Epäsäännöllinen syke

Pelottaa

Ikä 63 vuotta,kävin sydänfilmissä jossa näkyi epäsäännöllinen syke. Ja se tuntuukin,kun jäis aina yksi väliin. Lääkäri sanoi ,että normaalia. Mutta jotenkin epäilen,on ollut semmoset 3 viikkoa. Ja rasituksen jälkeen ja kävelylenkin jälkeen tulee. Joskus on kyllä koko päivänkin. Onko jollakin?

6

843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konsultoitavaksi

      Mulla (50v) on rytmihäiriöitä, alkoivat n. 40-vuotiaana, ja nekin on lääkärin mukaan "normaalia" ja ehkä vaihdevuosisidonnaisiakin. Eivät estä elämää, liikuntaharrastuksia tms. ja kaikilla niitä kuuelmma on, joten minä olen ilmeisesti vain hyvin tietoinen ihminen ja huomaan ne. Ei tunnu kipua eikä häiriö kestä kuin sekunteja kerrallaan silloin tällöin, joten näillä mennään. Tutkimuksiin hakeudun ihan varmasti, jos asiat muuttuvat jotenkin.

      Jos sinun sydämesi touhu hermostuttaa sinua, mene uudelleen lääkäriin ja kysele lisää sen temppuilun syistä ja seurauksista, lääkärithän sen parhaiten tietävät.
      Ei siitä rangaista, jos ihminen on utelias oman terveytensä suhteen ja haluaa ymmärtää oman kehonsa muuttuneita toimintoja. Päinvastoin, jokaisella on oikeus siihen!
      Sydämen toiminnan ymmärtäminen auttaa sietämään myös sen temppuilua ilman turhia pelkoja.

      • jorezx

        Aloittajan oireet viittaavat mahd. flimmeri, flutteriin. Kannattaa hakeutua ajoissa asiantuntijan tutkittavaksi.


    • Tuulimyllyn.lämmittäjä

      Eihän siitä rangaista muuten kuin perimällä maksu.
      Itsellä rytmihäiriöt paljastuivat kuivumisesta johtuviksi. Eli juo nyt ainakin se pari litraa vettä päivässä!

    • pa_tam

      Sykkeen ei edes kuulu olla tasainen kuin saha. Jokainen synnyttänyt tietää, että sellainen sydänkäyrä sikiöllä ei meinaa hyvää. Eli pulssissa kuuluukin olla hidastumista ja nopeutumista, aikuisellakin.

      Itse olen mt-diagnooseilla kuntoutustuella. Valitin lääkärille korkeaa sykettä (helposti yli 100). Luulin, että olisi liikunnalla alentunut, mutta sitä se taas oli. Itse en tunne mitään tykytyksiä, ja lääkäri sanoi, että tykytykset tuntuvat vasta sitten, kun pulssi on 130:n luokkaa. Joka tapauksessa itselläni oli levossa hapetus 100, kun sen kuuluu olla 98 - 99. Eli paljastui hyperventilaatio. Joka ei todellakaan näkynyt mitenkään ulospäin ja jota en itse tiedostanut. Paradoksaalisesti oma sykkeeni alentui kun itse puhuin - eli en pystynyt samanaikaisesti hyperventiloimaan.

      Muljahdukset taitavat liittyä enemmänkin matalaan pulssitasoon? Sinänsä matala pulssi on hyvä. Korkea pulssi on jo itsessään sydäntautien riskitekijä.

      • Muljahduksia

        Reilu vuosi sitten alkoi jo pelottamaan kun tuntui että sydän jättää joskus lyönnin tai useammankin väliin. Muutenkin rasituksessa tuli huono olo. Sydänlääkäri pisti polkemaan ergometriä ja polkemisen yhteydessä saatiin tuo "väliinjättö" tapahtumaan. Lääkäri totesi ettei sydän jätä väliin lyöntejä vaan tekee lisälyönnin. Sydänlääkäri ja oma terveyskeskuslääkärinikin "lohdutti" että tuo ilmiö ei tapa, joten en ole enää murehtinut mokomaa.

        Sydämen lyöntitaajuus ei liene sydänsairauden oire ellei mennä eteisvärinään. Värinässä veri "vatkaa" sydämessä ja voi syntyä veritulppia jotka etenee mahdollisesti hengenvaarallisiinkin paikkoihin (mm. aivoihin). Syketaajuus säätyy kuormituksen mukaan ja vaihtelee henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella.


    • Pelottaa

      Kiitos kaikille vastauksesta,olen menossa taas lääkäriin 12.10. katotaan mitä siellä sanotaan. Olen "seurannut" itseäni. Kyllä niitä tulee pitkin päivää,ja illallakin ja yöllä ,mutta ei aina. Siis illalla ja yöllä ei aina. On ollut peräti kaksi kertaa niin että koko päivä oli ilman lisälyentejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe