Tuulivoimaloita? EI

TietolaAri

Sinipunavihreiden välinpitämättömyys ajaa asukkaat evakkoon

Sinipunavihreän ilmastopolitiikan seurauksena Suomessa on kahden viime vuoden aikana rakennettu ensimmäisiä isoja teollisen mittakaavan tuulivoimaloita. Tuulivoimaloiden infraäänen altistumisalueilla on jo nyt oireiltu vakavasti. Kymmeniä perheitä on jo joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia. Vakavalla altistumisalueella elää tällä hetkellä 650.000.

-Jo ensimmäisen puolen vuoden aikana altistumisalueella oleville asukkaille on ilmennyt vakavia oireita mm. sydän- ja verikiertoelimistön oireet mm. infarktit sekä verenpaineen vaihtelu tuulivoimatuotannon vaihtelun mukaan, oppimisvaikeudet ja kehityshäiriöt, epilepsian ym. keskushermostollisten sairauksien paheneminen. Sairastumisten syy-yhteyden teollisten tuulivoimaloiden infraäänisaasteeseen ovat asukkaat konkreettisesti omalla kehollaan todentaneet. Kun asukkaat ovat poistuneet infraäänisaastealueelta, niin oireet ovat hävinneet jo parin kolmen päivän aikana. Kun asukkaat ovat palanneet infraäänisaastealueelle, niin oireet ovat välittömästi palanneet.

-Ongelman erittäin merkittävän ja poikkeuksellisen suuren terveydellisen epävarmuuden vuoksi on tehtävä nopeasti vaadittavat päätökset, joilla eliminoidaan infraäänisaasteen aiheuttamat vakavat terveydelliset haitat. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki rakentamisluvat tulee jäädyttää. Jatkossa on harkittava, voiko valtio ylipäätänsä tukea tällaista tuotantoa, joka merkittävästi vaarantaa ihmisten terveyden. On oleellista huomioida, että ongelma kasvaa räjähdysmäisesti, ellei ongelmaan välittömästi puututa.
Samaten tällä hetkellä jokaista kuntaa vaivaa vakava homeongelma. Asukkaiden oireilua ei ole otettu tosissaan. Sinipunavihreät väittävät sekä tuulivoimaloiden infraäänisaasteesta, että homeesta kärsiviä luulosairaiksi tai oirehtiminen johtuu jostain muusta, mutta rakennusvirheistä tai uusiutuvasta energialähteestä ei voi muka olla kysymys. Nyt on tunnustettava tosiasiat ja kunnissa on rakennusmääräyksillä sallittava vain luonnollisen ilmanvaihdon asunnot ja kaavamääräyksillä estettävä suurten tuulivoimaloiden rakentaminen alle 10 km päähän asunnoista ja eläinsuojista. Muuten meillä on edessämme suurin kansallinen evakoiden asuttamisprojekti sitten sotien.

40

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isolleselälletulevat

      Keurusselällekin on tulossa 2 voimalaa parin vuoden kuluessa.

      • Äänennopeudella

        Melu ja infraääni kantavat sitten esteettä pitkästi. Infraääni kulkee muutenkin kymmeniä kilometrejä, lähes vaimentumatta. Ei käy keuruulaisia kateeksi, toivottavasti hanke ei toteudu.


    • korruptiolaari

      Kaikki hyvin kun vain Mauri ja muut Keskustapuolueessa ja vähän RKP:ssä saavat suurilla verorahoilla tuetuilta tuulivoimayhtiöiltä vaalirahaa!

      Näinkös se kävi kun Mauri jakoi elinkeinoministerinä rahaa? Myönsi 500 000 elinkeinotukea ja sai 5 000 vaalitukea. 1 000 000 elinkeinotukea ja sai 10 000 vaalitukea. Tällä mallilla kun poliitikot ovat jo päättäneet antaa 3 000 000 000,00 euroa tuulivoimatukea niin vastapalveluksena saavat 30 000 000,00 euroa vaalirahaa tuulivoimayhtiöiltä!

    • T75.2
    • ja ei kun sitr lisäöä ydinvoimaa, sitähän piti tulla jo 09 mut tulee18 toivottavasti areva ja ranskalaiset välittää suomalaisista ni paljon ettei tule kunnon paukkua, jolloin säteilysairaudet ajaa ohi audio-ongelmista.
      SEN SIJAAN ETTÄ MOLLAATTE; esittäkää perkele vaihtoehto!!!!!!!!!!!

      • sähköäsäästäen

        Olisko yks kohtuullinen vaihtoehto, että esimerkiksi säästettäisiin sähköä?
        Tuulivoiman pakkosyöttötariffiin haaskatut verorahat jos käyttäisi vaikka maalämpöjärjestelmien tukemiseen, niin saavutettaisiin moninkertainen hyöty ja samalla tuettaisiin kotimaista työllisyyttä. Eikä varmasti aiheutettaisi terveyshaittaa laajalle ihmisjoukolle.


    • TietolaAri

      Vesivoimaa, koska sateet on lisääntyneet, voisi kemijokiyhtiö rakentaa loput voimalat, mitkä 60-luvulla oli sunnitteilla. Muitakin koskia voisi nykyteknologialla valjastaa voimalaistokäyttöön, ei kaikkien tarvii olla noita isoja. Samoin aurinkopaneleita tulisi vaatia jokaiseen uuteen rakennukseen joka käyttää sähköä. Noin 10000e sijoituksella uudenrakennuksen (ok-talo) aurinkopanelit tulisi maksettua nykyhintatason mukaan n15v. Panelien käyttöikä on jo ollut vanhoilla paneleilla yli 30v, ja uudet kestää todennäköisesti 50v. Mitä nyt pesua vähän välillä tarvitsevat. Samoin aurinkolämpö kennoja pitää uusiin rakennuksiin aktiivisesti alkaa ajamaan. Ei tarvita tuontisähköä niin paljon.

    • tuulivoimaontyhmää

      Koko tuulivoimarakentaminen on alusta loppuu aivan syvältä!

      Tuulivoimatoimijat (eli yksittäiset koijarit) yrittävät tavoitella pikavoittoja ihmisten kustannuksella. Edellinen projekti oli joku verkostomarkkinointi tai koiranruokabisnes, mutta nyt panostetaan täysillä uusiutuvaan energiaan. Tarvittavat maa-alueet vuokrataan kaikkein hölmöimmiltä maanomistajilta, jotka hädin tuskin osaavat nimensä paperiin kirjoittaa. Kukaan ei ymmärrä edes miettiä sellaistakaan seikkaa, että miksi maat vuokrataan, eikä osteta.

      Pienten kuntien virkamiehet eivät tietysti ymmärrä epäillä mitään, kun herra Helsingistä alkaa puhumaan 150 miljoonan investoinnista. Rakennustarkastajakaan, joka toimii kaava-asioiden asiantuntijana ei ole edes kuullut tuulivoimaosayleiskaavasta, mutta pakko sen on hyvä juttu olla, kun on niin kalliskin. Jos vastustusta esiintyy heti aluksi, niin tarjotaan vuokrasopimusta, kyllä se siitä sitten etenee. Tavallisten kuntalaisten valitukset voidaan leimata kateudeksi ja jämähtyneisyydeksi.

      Tuulivoimatoimija teettää konsultilla kaikenlaisia lippuja ja lappuja. Koska mitään muita tilauksia ei ole ja vaihtoehtona on lomautus toistaiseksi, niin yksittäinen konsultti copy-pastettaa netistä vähän kaikenlaista linnuista ja luonnon monimuotoisuudesta. Ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta ja muista dokumenteista tehdään pätevän näköisiä, mutta sisältö on pelkkää kuraa. Konsulttia hävettää kirjoittaa tuollaista, mutta esimies kannustaa, "saadaan tuostakin sitten liikevaihtoa ja laskutusta". Ja mitä muita töitä voikukkia tutkinut melkein valmis maisteri voisi edes tehdä? "Eikä meillä konsultteina ole mitään vastuuta mistään".

      ELY:n valvovalla viranomaisella on puolestaan niin kauhea kiire, ettei se jaksa edes lukea ko. sepustuksia. Riittää, kun vähän silmäilee. Samat laput näyttää olevan joka hankkeessa. Sorsat, törmäykset ja monimuotoisuus mainittu, se varmaan riittää. Kuntapäättäjät tästä sitten lopulta vastaa, minä vain ohjaan. Pitääkin mennä seuraavaan palaveriin ja sitten liutella kohti kotia.

      Kuntapäättäjät, jotka nykyisin ovat muutamia poikkeuksia huomioimatta valitettavasti vähän heikompaa ainesta (koska normaali työssäkäyvä ei ehdi tuollaiseen tehottomaan vänkäämiseen osallistua), eivät luonnollisesti jaksa edes lukea tuollaisia selostuksia läpi. Pääkin tulee kipeäksi, kun on niin vaikeita sanojakin. Luotetaan, että joku muu lukee. Ja sitä paitsi, ei esittelijä tällaista esittäisi, jos se olisi huono juttu. Koska kuntalaiset ovat kuitenkin hanketta rajusti vastustaneet, niin joku keksii vaatia parempia melumallinnuksia.

      Teknillisestä Korkeakoulusta tms. juuri valmistunut jamppa laitetaan melumallinnusta askartelemaan. Ohjeistus on selkeä, "teet sellaisen mallinnuksen, ettei yhteenkään torppaan aiheudu haittaa". No, simulaattori-ohjelmisto ei oikein sovellu tuulivoimamelun leviämisen mallintamiseen. Oikeastaan mitään lähtötietojakaan ei ole. Valmistajakaan ei ole uskaltanut takuuarvoja luovuttaa. Lopulta haluttu käyrä piirretään karttapohjalle vaikka Paintilla ja kuntapäättäjät ovat tyytyväisiä "näytimme valtamme ja vaadimme tarkat mallinnukset". Sitten voidaankin jo mennä koko porukalla teatteriin ja illalliselle, kyllä tuulivoima on vaan hieno juttu!

      Hankkeelle valitaan pääurakoitsija muutaman tarjouksen tehneen konkurssikypsän urakointifirman joukosta. Halvin tietysti valitaan ja sama logiikkaa käyttää myös pääurakoitsija aliurakoitsijoita valitessaan. Tekijät tulevatkin lopulta Romaniasta tms. Äkkiä runnotaan perustat kuntoon. Samalla tietysti murjotaan koskemattomia metsiä ja muuta luontoa suuret määrät.
      Paikallinen ravintoloitsija hämmästelee, ettei hanke lisää lainkaan myyntiä. Romanialaiset istuvatkin vain ongella läheisen joen varressa. Urakoitsijoille ei lopulta katetta jäänyt, mutta saatiin sentään olla pari kuukautta töissä. Muita urakoita kyllä vastaavasti menetettiin, kun piti sitoutua tätä "puistoa" rakentamaan.

      Turbiinivalmistaja käämittää kovalla kiireellä surkeasti suunniteltuja turbiineja. Sekundaa tulee, mutta kai ne nyt muutaman vuoden siellä Suomessa pyörii. Saadaan näistä kuitenkin Suomalaisten rahoja reilut 100 miljoonaa. Siipien toimintaa ei nyt ehditty mallintamaan, mutta pidempi lapa on kai aina parempi. Huoltoa ei kannata miettiä, joku muu sitten miettii, kun aika tulee. Vanhempi suunnittelija kyllä epäilee, etteivät laitteet toimi pakkasessa. Projektipäällikkö käskee suunnittelijan olla hiljaa.

      Tuulivoimatoimijat perustavat oman etujärjestön, joka huolehtii mediasodankäynnistä, jotta rajusti kasvanut tuulivoimavastaisuus saataisiin pidettyä aisoissa. Tehtävään palkataan muutama kirjoitustaitoinen nuori mimmi yliopistolta. Mitään ei tarvitse tekniikasta ymmärtää, kunhan vain kirjoittaa, että tarvitsemme uusiutuvaa puhdasta energiaa. Vuorollaan trollataan netin keskustelupalstat turvoksiin tuulivoiman ihanuudesta.

      jne...

    • jepsjajoops

      ja kanoiltakin räjähtää silmät päästä kilometrien päässä voimalasta

      • minkkithekiller

        Ja vipperäfanien mielestä minkki lavastaa tuulivoimalat syyllisiksi tekemiinsä lammasmurhiin.


    • jalepakotkinallergioihah

      tuulivoima on puhtainta energiaa aurinko energian kanssa ja kun tuo olkiluoto ei varmastikkaan tule koskaan käynnistymään ja sähköä kuitenkin tarvitaan

      • lintusilppurit

        Paskapuhetta! Vesivoima on puhtainta energiaa, jolla on merkitystä. Tuulivoima ja aurinkoenergia tarvitsee säätövoimaa, joka on vesivoimaa tai jotain paskasta energiaa.


      • noinsevaanon

        Saasteettomuudesta puheenollen ydinvoima on täysin saasteetonta niin kauan,kun vehkeet toimii.


      • bisnisisbsnis

        etteikö vesivoima tarvitse säätövoimaa?
        miksi ei vihriät itke näistä "kala silppureista"
        saisihan sieltä turbiinin jälkeen kalapulliin edullista materiaalia


    • Hukkaputket

      Kuinka paljon kaupunki laskee lämmintä vettä viemäriin ja puhdistuslaitokseen? Sinne maalämpö putket ja hukattu lämpö takaisin käyttöön?

      • hukkaavaputki

        No mistä sähkö sun maalämpökoneisiin?


    • olekaasitten

      Keuruulaiset ei kaikki ymmärrä,että nyky-yhteiskunta ei enää pyöri tuulimyllyillä,jos meinataan,että ihmisten elintaso säilyy vähintään samana,kun nyt on.Keuruusta voitaisiikin siten tehdä ensimmäinen paikkakunta Suomessa,joka siirtysi takaisin tuulimyllyihin ja päreen valoon.

    • Jäitähattuun
    • Pihdataan

      Keuruulaisten biojäte kaasulla turbiini pyörittä sähkön. Säästä sähköä. Ledit ja pihistys käyttöön.

    • Ilmiselvä-vaalitäky

      Onpahan aloitus, kopsattu suoraan persujen lehdestä!!

      Linkkikin oli jo tuolla ylempänä, mutta laitan vielä https://www.suomenuutiset.fi/kymmenet-perheet-paenneet-teollisen-mittakaavan-tuulivoimaloiden-infraaanisaastetta-altistumisalueella-650-000-suomalaista/

      Mielenkiintoista, että raiskaustuomiostaan tunnettu Matti Putkonen (entinen ydinvoimalobbari muuten) on asialla, vaikka puolueensa persut on sitoutunut hallitusohjelmaan ja siten myös sen mukaiseen tuulivoimatukeen, joka on satoja miljoonia vuodessa. Sitä on jopa Ville Niinisto pitänyt ylimitoitettuna.

      • aurinkovoimaa

      • hörhöilyä

        Tuulivoimaloiden aiheuttama infraäänipäästö on vakava ongelma. Asian tulo julkisuuteen aiheuttaa paniikkia tuulivoimaa rakentavilla ja kannattavilla tahoilla. Siellä tiedetään, että asian selvitessä tuulivoimarakentaminen Suomessa loppuu kuin seinään. Myöskään viranomaiset, joiden hankkeita on pitänyt valvoa, eivät haluaisi asiaa myöntää. Kuka nyt haluaisi olla vastuussa terveyshaitoista ja siitä, että perheet ovat joutuneet jättämään kotejaan? Siksi ko. tahot yrittävät vain laittaa koko homman läskiksi. Kaikki asiallinen keskustelu terveyshaitoista pyritään leimaamaan hörhöilyksi, kateellisuudeksi, nuppivaivoiksi tai vaikka ydinvoima- tai öljyteollisuuden salajuoneksi.


    • Putkonenjeesustelee
    • eituuulivoimalle

      Tuulivoima on välttämätön jo senkin takia,koska Areva ei saa ydinvoimalaa koskaan valmiiksi.Olkiluodon tekeillä olevasta voimalasta voisi tehdä muistomerkin Sagrada Familian mukaan jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1882 ja se on vieläkin kesken.On muuten upea paikka on tullut käytyä.https://fi.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Família

    • RobinBatman
    • Persut-pakoilee-vastuuta

      Hallitus esittää ensi vuoden budjettiin 211 miljoonaa euroa tuulivoimatukeen ns. syöttötariffina. Vertailun vuoksi ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta leikataan 70 miljoonaa ja saman verran vanhustenhoidosta hoitajamitoitusta alentamalla.

      • ilmastonmuutoksennimissä

        Joko nyt uskotte että tuulivoimatukien takana on vain poliittinen korruptio! Joko Persutkin saa tuulimylly-vaalirahaa?


    • Räjähdysaltis-eläin

      Aloittajalle lainaus Suomi24:n keskustelun säännöistä:
      "muualta tekijänoikeuslain vastaisesti kopioidun sisällön levittäminen on myös kielletty".

      Olisi ollut syytä laittaa teksti lainausmerkkeihin ja mainita lähde.

    • Täky-mikä-täky
    • hävisitte.jo

      Sinipunavihreiden... kappas, siinä onkin kaikki puolueet, paitsi persesuomalaiset reilun viiden prosentin kannatuksellaan. Kyllä, kaikki persuissa koskaan olleet ovat tahranneet nimensä pysyvästi kaikkien muiden silmissä.

      • ToolTool

        Tämän takia tarvitaankin uusi puolue joka oikeasti ajattelee suomalaisten etua. Mikä ei käännä takkiaan samantien kun rahat tulevat tilille.

        Suomalaiset puolueet ovat jenkkien työkaluja, ei niistä mihinkään ole. Olisin toivonut, että joku "isompi" puolue edes erottuisi joukosta mutta ei.

        Sinulle vielä hävisitte.jo, että koita nähdä kokonaisuus. Eivät kaikki Suomen hyvinvointia vaativat ole persuja. Itse en ole ikinä heitä äänestänyt ja näköjään tein tavallaan oikein, tavallaan erittäin väärin.

        Pakko kommentoida tuota "tahranneet muiden silmissä". Sinulla on vain yksi pari, joten elä yleistä.


      • OikeaIsänmaallinen

        Jos tarkoitat Suomi Ensin -puoluehanketta, niin sehän on osoittautunut Venäjä Ensin -hankeeksi. Puuhamies De Wit on jo käynyt opintomatkalla Donetskin "Kansantasavallassa".


      • ToolTool

        En tarkoita mitään olemassa olevaa puoluetta tai hanketta, koska niiltä ei aatetta löydy, pelkkiä kauniita sanoja jotka perustuvat valheisiin. Kokoomuksen puoleen joutunut kääntymään, mutta kyllä niillä on pallo kanssa pahasti hukassa nykyään.

        Itse en pidä Venäjää pahana, haluaisin että kävisimme enemmän kauppaa heidän kanssaan. Nykyinen jenkkien kissahiiri-leikki on naurettavaa. Samaa paskaa tekevät hekin, mutta naamioivat sen paremmin.

        Meidän vain tulisi erottautua kaikista maista, lopettaa pelinappulana olo ja jatkaa omaa matkaa itsenäisenä suunnan näyttäjänä ja tehdä kauppaa jokaiseen mahdolliseen paikkaan, ilman muiden maiden painostusta.


    • huolestunutimmeinen

      museonmäen tuulimyllystä pitäisi poistaa siivet kun infra äänet kulkeutuu tänne pappilan niemeen eikä saa nukuttua. ja kissoillammekin silmät turpoaa aina tuulisella säällä

    • Väistelijä

      Kuka infraääniä kuuntelee kun jokaisella vastaantulijalla on napit korvissa ja melumylly kourassa. Ympäristö ei paljoa kiinnosta.

    • mahemuttiaani

      ei seuraava sukupolvememme häiriinny myllyistä he on tyytyväisiä 5 ateriaan päivässä lämpöiseen huoneistoon joka siivotaan ennen "niitä" hetkiä
      ei valittamista jatkakaa suomi pojat että sähköä riittää ettei tule kulma talvel

    • Ostohuorat

      Kenelle kuntavaali rahaa tarjolla tuulivoima sijoittajilta?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minä haluan Helsingin edustan täyteen tuulivoimaloita!

    • Anonyymi

      Keuruulle pitää saada satoja tuulivomaloita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe