häntä.

Kyllä se niin meni kuin arvelinkin: luottakaa isoihin. Omakotitaloasujalle Vattenfall, KSOY tai Vantaan Energia vaikka. Tuo viimeinen voi olla hyvä, jos haluatte vaihtelevahintaista pörssisähköä. Itse en tykkää moisesta kyttäämisestä ynnä muusta, vaan luotan tasaiseen laatuun tässäkin asiassa... Mutta VE:n omistaa täysin Vantaan kaupunki ja he tuottavat itse oman sähkönsä tai hommaavat sen omien osakekontaktiensa kautta. Juuri näin se pitää mennäkin: omaa tuotantoa pitää olla. Pöytälaatikkospekulantit ja paperinpyörittäjät kannattaa todellakin jättää omaan arvoonsa. Kerrostaloasujalle voipi hyvää diiliä tarjota isoista Fortum.

Eikun tutkailemaan hintoja. Noita kilpailutussivujahan on lukuisia. Niitä voi suunta-antavina hyvinkin käyttää.
Hups, pieni korjaus: VAASAN Energia. Itse päädyin Vattenfalliin pitkällä, kiinteähintaisella sopimuksella – ei tule yllätyksiä.

Lumo oli sen alkujakson edullinen (5 snt/kWh halvimmillaan), mutta 1.4.2019 tulee kovat korotukset ja siinä menee ne säästöt, joita luvattiin.

Asiakaspalvelu ei ainakaan sähköpostitse näytä vastailevan viesteihin, mutta onneksi uusi yhtiö hoitaa irtisanomisen, jonka ehdinkin kivasti saada voimaan ennen kuun loppua ja hinnannousuja.-
+Lisää kommentti
Tunnustan, menin lankaan. Tein Lumoenergian kanssa 1/2019 sähkösopparin 0e perusmaksua ja 5 senttiä per kWh. Nyt 1.3. tuli kummallinen viesti jossa höpötettiin tarkan markan devalvoitumisesta, kun Suomikin devalvoi 3 kertaa 70-luvulla. Jossain kohtaa mailissa oli maininta, että hinta muuttuu ja on jatkossa 4e perusmaksua ja 7 senttiä kWh. Laitoin asiakasta napakkaa palautetta asiakaspalveluun ja toimitusjohtajalle ja soppari menee vaihtoon vielä tänä iltana. Välttäkää tätä firmaa!
3 VASTAUSTA:
Määräaikaista sopimusta ei voi muuttaa kesken sopimuskauden. Kerrothan sen toimittajallesi Juuso.

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa tuollainen hinnankorotus onnistuu ja on melko linjassa markkinahintojen kanssa. Tätä hintojen nostamista on nyt kaikilla sähköyhtiöillä liikkeellä. Tällöin kyseessä ei ole mikään kusetus, etkä mennyt mitenkään lankaan. Markkinat toimii kuten markkinat toimii.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/749789-helsingin-energia-nostaa-taas-roimasti-sahkon-hintaa-korotukset-nyt-jopa-21
Jep, sekavaa läppää oli uutiskirjeessä joka tuli. Jonkun homma siellä on keksiä noitakin stooreja. Ajatella! Jallittivat itsensäkin noilla markakellutusjutuilla.

Muija sanoi heti että k*setusfirmalta haisee. Itse halusin antaa mahiksen Lumolle ja katsoa mitä tulee. Mutta nyt 4 kk meillä ollut se ja melkein 500 € maksettu, johon päälle siirtomaksut vanhalle firmalle. Vuosiarvio on nousee ja vaihtelee, kWh-hinnat nousevat: viidestä sentistä lähdettiin ja 7,5:een päätyttiin. Jäi viimeiseksi tämä lasku. Edessä joko vaihto vanhaan tai sitten kokeilen jotakin muuta.

Todella epäselviä ovat nuo kilpailutussivun tarjoukset, kun niistä voi puuttua siirtohinto, verot ja perusmaksut. Esim. Lumokin kuorii sitten vielä sinulta yhteensä yli 1,1 senttiä per kWh kaikenlaista sisäänosto- ynnä sähkönmyyjänmarginaalia. Piruakos sitä sähköä tarvitsee moneen kertaan myydä! Tuollaiset lumot ynnä muut pois välistä kuppaamasta.

Nyt 1.4.2019 sopimustyypin hinta nousee 17 % – kuten alempanakin mainittiin – ja päälle tulee vielä korotettu kk-maksu myöskin.

"Sähkön kuukausittain vaihtuva hinta määräytyy NordPool-sähköpörssistä ostetun sähköenergian Suomen kuukausittaisen keskihinnan mukaan, johon lisätään sähkönmyyjän marginaali, joka on 0,6076 snt / kWh, sekä sisäänostosta muodostuvat kulut, jotka ovat 0,5 snt / kWh."

"Haluamme kiittää sinua että olet valinnut uusiutuvan energian, se mahdollistaa kestävän kehityksen ja on sijoitus tuleville sukupolville.

Uusiutuva energia on valinta kehitykselle

Uusiutuvien energiamuotojen tuotanto ja kulutus ovat onnellisesti voimakkaassa kasvussa. Suomen valtion pitkän tähtäimen tavoite hiilineutraalista yhteiskunnasta ei ole kaukainen haave vaan realistinen ja saavutettavissa oleva merkkipaalu.

Ympäristöpolitiikan osalta energiatalouden tavoitteita korjattiin vuonna 2016, sillä aiemmat tavoitteet saavutettiin etuajassa. Vuonna 2030 puolet kulutuksesta tulee olla uusiutuvia energiamuotoja, toivottavasti enemmän. Asiantuntijoiden mukaan uusiutuvien tuotantokustannukset saavuttavat fossiiliset polttoaineet parissa vuodessa, kuluttajalle kestävä valinta on jo nyt samalla tasolla tai jopa edullisempi.

Vesivoiman osuus on ollut korkeimmillaan 50- ja 60-luvulla ja kattanut jopa 90 % energiataloudesta, tänä päivänä lukuisten vaihtoehtojen seassa osuus vaihtelee veden virtauman mukaan 10 ja 20 % välillä.

Aurinkoenergian hyödyntäminen kehittyy jatkuvasti. Suomessa säteilyvoima on vuodenaikariippuvainen ja 90 % tuotannosta osuu maalis-syyskuulle. Aurinkosähkön tuotantohinta on pudonnut kuluvalla vuosikymmenellä yli 70 %.

Tuulivoiman osuus on kasvanut voimakkaasti, ja Suomessa tuotanto lähestyy 5 % kokonaiskulutuksesta. Euroopan laajuisesti tuulivoimalla katetaan jo yli 20 % sähkönkulutuksesta, monissa maissa selvästi enemmän. Kovien tuulien aikaan tuulivoiman tarjonta on ylittänyt kysynnän jopa siinä määrin, että hinnat ovat painuneet hetkellisesti peräti miinukselle asti.

Uusiutumaton energia kuormittaa ympäristöä jättäen samalla jälkeensä jätettä ja saasteita. Sen tuotanto ja ylläpito myös sitoo resursseja, jotka ovat pois uusiutuvan kehittämistä. Työmarkkinat ja hyvinvointi kehittyvät suotuisasti siellä, missä teknologian kehittämiseen ja uusien ratkaisujen luomiseen panostetaan. Tästä hyviä esimerkkejä ovat useiden valtioiden sitoumukset luopua kokonaan kivihiilen lisäksi myös ydinvoimasta. Rohkea päätös on kiihdyttänyt tutkimusta, rahoitusta ja kehitystä.

Kiitos että olet omalla vastuullisella valinnallasi päättänyt olla mukana tukemassa tällaista kehitystä!

Ystävällisin terveisin,

Samuli, Otto, Maire, Sonja, Esa ja Suvi

Lumo Energia | Ihmisen kokoinen sähköyhtiö"

Voi-voi noita ikiliikkujasta ja tyhjästä tempaistavasta energiasta haihattelijoita. Vihreällä kuplalla yritetään syyllistää meitä suomalaisia. Ei tepsi minuun.

Tarinan opetus? Usko muijaasi useammin.
jäitähattuun kirjoitti:
Määräaikaista sopimusta ei voi muuttaa kesken sopimuskauden. Kerrothan sen toimittajallesi Juuso.

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa tuollainen hinnankorotus onnistuu ja on melko linjassa markkinahintojen kanssa. Tätä hintojen nostamista on nyt kaikilla sähköyhtiöillä liikkeellä. Tällöin kyseessä ei ole mikään kusetus, etkä mennyt mitenkään lankaan. Markkinat toimii kuten markkinat toimii.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/749789-helsingin-energia-nostaa-taas-roimasti-sahkon-hintaa-korotukset-nyt-jopa-21
Joo, mutta Lumon lupaukset ja hintavertailu/kilpailutussivustojen lupaukset Lumolta eivät mitenkään pidä paikkaansa. Ei Lumon kaltainen firma vain voi mitenkään myydä halvinta sähköä Suomen markkinoilla. He ottavat ensinnäkin yli 1,1 snt/kWh katetta itselleen maksamastasi hinnasta. Pitäähän näille lupauksille — kuka ne sitten tekeekin — olla katteita myös. Itse uskoin aikoinaan kilpailutuksen tuloksiin, mutta nyt jälkiviisaasti helppo sanoa vuosihinta-arvion tuntuneen liian hyvältä ollakseen totta.
+Lisää kommentti
Laskin, että mun kulutuksella Lumoenergia nosti hintaa 46% kolme kuukautta sopimuksen sopimisesta.
1 VASTAUS:
Jep, kyllä heittelee Lumon hinnat ja vuosiarviot vaihtelevat laskuissa jne. Sangen epäilyttävä firma kokemusteni perusteella. Miksi pitää edes olla tuollainen firma kuorimassa voittoja pörssisähkön ja loppukuluttajan välillä?

Tein äsken sahkovertailu.fi-sivulla vertailun ja taas tarjosi Lumoa aivan ylivoimaiseksi ykköseksi ja säästöksi. Toista kertaa en tietenkään mene lankaan. Lyhyeksi jäi asiakkuuteni Lumon kanssa, valitettavasti, sillä luvatut tarjoushinnat ja pian koittava reaalimaailma eivät korreloi kyllä mielestäni mitenkään.
+Lisää kommentti
Minulla on kiinteähinta ollut 1.5 vuotta 5,29 snt / kWh ja ei perusmaksua (Kulutuksellani n. 450 euroa / vuosi. Sähkölämmitys). Kaikki toiminut moitteetta Lumossa. En kyllä ymmärrä näitä huutelijoita mutta varmaan samoja tyyppejä jotka vikisevät kun IKEAN kalusteet hajoavat.
4 VASTAUSTA:
Jos tuolle linjalle lähdetään, taitaa olle firman mainosmies tuo edellinen kirjoittaja.
Itselle tuli n. 2kk asiakkuuden jälkeen ilmoitus, että Markka-sopimuksen hinta muuttuu 3,99c/kwh ja 0€/kk:sta ->6,99c/kwh ja 3,99€/kk, nousua siis rapeat 55% ja 4€ kuukausimaksu kaupan päälle.
Nimenomaan kysyin sopimusta tehtäessä, että ei ole mikään määräaikainen etu kyseessä.....ei tietenkään, myyjä vakuutti
Eihän tuollaista suomalainen mies kestä, uusi kilpailutus siis.
Yllättäen ensimmäiseksi tulee Lumon Markka-sopimus toistaiseksi voimassa olevaan hintaan 5c/kwh ja 0€/kk ?????? häh ja tottakai toistaiseksi voimassa oleva hinta, saattaa toki muuttua...
Eli saman liittymän hinta on eri, riippuen asiakkaasta ja todennäköisesti kaikilla nousee parin kuukauden päästä, kaikki ei huomaa/välitä, täyttä huijausta siis koko touhu.
Soitin asiakaspalveluun, eikä siellä osattu kertoa selitystä asialle, nuori tyttö änkytti vaan jotain sekavia selityksiä.
Elikkä vaihtoon menee, eikä enää koskaan sähköä kyseisestä yhtiöstä.
Älkää siis menkö huijaukseen, vaikuttaa edulliselta, mutta on sitä vain ensimmäiset kaksi kuukautta, täysin epäluotettavaa touhua.
Olisi tosin pitänyt arvata, kun mainospuheissa puhuttiin kaiken maailman markan kellumisesta, devalvaaltiosta ja ankkuroitumisista nykyisiin asemiin, tulee lähinnä mieleen myyntipuheet vanhojen autojen kaupoissa.
Ehkä tuollaisella kulutuksella se voi toimia, mutta meillä menee 2150 euroa vuodessa eli 35 900 kWh. Silloin Lumo ei ole hyvä ratkaisu, vaikka taas lupasi sahkovertailu.fi-sivu Lumoa REILUSTI halvimmaksi vaihtoehdoksi. Näin ei kuitenkaan ole, sillä olen Lumon asiakas ollut ja tein virheen vaihtaessani heihin. Täällä on aika moni kirjoittanut jo kattavasti ongelmista ko. firman kanssa.
BoBd kirjoitti:
Ehkä tuollaisella kulutuksella se voi toimia, mutta meillä menee 2150 euroa vuodessa eli 35 900 kWh. Silloin Lumo ei ole hyvä ratkaisu, vaikka taas lupasi sahkovertailu.fi-sivu Lumoa REILUSTI halvimmaksi vaihtoehdoksi. Näin ei kuitenkaan ole, sillä olen Lumon asiakas ollut ja tein virheen vaihtaessani heihin. Täällä on aika moni kirjoittanut jo kattavasti ongelmista ko. firman kanssa.
Lipsahti siirtohinnat mukaan tuonne kilowattitunteihin eli kulutukseen, mutta tuo 2150 pitää kutinsa ja Lumo ei pysty sitä halvemmalla tarjoamaan, vaikka sahkovertailu.fi-sivun mukaan pystyisi.

https://www.sahkonhinta.fi/tilastot/Tarjoushinnat.mhtml ← Tuolta näkee että Lumon hinnat eivät todellisuudessa ole kilpailukykyisiä – ja miten ne voisivatkaan tuollaisella firmalla olla.
entinenasiakas kirjoitti:
Jos tuolle linjalle lähdetään, taitaa olle firman mainosmies tuo edellinen kirjoittaja.
Itselle tuli n. 2kk asiakkuuden jälkeen ilmoitus, että Markka-sopimuksen hinta muuttuu 3,99c/kwh ja 0€/kk:sta ->6,99c/kwh ja 3,99€/kk, nousua siis rapeat 55% ja 4€ kuukausimaksu kaupan päälle.
Nimenomaan kysyin sopimusta tehtäessä, että ei ole mikään määräaikainen etu kyseessä.....ei tietenkään, myyjä vakuutti
Eihän tuollaista suomalainen mies kestä, uusi kilpailutus siis.
Yllättäen ensimmäiseksi tulee Lumon Markka-sopimus toistaiseksi voimassa olevaan hintaan 5c/kwh ja 0€/kk ?????? häh ja tottakai toistaiseksi voimassa oleva hinta, saattaa toki muuttua...
Eli saman liittymän hinta on eri, riippuen asiakkaasta ja todennäköisesti kaikilla nousee parin kuukauden päästä, kaikki ei huomaa/välitä, täyttä huijausta siis koko touhu.
Soitin asiakaspalveluun, eikä siellä osattu kertoa selitystä asialle, nuori tyttö änkytti vaan jotain sekavia selityksiä.
Elikkä vaihtoon menee, eikä enää koskaan sähköä kyseisestä yhtiöstä.
Älkää siis menkö huijaukseen, vaikuttaa edulliselta, mutta on sitä vain ensimmäiset kaksi kuukautta, täysin epäluotettavaa touhua.
Olisi tosin pitänyt arvata, kun mainospuheissa puhuttiin kaiken maailman markan kellumisesta, devalvaaltiosta ja ankkuroitumisista nykyisiin asemiin, tulee lähinnä mieleen myyntipuheet vanhojen autojen kaupoissa.
Noita kilpailutussivujahan on melkoisen monta tuolla netissä. Kaikki tuntuvat antavan täysin eri tuloksia. Saavatkohan sitten provikoita, kun esim. laittavat Lumon tai jonkin muun uppo-oudon pikkufirman ykköseksi ja asiakkuus tätä kautta solmitaan?

Mutta 6,99 snt/kWh ei kannata maksaa, sillä isoista ainakin KSOY ja Vattenfall antavat halvempaa pikaisella silmäyksellä.
+Lisää kommentti
Minä olen ollut kokemuksiini todella tyytyväinen. Sähkölaskun hinta on tippunut selvästi.
Ilmoita
Tammikuussa 2019 tuli ensimmäinen lasku, sähkönsiirrosta edelleen erikseen lasku vanhalta yhtiöltämme, joka siirronkin hoitaa.

Nyt tuli Lumolta kolmas lasku ja n. viikon päästä tulee siirrosta toisen yhtiön lasku. Nyt ensimmäistä kertaa näyttäisi aikaisempiin vuosiin verrattuna olevan laskua kk:n hinnassa, kun vertailin tilastoihini. Nämä aiemmat pari laskua Lumosta eivät ole vakuuttaneet ainakaan vielä mahdollisuudesta halvempaan sähköön.

Tämä sähkösopimuksen kilpailuttamissivusto kyllä lupaili kuut ja tähdet taivaalta – mitä tulee sähkölaskujen pienenemiseen.

Mikä vähän mietityttää on että Lumo nostaa kilowattituntihintansa 1.4.2019 alkaen 5,80 €:sta 6,99 €:oon eli 17 %:n hinnankorotus heti alkuun.

Selitykset ovat jokseenkin naurettavia ja typeriä:

»Tiedote: Lumo Energia Markan hinta kelluu hieman… Uusi hintasi astuu voimaan 1.4.2019 alkaen

Lumo Energia Oyj muuttaa markka-sähkösopimustensa myyntiehtoja 1. HUHTIKUUTA 2019 alkaen — kWh-hinta on jatkossa 6,99 snt/kWh, joka on edelleen kilpailukykyinen

Lumo Energia Markka on lainannut nimensä mummonmarkalta, onhan Markka täsmälleen samalla filosofialla toimiva sähkösopimus, jonka isoisäsi tarvitsi silloin, kun ensimmäisen televisionsa kotiinsa kantoi ja vähäiset mummonmarkat ruutukauppiaalle antoi.

Ja aivan kuin markkakin on nykyään sidoksissa yhteisvaluutta euron kautta kansainvälisiin valuuttamarkkinoihin, on Markkakin sidoksissa sähkön alati vaihtelevaan hintatasoon, joka noteerataan pohjoismaiden Nord Pool -sähköpörssissä.

Tässä viestissä toimitamme Markan hieman korkeammalle kelluneet hinnat euroissa:

Perusmaksusi on jatkossa 3,98 euroa / kk (vrt. Fortum Kesto 4,02 euoroa / kk*)
Energian hintasi on jatkossa 6,99 senttiä / kWh (vrt. Fortum Kesto 8,68 senttiä / kWh*)

Hinnanmuutos astuu voimaan 1.4.2019.

Hinnankorotuksen syynä ovat Markan "kelluttamispaineet", jotta vuonna 2015 perustettu suomalainen sähkönmyyjäsi Lumo Energia Oyj selviäisi kansainvälisille vesille. Tämä onnistuu ainoastaan myymällä sähköä nauttimasi tutustumisjakson jälkeen markkinan asettamilla hinnoilla. Kiitos ymmärryksestäsi asiassa.

* Vertailuhinnat tarkastettu Fortumin sivustolta 28.2.2019

PS. Tiesitkö, että vuosina 1977–1978 markka devalvoitiin kolme kertaa vajaan vuoden kuluessa? Tuolloin markkaa devalvoitiin vain 5–8 prosenttia kerrallaan, samoin myöhemminkin vuonna 1982. Euroon liittymisen jälkeen tätä mahdollisuutta ei enää ole. Käytännössä mahdollisuus devalvointiin poistui jo syksyllä 1992, jolloin markka päästettiin lopullisesti kellumaan. Ennen Suomen markan päästämistä kellumaan Suomen talouden suurena ongelmana oli ns. inflaatio–devalvaatio-kierre.

Markka takaisin!»

Mitä ne tuosta markastakin vouhkaavat, kun kuitenkin samaan hengenvetoon todetaan että euro on parempi systeemi selvästikin... Eivätköhän nämä ole eurokraattien ja muiden kansanpettureiden asialla. Mikä lie yhdenmiehen pöytälaatikkofirma, joka keinottelee voittoa itselleen Nord Poolin -sähköhintojen noteerauksista. Ei siellä mielestäni ketään tarvitse olla kuorimasssa tyhjästä osuutta itselleen. Sähkön luulisi olevan suomalaisten kansalaisoikeus – aivan kuten oman rahan ja pankinkin, jotka eivät voittoa keinottele kansalaisten selkänahoista. Losia joudumme elättämään niin paljon muutenkin jo.

Ja heti kun vaihdoimme tähän lumoon, niin jo ensimmäisessä sähköpostikirjeessä puhuttiin esim. "muun suokupuolisista". Just, just. Sellainen firma. Itse haluaisin vain ostaa sähköä, enkä lukea mitään lässytyksiä.

Ja näitä vanhaltakin yhtiöltä tulleita "SÄÄSTETÄÄN YHDESSÄ SÄHKÖÄ" -kampanjaviestejä en ymmärrä: eikö näiden firmojen tarkoitus ole myydä mahdollisimman PALJON sähköä meille? Kannattaisi varmaan lopettaa bisnes, niin ovat säästötkin kovat, jos tarkoituksena on "säästää". Eikä tule "hiilijalanjälkeä" lain, sano.

Pitää nyt miettiä, vaihtaisiko takaisin vanhaan tai johonkin muuhun.
Ilmoita
minusta viesti ei täytä sähkömarkkinalain vaatimukset hinnanmuutoksista. Siinä on mainittava miksi hinta muuttuu, mistä alkaen, ja onko asiakkailla oikeus irtisanoa sopimuksensa. Tässähän ei mainita miksi hinta muuttuu.
Kannattaa lähettää tämä heidän ilmoitus energiaviraston tutkittavaksi. Se on helppoa sähköpostilla vain välität kirjeen osoitteesen kirjaamo@energiavirasto.fi
2 VASTAUSTA:
Markka kelluu, niin pitäähän hinnankin "kellua" eli nousta. Devalvaatiohan on siis keinotekoinen inflaatio eli rahanarvon laskeminen, josta seuraa hintojen kasvu.
BoBd kirjoitti:
Markka kelluu, niin pitäähän hinnankin "kellua" eli nousta. Devalvaatiohan on siis keinotekoinen inflaatio eli rahanarvon laskeminen, josta seuraa hintojen kasvu.
Jos vielä markat mielessä kelluvat, sitten on vähän paha...
+Lisää kommentti
Te jotka ootte mennyt ottamaan näiltä sähköt, vaihtakaa HETI! Jos on irtisanomisaikaa, niin tehkää puolison/perheenjäsenen nimillä uusi sopimus muualta... Näillä taustaa 220energian kanssa, jonka myötä myös finkrafrin ja suomen energiayhtiö kanssa...
2 VASTAUSTA:
Mulla tuli vuodenvaihteessa määräaikainen täyteen ja ajattelin että otan toistaiseksi voimassa olevan kesään asti ja vaihdan sitten määräaikaiseen, kun kesällä hinnat on alemmat.

Tämä Lumo oli edullisin ja heidän ilmoittamansa hinta on pysynyt samana.

Sopimuksessa on maininta, että hinnan muutoksista ilmoitetaan kuukautta aikaisemmin, kysyin tätä erikseen ja vastasivat, että sähköpostiin tulee ilmoitus.
Sopimuksella on 14vrk:n irtisanomisaika. Eli jos hinta pompsahtaa, niin ehdin perua tilauksen, ennen kuin uusi hinta tulee voimaan.

Näköjään näitä keskustelupalstoja käytetään härskisti kilpailijoiden mustamaalaamiseen, muuta selitystä en tälle ketjulle omien kokemusten perusteella keksi.
tuun_ari kirjoitti:
Mulla tuli vuodenvaihteessa määräaikainen täyteen ja ajattelin että otan toistaiseksi voimassa olevan kesään asti ja vaihdan sitten määräaikaiseen, kun kesällä hinnat on alemmat.

Tämä Lumo oli edullisin ja heidän ilmoittamansa hinta on pysynyt samana.

Sopimuksessa on maininta, että hinnan muutoksista ilmoitetaan kuukautta aikaisemmin, kysyin tätä erikseen ja vastasivat, että sähköpostiin tulee ilmoitus.
Sopimuksella on 14vrk:n irtisanomisaika. Eli jos hinta pompsahtaa, niin ehdin perua tilauksen, ennen kuin uusi hinta tulee voimaan.

Näköjään näitä keskustelupalstoja käytetään härskisti kilpailijoiden mustamaalaamiseen, muuta selitystä en tälle ketjulle omien kokemusten perusteella keksi.
Luepas, Ari, uudestaan keskustelu, niin ymmärät sinäkin syyn tähän Lumoon kohdistuvaan kritiikkiin.

Kyllä siellä ihan hyviä syitä tuli lueteltua.
+Lisää kommentti
Lumo vaihdettu pois ennen kuin ehtivät hintoja nostaa, mokomaat hyväkkäät!

Uusinta tuubaa:

Tuemme lakkoilevia koululaisia ja opiskelijoille tarjoamalla koko henkilöstölle mahdollisuuden osallistua työajalla tukilakkoon perjantaina 15.3.2019. Lumo Energian johto huolehtii kansainvälisen ilmastolakon aikana asiakaspalvelusta, eivätkä tukitoimet vaikuta yrityksen toimintaan.

Lumo Energia tarjoaa tukensa lakkoileville koululaisille

Nuoret ja koululaiset ovat haastaneet päättäjät kantamaan vastuun tulevia sukupolvia uhkaavan ilmastonlämpenemisen pysäyttämiseksi. Me Lumolla tuemme lakkoilevia koululaisia ja opiskelijoita tarjoamalla koko henkilöstölle mahdollisuuden osallistua työajalla tukilakkoon perjantaina 15.3.2019.

Lumo Energian johto huolehtii lakon aikana asiakaspalvelusta.

Perjantaina 15. maaliskuuta nuoret ja koululaiset eri maissa lakkoilevat ilmaston puolesta. Kansainväliseksi ilmiöksi kasvanut kansalaisaktivismi on saanut inspiraationsa ruotsalaisesta yhdeksäsluokkalaisesta Greta Thunbergista, joka kouluun menemisen sijaan päätti parlamenttivaalien alla lakkoilla perjantaisin ja koulun sijaan osoittaa mieltään Ruotsin parlamenttitalon edessä vaatien päättäjiltä tiukempaa ilmastopolitiikkaa.

Suomessa yli tuhat tiedeyhteisön jäsentä on antanut tukensa lakkoileville koululaisille ja nuorille.

Yrityksien osallistuttava ja kannettava vastuuta

Me Lumolla uskomme, että ilmastonmuutos on tehokkaimmin ratkaistavissa yhteistyössä kansalaisaktivistien, poliittisten päättäjien sekä tiedeyhteisön ja liike-elämän toimijoiden kanssa.

Emme kannusta koululaisia ja nuoria pinnaamaan koulusta, mutta tunnustamme Suomalaisen koulutusjärjestelmän tavoitteen kasvattaa tiedostavia ja yhteiskunnallisesti aktiivisia kansalaisia.

Me, Samuli ja Otto, perustimme Lumo Energian vuonna 2015 halusta tehdä arvojemme mukaista liiketoimintaa tarjoamalla suomalaisille uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä vaihtoehtona fossiilisille energialähteille.

Hankimme ja jaamme tietoa kuluttajille uusiutuvan energian eduista, yhtälailla odottaen päättäjien toimia lopettaa fossiilisten polttoaineiden käyttö, jonka tiedetään aiheuttavan valtaosa hiilidioksidipäästöistä.

Ilmastoterveisin,

Samuli Melanko, Toimitusjohtaja sekä Otto Savasti, Operatiivinen johtaja

Lumo Energia Oyj

Osallistu perjantain tukitoimiin liittymällä paikallisten koululaisten joukkoon ja jaa aiheeseen liittyvää materiaalia alla olevilla tunnisteilla:

#FridaysForFuture #ilmastolakko #perjantaitGretanKanssa #YouthForClimate #YouthStrike4Climate #climateactivism #renewables

Kuukauden ARTIKKELIT

AURINKO ENERGIA TUOTTAA UUSIA ENNÄTYKSIÄ JA LUPAA PALJON TULEVILLE VUOSILLE

Vahvasti kotimaisen tuulivoiman tuotanto kasvoi yli 20%

Suomalaiset pitävät ilmastonmuutosta vakavana uhkana, ratkaisuksi halutaan puhdasta energiaa

-----------------------------

Sellaista tuubaa huijareilta tällä kertaa — ja viimeistä kertaa minulle. Ilmastonmuutos, just joo.
Ilmoita
Hei!

Tämä kuuluu taas kerran ja v-a-l-i-t-e-t-t-a-v-a-s-t-i niihin "suomeksi" sanottuna kusetus firmoihin, joita tässä nyt viimeisen 15v aikana on aina silloin tällöin ponnahtanut puheenaiheeksi.

Kannattaa ihmiset aina tarkistaa ja vielä kerran tarkistaa, ennen kuin hyväksytte sen halvimman vaihtoehdon kilpailutuksen perusteella!! Säästää nimittäin vaivaa, aikaa ja joskus jopa omaa kiukkua :)) Taloudellisesti, jos nyt joku erehtyy vielä tekemään määräaikaisen diilin, jossa sähkön hinta "saattaa" nousta kesken sopimuskauden- lue, ei saata vaan NOUSEE 100% VARMUUDELLA... Kuten meillä...

Teimme Tammikuussa 2019 onneksi vain toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen Lumon kanssa 5,00c/Kwh hinnasta. Hyvä kun vuosi ehti kääntyä Maaliskuuksi niin jo tuli Lumolta ilmoitus, että hinta nousee 1.4.2019 alkaen -->6,99c/Kwh...siis kaksi (2) kuukautta ja hinta pomppasi prosentuaalisesti aika huimasti. 15min ehti kulua saamastani Lumon sähköpostista, niin olin jo tehtyt niiiiin hyväksi ja luotettavaksi todetun Helenin kanssa diilin 5,89c/Kwh kahdeksi vuodeksi.

Ei ole Lumolta mitään perustetta pelata tälläistä peliä kulutajien kanssa ja sen takia julistankin boikotin tätäkin kusetusta vastaan. Toivottavasti kaikki järkevät lähtevät boikottiin mukaan, niin ei nää Lumo vuotta 2019 loppuun. Tai ainakin nimi muuttuu matkalla, kuten näillä kioskeilla on tapana ollut =)

Tiedän onneksi, että en ole ainoa...

Ja kehtaavat jatkaa tätä kusetusta päivästä toiseen!!! Nyt näköjään tullut vielä edullisempikin sähkösopimusvaihtoehto heillä 4,95c/Kwh...

ÄLKÄÄ IHMISET LANGETKO TÄHÄN HUIJAUKSEEN!!!!
1 VASTAUS:
Itse tutkailin vaihtoehtoja (kilpailutussivuja on monia) ja päädyimme Vattenfalliin kahdeksi vuodeksi. Hintaa pysyy taatusti samana: 5,73 snt/kWh.

Ihan sama mitä jengi täällä kirjoittelee (varmaan Håkan Gustafsson itse) — Lumo on pöytälaatikkofirma, joka ei tuota itse yhtään mitään. Päinvastoin, kuluttavat vain energiaa ja myyvät ihmisille sähköpörssistä keinottelemaansa sähköä. Turha välikäsi siis kyseessä.

Samaa mieltä edellisen kanssa: kaikki vain pois Lumolta, niin saadaan nämä turhat toimijat pois täältä ja oikeisiin töihin. Paitsi että lähtevät varmaankiin mukavuudenhaluisuuksissaan johonkin uuteen vedätykseen...
+Lisää kommentti
Tuo typerä koululaisten mielenosoitusagitointi on pelkkä mainostemppu jolla yrittävät väittää sähköään jotenkin ympäristöystävälliseksi. Tämä uppoaa vihervasureihin joiden mielestä raha tulee automaattisesti seinästä ja sähkö pistorasiasta. Nämä myös maksattavat sähkölaskunsa Kelalla joten mitä väliä sillä on jos hinta nousee parissa kuukaudessa 50%.

Ei jatkoon, Valitkaa joku oikea sähköfirma eikä näitä pöytälaatikkokyhäelmiä.
Ilmoita
Mä yleensä itse ostan sähköni sillä periaatteella, että firmalla pitää olla joku painekattila tai kaks jossain metsässä turpiineja pyörittämässä ja kavereita töissä, joilla on kädet rasvassa. Eli jos ei ole tuotantoa niin soromnoo.

Sitten on näitä "yhtiöitä", joissa on 5 abiturienttia myymässä "pörssisähköä" jostain Punavuori-Kamppi-akselilta. Ei kiitos!
Ilmoita
Huonoja kokemuksia energia220. Tuli sähkölaskuja viikon välein. Osittain oli vielä laskutettu päällekkäin. Yhtä sotkua oli. En suosittele Nykyistä Lumo Energiaa.
Ilmoita
Lähettivät kaksi vuotta vanhan laskun. En ole heidän asikas ollut pitkään aikaan.
Halusin tarkistaa, että onko asiassa virhe, mutta meileihin ei vastata, sen sijaan tekstiviesti tuli jossa varoitettiin että lasku siirtyy ulosottoon jos ei maksua ala kuulua. Joten maksoin, en halua mitään luottotietomerkintöjä itselleni.

Soittamalla en ala omalla kustannuksella selvittämään niiden sekoiluja:
(puhelun hinta 8,8 senttiä/min + paikallisverkkomaksu)

Hikinen pulju, kannattaa välttää. Sain sähköni halvemella isommasta firmasta -vaikka ihan sama, koska ne siirtomaksut on ne mitkä maksaa.
1 VASTAUS:
Nämä yleistyy jos kukaan ei vie eteenpäin.
+Lisää kommentti
Tein juuri sopimuksen, Lumo Markka 4,39 c/kWh + 0 €/kk. On selvää, että hinta nostetaan ennen syksyä, eikä uusien asiakkaiden kalastelu tällä tavoin osoita korkeaa moraalia. No, kohta saa kilpailuttaa uusiksi.

On täällä ketjussa kyllä jäätävää sakkia, oikein junttien kokoontumisajot. Jengi ei ilmeisesti seuraa laskujaan tai ymmärrä niiden sisältöä ja sitten tullaan nettiin raivoamaan. Ei muuta kuin peilin eteen ja ottamaan opiksi, sanon ma.
Ilmoita
Siirryin myös Lumoon houkuttelevan hintakilpailun saattelemana parisen vuotta sitten.
Hinta nousi kuitenkin taivaisiin pian sopimuksen jälkeen ja laskutuskin oli jotenkin epämääräistä ym. ym.
Itselleni ainakin tuo seikkailu riitti lopullisesti ja nyt olen taas onnellisesti vanhan ja yllätyksettömän sähköyhtiön vakaan laskutuksen piirissä.
Ilmoita
Otin lumon sähkösopimuksen molemmille mökeille,sopimus alkoi 30.06.2019 Juurikin äsken tuli meiliä,että voi voi olemme tehneet sopimuksen liian halvalla ja joudumme nostamaan hintaa ja laittamaan kuukausimaksun mukaan.
Tein juuri kiinteän 18 kuukauden sopimuksen Helenin kanssa hinnasta viis.
T.Jouko Räsänen
2 VASTAUSTA:
voitko lisätä heidän viesti tähän?
Minulle kävi samoin mutta yhtiö vain eri Kuorevedensähkö kuukauden oli sovittu hinta sitten nostivat hintaa.
+Lisää kommentti
ihan paskan hailee mitä maksaa kwh kun siirtomaksut on täysin älyttömiä.
2 VASTAUSTA:
No voihan pentele, tai oikeastaan. Olipa hyvä, kun luin tämän viestiketjun. Olin jo vaihtamassa Lumoon. Vaan kierrän näköjään kaukaa, ei jatkoon.
lumon miehiä kirjoittelemas=) anna meidänkin tienata ruhtinaallisesti kun niin tekee siirtoyhtiötkin
+Lisää kommentti
Hyvin ja halvalla on pelittänyt, juuri niin kuin määräaikaisessa sopimuksessani on sovittu. Jollakin pitää olla tylsää kun jaksaa vuodesta toiseen vauhkota täällä eri nimimerkeillä ja syyttää muita omasta huonosti tehdystä sopimuksestaan. Mene vaikka töihin, voisit oppiakin jotakin.
1 VASTAUS:
kiva teksti melanko=)
+Lisää kommentti
Kannattaisi aina mainita onko toistaiseksi sopimus vai määräaikainen .
Tänään Hesarin etu sivulla Lumon mainos ,siksi kiinnoistuin tästä palstasta .
Hesarin etu sivu Lumon tarjous 6.50 snt/ skw ja kk 2.90 euroa .
100 vihreää energiaa 24 kk määräaikaista sähköä . Edullista vielä maininta !
No miten sen ottaa , itsellä on 5.29 snt/ skw ja kk 1.23 euroa ,ei kyllä oman alueen sähkölaitos , vaan kilpailutin vuosi sitten ,kun hinnat tosiaan nousi hurjasti !
Kannattaa kilpailuttaa ja ja tarkistaa laskut kun on ollut näitä erikoisia toimittajia !
Ilmoita
Samaa Hesarin sivua katson ,ja hymyilyttää ,kun ovat saaneet maininnan " Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa" . Taas jotkut menee helppoo tuon hyödyllisten idioottien huuhailu idelogian takia .
Sähkö on sähköä , miten se sitten olisi jotain tuuli energiaa ,!Kun tuon firman taustoja lukee .
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lumo energia kusettaa

Mulle luvattiin sähkö todella halvalla. No nykyinen yhtiö Jyväskylän Energia vielä soitti ja tarjosi sopimustaan halvemmalla, en suostunut koska luotin Lumoon. Voi jumalauta tän Lumon hinta ei pidä yhtään paikkaansa janyt luin et on entinenn220 energia. Se Jyväskylän Energian nainen vielä vihjaili jotain et kannattaa katella kokemuksia netistä mutta ei voinut sanoa suoraan. huhhuh.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta